Εκείνη η ερωτική επιστολή που κάποτε τόλμησες κι έστειλες. Ή εκείνη που έμεινε αποθηκευμένη σε κάποια πρόχειρα να τη σκονίζουν οι αμφιβολίες. Αυτόματες καταγραφές ή δομημένες εξομολογήσεις, είναι τα δικά σας αληθινά ερωτικά γράμματα και τα θέλουμε. Τόλμησε να τα μοιραστείς μαζί μας και με το πρόσωπο που απευθύνονται. Τα περιμένουμε στο info@ pillowfights.gr με τίτλο «Συστημένα».

 

Γράφει η Ελένη. 

Είχες φανταστεί ποτέ σου πως θα σ’ ερωτευτεί κάποιος ως μια ιδέα; Κι όμως συνέβη, ακόμα κι εάν δεν το ξέρεις, ακόμα κι εάν δεν το μάθεις ποτέ. Θα ήθελα να ξέρεις πως έχω ένα σημαντικό ελάττωμα: ερωτεύομαι ιδέες και παθιάζομαι μαζί τους. Γράφω για εκείνες σαν να τις έχω ζήσει, σαν να τις έχω δημιουργήσει εγώ η ίδια κι όμως μου ανήκουν μονάχα όταν τις αγγίζω με το μελάνι. Μα και τότε, δειλά το κάνω. Στέκομαι από πάνω τους για ώρες, για μήνες, για χρόνια, μα στο τέλος βλέπω τα εκατομμύρια χαρτιά που έχω ξοδέψει γι’ αυτές κι απορώ. Γιατί δεν έχω πει επί της ουσίας τίποτα.

Ούτε για σένα έχω πει κάτι αλλά ούτε και ξέρω κάτι για σένα ώστε να μπορώ να μιλήσω. Κάθομαι λοιπόν πάνω από τον υπολογιστή και γράφω και σβήνω, μουτζουρώνω κάτι σημειώσεις που είχα για εσένα και τις πετάω στο πάτωμα. Έχει γεμίσει το δωμάτιό μου με σκόρπιες σκέψεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε μια χωματερή και δε θα τις μάθεις ποτέ.

 

 

Θέλω να ξέρεις μονάχα πως αγάπησα πώς λάμπουν τα μάτια σου όταν γελάς, το πώς κινούνται τα χέρια σου κτητικά, το πώς το σώμα σου στέκεται μέσα στα «πάντα» δείχνοντας πως ανήκει στο «τίποτα». Θέλω να ξέρεις την επίδραση που έχουν τα χείλη σου πάνω στο λαιμό μου, τα λόγια σου που κατρακυλούν μέσα μου αβίαστα. Σαν να περίμενα για εσένα- μήπως και η έμπνευση ζήσει ξανά. Βρέθηκα τόσο φυσικά δίπλα σου, σαν να με τράβηξες ασυναίσθητα σε μια σχέση που δεν πρόλαβε ακόμη να γίνει τίποτα. Κι όμως θα ήθελα να μετουσιωθεί σε τόσα πολλά.

Δεν έμοιαζε με κανένα άλλο αυτό το συναίσθημα που μου δημιουργούσες. Εσύ δεν έμοιαζες με κανέναν άλλον γι’ αυτό τρόμαξα όταν συγκρούστηκε με τον δικό μου ο κόσμος σου. Δεν ήταν πρωτόγνωρο. Ήταν βίαιο κι ορμητικό. Ήταν η συνειδητοποίηση της αλήθειας. Έβλεπα όσα είχα χάσει κι έπρεπε να διεκδικήσω. Πίστευα πως θα τρομάξεις. Οπότε στο μαρτύρησα με τον τρόπο μου, σε άφησα να με γνωρίσεις όπως κανένας άλλος και σου δόθηκα όπως δεν είχα δοθεί σε κανέναν. Αλλά φαινόταν πως είχαμε αργήσει.

Ο νέος χρόνος ήρθε κι εμείς είχαμε ήδη απομακρυνθεί. Μιλήσαμε για λίγο εκείνο το βράδυ και η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά όπως τότε. Αλλά δεν ήμουν ερωτευμένη. Πλέον η ιδέα μας μού φαινόταν λίγη και για τους δυο μας, ήταν μια άδικη και δύσκολη στην υλοποίηση ιδέα. Δεν κατάφερα να σε αγγίξω για μια τελευταία φορά αλλά ούτε και να σε αποχαιρετήσω όπως ήθελα. Ήθελα να σου δώσω ένα τελευταίο φιλί και μαζί του, ήθελα να δώσω μια τελευταία ελπίδα στον εαυτό μου.

Μου την έδωσες εσύ, που μου είπες τόσο απλά κι όμορφα πως σου λείπω. Περίμενα αυτή τη λέξη και πίστευα πως θα έλιωνα όταν την άκουγα, πως θα σε συγχωρούσα για τα πάντα και πως θα έτρεχα πίσω δίχως δεύτερη σκέψη. Αλλά δεν έγινε έτσι- δεν μπορούσα να νιώσω έτσι. Τότε συνειδητοποίησα πως εμείς οι δυο έπρεπε να μείνουμε μακριά.

Είχες δίκιο που δεν ήθελες να ειδωθούμε, θα λύγιζα με τη φωνή σου και δε θα μου έλεγες καν όσα ήθελα ν’ ακούσω. Θα έπεφτα στην αγκαλιά σου και θα εμένα εκεί όλο το βράδυ. Δε θα μ’ ένοιαζε τίποτα άλλο αλλά θα φοβόμουν, θα φοβόμουν πάντα να μη φύγεις. Με είχες ρωτήσει γιατί σε κοιτούσα πάντα τόσο προσεκτικά κι η αλήθεια είναι πως ήθελα να σ’ αποτυπώσω στο μυαλό μου. Θα ήταν κρίμα να χαθεί η έμπνευση και το πάθος τόσο γρήγορα.

Οπότε σου ευχήθηκα «καλή χρόνια» και για μια στιγμή μου έλειψες τόσο πολύ. Ήθελα πολλά περισσότερα από ένα απομακρυσμένο μήνυμα αλλά όσα ήθελα δεν μπορούσα να τα βρω μαζί σου. Αυτή ήταν η πιο σκληρή συνειδητοποίηση για τον νέο χρόνο. Μέσα στο συνεχόμενο καρδιοχτύπι που μου προκαλούσες, ηρέμησα μ’ αυτή τη σκέψη και χαμογέλασα πίκρα- μα αυτό δεν το είδες ποτέ. Ίσως στην επόμενη ζωή βρεθούμε ξανά και βρεθούμε λίγο πιο αληθινοί. Καλή χρονιά μωρό μου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!