Γράφει η Π..

 

«Σε σκέφτομαι και μπορώ πια να στο πω»

Όλα ξεκίνησαν με αυτό το μήνυμα και κάθομαι εδώ και ώρες χαζεύοντας την οθόνη του υπολογιστή μου κάνοντάς σε εικόνα στο μυαλό μου. Προσπαθώ να μπω στο δικό σου μυαλό, φαντάζομαι την έκφραση στο πρόσωπό σου τη στιγμή που το έστελνες. Χαμογελούσες ίσως.

Χαμογελώ γιατί η οθόνη μου γέμισε με λέξεις που είχα πολύ καιρό να δω. Χαμογελώ γιατί οι λέξεις αυτές με κάνουν να νιώθω μοναδικά. Είδες πόση δύναμη κρύβει ένα «σε σκέφτομαι;» Σημαίνει σε νοιάζομαι, σημαίνει σε έχω στο μυαλό μου. Και στην τελική τι αποζητάμε όλοι σε αυτό το κόσμο; Nα μας αποζητάνε, να μετρούν τις ώρες και τα λεπτά για να βρεθούν κοντά μας.

Τώρα πια μπορείς να μου το πεις. Τα είπες όλα με αυτή τη φράση σου. Και θέλω να μου το λες. Θέλω να το ακούω κάθε μέρα αυτό το «σε σκέφτομαι». Αποτάσσομαι κάθε υπόνοια εγωισμού που μπορεί να σημαίνει για εσένα το «σε έχω ανάγκη». Οι άνθρωποι γεννήθηκαν για να μεγαλουργούν στον έρωτα. Σε φαντάζομαι να το γράφεις αυτό το «σε σκέφτομαι» και να κάνεις παύση. Να το κοιτάζεις ξανά και ξανά ίσως διστακτικά στη αρχή ως προς την αποκάλυψη στην οποία θα προβείς. Το δάχτυλο να απέχει ελαφρά από το πλήκτρο ξεγελώντας κάθε δεύτερη σκέψη. Μου έχουν πει πως οι μεγαλύτερες αλήθειες είναι εκείνες που αποκαλύπτονται. Κι έτσι αυτό το μήνυμα βρήκε τον παραλήπτη που έψαχνε μάλλον καιρό να βρει.

Σε ερωτεύομαι μέσα από τις λέξεις σου. Κάθε γράμμα μοιάζει με χάδι και κάθε τελεία είναι η παύση που αυξάνει την προσμονή για το επόμενο χάδι. Μου αποκαλύπτεσαι λέξη προς λέξη. Σου αποκαλύπτομαι και μου αρέσει. Ακόμη κι αν υπάρχει η αμφιβολία στο πίσω μέρος του μυαλού, κάθε μας αντίδραση επιβεβαιώνει το επιθυμητό. Την επικοινωνία και την επαφή. Τα μυαλά των ερωτευμένων ανθρώπων δε γνωρίζουν όρια. Ξέρουν πώς να κάνουν έρωτα. Όταν αυτά έχουν γίνει πρόβα στο μυαλό ξανά και ξανά τότε το πραγματικό και το ρεαλιστικό ξεπερνά το ιδεατό.

Το «σε σκέφτομαι και τώρα μπορώ να στο λέω» έχει τη βάση του αν σκεφτείς πως όλα ξεκίνησαν μέσα από μια φιλία. Πώς θα μπορούσα να φανταστώ; Δεν είχα δει τα σημάδια. Κι όμως υπήρχαν. Και χαίρομαι τόσο που δεν ξεθώριασαν τελικά για να μπορώ πια να τα απολαμβάνω. Τσεκάρω τα μηνύματά μου για να ταΐσω την επιθυμία του να νιώσω. Το λες απόγνωση ή πλήρη συνειδητοποίηση του τι θέλω πια;

Είναι όμορφο το να με ψάχνεις με τον δικό σου διακριτικό τρόπο. Τα «σε νοιάζομαι» έχουν δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Από την άλλη, η ανασφάλεια στον έρωτα είναι εμπόδιο για να τον ζήσεις λένε. Η δική μου παγερή ανασφάλεια όμως λιώνει με κάθε ζεστό σου μήνυμα. Τύχη είναι σαφέστατα το να βρεις έναν άνθρωπο που θα διακρίνει την όποια δική σου ανασφάλεια και θα την πολεμήσει. Ίσως να το παίζω με ασφάλεια, μα τουλάχιστον στο λέω κι αυτό ίσως να είναι κάτι. Ας το πούμε αρχή.

Κι έτσι τώρα πια θα απαντώ κι εγώ με τη σειρά μου στα δικά σου «σε σκέφτομαι» με το δικό μου «σε σκέφτομαι». Γιατί δεν μπορώ να αρνηθώ το γεγονός ότι το κάνω στα αλήθεια. Είσαι μέσα στο μυαλό μου, συχνάζεις στις γωνιές του και παρατηρείς τις σκέψεις μου. Και ξέρεις κάτι; Μου αρέσει να συχνάζεις εκεί.

Όλα λοιπόν ξεκινούν από ένα πολύ απλό «σε σκέφτομαι». Μετά αυτό γίνεται «σου γράφω» και «τολμώ». Κι έπειτα θα μετατραπεί σε «στα λέω όλα» και «σου αποκαλύπτομαι». Μέχρι που θα έρθει το πολυπόθητο «κι εγώ το θέλω» κι έτσι θα αναλάβει το «πάμε να το δοκιμάσουμε» κι όλα θα έχουν βρει το νόημά τους.

«Πάμε να το δοκιμάσουμε;»