Με ένα πρόχειρο σκρολ στο for you page του Tik Tok εύκολα πέφτει κανείς πάνω σε ένα νέο τρεντ, γνωστό κι ως «πες μου ότι….χωρίς να μου το πεις ότι…». Τα βιντεάκια ποικίλουν με τους χρήστες να είναι ο ένας πιο ευφάνταστος από τον άλλον. Μπορεί να είναι «πες μου ότι σ’ αρέσει ο Harry Potter, χωρίς να μου το πεις» ή «ότι είσαι εθισμένος στη σοκολάτα», «ότι είσαι Έλληνας», «ότι είσαι party animal» και πάμπολλα ακόμη που ο κάθε χρήστης επιλέγει να μοιραστεί και το προσαρμόζει στα μέτρα του. Σκοπός είναι να παρουσιάσεις αυτό που θες χωρίς να το πεις, αλλά να το δείξεις ξεκάθαρα.

Τι θα έλεγες λοιπόν να προσαρμόσουμε αυτό το νέο τρεντ σε μια πρόκληση ερωτικής φύσεως, που θα σε βοηθήσει να δείξεις στο αίσθημα ότι ενδιαφέρεσαι χωρίς να το πεις ακριβώς; Εμείς είμαστε εδώ και συγκεντρώσαμε 6 διαφορετικούς τρόπους που θα βοηθήσουν την καρδούλα σου που σκιρτάει να μιλήσει πια, με έναν ίσως πιο εύκολο για σένα τρόπο.

 

1. Οι μικρές κινήσεις κάνουν τη διαφορά

Είναι φοβερά σημαντικό να πηγαίνεις από το γενικό στο ειδικό ζουμάροντας σε μικρές καθημερινές στιγμές του ατόμου που σε ενδιαφέρει. Γι’ αυτό σε θέλω σ’ ετοιμότητα, κρατά σημειώσεις κι ετοιμάσου να δώσεις σημασία σε πράγματα που κάνοντάς τα θα νιώσει ξεχωριστ@.

Μάθε πώς πίνει τον καφέ

Και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πάρετε καφέ, παράγγειλε εσύ και για τους δυο, δείχνοντας έτσι πως προσεχείς όταν μιλάει. Ακόμη, μπορείς την επόμενη φορά που θα κανονίσετε βόλτα να τ@ν εκπλήξεις κρατώντας το ρόφημά του χωρίς απαραίτητα να στο έχει ζητήσει. Έτσι δηλώνεις ότι σκέφτηκες τι επιθυμούσε και θέλησες να το κάνεις πραγματικότητα. Σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε να τον προσέχουν;

Γεμίζεις το ποτήρι τ@ ενώ είστε έξω

Μια άλλη μικρή κίνηση που δηλώνει προσοχή κι ευγένεια συνάμα, είναι να προσφερθείς να γεμίσεις το ποτήρι του, όταν βρίσκεστε έξω πριν στο ζητήσει. Αυτό σίγουρα ενισχύει την προσοχή του για σένα και δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα στην ατμόσφαιρα.

Μοιράσου το φαγητό σου

Μια κίνηση ίδιου βεληνεκούς θα μπορούσε να είναι να μοιραστείτε και κάτι φαγώσιμο. Το να μοιράζεσαι το φαγητό σου είναι κίνηση ματ, όλοι το ξέρουν αυτό, πρέπει να είσαι πολύ σημαντικό άτομο για να σου δώσω μερικές από τις πατάτες μου.

 

 

2. Το σωστό το κομιουνικέισο

Μια «καλημέρα», μια «καληνύχτα», ένα μήνυμα για «καλή δουλειά» είναι μια όμορφη κίνηση, που μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον σου για τον άλλον τόσο απλά και να τον κάνει να σε σκεφτεί μέσα στην ημέρα. Αλλαγή πορείας από το «περιμένω να μου στείλει», στο στέλνω πρώτα εγώ. Μην περιοριστείς όμως μόνο εκεί, μοιράσου τους προβληματισμούς σου, συζήτα και σίγουρα ρώτα την άποψή του. Στείλε κάτι που σου φάνηκε αστείο, ένα νέο που θα εκτιμήσει. Όλα αυτά θα βοηθήσουν να κανείς διακριτικά αισθητή την παρουσία σου μέσα στην καθημερινότητα.

 

3. Το κομπλιμέντο

Και σε ποιον δεν αρέσει να του κάνουν κομπλιμέντα, αν είναι έξυπνα; Είναι μια κίνηση που μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα και να σου αλλάξει τη διάθεση, ενώ σε μαλακώνει και κατεβάζει τις άμυνές σου. Έτσι, μη χάνεις ευκαιρία -και με διακριτικότητα πάντα- επισήμανε τι σου αρέσει στο αμόρε. Μπορείς έτσι να του τονώσεις το ηθικό και να καλλιεργήσεις τις συνθήκες να το κάνει κι εκείνο με τη σειρά του.

 

4. Δείξε ότι η γνώμη τ@ μετράει

Είναι δεδομένο πως η εμφάνισή μας είναι άκρως υποκειμενικό στοιχείο και το προσαρμόζουμε σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Ωστόσο δεν είναι κακό να φοράς κάτι που σου έχει πει πως σου ταιριάζει, είτε αυτό είναι κόσμημα, ρούχο, άρωμα, χτένισμα· είναι κάτι που δηλώνει αυτόματα ότι η γνώμη τ@ μετράει.

 

5. Θυμήσου

Η μνήμη είναι όπλο αρκεί να ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις σωστά. Στην επόμενη συζήτηση δώσε προσοχή στις λεπτομερείς που κάνουν τη διαφορά, δείξε ενδιαφέρον για το τι λέει κι απομνημονεύεσε γενέθλια, γιορτές ή κάτι που είπε και θεωρήσεις σημαντικό. Έτσι, την επόμενη φορά που η κουβέντα θα κατευθυνθεί προς τα εκεί, δείξει ότι πρόσεχες κι ότι θυμάσαι, ότι όταν κουβεντιάζετε βρίσκεσαι εκεί και δίνεις σημασία. Είναι κάτι που σίγουρα εντυπωσιάζει.

 

6. Άγγιξέ με

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να υπερνικήσει κάθε προηγούμενη παρεξήγηση της γλώσσας και δηλώσει κάθε πρόθεση. Ένα άγγιγμα όταν μιλάτε, μια αγκαλιά, μπορούν να δηλώσουν πιο πολλά απ’ όσα νομίζεις, να ηλεκτρίσουν τις ενέργειές σας και να σας φέρουν πιο κοντά. Αρκεί να αισθάνεσαι ότι είναι ανοιχτό το πεδίο για να το κάνεις και να μην παραβιάσεις κανέναν προσωπικό χώρο κι όριο.

Όλοι αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κερδίσεις το challenge, να κάνεις αισθητή την παρουσία σου και να έρθεις πιο κοντά στο amore χωρίς να εκτεθείς και πολύ. Ο μόνος κανόνας του παιχνιδιού είναι να θυμάσαι να είσαι ο εαυτός σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αναστασία Διαμαντοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου