Όποιος δεν έχει μαλώσει για το βάζο με μερέντα, να σηκώσει το χέρι. Όποιος προτιμάει μερέντα αντί για σεξ –έστω και με μικρή διαφορά-, να σηκώσει επίσης το χεράκι του. Αλλά όποιος δεν τρώει μερέντα, ας σωπάσει για πάντα. Γιατί υπάρχουν δέκα λόγοι που η μερέντα είναι καλύτερη από το σεξ, αποδεδειγμένα πλέον.

 

  1. Την τρως, πάντα, πριν λήξει, οπότε δεν την αγγίζει η φθορά του χρόνου. Η αλήθεια να λέγεται. Κανένας μας δεν έχει αφήσει τη μερέντα να χαλάσει στο βάζο, οπότε κάθε φορά που την τρώμε είναι το ίδιο νόστιμη. Στο Σεξ καταφεύγουμε στα ίδια και στα ίδια είτε από θέμα στάσεων είτε κινήσεων, μέχρι που από κάποιο σημείο και μετά, η σχέση ρουτινιάζει και πάει περίπατο.

 

  1. Είναι παντός καιρού και επιστητού. Η μερέντα δε θα σε αφήσει να ξεπαγιάσεις, μα ούτε και να στάζεις ποτάμια από ιδρώτα. Είναι μια ήρεμη και πάντα απολαυστική τελετουργία. Ενώ σε μια σχέση, ακόμα και σε κάτι παροδικό, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να σου τύχει και μπορεί το σεξ σε δύσκολες καιρικές συνθήκες να είναι το λιγότερο ανυπόφορο.

 

  1. Δεν είναι δυσεύρετη. Τη μερέντα τη βρίσκεις οπουδήποτε και σε όλα τα ράφια του σούπερ-μάρκετ, ακόμα και τα σαββατοκύριακα, γιατί το κάθε κατάστημα ξέρει τι θέλει ο κοσμάκις, ενώ το καλό σεξ θα φτάσεις να το ψάχνεις και με το κιάλι του Jack Sparrow. Να τα λέμε κι αυτά παιδιά!

 

  1. Σου δίνει δύναμη και ενέργεια για όλη τη μέρα. Είναι δυναμωτική (διατροφικά), σου φτιάχνει τη διάθεση και σε γεμίζει ενέργεια. Ενώ το σεξ σε εξουθενώνει και άντε να πάρεις τα πόδια σου μετά. Γιατί νομίζετε οι περισσότεροι το κάνουν πριν κοιμηθούν;

 

  1. Είναι διαθέσιμη 24/7. Κάθεται πάντα ήσυχη στο ντουλάπι και σε περιμένει 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Στο σεξ, όμως, δε συγχρονίζονται πάντα οι ορέξεις σας. Μην αναφέρουμε και τις περιπτώσεις που πολλοί δεν έχουν καν την υπομονή να τελειώσει ο παρτενερ. Και επίσης, η μερέντα δε σου γυρίζει τη πλάτη να κοιμηθεί, αφήνοντας σε να ελπίζεις σε ένα δεύτερο γύρο. Είπαμε, είναι πάντοτε διαθέσιμη.

 

  1. Κοστίζει λιγότερο από τα Sex toys. Ε ναι, αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Η τιμή της μερέντας είναι προσιτή στους περισσότερους, ενώ τα Sex toys είναι για πιο γερές τσέπες. Άσε που είναι πιο εύκολο να τα βαρεθείς κι αυτά, ειδικά μετά από πολλές χρήσεις.

 

  1. Την ξέρουμε από παιδιά και την εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια. Στην κυριολεξία, αφού έχουμε χτίσει από μικρή ενδεχομένως ηλικία, μια σχέση εμπιστοσύνης. Κάτι που στο σεξ δεν ισχύει και τόσο, εφόσον έχει να κάνει περισσότερο με τον ίδιο τον παρτενέρ σου. Θέλει δουλειά και χτίσιμο που μπορεί να πάρει μήνες ή και χρόνια και πάλι να μην το εμπιστευτείς ποτέ.

 

  1. Έχεις αποκλειστικότητα. Η μερέντα ασχολείται αποκλειστικά μαζί σου, δε μοιράζεται με κανέναν και δεν πρόκειται να σε παρατήσει για να γλυκάνει κάποιον άλλο. Ο σύντροφός σου, από την άλλη, μπορεί να αναζητήσει αλλού τις απολαύσεις του σεξ στερώντας τες ενδεχομένως από σένα, ή ανάλογα με το πόσο προοδευτικός είναι, να ονειρεύεται κι άλλο κόσμο στο κρεβάτι σας.

 

  1. Με μια κουταλιά έχεις τελειώσει. Με μια κουταλιά μερέντα έχεις βρει την απόλαυση που τόσο λαχταράς, ενώ, παιδιά, ο οργασμός θέλει δουλειά και κάποιες φορές δεν έρχεται καν.

 

  1. Τρώγεται άνετα με το δάχτυλο ακόμα και αν δεν ξέρεις τη διαδρομή. Στις περιπτώσεις που το κουτάλι δε φτάνει στα δύσκολα σημεία του βάζου της μερέντας, υπάρχει πάντα και η λύση του δαχτύλου, που εντοπίζει και τα πιο δύσβατα σημεία εύκολα και με ευελιξία. Σε αντίθεση με κάποιον που δε γνωρίζει τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσει με το δάχτυλο –ή με τα χέρια γενικότερα-, ώστε να μπορεί να απογειώσει τη σεξουαλική πράξη.

 

Γι’ αυτό, λοιπόν, αν ποτέ ακούσεις σαν αιτία χωρισμού το «Αγάπη μου σε αφήνω, γιατί ακόμα κι η μερέντα τα πάει καλύτερα από ‘σένα», κάτσε να ψαχτείς λίγο στο τι κάνεις λάθος. Καλύτερος σύντροφος από τη μερέντα μπορεί να μη γίνεις, αλλά η προσπάθεια μετράει βρε!

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Εφρεμίδη