gio525

Από τον Γ.

 

Έρχεται λοιπόν η στιγμή που αποφασίζεις πως θα προσπαθήσεις να ζήσεις τον έρωτα από απόσταση. Λες ότι θα αντέξεις και το χαμόγελο από τα χείλη σου δε θα σβήσει, παρά την απουσία του άλλου. Εντυπωσιακό στη σκέψη και το άκουσμα αλλά η πραγματικότητα θα σε προσγειώσει. Ναι, ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι είμαστε, αλλά σε τι διαφέρουμε από τους υπόλοιπους άραγε. Αν τα προσθέσεις όλα μαζί, τότε σίγουρα σε πολλά.

Σχέση Αθήνα-Θεσσαλονίκη ονομάζεται η διαδικασία του να βρίσκεις τον εαυτό σου να ψάχνει το φθηνότερο αεροπορικό γι’ αύριο ή για πέντε μήνες αργότερα, έχοντας κάθε φορά την ίδια ανυπομονησία. Αν σε αυτό προσθέσεις τη λαχτάρα για να κλείσεις τη βαλίτσα σου και να κάνεις τη διαδρομή που σου φαίνεται αιώνας, τότε έχεις βρει τον ορισμό. Νομίζεις πως οι μέρες δεν περνάνε κι όταν πλέον περάσουν και βρεθείς εκεί που θέλεις, εύχεσαι ο χρόνος να παγώσει. Ιδιαίτερη στιγμή η επανένωση και ποιος μπορεί να το αρνηθεί. Δεν ξέρεις πότε θα είναι η επόμενη και συμβιβάζεσαι με το να μη το σκέφτεσαι. Απολαμβάνεις τις στιγμές και κοιτάς να λάβεις τη μέγιστη ικανοποίηση.

Σε κάθε αεροπλάνο, τρένο ή ΚΤΕΛ με μια προσεκτική ματιά ξεχωρίζεις τον επιβάτη που θα κάνει το ταξίδι γι’ αυτόν το σκοπό. Είναι αυτός που θα πάρει πρώτος τη βαλίτσα, θα κοιτάζει συχνά το ρολόι και θα δίνει εκτενή αναφορά με μήνυμα ή τηλέφωνο για το πού ακριβώς βρίσκεται.

Θα πεις ότι κάποιες φορές σε νικάει η απόσταση και ότι ο χρόνος μαζί με τα χιλιόμετρα κάθονται απέναντί σου όσο φορτώνεις τη βαλίτσα σου για να φύγεις και γελάνε μαζί σου. Είναι στιγμές που νομίζεις ότι χάνεις το παιχνίδι κι απλά περιμένεις χωρίς να ξέρεις γιατί. Λάθος ή σωστό δεν ξέρει κανείς αλλά δεν έχει σημασία. Ωραίος παραλογισμός να βρίσκεται το site που ψάχνεις εισιτήρια πιο ψηλά στα αγαπημένα του υπολογιστή σου από το facebook και το google.

Πίστευα ανέκαθεν πως είναι ένα όμορφο ψέμα οι σχέσεις από απόσταση. Αναμφίβολα έλεγα πως όλες έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης. Ρίσκαρα όμως και το δοκίμασα και πήρα το μάθημά μου. Αποφάσισα πως έκανα λάθος και πίστεψα ότι τίποτα δε χάνεται εάν έχει λόγο να μείνει, αποδεχόμενος το basic ηλίθιο quote που ποστάρουν όλοι κάτω από φωτογραφίες στο instagram.

Προσθέτοντας υπομονή και προσπάθεια παίρνουμε το 504 ως άθροισμα, ίσο δηλαδή με την απόσταση των δύο πόλεων. Όποιος καταφέρει αυτό, έχει ένα όπλο να αντιμετωπίσει τις δύσκολες στιγμές οι οποίες ποτέ δε λείπουν. Λαβωμένοι κάποιες φορές, συνεχίζουμε να θέλουμε ο ένας τον άλλο και προχωράμε μαζί. Υπάρχουν οι όμορφες στιγμές που στη σκέψη τους και μόνο κάθε ήττα μας μένει πίσω.
Με ένα ποτήρι κρασί επάνω στο γραφείο και το χιόνι έξω από το παράθυρο να καλύπτει τα πάντα, αφιερώνω τις λίγες αυτές γραμμές σε όποιον έχει ζήσει κάτι ανάλογο ή ακόμη και σε όποιον πρόκειται να ζήσει και δεν το ξέρει ακόμη! Ας έρθει φέτος ο έρωτας να σε βρει όπου κι αν είσαι.

 

Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!