Ξεκινάμε το αστρολογικό ταξίδι στον Μάιο που φέρνει αποκαλύψεις σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, δείχνοντάς μας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε αλλάζοντας τη ζωή μας από εδώ και στο εξής. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο (11/5),με τη θετική συμμετοχή του Ποσειδώνα στους Ιχθείς μάς κάνει ονειροπόλους ωθώντας μας ταυτόχρονα σε νέα ξεκινήματα στoν αισθηματικό κι οικονομικό τομέα. Χρειάζεται να προσέξουμε κάθε είδους υπερβολή, με στόχο να διατηρήσουμε όσα κατέχουμε και μέσα απ’ αυτά νιώθουμε ασφαλείς. Ο Δίας που εισέρχεται στους Ιχθείς (13/5) μάς ευαισθητοποιεί και μας προσφέρει τα δώρα του, εφόσον προσέξουμε τις υπερβολές και ψευδαισθήσεις. Η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη (26/5) φέρνει εξελίξεις σε σημαντικά για τον καθένα ζητήματα μέσα από έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις. Σε κοινωνικό επίπεδο πλήττονται η εκπαίδευση, η επικοινωνία και τα ταξίδια, δημιουργώντας επαναστατική διάθεση. Πρόκειται για μια περίοδο που απαιτεί υπομονή, λογική και συζήτηση. Ο μήνας ολοκληρώνεται με την αναδρομή του Ερμή στους εύστροφους Διδύμους και με το επικοινωνιακό αλαλούμ να ξεκινά!

 

Κριός

Κριάρι μου ο Μάιος σε βρίσκει ν΄ ασχολείσαι έντονα με τα οικονομικά σου. Μέχρι τα μέσα περίπου του μήνα τα νέα θα ΄ναι καλά κι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βουλώσεις τις τρύπες που ΄χεις ανοίξει και να φροντίσεις να τακτοποιήσεις τις οφειλές που σε κυνηγούν. Αισθάνεσαι ότι εκεί που αρχίζει να σχηματοποιείται αυτό που χτίζεις, κάτι συμβαίνει και το βλέπεις να γκρεμίζεται. Σαφώς με τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο κάτι απ’ όσα έχεις στο μυαλό σου να ξεκινήσεις, θα πραγματοποιηθεί. Φρόντισε όμως να πατάς σε γερό έδαφος, γιατί σε βλέπω αυτή τη φορά να τα γκρεμίζεις όλα εσύ. Ευκαιρίες για την αύξηση των χρημάτων σου, είτε απ’ την εργασία σου είτε από μια νέα συμφωνία, θα έχεις. Σε κάθε περίπτωση μη θεωρήσεις ότι ο Μάιος σού προσφέρει σταθερότητα, αν κι εσύ δεν είσαι από τους υπέρμαχους της ασφάλειας. Το καλό νέο είναι ότι δε θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου. Παρ’ ολ΄ αυτά κάποια «φαντάσματα» του παρελθόντος κάνουν την επανεμφάνισή τους και εσύ μάχεσαι να τ΄ αφανίσεις.

Αισθηματικά  απ’ το ξεκίνημα του μήνα, το φλερτ κι οι νέες γνωριμίες είναι στο φόρτε τους. Εσύ όμως μια ανασφάλεια θα τη νιώθεις. Και γνωρίζουμε ότι όταν αισθάνεσαι ανασφαλής, γίνεσαι οξύθυμος και λεκτικά επιθετικός. Πρόσεξε, λοιπόν, το στοματάκι σου, καθώς τυχόν λάθη απ’ την πλευρά σου θα ΄χουν ως αποτέλεσμα δυσάρεστα νέα για τη σχέση σου ή για το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει. Απ΄ την άλλη η επικοινωνία με φίλους και γενικότερα με τον κοινωνικό σου κύκλο, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ψυχολογίας σου κι αυτό θα ‘χει αντίκτυπο σε όλες τις σχέσεις σου. Στο τέλος του μήνα, η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη, θα φέρει αναβολές κι αναθεωρήσεις στα σχέδιά σου και θα επηρεάσει τις μετακινήσεις σου. Θα σ΄ απογοητεύσω αλλά τα όνειρά σου για κάποια ταξιδάκια δε θα πραγματοποιηθούν.

 

Ταύρος

Ταυράκι μου γνωρίζω καλά πόσο πολύ μαρτύρησες με την Πανσέληνο του Απρίλη. Οι σημαντικές για σένα σχέσεις και στόχοι πέρασαν από σαράντα κύματα. Όμως ο Μάιος θα ΄ναι σίγουρα ένας καλύτερος μήνας. Αρχικά μοιάζει σαν να σου επιστρέφει όσα οι προηγούμενοι μήνες κατάφεραν να σου αφαιρέσουν. Προβλήματα που αντιμετώπισες σε κομβικούς τομείς της ζωής σου δείχνουν κατά κάποιο τρόπο να ξεδιαλύνονται. Σ΄ αυτό βοηθά η ευνοϊκή Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 11/5 στο ζώδιο σου κι έτσι μπορείς με ασφάλεια να ξεκινήσεις νέα εγχειρήματα, είτε στην εργασία σου και τα οικονομικά σου είτε και στην προσωπική σου ζωή με την επιτυχία στο τσεπάκι σου. Το βέβαιο είναι ότι τα οικονομικά σου, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, θα πάρουν τα πάνω τους, κάτι που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου και θα σου προσφέρει την ασφάλεια και σταθερότητα που τόσο πολύ χρειάζεσαι. Παράλληλα καλείσαι να διαχειριστείς με λογική, παραμερίζοντας κάθε ίχνος ευαισθησίας, την έντονη κτητικότητα που θα σε χαρακτηρίζει όλο το διάστημα. Οφείλω, όμως, να σε προειδοποιήσω ότι στο τέλος του μήνα με την Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη μπορεί να μπλοκάρουν και πάλι τα οικονομικά σου. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, φύλαγε τα ρούχα σου, να ΄χεις τα μισά.

Στον αισθηματικό τομέα, ενώ αρχικά οι εντάσεις του προηγούμενου διαστήματος δε φαίνεται να υποχωρούν εντελώς, στην πορεία και καθώς ο μήνας προχωρά, το κλίμα εξομαλύνεται. Ενδεχομένως κάποια ξαφνικά μηνύματα, επικοινωνίες και τυχερές συναντήσεις που έρχονται για να προστεθούν στο αισθηματικό μενού του Μαΐου να σε κάνουν να αισθανθείς και πάλι επιτυχία στον τομέα αυτό. Φρόντισε να μην είσαι απαιτητικός, κτητικός κι ελεγκτικός στη σχέση σου για να διασφαλίσεις το ήρεμο κλίμα που δείχνει να σταθεροποιείται. Επειδή η Έκλειψη Σελήνης στο τέλος του μήνα επηρεάζει και τα αισθηματικά σου, φαίνεται ότι αν δεν προσέξεις την ψυχολογία σου και τις παντός είδους εκρήξεις, θα υποστείς κι άλλες ρήξεις και μάλιστα εντελώς αιφνίδια.

 

Δίδυμος

Διδυμάκι μου, ο Μάιος είναι για σένα ένας μήνας επεισοδιακός που θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στη ζωή σου. Απ’ τη μια έχεις ανακουφιστεί σημαντικά με την αποχώρηση του Άρη απ’ το ζώδιό σου. Απ’ την άλλη, όμως, η νέα του θέση στον Καρκίνο, σε βάζει συνεχώς σε οικονομικά κυρίως διλήμματα. Βλέπεις το πορτοφόλι σου να γεμίζει. Η χαρά σου όμως δε διαρκεί, γιατί όλο και κάτι προκύπτει. Ίσως αυτό το κάτι να σχετίζεται με φίλους ή με τραπεζικές οφειλές. Όπως και να ‘χει, εσύ είσαι αυτός που καλείται να το καλύψει. Και καλύτερα να το κάνεις, καθώς η επιρροή αυτή θα ‘χει διάρκεια. Δε σε φοβάμαι όμως, επειδή πάντοτε βρίσκεις τρόπο να ελίσσεσαι. Στις 11/5, η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, έρχεται για να φέρει περισσότερη ηρεμία, ενώ ταυτόχρονα σου δημιουργεί και την ανάγκη για απομόνωση. Βέβαια ένας Δίδυμος δύσκολα απομονώνεται, παρ΄ όλα αυτά θα επιδιώξεις την παρέα με τον εαυτό σου. Επιπλέον ενδέχεται να ξαναπιάσεις στα χεράκια σου όσα χρήματα ξόδεψες το προηγούμενο διάστημα. Κράτησέ το κρυφό ή έστω μην αποκαλύπτεις σε κανέναν τις πηγές σου.

Στα αισθηματικά, το μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα σου δοθούν ευκαιρίες ακόμη κι αν νιώθεις ψυχολογικά πεσμένος. Νέες γνωριμίες αλλά και βελτίωση της σχέσης σου είναι στο πρόγραμμα. Σε όλα αυτά πρόσθεσε κι έναν κρυφό ή ανεκπλήρωτο έρωτα που επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Επειδή όμως στο βάθος κρύβεται πάντα ένα αλλά, οφείλω να σε προειδοποιήσω ότι το τέλος του μήνα δε θα ΄ναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Η Έκλειψη Σελήνης στο απέναντι από σένα ζώδιο του Τοξότη, φέρνει τα πάνω κάτω σ΄ όλες τις σημαντικές για σένα σχέσεις. Κάποιες επίπονες αποκαλύψεις ενδέχεται να επιφέρουν ρήξεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε αποχωρισμούς.

 

Καρκίνος

Καρκινάκι μου, υποδέχεσαι τον Μάιο με τα συναισθηματικά βαρίδια της Πανσελήνου του Απριλίου που επηρέασαν τα προσωπικά και τα οικονομικά σου. Ήδη ο Άρης που βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο απ’ τη μια σου δίνει την ενέργεια να προσπαθήσεις να κατακτήσεις όλα όσα επιθυμείς, απ’ την άλλη, όμως, η ενέργεια αυτή εκδηλώνεται εσωτερικά και το αποτέλεσμα είναι ο πόλεμος που συμβαίνει μέσα σου. Παράλληλα αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν κι αν κατορθώσεις να παραμείνεις ανεπηρέαστος από τρίτα πρόσωπα που μπλέκονται στα ποδαράκια σου, οι στόχοι σου θα επιτευχθούν κι ο ψυχικός πόλεμος θα τελειώσει. Ίσως χρειαστεί να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία σου. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο έρχεται για να σου προσφέρει το δώρο της ασφάλειας και της σταθερότητας σε όλες τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Βγες έξω στον κόσμο, συνάντησε φίλους και πρόσωπα που ΄χεις για καιρό να δεις, γιατί ταυτόχρονα θα δεις και την ψυχολογία σου να βελτιώνεται.

Παράλληλα, καθ΄ όλη σχεδόν τη διάρκεια του μήνα, φρόντισε να ΄σαι ξεκάθαρος στα θέλω σου απέναντι στην οικογένειά σου και παρέμεινε ανεπηρέαστος σε όλα όσα μπορεί να σου προσάπτουν. Στα αισθηματικά σου το πρώτο μισό του μήνα ευνοείσαι είτε στο να βελτιώσεις τη σχέση σου και να περάσεις όμορφα είτε να κάνεις και μια νέα γνωριμία, με προοπτικές εξέλιξης. Το δεύτερο μισό του μήνα χαρακτηρίζεται κατά κάποιο τρόπο διφορούμενο, καθώς κάποιες ανατροπές θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία των αισθηματικών σου ζητημάτων. Η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη, που πραγματοποιείται προς το τέλος του μήνα, επηρεάζει την καθημερινότητά σου και γενικότερα το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείσαι. Δεν αποκλείεται να σου αποκαλυφθούν γεγονότα που διαδραματίζονταν πίσω απ΄ την πλάτη σου και ναι μεν αυτά θα σε ταράξουν, όμως θα ξεκαθαρίσουν τη θολή εικόνα που ΄χες σχηματίσει.

 

Λέων

Λιονταράκι μου, ο Μάιος για σένα ξεκινά με πολύ-πολύ τρέξιμο. Καλείσαι να διεκπεραιώσεις κυρίως πρακτικά ζητήματα, αλλά κι εκκρεμότητες που άφηνες στάσιμες. Για να το καταφέρεις πρέπει να ΄χεις, προηγουμένως, οργανωθεί σωστά αλλά και προγραμματίσει συγκεκριμένα το κάθε σου βήμα. Μην αναλώνεσαι σε ανούσιες συζητήσεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο καθημερινό σου περιβάλλον. Η επικοινωνία παίζει ρόλο καταλυτικό για σένα αυτό το διάστημα, αρκεί αυτή να επικεντρώνεται σε όλα όσα πρέπει να διεκπεραιωθούν. Αναφορικά με τα οικονομικά σου αλλά και γενικότερα τις διαπροσωπικές σου σχέσεις πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι, να μη δημιουργείς υπερβολικές προσδοκίες κι όνειρα, που ενδέχεται αργότερα ν΄ αποδειχθούν απατηλά. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο έχει τα προσόντα να σου εξασφαλίσει ένα κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας στην εργασία σου και τα οικονομικά σου, αρκεί κι εσύ να επικεντρωθείς σ΄ αυτά και ν’ αποτρέψεις τον εαυτό σου από άσκοπες σπατάλες. Είναι ο μόνος τρόπος για να δεις και πάλι το πορτοφολάκι σου να γεμίζει.

Αισθηματικά το προηγούμενο διάστημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, με πολλά προβλήματα ν΄ αγγίζουν τις σχέσεις σου. Κάποια ξεπεράστηκαν, άλλα τείνουν προς αυτό κι άλλα κατέληξαν σε οριστική ρήξη. Για σένα ο μήνας αυτός συνδυάζει καριέρα, σχέσεις και οικογένεια. Κι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ισορροπήσεις ανάμεσά τους, ώστε ν΄ αποφύγεις κι άλλες αντιπαραθέσεις. Αντίθετα μπορείς να βρεις λύσεις και για τα προβλήματα που ακόμη εκκρεμούν. Η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη προς το τέλος του μήνα, αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα στις φιλικές σου σχέσεις, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλουν και σε καλεί να ΄σαι προσεκτικός στον τρόπο που προβάλλεσαι. Παράλληλα μην εκλαμβάνεις τη βοήθεια των φίλων σου ως δεδομένη.

 

Παρθένος

Παρθενάκι μου ο Μάιος σε βρίσκει να προσπαθείς ν΄ απαλλαγείς από χρέη και γενικότερα να βάλεις σε μια σειρά τις υποχρεώσεις σου, κι όχι να μπλέξεις τα πράγματα ακόμη περισσότερο. Και πρέπει να το κάνεις, καθώς ο μήνας αυτός σου υπόσχεται άνοδο στα οικονομικά, επαγγελματικές ευκαιρίες με θετική προοπτική, αλλά κι επίτευξη στόχων στον τομέα καριέρα. Να ΄χεις στο μυαλό σου ότι ο μήνας αυτός ευνοεί τη συνεργασία, κάτι που εσύ ειδικά γνωρίζεις πολύ καλά. Με την προθυμία σου αλλά και με την τήρηση των υποσχέσεών σου θα επιτύχεις πολλές απ΄ τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις. Η εξαιρετικά ευνοϊκή για σένα Νέα Σελήνη στον Ταύρο ενισχύει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς, κάτι που βοηθά σημαντικές όλες τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Εκπαιδευτικά σεμινάρια ή/και νέες σπουδές για κάποιους είναι στο πρόγραμμα.

Αισθηματικά, εάν είσαι δεσμευμένος, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του Μαΐου θ΄ απολαύσεις τη φροντίδα του συντρόφου σου κι η ανασφάλεια του προηγούμενου διαστήματος, θα παραχωρήσει τη θέση της στη σταθερότητα. Κάποια ξαφνικά ξεσπάσματα, που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις στη σχέση σου, μπορούν ν΄ αποφευχθούν μέσα από αυθόρμητο κι ειλικρινή διάλογο. Αλλά κι εσύ που είσαι ελεύθερος, μπορείς να περιμένεις ευχάριστες εξελίξεις με το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο, μπορείς τώρα να δράσεις, έτσι ώστε να υπάρξει. Στα δύσκολα νέα του μήνα είναι η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη, στις 26/5, που επηρεάζει τις οικογενειακές σχέσεις, την κοινωνική σου εικόνα αλλά και την καριέρα σου. Κάποιες αποκαλύψεις θα σε ταράξουν και δεν αποκλείεται ν’ αναγκαστείς σε ριζικές αλλαγές, που ναι μεν θα ΄ναι επίπονες, όμως παράλληλα οδηγούν στην εξέλιξή σου.

 

 

Ζυγός

Ζυγάκι μου, ο Μάιος απ΄ το ξεκίνημά του και μέχρι τα μέσα σχεδόν αυτού, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι εξαρτάσαι απ’ τους άλλους. Ασφαλώς αυτό αφορά στα επαγγελματικά σου κι ενδεχομένως σε κάποιους εσφαλμένους χειρισμούς απ΄ τη δική σου πλευρά. Ενδέχεται κάποιες συνεργασίες σου ή ακόμη και πρόσωπα, που με κάποιο τρόπο έμπλεξες στη δουλειά σου, τώρα να σε πιέσουν κι εσύ να θελήσεις ν΄ απαλλαγείς. Με όλο αυτό το κουβάρι, άντε τώρα να ξεμπλέξεις. Ακόμη, όμως, κι αν δε το κάνεις εσύ, ενδέχεται ν΄ αναγκαστείς. Και πίστεψέ με, τέτοια εξέλιξη δεν θα σου αρέσει. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, στις 11/5, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη στα οικονομικά σου, κάτι που θα βελτιώσει το κλίμα και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Η Αφροδίτη απ΄ τους Διδύμους ενισχύει ακόμη περισσότερο το ευνοϊκό κλίμα στις επαφές σου, αρκεί να μην ενεργείς παρορμητικά.

Στα αισθηματικά σου ο Μάιος εμπεριέχει πολλά και διαφορετικά σενάρια. Φλερτ, γνωριμίες, ευχάριστα μηνύματα, ρομαντικές επικοινωνίες αλλά και προοπτική για τη δημιουργία μιας νέας σχέσης, είναι πολύ πιθανά. Κάποιες επιστροφές που τελικά δεν θ΄ αποδειχθούν καταστροφές είναι κι άλλο ένα πιθανό σενάριο. Απ΄ την άλλη παιχνίδια εξουσίας μπορούν να σταθούν αφορμή για έντονα ξεσπάσματα, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο χωρισμό. Το δύσκολο διάστημα του Μαΐου έρχεται προς το τέλος του με την Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη. Κάποιες σχέσεις αλλά και συνεργασίες ενδέχεται να δοκιμαστούν. Σ΄ αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο η επικοινωνία. Φαίνεται ότι επιθυμείς να εκφραστείς ανοιχτά, αλλά  η στάση των άλλων δε σε βοηθά. Κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επικοινωνιακά λάθη, που θα κοστίσουν. Παράλληλα πρέπει να ΄σαι πολύ προσεκτικός σε οποιαδήποτε μετακίνησή σου. Απ΄ την άλλη, τυχόν, εκκρεμότητες σε νομικά ζητήματα επανέρχονται.

 

Σκορπιός

Αγαπημένε μου Σκορπιέ, μετά από τη δύσκολη Πανσέληνο στο ζώδιό σου που κυριολεκτικά σε τρέλανε, ο Μάιος σε βρίσκει ν΄ ασχολείσαι με την οικογένειά σου, που απορροφά τόσο την ενέργειά σου, όσο και το χρόνο σου. Επιβάλλεται, όμως, να ασχοληθείς μαζί τους και να τακτοποιήσεις όλα τα ζητήματα που σας πιέζουν, καθώς ειδικά γι΄ αυτά δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Επιβάλλεται ν’ απελευθερωθείς από τα τέτοια ζητήματα, ώστε να εκμεταλλευτείς προς όφελός σου τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο. Αυτή σου υπόσχεται νέα ξεκινήματα με θετικές εξελίξεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, όπως και στα επαγγελματικά σου. Αρκεί μόνο να μην περιμένεις πολλά περισσότερα απ΄ όσα οι άλλοι μπορούν αλλά και θέλουν να σου προσφέρουν. Δέξου την προσφορά τους ως έχει, χωρίς να ζητάς συνεχώς αυτό το κάτι παραπάνω. Θα δεις ότι δε θα σ΄ απογοητεύσουν και παράλληλα θα τους αξιολογήσεις πιο σωστά.

Αισθηματικά εφόσον καταφέρεις και ξεπεράσεις τις δυσκολίες που ανέκυψαν τον Απρίλιο και μάλλον εξακολουθούν να υφίστανται και το μήνα αυτό, θα σου δοθούν ευκαιρίες για επανεκτίμηση των καταστάσεων αλλά και για μία επανένωση που υπόσχεται σταθερότητα. Αν είσαι ελεύθερος το ενδεχόμενο εμπλοκής σ΄ έναν νέο έρωτα είναι πολύ πιθανό. Στο τέλος του μήνα, η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη επηρεάζει τον οικονομικό σου τομέα κι εκεί θα πρέπει να εστιάσεις. Να προσέξεις πολύ τη διαχείριση των χρημάτων σου, αλλά και γενικότερα της περιουσίας σου. Έκτακτα έξοδα είναι στο πρόγραμμα, γι΄ αυτό εάν είσαι απ’ τις αρχές του μήνα προνοητικός, θα κατορθώσεις με μεγαλύτερη ευκολία ν΄ ανταπεξέλθεις.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι μου, ο Μάιος για σένα είναι εξαιρετικά σημαντικός, λόγω της Έκλειψης Σελήνης που πραγματοποιείται στο ζώδιό σου, προς το τέλος του μήνα. Αρχικά, τουλάχιστον κατά τις πρώτες δέκα μέρες, η αισιόδοξη φύση σου μάχεται τα οικονομικά και προσωπικά σου προβλήματα. Προσπαθείς να τα παραβλέψεις και ταυτόχρονα αναρωτιέσαι πότε θα τελειώσει επιτέλους όλος αυτός ο πόλεμος. Κι ενώ εσύ συνεχίζεις να σκέφτεσαι, οι υποχρεώσεις που ξεπηδούν από παντού, δε σ΄ αφήνουν να ηρεμήσεις. Με τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο, στις 11/5, θα αρχίσεις να νιώθεις ότι κάτι αλλάζει. Κάτι καλύτερο συμβαίνει, τουλάχιστον στον οικονομικό κι επαγγελματικό σου τομέα, όπου θα δεις το εισόδημά σου ν΄ αυξάνεται και τις σχέσεις σου να βελτιώνονται.

Το μόνο αγκάθι στην όλη πορεία του μήνα, βρίσκεται στα προσωπικά σου και συγκεκριμένα στο σύντροφό σου ή στον εν δυνάμει σύντροφό σου. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα θολά. Παρ’ όλ΄ αυτά κι εσύ απ΄ τη δική σου πλευρά και υποχωρήσεις επιβάλλεται να κάνεις αλλά και να βγάλεις απ΄ το μυαλουδάκι σου τη σκέψη να εμπλακείς σε μια παράλληλη σχέση. Να ΄σαι έντιμος και στο ταίρι σου αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό, καθώς στο τέλος εσύ θα πληγωθείς περισσότερο. Η Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου, στις 26/5,  επηρεάζει την προσωπική σου ζωή, βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρο και κάποιες συνεργασίες. Μια ταραχή θα τη βιώσεις. Αν, όμως, παραμείνεις έντιμος και δεν αντιδράσεις σπασμωδικά σε όλα όσα σου αποκαλυφθούν, μπορείς αυτά που θα μάθεις, να τα εκμεταλλευτείς προς όφελος όλων και να διορθώσεις τουλάχιστον τα δικά σου λάθη. Όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσες δεδομένα αλλάζουν. Η αλλαγή, όμως, αυτή έχει τη δύναμη ν΄ αναγεννήσει τις σχέσεις που αξίζει να διατηρήσεις πλάι σου.

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου ο Μάιος σε βρίσκει σωματικά και ψυχολογικά εξουθενωμένο.  Αρκετά ασχολήθηκες με το σπίτι σου κι όλα όσα σημαίνουν για σένα «σπίτι». Πρέπει ν’ αποδεχθείς ότι κάποια ζητήματα που συνεχίζουν να σε προβληματίζουν, έδειξαν την πραγματική τους υπόσταση, έκαναν τον κύκλο τους, ολοκληρώθηκαν και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να τ΄ αφήσεις πίσω σου. Η Νέα Σελήνη, στις 11/5, στο φιλικό για σένα Ταύρο θα σε βοηθήσει αφενός να το αντιληφθείς, αφετέρου θα βελτιώσει και τη διάθεσή σου, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά τα πρόσωπα με τα οποία συναναστρέφεσαι. Παράλληλα πρόκειται για ένα διάστημα που θα βελτιώσει και θα ενισχύσει σημαντικά τα οικονομικά σου, αλλά και θα σου προσφέρει ευκαιρίες για νέα επαγγελματικά ξεκινήματα. Αισθάνεσαι ότι η ζωή σου ξεκινά και πάλι να παίρνει τον κανονικό της ρυθμό κι αυτό φυσικά εμπεριέχει όχι μόνο οικονομικά κι επαγγελματικά ζητήματα, αλλά και τις προσωπικές σου σχέσεις. Φαίνεται ότι το προηγούμενο διάστημα επέλεξες ασυνείδητα ν’ αφιερωθείς σε κάποιες «ψευδείς» καταστάσεις, απομακρύνοντας τους ανθρώπους που πραγματικά θέλεις δίπλα σου. Τώρα μπορείς να διορθώσεις την κατάσταση και να τους φέρεις και πάλι κοντά σου.

Στον αισθηματικό τομέα τα πράγματα θα βαίνουν καλώς το πρώτο μισό του μήνα. Μπορεί να μην είναι και τόσο καυτά όσο επιθυμείς, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αρνητικά. Απ΄ τα μέσα του μήνα φρόντισε να παραμείνεις μακριά από απαγορευμένες και παρασκηνιακές σχέσεις, γιατί μάλλον θα πιαστείς στα πράσα και οι όποιες προσπάθειες για βελτίωση των διαπροσωπικών σου σχέσεων, θ΄ αποδειχθούν μάταιες. Η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη, προς το τέλος του μήνα, θ΄ αυξήσει τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς σου, εντάσσοντας και κάποιες καινούριες, που όμως θ’ αποδειχθούν πρόσκαιρες. Επειδή θα προσπαθήσεις να τα συνδυάσεις όλα, ενδέχεται να πιεστείς, κάτι που μπορεί να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό και την υγεία σου.

 

Υδροχόος

Υδροχοάκι μου ο Μάιος ξεκινά για σένα με αρκετές δυσκολίες, που αφορούν στα οικονομικά και τα συναισθηματικά σου ζητήματα. Μάλλον, όμως, τους δίνεις μεγαλύτερη διάσταση απ΄ αυτό που πραγματικά είναι, κάτι που θα συνειδητοποιήσεις, καθώς οι μέρες περνούν. Βέβαια δε σου κρύβω ότι αυτό το μήνα θ΄ αφιερώσεις τον περισσότερο χρόνο σου στη δουλειά, κάτι που πρέπει να προσέξεις για να μην φτάσεις στο όριο της εξάντλησης. Παράλληλα, όμως, να ξέρεις ότι οποιεσδήποτε, τυχόν, δυσκολίες ή και παρεξηγήσεις αντιμετώπιζες στην εργασία σου, αυτές μπορούν τώρα να επιλυθούν, εφόσον εσύ ο ίδιος τις προσεγγίσεις με διαφορετικό τρόπο. Βοήθεια, πάντως, από ανθρώπους που συνεργάζεσαι θα δεχθείς. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, στις 11/5, σ΄ ευνοεί, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να τοποθετήσεις σταθερές βάσεις στη ζωή σου και γενικότερα στις επιδιώξεις σου. Εξάλλου μ΄ όλες τις αλλαγές που βίωσες, αισθάνεσαι έντονα την ανάγκη για ασφάλεια και σταθερότητα. Και για τα οικονομικά σου τα νέα είναι καλά. Θα πάρεις κάποια χρήματα. Φρόντισε, όμως, να μην τα ξοδέψεις.

Αισθηματικά ο μήνας αυτός θα σου φερθεί καλά αν κι εσύ απ΄ τη δική σου πλευρά φερθείς ώριμα και μ΄ εντιμότητα στις σχέσεις σου, είτε προσωπικές είτε φιλικές. Αν πράξεις το αντίθετο, κινδυνεύεις με απώλειες. Και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις να συμβεί. Άρα μην το αφήσεις. Παρ’ όλ΄ αυτά τη διάθεση για να φλερτάρεις την έχεις και μάλιστα είναι και πολύ έντονη. Η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη, στις 26/5, σου επιφυλάσσει εκπλήξεις στην ερωτική σου ζωή, αλλά και γενικότερα σε όλα όσα σου προκαλούν ευχαρίστηση. Να ΄σαι σίγουρος ότι θα σου δοθούν ευκαιρίες για να περάσεις όμορφα, να διασκεδάσεις, αλλά και να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες μέσω των φίλων σου. Μην τρέφεις, όμως, μεγάλες προσδοκίες καθώς πρόκειται για ένα διάστημα, που, μάλλον, δεν θα ΄χει τη διάρκεια, που ελπίζεις.

 

Ιχθύς

Ψαράκι μου, ο Μάιος σε βρίσκει να προβληματίζεσαι με τα οικονομικά σου αλλά και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και να προσπαθείς να βρεις ένα τρόπο να σώσεις όσα μπορούν να σωθούν. Πραγματικά μπορείς να το κάνεις, εφόσον δεν εθελοτυφλείς και δεν επιμένεις σ΄ όλα όσα δεν έχουν για σένα γυρισμό. Οι όποιες, τυχόν, δυσκολίες αντιμετωπίζεις στα επαγγελματικά σου, είτε πάνω στο αντικείμενο που εργάζεσαι είτε στις σχέσεις με συνεργάτες σου, αυτές μπορούν να ξεπεραστούν, εφόσον εκδηλώσεις τη δημιουργικότητα και το κέφι σου, αλλά και το γλυκό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσαι. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, στις 11/5, είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για σένα. Σηματοδοτεί τη βελτίωση της επικοινωνίας σου με φίλους και συγγενείς, αλλά και σου δίνει ευκαιρίες για σύντομες μετακινήσεις, που θα σου προσφέρουν ευχαρίστηση κι ικανοποίηση. Εάν επιθυμείς ένα μεταφορικό μέσο ή/και νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό είναι το καλύτερο διάστημα για να κάνεις τη συγκεκριμένη αγορά.

Στα αισθηματικά σου απ΄ τα μέσα Απριλίου, όπως ξέρεις καλά κι εσύ, ζεις μεγάλες στιγμές. Το ζεστό γίνεται κρύο, το κρύο γίνεται ζεστό και πάει λέγοντας. Κάπως έτσι κυλά κι ο Μάιος αρχικά, όμως στην πορεία τα πράγματα βελτιώνονται και ξεκινά ένα διάστημα ευνοϊκό, με πολλές ευχάριστες επικοινωνίες και συναντήσεις. Γενικότερα η αισθηματική σου ζωή δείχνει ν’ αλλάζει μορφή. Μάλιστα φαίνεται να έχεις και τη διάθεση να επουλώσεις τραύματα του παρελθόντος. Η Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη, προς το τέλος του μήνα, απαιτεί από σένα ωριμότητα κι εγκράτεια στις επαγγελματικές σου σχέσεις και την προβολή της κοινωνικής σου εικόνας. Μην προσπαθήσεις να δείξεις κάτι διαφορετικό απ΄ αυτό που πραγματικά είσαι. Σε θέλουν επειδή είσαι αυτός που είσαι. Μην το ξεχνάς. Στην αντίθετη περίπτωση η τύχη δεν θα ΄ναι με το μέρος σου και τελικά το μόνο που θα πετύχεις είναι απώλεια της αναγνώρισης στο πρόσωπό σου αλλά και της υποστήριξης πολλών σημαντικών για σένα ανθρώπων.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου