dsa1

Αλό και καλησπέρα σας! Είναι κοινή παραδοχή ότι το φλερτ είναι το όπλο μας στην κατάκτηση του προσώπου που μας ενδιαφέρει και μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών σκοπών και καταλήξεων, από τη δημιουργία μιας σχέσης μέχρι το να περάσουμε ένα (ή περισσότερα) όμορφο βράδυ, χωρίς όρια αλλά και χωρίς δεσμεύσεις. Ω, έλα, σκέψου, οι πρώτες ατάκες που ανταλλάσσονται μένουν πολύ ισχυρά χαραγμένες στη μνήμη μας, τόσο, που μπορεί να ανακαλούνται και αργότερα στο πλαίσιο μιας σχέσης υπό τη μορφή εσωτερικών αστείων. Ωστόσο, όλοι μας έχουμε βιώσει περιπτώσεις όπου η πρώτη προσέγγιση που μας έγινε από κάποιον ήταν πραγματικά του ελέους.

Τώρα θα μου πεις: πόσο χάλια μπορεί να είναι η εκδήλωση ερωτικού ενδιαφέροντος προς κάποιον άνθρωπο; Και θα σου απαντήσω: πολύ και μάλιστα για πάρα πάρα πολλούς διαφορετικούς λόγους και με άπειρους τρόπους. Besides, όλοι μας έχουμε το δικό μας τρόπο να τα κάνουμε σκατά σε διάφορους τομείς, επομένως γιατί όχι και στο φλερτ;

Αρχίζω με το χειρότερο για μένα προσωπικά, που ακούει στο όνομα «ακραία χυδαία προσέγγιση». Δε λέω σε καμία περίπτωση να είμαστε συντηρητικοί και αποστειρωμένοι, για να περάσεις όμορφα πρέπει κάποιες φορές «να λερωθείς», αλλά γιατί, κουκλί μου, να αρχίσεις κάποιον στα χυδαία σχόλια ή ακόμα και στις πολύ χυδαίες χειρονομίες και κινήσεις; Πέραν του γεγονότος ότι είναι ακραία αγενές, σκέψου το κι αλλιώς: παραβιάζεις τον προσωπικό χώρο του άλλου, γεγονός που είναι ξεκάθαρο ότι θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς, αφού τον φέρνεις σε πολύ δύσκολη και αμήχανη θέση. Το «όχι» είναι «όχι» και επιβάλλεται να το σεβόμαστε αδιαπραγμάτευτα. Αλλιώς ακολουθεί στη χειρότερη «9μιση εβδομάδες»  (όχι στο κρεβάτι το δικό μας, αλλά σε ένα από αυτά του ΚΑΤ) και, στην καλύτερη, 50 shades of κουτουλιά.

Συνεχίζοντας, υπάρχει κόσμος του οποίου οι προσεγγίσεις στα άτομα που τους ενδιαφέρουν είναι cringe και τέρμα άβολες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί (;) με περίεργες, κακής ποιότητος pick-up lines ή με cringe και άβολα βλέμματα. Ειλικρινά, απορώ και εξίσταμαι αφενός ποιος νομπελίστας νους σκέφτηκε ότι μπορεί τέτοιου τύπου ατάκες να οδηγήσουν σε οριζόντιες ή κάθετες (όπως βολεύεται ο καθένας, δε χαλάω καρδιές εγώ) ερωτικές αναζητήσεις και αφετέρου ποιος θαρραλέος και συνάμα θρασύς άνθρωπος τις δοκίμασε πρώτος και έπιασαν.

Κοντά σ’ αυτό, ας προσθέσουμε και την υπερβολική αυτοπεποίθηση, η οποία, όταν πασάρεται αδέξια ή/και υπερβολικά, ας το παραδεχτούμε, είναι άκρως ξενερωτική. Καλό μου παγόνι, οι πρώτες πέντε φορές που μου υπερτόνισες πόσο γαμάτη δουλειά έχεις και πόσο αναντικατάστατος είσαι σε αυτήν, πόσο γαμάτο και κουλ τυπάκι είσαι σε όλα ήταν αρκετές. Δε χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση.

Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ούτε η αντίπερα όχθη είναι καλό πράγμα. Έχουμε ξαναπεί πολλάκις πως, αν μένουμε στα βλέμματα και κανείς από τους δυο δεν προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δουλειά δεν κάνουμε. Και αυτό, φίλες και φίλοι μου, όσο και να φαίνεται περίεργο, χάλια φλερτ είναι, γιατί δεν παίζει με κανέναν τρόπο να οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Οκ, βλεφαριστήκαμε, παίξαμε με τα μάτια, σπάσαμε το πρώτο στρώμα του πάγου και τώρα τι; Θα πούμε καμιά κουβέντα ή να φύγω; Αντίστοιχα ξενερωτικό, επίσης, είναι και το να μιλάμε σαν άνθρωποι και να έχουμε τρελή χημεία ιντερνετικά και όταν φτάνουμε στο «δια ζώσης» του πράγματος «δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα».

Αδέρφια, το συμπέρασμα είναι ένα, όσον αφορά στο φλερτ. Είναι πολύ λογικό να θέλουμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη εικόνα του εαυτού μας προκειμένου να εντυπωσιάσουμε το επίδοξό μας ταίρι. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να είμαστε ο εαυτός μας και να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό αυτόν που έχουμε απέναντί μας, είτε ευοδώσει το ειδύλλιο είτε όχι. Η ευγένεια και η γνησιότητά μας κερδίζει, γι’ αυτό οι καγκουρέ ατάκες και η προκλητικά επηρμένη συμπεριφορά καλύτερα να λείπει, όπως, αντίστοιχα, και τα μεγάλα ξενερώματα. Χωρίς σωστή τριβή δεν άναψε ποτέ κανένα σπίρτο: αν δεν τριφτεί στο γυαλόχαρτο επαρκώς, δε θα ανάψει κι αν τριφτεί παραπάνω, μπορεί και να το σπάσουμε. Κι εμείς θέλουμε τη φλόγα, έτσι δεν είναι;

Συντάκτης: Έλενα Καργοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Μάθε να φλερτάρεις έξυπνα!

Τον τρόπο στον έχουμε εμείς!