Ερωτική εξομολόγηση είναι η διαδικασία εξωτερίκευσης και έκφρασης συναισθημάτων προς τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει ερωτικά. Αποτελείται κυρίως λέξεις αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από πράξεις, όπως η επιλογή τραγουδιών που οι στίχοι τους έχουν συγκεκριμένο νόημα και αποτελούν έκφραση προσωπικών σκέψεων. Δείχνεις στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει κάθε σου εσωτερική επιθυμία και σκέψη που τον αφορά. Λίγο σε νοιάζει αν θα ανταποκριθεί με συγκεκριμένο τρόπο, σε ενδιαφέρει μόνο να τα βγάλεις από μέσα σου. Αν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση θίγεται ο ανθρώπινος εγωισμός αλλά έρχεται σταδιακά και η αποδοχή.

Στην περίπτωση που η ανταπόκριση του παραλήπτη είναι θετική και υπάρχει αμοιβαία εκδήλωση συναισθημάτων και ενδιαφέροντος, την ερωτική εξομολόγηση διαδέχονται πράξεις αγάπης και έρωτα. Επικρατούν συναισθήματα ευτυχίας και ανείπωτης χαράς. Δυο άνθρωποι που εκδήλωσαν τα συναισθήματά τους ενώνονται με τον πιο γλυκό και συναισθηματικό τρόπο. Κοιμούνται -αν καταφέρουν από την υπερένταση που φέρνουν τα αισθήματα χαράς- και ξυπνούν ο ένας με τη σκέψη του άλλου, δε θέλουν να είναι χώρια και μακριά, ανυπομονούν για τη στιγμή που θα βρεθούν αγκαλιά.

 

 

Η ερωτική εξομολόγηση είναι μια πράξη εκδήλωσης ερωτικού ενδιαφέροντος και αγάπης που γίνεται συνήθως στην αρχή της γνωριμίας ή στην αρχή της δημιουργίας μιας βαθύτερης ερωτικής φύσεως σχέσης στην περίπτωση που γνωρίζονται από καιρό ή και χρόνια. Από κάποιους θεωρείται δεδομένο ότι η ερωτική εξομολόγηση είναι εφάπαξ διαδικασία, δηλαδή λες μια φορά όσα νιώθεις στον άλλον και πρέπει να πορεύεται στο υπόλοιπο της κοινής σας ζωής με τα λόγια αγάπης που άκουσε στην αρχή. Όμως όταν πρόκειται για τον άνθρωπο που ξεχωρίζεις ως το άλλο σου μισό οφείλεις να εκφράζεις συχνά τα συναισθήματά σου με την ίδια ζωντάνια και θέρμη όπως την πρώτη φορά. Αυτό είναι που θα κρατήσει τη σπίθα αναμμένη και θα πυροδοτεί τη δημιουργία φλόγας. Αν η εξομολόγηση θα γίνεται με λέξεις, γλυκές και τρυφερές χειρονομίες ή πράξεις μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει να κάνεις κάθε τι που νιώθεις τη στιγμή που το νιώθεις χωρίς αναβολή.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή, πόσο μάλλον τα συναισθήματα. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας μιας σχέσης. Να εκφράζεις αυτό που νιώθεις κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνεις το άλλο σου μισό να νιώθει ξεχωριστό και μοναδικό κάθε φορά και δε θα κουράσεις εφόσον το ενδιαφέρον παραμένει αμοιβαίο. Η ερωτική εξομολόγηση πρέπει να επαναλαμβάνεται. Κάθε μέρα οφείλεις ως ένδειξη αυτοσεβασμού και ειλικρίνειας προς τον εαυτό σου και τον άνθρωπο που μοιράζεσαι τη ζωή σου να εκφράζεις τα συναισθήματά σου.

Αν όχι με το άλλο σου μισό, τότε με ποιον; Αν όχι κάθε τώρα, σήμερα και αύριο, τότε πότε;  Μη θεωρήσεις δεδομένο ότι αφού τα είπες μια φορά ο άλλος τα θυμάται και δεν περιμένει ή δε θα χαρεί να τα ακούσει ξανά. Να ζεις κάθε μέρα σαν να είναι ημέρα γιορτής και αναγέννησης της σχέσης με το άλλο μισό. Τα συναισθήματα και οι εξομολογήσεις δεν είναι μόνο για επετείους. Στο κάτω κάτω επέτειο έχετε όποτε αποφασίσετε εσείς και μια επιπλέον ημέρα στη σχέση σας μπορεί να είναι αφορμή για να πείτε όσα νιώθετε.

Συντάκτης: Άννη Παναγιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.