Η επιτυχία και το όνομά του είναι πλέον συνώνυμα σε ό,τι αφορά στα τηλεοπτικά πράγματα. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν ήταν πάντα ρόδινα για τον Νίκο Κοκλώνη. Είναι από τις τηλεοπτικές προσωπικότητες που έχει συζητηθεί περισσότερο από όλους για τις επαγγελματικές τους κινήσεις, αλλά και για κάποια προσωπικά του ζητήματα. Άλλωστε, είναι γνωστό πως δεν είναι από τους ανθρώπους που θα κρύψουν κάποιο κομμάτι της ζωής τους από τη δημοσιότητα, ενώ, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος: «Όταν ήμουν μικρός έλεγα ότι θέλω να ξεχωρίσω, δεν μπορούσα να μπω σε καλούπι. Ήθελα να κάνω κάτι μόνος μου.» Κι όντως, έκανε και κάνει πολλά.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolaos Koklonis (@nkoklonis)

 

Η απογείωση και η πτώση της επιχείρησής του Air Fast Tickets υπήρξε για αρκετά χρόνια πρώτο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Από το μηδέν, φτάνω στον Θεό σε πέντε χρόνια. Περνάω άλλα τρία χρόνια, είμαι μπροστά από μια εκκλησία στο Μανχάταν κι αναρωτιέμαι τι θα έχω στα 38. Ήρθαν δίπλα μου άνθρωποι που ήθελαν να δώσω, αλλά δεν έδινα. Ήμουν στο γραφείο μου στο Central Park και λέω “Να πέσω; ή να πλύνω πιάτα στην Αστόρια;”» περιέγραψε σε συνέντευξή του. Αλλά ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή.

Ο Κοκλώνης είχε μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια, όπως δήλωσε και ο ίδιος. «Δούλευα σε μια τράπεζα κι έπαιρνα 1600 ευρώ αλλά ήταν βαρετή η ζωή μου. Έτσι, όσο ήμουν σε ένα αεροπλάνο, είπα πως μία ζωή την έχουμε. Τι θες να κάνεις; Να ταξιδεύεις. Κι έκανα ταξιδιωτικό γραφείο.». Έτσι το 2010 σε ηλικία μόλις 27 ετών, ανοίγει το ταξιδιωτικό πρακτορείο Air Fast Tickets, με αρχικό κεφάλαιο τα 60.000€, ποσό το οποίο όμως ο Κοκλώνης δε διέθετε. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, δανείστηκε από έναν τοκογλύφο σε πρώτη φάση και λειτουργούσε ένα μικρό γραφείο στον Πειραιά.

Τον πρώτο καιρό δεν μπορούσε να προσελκύσει πελάτες κι έτσι αποφάσισε να βγει λίγο πιο επιθετικά, κάνοντας προσφορές, μέθοδος που γνώριζε άνθιση εκείνη την περίοδο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Air Fast Tickets να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού με τις πολύ μεγάλες εκπτώσεις που προσέφερε. Επιπλέον, έκανε μια σειρά από διαφημίσεις με εγχώριες διασημότητες, κάτι που κατέστησε την εταιρία ακόμη πιο δημοφιλή. Ήταν μάλιστα τότε που το όνομα του Νίκου Κοκλώνη ακουγόταν περισσότερο και γινόταν ολοένα και γνωστότερο στο ευρύ κοινό. Το 2012, ίδρυσε νέα γραφεία σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, με αποκορύφωμα τη χορηγία σε ομάδας του N.B.A., την Brooklyn Nets.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolaos Koklonis (@nkoklonis)

 

Η Air Fast Tickets στην ουσία κατέρρευσε μέσα σε δύο χρόνια από το έτος της μεγάλης ακμής. Όλο αυτό ξεκίνησε όταν η IATA (International Air Transport Association) έκλεισε την πρόσβαση της Air Fast στην έκδοση εισιτηρίων. Λόγω του αυξημένου όγκου πωλήσεων και του υψηλού κόστους στην ανάπτυξη λογισμικού, ο Κοκλώνης αθέτησε να παραδώσει εγγυητική ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στην IATA. Έτσι, το 2014 η IATA έκλεισε τη θυγατρική της Air Fast στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και το ελληνικό γραφείο. Τον Μάιο του 2015, ο Κοκλώνης κατάφερε και πούλησε το 51% της εταιρείας στην Hainan Airlines για περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω διαφωνίας με τους νέους μετόχους, η εταιρεία εισήλθε σε πτώχευση κι έκλεισε οριστικά το 2016. «Καθόμουν σε ένα σπίτι στη Βουλιαγμένη, ενώ μου είχε κοπεί το ρεύμα. Αφού παρέδωσα σπίτια, αυτοκίνητα, βρισκόμουν στο μηδέν, με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς», δήλωσε για εκείνη την περίοδο ο επιτυχημένος ο παρουσιαστής.

Η τηλεοπτική πορεία του Κοκλώνη ξεκίνησε το 2016 με την ταξιδιωτική εκπομπή Celebrity Travel, που αρχικά μεταδιδόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Ξαφνικά βρίσκομαι σε μια συζήτηση στο ΣΚΑΪ, λέω την ιστορία για άσχετο λόγο και μου είπαν ότι είμαι καλός για τηλεόραση. Ετσι ήρθε το Celebrity Travel. Κάναμε μια συμφωνία και πήρα κάποια λεφτά. Έτσι ξεμπλόκαραν οι λογαριασμοί και πήρα τα πάνω μου» ανέφερε. Τη σεζόν 2017-2018, η εκπομπή μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1 και τον Σεπτέμβριο του 2018, στο Open TV. Τον Μάρτιο του 2019, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή It’s Show Time στο ίδιο κανάλι. Την επόμενη χρονιά, βρέθηκε να παρουσιάζει στο ίδιο κανάλι το Just the 2 Of Us. Την άνοιξη του 2021 ξεκίνησε συνεργασία με τον Alpha TV, αναλαμβάνοντας την παραγωγή του τηλεπαιχνιδιού Η Τέλεια Απόδραση. Την ίδια χρονιά, το Just the 2 Of Us προβάλλεται από τη συχνότητα του Alpha TV με παρουσιαστή φυσικά τον Νίκο Κοκλώνη.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolaos Koklonis (@nkoklonis)

 

Πέρα από την τηλεοπτική του πορεία, το 2018 ο Κοκλώνης ίδρυσε την Βarking Well Media. Η εταιρία αυτή με έδρα την Αθήνα, παράγει κάποια από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, μέχρι σήμερα, όπως τα Just the 2 of us, Fame Story, Η Τέλεια Απόδραση, celebrity Game Night, κ.α. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό Open από την τηλεοπτική σεζόν 2023-2024 αναλαμβάνοντας την παραγωγή των ψυχαγωγικών του εκπομπών.

Κι επειδή κάθε success story χρειάζεται κι ένα δράμα, στις 23 Φεβρουαρίου 2023 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Κοκλώνης ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ακόμη ότι έχουν δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του, ενώ η ζημιά που έχει προκληθεί στο δημόσιο αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα από την έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας δεν έχει υπάρξει σαφές αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Ο Νίκος Κοκλώνης έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, αναφέροντας πως όλες του οι επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χωρίς να βρεθεί κάτι μεμπτό.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolaos Koklonis (@nkoklonis)

 

Άνοδος και πτώση για την Air Fast Tickets, τηλεοπτική αποθέωση και κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος. Όποιος και να είναι ο λόγος, ο Νίκος Κοκλώνης είναι πάντα στο επίκεντρο της επικαιρότητας κι αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα δημόσια πρόσωπα της χώρας. Είτε τον συμπαθείς είτε όχι, πρέπει να του δώσεις πως είναι από μόνος του ένα ολόκληρο success story.

Συντάκτης: Χριστίνα Γκούτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου