Αν γράφατε ένα βιβλίο έχετε σκεφτεί ποιο θα ήταν το τέλος που θα δίνατε; Πιθανότατα αυτό που θα θέλατε για την κατάληξη της ζωής σας. Η ζωή στο ξεκίνημά της φαίνεται ατελείωτη, αιώνια. Τα εφηβικά χρόνια διαδέχονται τα παιδικά και πάλι εκεί νιώθουμε δυνατοί, νέοι, σχεδόν αθάνατοι. Η ηλικία των 50, 60, 80 μας φαίνεται τόσο μακρινή, δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε πως θα φτάσουμε κάποτε σε αυτή την ηλικία. Έρχεται όμως η στιγμή που οι εσωτερικές αναζητήσεις ξεκινούν να λαμβάνουν χώρα στο μυαλό μας, στην ψυχή μας και αρχίζουμε να φτιάχνουμε εικόνες για το πώς ονειρευόμαστε το πέρας της ζωής μας και πιθανότατα ποια θα θέλαμε να είναι η κατάληξή μας στο ταξίδι αυτού του κόσμου.

Βάζουμε στη ζωή μας στόχους, επιθυμίες, όνειρα μικρά ή μεγάλα. Παλεύουμε, προσπαθούμε, χαιρόμαστε για τους στόχους που εκπληρώνουμε, αλλά και απογοητευόμαστε για όσα δεν καταφέραμε να συμβούν. Πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας χωρίς όνειρα; Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ;

Το ότι γεννηθήκαμε ήταν αδιαμφισβήτητα θέμα τύχης. Από εκεί και πέρα τα ηνία παίρνει το πεπρωμένο μας (άλλοτε τυχερό και άλλοτε όχι και τόσο), αλλά και εμείς οι ίδιοι που με τις πράξεις μας, τις αποφάσεις μας και τη στάση μας, θα διαμορφώσουμε την ίδια μας τη ζωή. Οι συνθήκες οι οποίες θα ζήσουμε από μια ηλικία και μετά είναι καθαρά δική μας επιλογή. Υπάρχει και ένα αγαπημένο ρητό που λέει πως όπου κοιτάς, εκεί πας, βάζοντας στο παιχνίδι τη θέληση. Σπουδαίο πράγμα η δύναμη της θέλησης. Υπάρχει άραγε άνθρωπος που έχει θελήσει κάτι με όλη τη δύναμη της καρδιάς του και δεν τα έχει καταφέρει; Η τύχη πάντα είναι ένας επιβοηθητικός παράγοντας, αλλά ακόμα και αυτή ευνοεί έναν πολύ καλά προετοιμασμένο νου και μια πραγματικά μεγάλη επιθυμία.

Τα χρόνια, λοιπόν, περνούν και από ένα σημείο και μετά σκέφτεσαι πώς θα ήθελες να είναι ο επίλογος της ζωής σου; Τι θα σε έκανε πραγματικά ευτυχισμένο; Ποιο θα ήταν το καλύτερο σενάριο σε αυτή την ταινία που πρωταγωνιστής είσαι εσύ; Ή καλύτερα αν η ζωή σου ήταν ένα βιβλίο το οποίο εσύ γράφεις, το τέλος που θα συνεπάρει τον αναγνώστη, ποιο θα ήταν; Σίγουρα η απάντηση βρίσκεται πάντα μέσα μας. Μέσα σε κάθε άνθρωπο και η ευλογημένη κατάληξη έγκειται στο τι θεωρεί ο καθένας πραγματική ευτυχία.

Όλοι ξέρουμε ποια είναι η πραγματική ευτυχία για τον εαυτό μας. Το μόνο που μένει είναι να προσπαθήσουμε με όλη μας την καρδιά να την κατακτήσουμε. Να ζήσουμε τη ζωή μας έτσι, ώστε ο επίλογός της να είναι ένα όνειρο γαλήνιο, ένα όνειρο που βλέπεις με μάτια ανοιχτά. Θα ρωτήσει κάποιος πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Φτιάξτε μεγάλα όνειρα, σπουδαία, ακόμα κι αν είναι άπιαστα προσπαθήστε γι’ αυτά. Βρείτε τι είναι αυτό που πραγματικά σας κάνει ευτυχισμένους σε αυτή τη ζωή και κυνηγήστε το μέχρι να το κατακτήσετε. Επενδύστε στις ανθρώπινες σχέσεις, χτίστε γερούς χαρακτήρες με αρχές, αξίες, καθαρή συνείδηση και προσπαθήστε να βλέπετε με την καρδιά σας. Αγαπήστε, συγχωρέστε, ερωτευτείτε. Οδηγήστε εσείς την ζωή σας σε happy end. Και να θυμάστε πως η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας είναι πάντα τεράστια, αρκεί να την ανακαλύψουμε.
Καλά Χριστούγεννα!

Συντάκτης: Ελένη Πανταζοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.