Στο πέρασμα του χρόνου ένα ζευγάρι έχει κατά καιρούς υπενθυμίσεις της φλόγας του πρώτου καιρού. Αυτό γίνεται από μικρές αιφνίδιες κινήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος κι ο χορός έχει την προδιάθεση να είναι ακριβώς αυτό· συγχρονισμένες κινήσεις που προάγουν το συναίσθημα για δευτερόλεπτα σε μια διεγερμένη κατάσταση ώστε να ίπταται.

Δυο σώματα μεταξύ των οποίων υπάρχει η έλξη. Ένας έρωτας που με τον καιρό φθίνει κι αντικαθίσταται από την αγάπη. Η γνωριμία σου, το ανώνυμο στοιχείο στη ζωή σου γίνεται πλέον σύντροφος, πράγμα πολύ όμορφο. Μα κάθε μεγάλος έρωτας μπορεί να αναζωπυρωθεί και να παραμείνει ζωντανός για μερικές στιγμές, αν υπάρξει το κατάλληλο ερέθισμα, ο ρυθμός που θα σπάσει τη μονοτονία.

Οι ευρωπαϊκοί και οι λάτιν χοροί -ένα ταγκό, ένα βαλς ή μια Bachata- είναι ό, τι πρέπει για την περίσταση. Αν είστε τολμηροί, μπορείτε να ξεκινήσετε μαζί σε ένα τμήμα αρχαρίων κι όταν είστε έτοιμοι να εκτελέσετε τα βήματα μόνοι σας… μπουμ! Αρπάξτε την ευκαιρία και με πρόφαση μια απλή έξοδο καταλήξτε σε ένα λάτιν πάρτι.

Τι γίνεται αν δεν έχετε καμία επαφή με το αντικείμενο, πέρα από κάτι συρτούς που παίζουν στους γάμους; Εδώ έρχεται πυροσβεστικά το μπλουζ να σώσει την κατάσταση. Ένας χορός για όλους, που χορευόταν στις ντισκοτέκ μετά τις 12 όταν χαμήλωναν τα φώτα κι οι ρυθμοί έπεφταν. Ένα βήμα δεξιά, ένα βήμα αριστερά και ξανά από την αρχή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταφέρεις το βάρος σου από το ένα πόδι στο άλλο.

Στο δια ταύτα λοιπόν, ο καβαλιέρος ζητά από την ντάμα να χορέψουν, η ντάμα του δίνει θεαματικά και με περίσσια χάρη το χέρι της και τον ακολουθεί στην πίστα, μπαίνοντας έτσι στη διαδικασία να δώσουν μια μικρή παράσταση. Αργά ο καβαλιέρος εναποθέτει το δεξί του χέρι στην πλάτη της ντάμας, εκείνη ανατριχιάζει. Προσφέρει έπειτα το αριστερό, κοιτιούνται στα μάτια με ένταση πριν σπάσουν την οπτική επαφή κι αφεθούν να τους παρασύρει η αίσθηση της κάψας που δημιουργείται από τα ανεπαίσθητα αγγίγματα που προκύπτουν καθώς λικνίζονται σύμφωνα με το σκοπό που ορίζει η μουσική.

Ανάσες που καίνε, χείλη που αναζητούν απεγνωσμένα τη λύτρωση, χέρια που ιδρώνουν, καρδιές που τρέχουν· αισθήσεις από καιρό ξεχασμένες. Η μουσική αλλάζει. Το κομμάτι σας τελείωσε. Εσωτερικά υποκλίνεστε νοερά στο κοινό. Πριν επιστρέψετε στο τραπέζι σας προέχει ένα φιλί, ένα φιλί που απελευθερώνει όλη την ένταση που συσσωρευόταν στις υπάρξεις σας. Ατόφιος πόθος.

Όσο έρχεστε πιο κοντά, όσο εξοικειώνεστε χορευτικά κι ο καιρός προσθέτει πόντους στην εμπειρία σας επάνω στο σανίδι η σπίθα θα ανάβει πιο έντονα. Θα αρχίσετε να τολμάτε φιγούρες, πιασίματα, στροφές κι επιδέξιες μανούβρες. Κάθε φορά πριν φύγετε από το σπίτι για το πάρτι, κι όσο ακόμα ετοιμάζεστε θα σας κατακλύζει ένα γλυκό άγχος. Αυτή η χαριτωμένη παιδική ανυπομονησία για κάτι που θέλεις πολύ θα γίνει η αγαπημένη σας αίσθηση.

Θα εξασκείστε στο κοινό σας αγαπημένο τραγούδι, θα προσμένετε, θα αδημονείτε την επόμενη φορά. Θα τολμάτε νέα είδη χορών. Θα θέτετε στόχο σας να πετύχετε το τέλειο ταγκό. Ανακαλύψατε ένα συναισθηματικό χρονοντούλαπο που σας προσφέρει μια ατέρμονη πηγή από φλόγινες αισθήσεις το οποίο θα βάλει φωτιά στα σεντόνια σας όταν γυρίσετε στο σπίτι μεθυσμένοι από αισθήσεις. Γιατί ο χορός, μπορεί να γίνει το απόλυτο αφροδισιακό για ένα ζευγάρι.

Συντάκτης: Μαγδαληνή Μαρία Παπάζογλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου