Πριν μια δεκαετία λοιπόν, η ηρωίδα του σημερινού your stories γνώρισε τον Χ όπως η ίδια ονομάζει. Τον γνώριζε στη δουλειά, καθώς εργαζόντουσαν μαζί. Κλασική περίπτωση βλάβης.

Ο Χ ήδη αρραβωνιασμένος, αλλά μεταξύ τους υπήρχε από την πρώτη στιγμή ένα αιωρούμενο φλερτ. Σε λίγο καιρό παντρευόταν κι έτσι αποφάσισε να βγάλει έξω όλους του συναδέλφους. Το βράδυ κύλησε ομαλά αλλά κατέληξε σε ποτά με την Μαρία και στη συνέχεια σε ξενοδοχείο. Λίγο το ποτό, λίγο η χημεία μεταξύ τους, το κακό έγινε. Η πορεία λίγο δυσάρεστη, καθώς ο Χ έφευγε ταξίδι του μέλιτος αλλά η Μαρία έμενε πίσω να τον περιμένει. Στην πρώτη του ευκαιρία της έστειλε μήνυμα «σε σκέφτομαι, θέλω να σε δω». Η χαρά της απερίγραπτη.

Ο Χ επέστρεψε και αμέσως άρχισαν τα κρυφά ραντεβού. Παράλληλα η γυναίκα του περιμένει το πρώτο τους παιδί, παρόλα αυτά τα ραντεβού συνεχίζονται. Κάθε φορά και πιο φανερά, κάθε φορά και πιο προκλητικά. Κυκλοφορούσαν σαν κανονικό ζευγάρι, χέρι-χέρι χωρίς ενδοιασμούς και βέρες. Απογευματινές βόλτες, ταξίδια και γεύματα, ήταν πλέον καθημερινότητα. Όπως φαντάζει αναμενόμενο το μυστικό τους μαθεύτηκε. Το πρώτο σοκ μετατράπηκε σε χαρά, καθώς ο Χ αποφάσισε να αφήσει τη γυναίκα του και να ζήσει με την Μαρία. Ψάξανε για σπίτι αλλά δυστυχώς η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ. Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα στην Μαρία από τη σύζυγο του Χ την ενημέρωνε πως ο Χ επέστρεψε στην οικογένεια του και πως δεν θα τον άφηνε να της φύγει έτσι εύκολα.

Η Μαρία έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Εξαφανίστηκε. Αυτός προσπάθησε πάλι, αλλά επί ματαίω. Λίγες ημέρες αργότερα, η Μαρία απέβαλλε για δεύτερη φορά το έμβρυο του Χ που κυοφορούσε χωρίς να του έχει πει ποτέ τίποτα. Δεν τον ήθελε δίπλα της εξαιτίας ενός μωρού ή από λύπηση. Τον ήθελε ολοκληρωτικά.

Η ζωή συνεχίστηκε κι όπως φαντάζει λογικό και η Μαρία γνώρισε έναν άλλο άντρα. Παντρευτήκανε και κάνανε κι ένα παιδάκι. Δεν ήταν ευτυχισμένη. Γάμος κατά συνθήκη, προσθέτω εγώ. Το ένα έφερε το άλλο και η έλλειψη ευτυχίας έφερε τη φθορά και την γκρίνια στη ζωή της. Άρχισε να αναζητεί ξανά τον Χ μέσω facebook. Δεν άργησε. Τυπική ενημέρωση για τους παράλληλους βίους τους και το κλασικό «να κανονίσουμε καφέ». Αυτούς τους καφέδες που ποτέ δεν συμβαίνουν. Πέρασαν τρεις μήνες ώσπου τελικά να καταφέρουν να βρεθούν. Αγκαλιαστήκανε τόσο σφιχτά που μόνο όσοι το έχουν ζήσει μπορούν να καταλάβουν. Κάνανε έρωτα και όλα έμοιαζαν να επιστρέφουν στη φυσιολογική τους ροή. Ακολούθησαν χωριστές οικογενειακές διακοπές κι έπειτα αποφάσισαν να μείνουν για πάντα μαζί.

Η Μαρία μας, έκανε το πρώτο βήμα και ζήτησε διαζύγιο αναμένοντας το ίδιο κι από εκείνον. Πράγμα που δεν έγινε ποτέ, αφού ο Χ ήταν πολύ μπλεγμένος με την οικογένεια της συζύγου. Ήταν πλέον συνεταίρος με τον αδερφό της γυναίκας του πράγμα που τον δέσμευε και οικονομικά.

Οι μήνες περνούσαν και οι δυο τους εξακολουθούσαν να μιλάνε με τις ώρες στο τηλέφωνο. Κλασικό πλέον αλλά το μαθαίνει η γυναίκα του Χ. Αρχίζει τις ενοχλήσεις στη Μαρία αναζητώντας εξηγήσεις. Λογικό, αλλά και τι να της απαντήσεις;

Τον Ιούνιο ο Χ παίρνει την μεγάλη απόφαση και φεύγει από το σπίτι. Επιστρέφει στο πατρικό αλλά τα προβλήματα δε σταμάτησαν. Λίγο τα ζόρια της δουλειάς, λίγο η πίεση από το οικογενειακό του περιβάλλον σε συνάρτηση με την έλλειψη επαφής με τις κόρες του, έγινε απόμακρος, μονότονος, νευρικός. Η Μαρία έδειχνε κατανόηση και έκανε υπομονή. Η σύζυγος επενέβη πάλι τηλεφωνικά και την ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να τον έχει ποτέ η Μαρία. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Χ εξαφανίζεται στο χωριό με τα παιδιά του. Είχε προηγηθεί άσχημος καβγάς με τη Μαρία να χάνει τον έλεγχο και να παραφέρεται. Μια εβδομάδα χωρίς καμία επικοινωνία κι έπειτα πέφτει αυλαία.

Ο Χ επιστρέφει στην Μαρία, αλλά τα πράγματα δεν είναι και στα καλύτερά τους. Ξαφνικά, την ενημερώνει πως θα φύγει διακοπές με την οικογένεια του, ήθελε τον χρόνο του με τα παιδιά του, λογικό. Όλο αυτό το διάστημα, η σύζυγος ανεβάζει φωτογραφίες με τους δυο τους αγκαλιά και ευτυχισμένους. Η Μαρία νιώθει πως ο Χ την περιπαίζει και πως δεν έχει μιλήσει στη γυναίκα του περί διαζυγίου. Θολωμένη από το πάθος χάνει τον έλεγχο για ακόμη μια φορά. Φωνάζει και βρίζει. Αυτός κλείνει το τηλέφωνο και με ένα διαδικαστικό μήνυμα την ενημερώνει πως δεν αντέχει άλλο, φεύγει διακοπές.

Φτου κι από την αρχή για την Μαρία. Μετά από τόσες θυσίες, τόσο πόνο και συναισθηματική επένδυση, πρέπει πάλι να καταφέρει να φτιάξει τη ζωή της χωρίς εκείνον. Χωρίς αυτόν που λάτρεψε και θυσίασε τα πάντα.

 

Αυτή ήταν η ιστορία της Μαρίας για τη στήλη Your Stories Reloaded. Στείλε κι εσύ τη δική σου ιστορία εδώ.

Συντάκτης: Βασίλης Δεμιρτζόγλου