Σε σχέση, ελεύθερος, χωρισμένος, στο ξεκίνημα ενός φλερτ, στο τελείωμα μιας ιστορίας, στο ξεπέρασμα μιας άλλης, πλατωνικά ερωτευμένος. Αυτές είναι οι κατηγορίες που μπορεί να κατατάξει κανείς τον εαυτό του σε σχέση με τον έρωτα -άντε και κάνα δυο ακόμα που ίσως ξέφυγαν. Το «θέλω να ερωτευτώ» δεν αποτελεί κατάσταση και είναι μια από τις πιο ανόητες επιθυμίες που μπορείς να εκφράσεις. Τι θα πει «θέλω να ερωτευτώ;» Τι είναι ο έρωτας, σουβλάκι που σου ‘ρχεται η όρεξη και λες «το θέλω»; Καλό θα ήταν να πάρεις απόφαση ότι όσο θες να ερωτευτείς, απλώς προσθέτεις μια ακόμη επιθυμία που σε γεμίζει άγχος στη λίστα των στόχων σου. Αυτό δεν το επιλέγεις, έρχεται από μόνο του και δεν το νοιάζει τι θες εσύ.

Έχεις παρατηρήσει πως τα άτομα που εκφράζουν την επιθυμία να ερωτευτούν συχνά αργούν να βρουν το κατάλληλο άτομο; Αυτό δε συμβαίνει επειδή το σύμπαν τούς έχει στην μπούκα αλλά γιατί το ίδιο τους το μυαλό τους σαμποτάρει. Οι σκέψεις τους έχουν αντίκτυπο στη συμπεριφορά τους και την ενέργεια που βγάζουν στους άλλους. Θέλουν να ερωτευτούν και αυτό φαίνεται κάθε φορά που βγαίνουν έξω, αφού αντί να επικεντρωθούν στην παρέα και στη διασκέδασή τους απασχολούν το μυαλό τους με αρνητικές σκέψεις του τύπου «άλλη μια μέρα που δε βρήκα αυτό που έψαχνα», ενώ στην πραγματικότητα έχουν τις καλύτερες προοπτικές να περάσουν υπέροχα και να επιστρέψουν  σπίτι πλήρεις και ικανοποιημένοι.

 

 

Το να θες να ερωτευτείς κάποια στιγμή σού γίνεται εμμονή. Σου γίνεται χούι, ρε παιδί μου, αν το σκέφτεσαι όλη μέρα. Κουράζει κι εσένα και την παρέα σου που μετά από κάποια αποτυχημένα προξενιά δεν ξέρουν πια τι να σε συμβουλέψουν. Γιατί τα φιλαράκια κατά βάθος καταλαβαίνουν ότι αυτό που θες δεν είναι κάτι που μπορείς να πετύχεις ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική. Ξέρουν ότι οι έρωτες δεν έρχονται κατά παραγγελία και ότι κάποια στιγμή θα σου συμβεί δίχως προσπάθεια.

Το να ψάχνεις άτομο να ερωτευτείς είναι πιο ανούσιο κι απ’ το να ψάχνεις τον τέλειο σύντροφο. Αυτό που αναζητάς είναι δημιούργημα της φαντασίας σου και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Από την πολλή σκέψη μάλιστα πολλές φορές καταλήγεις να εξιδανικεύεις το άτομο που θες, με αποτέλεσμα να κλείνεις πόρτες σε πιθανές υποψηφιότητες πριν καν γίνει audition. Γίνεσαι αρνητικός, απαιτητικός και απαιτητικός, ενώ πολλές φορές χάνεις την ουσία. Καταλήγεις να απορρίπτεις τους πάντες, αφού πλέον έχεις κουραστεί, ενώ αυτό που σε κούρασε είναι η αδιάκοπη επιθυμία και οι σκέψεις σου κι όχι η ατυχία ή ότι δεν κατάφερες να γνωρίσεις το κατάλληλο άτομο.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ένα συναισθηματικό κενό να ξέρεις πως δε χρειάζεται να κάνεις κάτι για να το γεμίσεις, γιατί πολύ απλά δεν είναι στο χέρι σου. Ούτε το να περιμένεις να αλλάξει η κατάσταση αποτελεί λύση, αφού και πάλι υποσυνείδητα θα το σκέφτεσαι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις όταν κάποια στιγμή νιώσεις την επιθυμία να ερωτευτείς, είναι απλώς να την αγνοήσεις. Δε θα σου προσφέρει τίποτα απολύτως να δώσεις βαρύτητα σε αυτή τη σκέψη. Κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να μας αγχώνουν.

Συντάκτης: Ολίνα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.