Το λες και διχασμό το I <3 polls αυτής της εβδομάδας. Οι απόψεις διίστανται στο ερώτημα αν οι καβγάδες λύνονται με σεξ.

Είναι, λοιπόν, το να πέσεις στο κρεβάτι μετά από ένα κυριολεκτικό μαλλιοτράβηγμα λύση, ή όχι;

Ένα 56% τάσσεται υπέρ του προσκείμενου στο ρεαλισμό όχι , ενώ ένα πιο ρομαντικό 44% πιστεύει πως το σεξ λύνει όλα τα προβλήματα.

Όσο αγχολυτικό και αν θεωρείται, το σεξ μπορεί να λύσει μεγάλα ζητήματα τύπου Μεσανατολικό, χρέος της Ελλάδας και ούτω καθεξής, αλλά μόνο προσωρινά.

Με την απελευθέρωση τόσων ορμονών και τον εκστασιασμό της διαδικασίας δεν είναι και δύσκολο να ξεχάσεις οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Για όσο, όμως, αυτό διαρκεί.

Δέκα, δεκαπέντε λεπτά, μια ώρα μέγιστα, δε φημίζεται για τη διάρκειά του το make-up sex. Χαλαρώνουν και οι δύο για ένα τσιγάρο στο κρεβάτι και μετά, με το που σταματήσει η ταχυπαλμία εκτινάσσονται σαν ελατήρια και συνεχίζουν τον καβγά σα να μη συνέβη τίποτα.

Μέσα σε αυτό το ποσοστό, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να δουν το σύντροφο μέσα στο οπτικό τους πεδίο κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Πόσο μάλλον να κάνουν σεξ.

Όταν ένα ζήτημα επιμένει, δεν έχει κανείς διάθεση ούτε καν για άγγιγμα, ποιος μίλησε για σεξ.

Άσε που ορέξεις τέτοιου τύπου όταν στην ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι ανάβουν περισσότερο τα αίματα και εξοργίζουν τη μία πλευρά, παρουσιάζοντας το άτομο που το επιθυμεί ως το άκρον άωτον της επιπολαιότητας.

Πρώτα επιλύονται τα προβλήματα και μετά τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους. Τέλος, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι αφήνουν να περάσει ένα αξιοσέβαστο διάστημα εβδομάδων ή και μηνών απο τον καβγά, κοιμούνται σε καναπέδες και σπίτια φίλων μέχρι να υπάρξει συμβιβασμός.

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν την απαγόρευση σεξ, ως τιμωρία, μέχρι οι σύντροφοι να συμμορφωθούν. Αυτή η τακτική συνήθως είναι και η πιο γρήγορη, αφού μετατρέπει παντός φύλου στρίγκλες σε αρνάκια σε χρόνο dt.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι υπέρμαχοι του ότι το σεξ είναι μια μάχη από μόνο του. Καμία διαφορά από τον καβγά.

Ίσα – ίσα, το τερπνόν έρχεται μετά του ωφελίμου.

Όντας ένα παιχνίδι επιβολής, ο συμμετέχοντας βρίσκει ευχαρίστηση στο να κάνει τον άλλο ό,τι θέλει.

Η σεξουαλική επαφή, που πολλές φορές μπορεί να βάλει στο παιχνίδι παιχνίδια ρόλων και εξουσίας, δίνει «πλάγια» μηνύματα για το ποιος είναι το αφεντικό. Εξασθενεί τα νεύρα και ρίχνει τις άμυνες, μιας και η ενδότερη επιθυμία για δικαίωση έχει ήδη επέλθει με την «υποταγή» του άλλου συντρόφου.

Για πολλούς, τα πράγματα δεν είναι καν τόσο περίπλοκα. Η κατάληξη στο κρεβάτι απλά σηματοδοτεί την κατάπαυση του πυρός και τη λήξη του κάθε καβγά. Για πολλά ζευγάρια δε, είναι και το σύνθημα για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Υπάρχουν, όμως, και οι επιτήδειοι σύντροφοι, που, γνωρίζοντας την αδυναμία της άλλης πλευράς στην προσφιλή αυτή «δραστηριότητα», τη χρησιμοποιούν επίτηδες με σκοπό να τη βγάλουν καθαρή όταν έχει παιχτεί βλακεία εκ μέρους τους, που οδήγησε σε διαμάχη.

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που σε κόλπους παρέας έχει ακουστεί το, «Έλα μωρέ, δε βαριέσαι, θα κάνουμε σεξ και θα το ξεχάσει».

Όσο ανακουφιστικό και αν θεωρείται το σεξ, δεν είναι η καθ’ αυτό η λύση των καβγάδων.

Λειτουργεί, όμως, αναμφισβήτητα ως εφαλτήριο, ιδίως αν είναι καλής ποιότητας, για να δώσει κανείς τόπο στην οργή, γιατί θέλει να επαναληφθεί.

Είναι υγιές να χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο, αλλά όταν παρακάμπτεται με αυτό η συζήτηση, τα προβλήματα και οι καβγάδες απλά θα διαιωνίζονται.

Συντάκτης: Τίνα Μπαρμπάτσαλου