Δουλειά, υποχρεώσεις και κάπου ανάμεσα εσύ που προσπαθείς να ισορροπήσεις ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο και στην δική σου χαλάρωση. Γυρίζεις στο σπίτι μετά από μια μέρα εξουθενωτική μ’ ένα πρόγραμμα πολύ φορτωμένο, και σκέφτεσαι πώς να χαλαρώσεις μετά από την υπερφορτωμένη μέρα ή και εβδομάδα σου. Αφού λοιπόν, καθίσεις ωραία και καλά στο μπαλκόνι σου με ένα ποτήρι κρασί, ήρθε η ώρα να φτιάξεις την playlist σου.

 

1. Michael Bublé – I Believe in You

Ένα τραγούδι με νοσταλγική αίσθηση, ό,τι πρέπει για να κλείσεις τα μάτια και να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους. Μια φράση που είναι σαν να λες εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου. Πιστεύεις σε σένα και στις δυνάμεις σου, στο πόσο δυνατός μπορείς να γίνεις για ν’ αντιμετωπίσεις όσα έρχονται. Τι πιο όμορφο από τα να σου δείξεις πρώτα εσύ ο ίδιος πως σ’ εμπιστεύεσαι.

 

 

 

2. RUFUS DU SOL – Innerbloom

Μια μελωδία ενός τραγουδιού που σε ταξιδεύει, σε μαγεύει σχεδόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως μ’ αυτόν τον ρυθμό θα μπορέσεις ν’ αφήσεις για λίγο ό,τι σε βασανίζει. Ένας ήχος που μπορεί να ηρεμήσει και να γαληνέψει την ψυχή και τα συναισθήματά σου, ακυρώνοντας ό,τι ψήγμα αρνητικής σκέψης μπορείς να έχεις και παίρνοντας μαζί του το βάρος της ημέρας.

 

 

 

3. Travis Tritt – It’s a Great Day to be Alive

Το ιδανικό τραγούδι για να σου υπενθυμίσει πως κάθε μέρα, ό,τι και να συμβαίνει γύρω σου, όσο απαιτητικό κι αν είναι το πρόγραμμα σου, πάντα μα πάντα, είναι η ιδανική ευκαιρία να παραμένεις ζωντανός και στις επάλξεις. Άλλωστε, όπως επισημαίνει κι ένας στίχος «είναι μια υπέροχη μέρα να είσαι ζωντανός, ξέρω ότι ο ήλιος λάμπει ακόμα».

 

 

 

4. James Taylor – Fire & Rain 

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το τραγούδι που έχει γραφτεί για να σου υπενθυμίζει πως ούτε η βροχή αλλά ούτε και ο ήλιος κρατούν πολύ στη ζωή, όλα έρχονται και φεύγουν είτε κρατούν λίγο, είτε πολύ. Και κάπως έτσι, ούτε η δική σου δύσκολη μέρα -όσο στρες κι αν έχει- δεν ήρθε για πολύ. Σαν τη βροχή που φέρνει το ουράνιο τόξο.

 

 

 

5. Soha – Mil Pasos

Όμορφη μελωδία, ήχος αέρινος, ξεχωριστός και καλοκαιρινός με νότες Ανδαλουσιανές. Ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για ένα ξεκούραστο μεσημέρι θέλοντας να κλείσεις τα μάτια και να μεταφερθείς νοερά σ’ ένα νησί με θέα το ηλιοβασίλεμα, ξεφεύγοντας από τη δύσκολη ρουτίνα της καθημερινότητάς σου.

 

 

 

6. Dave Anthony & Beverlei Brown – Best in me

Ένα κομμάτι που σίγουρα δε θα σ’ απογοητεύσει, όποια ώρα της ημέρας κι αν αποφασίσεις να το ακούσεις για να ξεκουραστείς και να μετατρέψεις τη ρουτίνα σου σε παράλληλη διάσταση. Μια συγκλονιστική ερμηνεία από την Awen, μια σπάνια φωνή που συνοδεύει τους όμορφους στίχους και την καταπληκτική μελωδία του τραγουδιού.

 

 

 

7. Gorgon City, DRAMA – Nobody

Αν ψάχνεις ένα καινούργιο κομμάτι, τότε βρήκες το ιδανικό από το αγγλικής καταγωγής ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής, Gorgon City. Μια μοναδική δημιουργία με ερωτικούς στίχους κι έναν ξέγνοιαστο και χαλαρωτικό house ρυθμό. Αισθαντικό ύφος, ιδανικό για ένα χαλαρό βραδινό ποτήρι κρασί για να ηρεμήσεις μετά από μια απαιτητική μέρα.

 

 

 

8. Black Coffee, Monique Bingham – Deep in The Bottom (of Africa)

Για σένα που αναζητάς ένα κομμάτι για να σε συνεπάρει και να ταξιδέψεις με την μελωδία του, μόλις βρέθηκε η λύση. Ο παγκοσμίου φήμης DJ Black Coffee μας ξεναγεί σε ρυθμούς Afro House με το κομμάτι του “Deep in the bottom of Africa”. Μια πολύ δυνατή ερμηνεία με ρυθμό που μπορεί να σε συνεπάρει και να σου ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη.

 

 

 

9. Tony Bennett & Shawn Colvin – Young At Heart

Υπέροχο τραγούδι, μαγικός ρυθμός, αίσθηση παλιού Χόλιγουντ. Είναι εκεί για να υπενθυμίζει πως τα παραμυθία μπορούν να συμβούν σ’ όλους, όσο πιο νέος στην καρδιά, τόσο πιο εύκολα φτάνεις στα ακατόρθωτα, ακόμη κι όταν όνειρα καταρρέουν, σύμφωνα με τους μοναδικούς στίχους. Ιδανικό για μια βραδινή χαλαρωτική ατμόσφαιρα με κεριά, αγκαλιά -ή κι όχι απαραίτητα- με το ταίρι σου.

 

 

 

10. Ben E. King – Stand By Me

Ένα από τα πιο διαχρονικά τραγούδια με την ωραιότερη μελωδία που έχει γραφτεί σε τραγούδι. Ο ρυθμός του σε κάνει να θες να ταξιδέψεις σε άλλες εποχές με κλειστά μάτια- ο πιο εύκολος τρόπος να γλυκάνεις το μυαλό σου από τα βαριά που το βάζεις να σηκώνει.

 

 

Μια απαιτητική μέρα σε οδηγεί σίγουρα στο να θες να πάρεις τον χρόνο σου, να φορτίσεις μπαταρίες χαλαρώνοντας και να επιστρέψεις δριμύτερος στο πρόγραμμά σου, όποιο κι αν είναι αυτό. Είτε ακούσεις μουσική, είτε κάνεις οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί, να θυμάσαι πως πάντα μέσα στη μέρα σου πρέπει να βρίσκεις, ανάμεσα στις υποχρεώσεις σου, τον χρόνο να ξεκουράζεσαι. Έτσι θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο σημαντικός είναι.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαριάννα Χατζή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου