Είναι βράδυ, έχεις μαλώσει με το κορίτσι και θέλεις κάποιον να τα πεις.

«Που είσαι ρε μαλάκα; Πάμε για μια μπίρα, θέλω να σου πω.»

Κάθεσαι λοιπόν με τον Μήτσο και μπίρι-μπίρι προσπαθείς να του πεις τα τεκταινόμενα. Ο Μήτσος βέβαια, όπως και κάθε Μήτσος, Θανάσης, Βασίλης που σέβεται τον εαυτό του δε σου δίνει και πολύ προσοχή. Κοιτάει λίγο τη σερβιτόρα, χαζεύει λίγο στο fb και κάθε τόσο σε διακόπτει με ένα σχετικό παράδειγμα που έζησε κι αυτός.

Κάτσε ρε μαλάκα, εδώ έχω πρόβλημα κι εσύ μου λες για τον ΠΑΟΚ; Μη στα πολυλογώ, καταλήγετε στο «γάμησε τη την πουτάνα» και πίνετε ποτά μέχρι το πρωί. Έλα, όμως, που εσύ ήθελες να μιλήσεις και να βγάλεις τα εσώψυχά σου. Και την επόμενη μέρα η αίσθηση παραμένει και παίρνεις τον Θανάση. Η κατάληξη πάλι ίδια. «Μην ασχολείσαι ρε παπάρα, το μωρό που τραβιέμαι τώρα, έχει κάτι φίλες κροτίδες και ευκολάκια, θα κανονίσω εγώ για εσένα.» Αλλά ο στόχος σου πάλι δεν επιτεύχθηκε. Σκέφτεσαι να πάρεις τηλέφωνο τη Μάγδα, αλλά κολλάς γιατί ξέρεις πως οι κολλητοί θα σε πάρουν στο ψιλό που πας να κλαφτείς στις φίλες τις παρέας. Ας όψεται, σκέφτεσαι.

Κάθεσαι λοιπόν με την Μάγδα και το πρώτο που παρατηρείς είναι πως σε κοιτάει στα χείλη. Περιμένει με ανυπομονησία να της τα πεις όλα , με το νι και με το σίγμα. Ξεκινάς λοιπόν. Σε διακόπτει μόνο για επεξηγηματική ερώτηση και στη συνέχει για υποερώτηση. Βρήκες τον άνθρωπό σου. Συνεχίζεις ακάθεκτος μέχρι που σε αποτρέπει από το να πιεις άλλο γιατί θα χάσεις τον ειρμό των σκέψεών σου. Για φαντάσου. Πρώτη σου φορά που μιλάς με γυναίκα και δε σε διακόπτει. Είναι από τη φύση τους listeners οι γυναίκες. Θα κάτσουν να ακούσουν το πρόβλημά σου αρκεί να μη μπλέκεστε ερωτικά μεταξύ σας. Ειδάλλως ξέρεις.

Και τώρα αρχίζει η ανάλυση. Για καλή σου τύχη, που εδώ που τα λέμε μάλλον ήταν κανονισμένο, εμφανίζεται και η έτερη φίλη της παρέας. Μια σύντομη σύνοψη της ιστορίας και ξεκινούν και οι δυο μαζί.

Θα σου αναλύσουν τα πάντα. Θα σταθούν ακόμη και στο σημείο όπου κόμπιασες και θα μαντέψουν σωστά το λόγο. Βλέπεις το γυναικείο μυαλό λειτουργεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο κι έτσι καταλαβαίνουν η μια την άλλη.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, θα σε συμβουλέψουν σωστά. Από σχεδόν επαγγελματική διαστροφή, τους αρέσει να ακούν τα προσωπικά των άλλων. Άσχετα αν στα δικά τους τα έχουν κάνει σκατά, για τους τρίτους έχουν πάντα μια διαλλακτική και εγωισμού free λύση.

Αν ανήκεις στην κάστα των τυχερών που έχουν πραγματικές φίλες και καλά παιδιά, μια συνεδρία το μήνα θα σου κάνει πάντα καλό. Θα σε κράξουν για το άθλιο πουκάμισο που έβαλες εκείνο το βράδυ, θα στα χώσουν που φέρθηκες έτσι προχθές στην Ανδριάνα και θα σε φιλήσουν για το υπέροχο άρωμα που φοράς.

Εντάξει άντρες είμαστε και μεταξύ μας μιλάμε αλλιώς και καταλαβαινόμαστε, αλλά λίγο girltalk δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δες το σαν μια μορφή ψυχοθεραπείας και σχεδόν αυτοκριτικής. Θα σε κράξουν για πράγματα που κανένας φίλος δε θα πρόσεχε. Τα βρώμικα σου παπούτσια για παράδειγμα. Για τον Μήτσο ό,τι και να φορέσεις είσαι κομπλέ ρε man.

Αυτές έχουν πάντα άλλη άποψη και σε ορισμένα θέματα και πιο σωστή. Girltalk λοιπόν for the win.

 

Συντάκτης: Βασίλης Δεμιρτζόγλου