Παραδέξου το. Πόσες φορές βρέθηκες σε αδιέξοδη κατάσταση με έναν άνθρωπο και εκεί που νόμιζες ότι όλα θα μπορούσαν να είναι ρόδινα ή ότι θα μπορούσες να νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι, τελικά κάτι έγινε και απογοητεύτηκες; Έδωσες αρκετά και στο τέλος ένιωσες ότι δεν πήρες τίποτα. Μπορεί πάλι να μην επένδυσες τόσο οπότε μη έχοντας προσδοκίες, δεν άφησες τον εαυτό σου να απογοητευτεί ιδιαίτερα. Μπορεί κιόλας να περίμενες κατά βάθος ότι θα φας τα μούτρα σου.

Οι άνθρωποι, όταν ξέρουν ότι κάτι έχουν κάνει λάθος ή ότι δεν έχουν φερθεί καλά σε κάποιον έχουν την τάση να εξαφανίζονται. Μπορεί να μην έχουν το θάρρος να αντικρίσουν τον άλλον και να τον κοιτάξουν στα μάτια ή να μην μπορούν να μπουν σε μια διαδικασία να δώσουν εξηγήσεις γιατί καλά καλά πολλές φορές δεν ξέρουν οι ίδιοι τι συμβαίνει στο κεφάλι τους. Έτσι, χάνονται από τα μάτια σου, μεταφορικά και κυριολεκτικά, κερδίζοντας χρόνο να σκεφτούν -αν τον χρειάζονται-, εκτός αν είναι αποφασισμένοι ότι δεν θέλουν κάτι άλλο από εσένα.

Τι γίνεται με εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιστρέφουν; Και εμείς τι είμαστε για να τους δεχόμαστε τελικά πίσω; Στο «την πρώτη φορά είναι λάθος, τη δεύτερη επιλογή», μήπως υποβόσκει κάποια αλήθεια; Πώς κρίνεις αν αξίζει να μπεις στη διαδικασία να δώσεις σε κάποιον μια δεύτερη ευκαιρία ή να τον απορρίψεις μια και καλή; Οι δεύτερες ευκαιρίες δίνονται χωρίς πολλή σκέψη σε ανθρώπους που συνεχίζουμε να θέλουμε στη ζωή μας. Μπορεί κάτι να μην πήγε όπως θέλαμε, κάτι να μας ξενέρωσε, να μας ξίνισε, να μας απογοήτευσε, να μας κούρασε και χίλια δυο, αλλά για κάποιο λόγο αποφασίζουμε να ξαναδοκιμάσουμε.

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

Μπορεί εξαρχής να μην ψηνόσουν και πολύ για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, να μην ήσουν σίγουρος αν ταιριάζετε και αν τον θες στη ζωή σου, οπότε όταν η φάση σας σταμάτησε, να μη σε πείραξε και πολύ. Μπορεί να πήρατε λίγο χρόνο χώρια, αλλά να έβλεπες απέναντί σου έναν άνθρωπο που προσπαθεί και σου δείχνει συνέχεια πόσο θέλει να προσπαθήσετε χτίσετε κάτι όμορφο. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν αναπτυχθεί και ιδιαίτερα συναισθήματα από πλευράς σου και νιώθεις ότι δε χάνεις κάτι να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε εκείνον αλλά και στη λογική σου που κατευθύνεται μαζί του. Γιατί ως γνωστόν, ένας άνθρωπος που προσπαθεί πολύ, αξίζει μια ευκαιρία, ε;

Για να λέμε και την αλήθεια όμως, αν κάποιος δε σε ψήνει και πολύ και αναγνωρίζεις ότι έχει συναισθήματα για σένα, ίσως το καλύτερο είναι να τον αφήσεις στην ησυχία του. Δεν αξίζει σε κανέναν κάποιος που δεν του δίνεται ολοκληρωτικά, ούτε κάποιος που του προκαλεί αρνητικά συναισθήματα και τυχόν ανασφάλειες. Δεν είμαστε για μισές καταστάσεις, όλα ή τίποτα. Εσύ θα ήθελες να επενδύσεις χρόνο για κάποιον που δεν αισθάνεται το ίδιο για σένα;

Oι δεύτερες ευκαιρίες δε δίνονται πάντα με τη λογική, κάπου κρύβεται συναίσθημα. Επιλογές έχεις πολλές, αλλά κάπου μέσα σου μπορεί να σε τρώει που κάτι πήγε στραβά με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, να έχεις πολλά συναισθήματα και να νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς από το να πέσεις ξανά στην αγκαλιά του. Και μπορεί να σου βγει σε καλό, μπορεί ό,τι συνέβη να μην ξανασυμβεί, μπορεί όντως να πάρετε τα πράγματα από την αρχή. Μπορεί όμως να επαναπαυτείτε προσωρινά και να καταλήξετε στα ίδια.

Κανείς δεν ξέρει το μέλλον (εκτός αν πιστεύεις στα ταρώ). Δεν μπορείς να προβλέψεις τη συμπεριφορά σου ή του άλλου, ούτε τα συναισθήματά σας. Μπορείς όμως να ξέρεις αν αξίζει να πάρεις το ρίσκο. Είτε το λέει το μυαλό σου, είτε η καρδιά σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.