Καλή χρονιά! To 2017 μπαίνει με τον Ερμή να γυρνά σε ορθή πορεία στον Τοξότη, ευνοώντας τον τομέα της επικοινωνίας για μερικούς και προκαλώντας έντονο σεισμό σε άλλους. Αγάπη παντού, όμως, είναι το σύνθημα, με την Αφροδίτη να σκορπίζει αστερόσκονη απ’ τον Ιχθύ.

 

Κριός

Η καλή χρόνια απ’ την πρώτη εβδομάδα της φαίνεται, και για σένα, Κριέ μου, ξεκινά ευνοϊκά το 2017. Σου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσεις χωρίς φόβο και πάθος, αλλά και χωρίς να προκαλέσεις το συνηθισμένο πανικό που προκαλείς όταν ανοίγεις το στόμα σου. Δείχνεις ένα πιο ώριμο πρόσωπο προς τα έξω, κάτι που κάνει τους άλλους να σε κοιτάνε έκπληκτοι και θα φανερώνουν έναν θαυμασμό προς το πρόσωπό σου που σου τονώνει το εγώ. Προσπάθησε αυτή τη βδομάδα να μην πιεστείς πολύ, απόλαυσε τον αέρα ανανέωσης κι αλλαγής που φέρνει η νέα χρονιά κι άφησε τις βαρύγδουπες σκέψεις, από την επόμενη βδομάδα.

 

Ταύρος

Επιθετικά μπαίνει η χρονιά για σένα, Ταύρε μου. Νευράκια… από το πολύ φαγητό ίσως ή από το ότι δεν έφαγες όσο ήθελες; Όπως και να έχει σου έχει κάτσει άσχημα στο στομάχι η αλλαγή του χρόνου και σε αγχώνει από τώρα το μέλλον. Έτσι δε θα δεις προκοπή, κυρίως γιατί είναι γνωστό πως πάντα παίρνεις λάθος αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Για να μην κλαις, λοιπόν, όλη την υπόλοιπη χρονιά, χαλάρωσε λιγάκι. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Σκέψου πρακτικά. Μη σπρώξεις στα άκρα καταστάσεις κι ανθρώπους. Τον μπελά σου θα βρεις!

 

Δίδυμος

Διδυμάκι μου, παραπονιάρικα ξεκινά η νέα χρονιά για σένα αφού έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι εκτός τόπου και χρόνου και πως κανείς δε σε καταλαβαίνει. Ούτε καν όταν μιλάς και λες το πιο απλό πράγμα, πόσο μάλλον όταν προσπαθείς ν’ ανοιχτείς συναισθηματικά. Εντάξει, υπάρχουν κι αυτές οι αναποδιές, αλλά με λίγη υπομονή είναι εμπόδια που μπορούν να ξεπεραστούν. Επικεντρώσου στα επαγγελματικά σου για να ξεκινήσει η χρονιά δυναμικά, αφού τώρα μπορείς να αποδείξεις τι αξίζεις και θα δεις πως σιγά-σιγά θα φτιάξουν κι οι υπόλοιποι τομείς της ζωής σου.

 

Καρκίνος

Καρκινάκι μου, πολλές φορές γίνεσαι το πιο εγωιστικό κι εγωκεντρικό πλάσμα του κόσμου. Τύπου: τα θέλω όλα και τα θέλω εδώ και τώρα. Κάπως έτσι σε βρίσκει το 2017, να χτυπάς με μανία το πόδι στο πάτωμα σαν μικρό παιδί και να απαιτείς πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να παλέψεις για να τα κερδίσεις κι όχι να επιμένεις να σου τα δώσουν στο χέρι. Αν συνεχίσεις με αυτό το ρυθμό, πολύ φοβάμαι πως η νέα χρονιά το μόνο που θα σου φέρει είναι μοναξιά. Σύνελθε πριν κάνεις τους γύρω σου να ξεσπάσουν και να φύγουν γιατί θα έχουν βαρεθεί την παιδιάστικη συμπεριφορά σου.

 

Λέων

Με τη γοητεία σου φουλ και με τα φώτα στραμμένα πάνω σου σε βρίσκει το νέο έτος, Λιοντάρι μου. Με τα άστρα να σε ρέουν με αστερόσκονη κι επιμονή, όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Καταρχάς η πρώτη βδομάδα του νέου χρόνου σε βρίσκει να διασκεδάζεις ασταμάτητα ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνεις τον κύκλο γνωριμιών σου και διαβάζεις τους αντιπάλους για να τους κατατροπώσεις. Είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο κι ας μη φαίνεται και σίγουρα μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η επιρροή της Αφροδίτης απ’ τα Ψάρια και του Ερμή απ’ τον Τοξότη. Έχεις βαλθεί να τρελάνεις κόσμο, μου φαίνεται, το 2017.

 

Παρθένος

Παρθενάκι μου, χαμογελαστό σε βρίσκει η νέα χρονιά με την αισιοδοξία στα ύψη, κάτι που θα έλεγε κανείς πως είναι πολύ καλό. Ναι μεν, αλλά, θα πω εγώ… ωραίο είναι να βλέπεις τα πράγματα παραμυθένια, αλλά εσύ έχεις την τάση να το παρακάνεις γι’ αυτό έχε το νου σου μην ξεχαστείς στα παραμύθια κι αποξεχάσεις την πραγματικότητα που μπορεί να σου πέσει λιγάκι βαριά στο στομάχι. Απέφυγε εντάσεις με τους γύρω σου, κυρίως με εκείνους που προσπαθούν να σε προσγειώσουν και τώρα βάλε βάσεις για επαγγελματική εξέλιξη γιατί μπορείς να κάνεις πολλά σε αυτόν τον τομέα.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, βδομάδα στόχων είναι αυτή για σένα κι έχεις βαλθεί να τους κατακτήσεις όλους για να αποδείξεις σε εκείνους που σε αμφισβητούσαν ότι ναι, έχεις πυγμή κι αποφασιστικότητα κι ας μη σου φαίνεται. Εύγε, έτσι σε θέλω, συγκεντρωμένο κι αποφασισμένο για τα πάντα. Κι έχεις και την εύνοια του κυβερνήτη σου που σε χαιρετά απ’ τον Ιχθύ, οπότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Βρίσκεις λύσεις στα προβλήματά σου, αποκτάς φήμη, φτιάχνεις νέο κύκλο γνωριμιών και γενικά αντιμετωπίζεις πιο ώριμα τις περίεργες καταστάσεις που σου φανερώνονται. Δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη πλέον και καλά κάνεις.

 

Σκορπιός

Νέα ξεκινήματα και νέους στόχους φέρνει για σένα, Σκορπιέ μου, η πρώτη βδομάδα του 2017. Δεν έχεις υπάρξει πιο αποφασιστικός άλλοτε, θες να πετύχεις, θες να κάνεις ένα νέο ουσιώδες ξεκίνημα για να μπορέσεις να αφήσεις πίσω τα προηγούμενα χρόνια που νιώθεις πως δε σου έδωσαν τίποτα ουσιαστικό. Αυτή η αποφασιστικότητά σου είναι τονωτική και θα σου κάνει μόνο καλό. Ό,τι κι αν βάλεις στο νου, μπορείς να το πετύχεις, είτε απ’ το να ξεκινήσεις δική σου δουλειά, ή να κάνεις εκείνη τη δίαιτα που ανέβαλλες. Να παραμείνεις σταθερός, ειλικρινής και με τα πόδια στη γη κι όλα θα πάνε καλά.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι μου, μπορεί να νιώσεις πως η βδομάδα ξεκινά κάπως αγχωτικά για σένα, αλλά μη μασάς, η τύχη είναι με το μέρος σου αυτή την εβδομάδα κι αν δεν αφήσεις το άγχος σου να σε καταβάλει, μπορεί να περάσεις τέλεια και να δεις στόχους και κόπους να αποκτούν πολύ μεγάλο νόημα. Προσπάθησε να βάζεις φρένο στον εαυτό σου όταν βλέπεις πως χάνεις τον έλεγχο διαφορετικά δε θα καταφέρεις τίποτα ουσιαστικό κι είναι πραγματικά άσχημο να χάσεις εξαιτίας σου αυτή την εύνοια των άστρων. Χαλαρά, η ζωή είναι ωραία…

 

Αιγόκερως

Το 2017 ετοιμάζει αλλαγές για σένα, Αιγοκεράκι μου, οι οποίες θα ξεκινήσουν απ’ την πρώτη του βδομάδα κιόλας. Αρχικά μπορεί να σε αγχώσουν λίγο, αλλά μακροπρόθεσμα θα δεις πως τ’ άστρα είχαν πλάνο για σένα. Οι εξελίξεις θα είναι θετικές και θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος μεν, αλλά θα σου φέρουν την πολυπόθητη επιτυχία που έψαχνες καιρό. Θα ξεπεράσεις αυτήν την ανασφάλεια που θα σου φέρουν οι αλλαγές σύντομα, αφού συνειδητοποιήσεις πως τελικά αυτό χρειαζόσουν για να νιώσεις όμορφα, έπρεπε όλα να γίνουν αλλιώς! Κοίτα να χορέψεις στη βροχή των αλλαγών, μην ανοίξεις ομπρέλα!

 

Υδροχόος

Υδροχοάκι μου, με ένταση κι υπερένταση ξεκινά ο χρόνος για σένα, ειδικά μέσα στο σπίτι, κάτι που δεν αντέχεις και σε στεναχωρεί τρελά. Λογικό είναι, αυτή η γκρίνια κι η μουρμούρα δεν ευνόησε ποτέ κανέναν. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να φύγεις απ’ την πηγή του κακού, να τραβήξεις τον εαυτό σου μακριά από όλους κι από όλα για να μπορέσεις να βρεις τον τρόπο να βάλεις τη ζωή σου σε μια σειρά, χωρίς να σου αποσπούν την προσοχή τα προβλήματα των άλλων. Βρες τρόπο να κάνεις ένεση αισιοδοξίας στον εαυτό σου, μακριά από καθετί τοξικό!

 

Ιχθύς

Ψαράκι μου, με την Αφροδίτη να κάνει ντου στο ζώδιό σου, θα είσαι κι αχάριστος αν πεις πως δε νιώθεις καλά. Ενέργεια στο φουλ, αισιοδοξία είναι λίγα απ’ τα καλά που σου φέρνει μαζί της ως δώρο για τη νέα χρονιά που ξεκινά. Τώρα μπορείς να βάλεις στόχους οι οποίοι είναι πραγματοποιήσιμοι, αλλά το κυριότερο που θα πρέπει να κάνεις είναι να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Να κανακέψεις λιγάκι το ψαράκι μέσα σου, να βρεις τρόπους να ομορφύνεις κι άλλο, να λάμψεις και να νιώσει καλά μέσα κι έξω. Επιβάλλεται!

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη