Ο καιρός μπορεί να χειμωνιάζει -επιτέλους- αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να κάνουμε σχέδια για αποδράσεις στο εξωτερικό. Επιλέξαμε δέκα από τις πιο φθηνές πτήσεις για το διάστημα Φλεβάρη-Μαρτίου, τόσο από Αθήνα, όσο κι από Θεσσαλονίκη για εξωτερικό, και σου τις έχουμε εδώ! Να σημειώσουμε πως οι παρακάτω πτήσεις αφορούν απλές οικονομικές θέσεις, με μία μικρή χειραποσκευή η οποία να χωράει κάτω από το μπροστινό σου κάθισμα (συνήθως backpack με μέγιστες διαστάσεις 40cm x 20cm x 25cm π.χ. για τη Ryanair). Θα πετάξεις κυρίως με Ryanair, Wizzair κι ακολουθούν επίσης κορυφαίες αεροπορικές όπως η Aegean Airlines, Sky express, Easyjet, Volotea. Αναφέρονται κι οι κωδικοί αεροδρομίων. Όλα έτοιμα στα έχουμε, εσύ απλώς διαλέγεις!

 

1. Κύπρος-Πάφος

Με μόλις 41 ευρώ από ATH για PFO(Aegean), ενώ από SKG στην τιμή των 19 ευρώ (Ryanair, τι κι αν είναι πιο μακριά;). Με 1,5-2 ώρες απόσταση, ανάλογα την πόλη αναχώρησης, η Πάφος είναι διάσημη ως κέντρο λατρείας της θεάς Αφροδίτης, οπότε σίγουρα θα επισκεφτείς την περίφημη Πέτρα του Ρωμιού. Σύμφωνα με τους μύθους, η Αφροδίτη αναδύθηκε εδώ μέσα από τον θαλασσινό αφρό. Επιβάλλεται να δεις τα καταπράσινα οινοπαραγωγικά χωριά της επαρχίας της Πάφου, να επισκεφτείς το Αρχαιολογικό Πάρκο της, που είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, καθώς και να διασχίσεις την πανέμορφη χερσόνησο του Ακάμα. Πιο δίπλα μας από ποτέ, ίδια γλώσσα, ένα πανέμορφο μεγάλο νησί- μη μου πεις ότι ακόμη το σκέφτεσαι!

Free Body of Water Near Green Trees Stock Photo

 

2. Λονδίνο- Ηνωμένο Βασίλειο

Μπορεί οι τιμές διαμονής να απέχουν αρκετά από τις αεροπορικές, αλλά όσο πιο γρήγορα κλείσεις τα εισιτήριά σου, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρεις κάτι πιο φθηνό. Με μόλις 20 ευρώ λοιπόν, τόσο από ATH (4 ώρες για LGW και LTN με Wizz, STN με Ryanair), όσο κι από SKG (3,5 ώρες για LTN με Wizz, για STN με Ryanair). Το Λονδίνο αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για όλο τον χρόνο, μην μπορώντας να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η αγγλική γλώσσα είναι κυρίαρχη σχεδόν παντού και τη μιλάμε όλοι πλέον. Σε όποιο αεροδρόμιο κι αν καταλήξεις, σαν βρεθείς στο κέντρο του Λονδίνου, δεν μπορείς να παραλείψεις να δεις τα πιο γνωστά αξιοθέατα. Ξεκινώντας από το Βρετανικό Μουσείο, το Buckingham Palace, το St.James Park αλλά και το Hyde Park, το Big Ben και το Tower Bridge, και φυσικά δεν ξεχνάμε τον Πύργο του Λονδίνου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Notting Hill, το London Eye και το Madame Tussauds μουσείο. Σίγουρα τα έχεις ήδη ακούσει όλα!

Free Photo of Tower Bridge During Dawn Stock Photo

 

3. Βουκουρέστι-Ρουμανία

Πετάς με Wizz ή Aegean από ATH με μόλις 32 ευρώ σε 1,5 ώρα, ενώ από τη Θεσσαλονίκη με μόλις 15 ευρώ για το OTP με Ryanair. Μπορεί να έχουμε πολλούς Έλληνες σ’ αυτή τη χώρα και να είναι επίσης δίπλα μας, καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την προτιμήσει κανείς. Η Εκκλησία Σταυρουπόλεως, το Ρουμανικό Αθηναίο (μέγαρο Μουσικής), το πάρκο Cismigiu, το εντυπωσιακό Παλάτι του Λαού είναι μερικά από τα βασικά. Έχε υπόψη σου ότι χρησιμοποιούν άλλο νόμισμα. Φύγαμε.

Free stock photo of ancient, architecture, art Stock Photo

 

4. Πολωνία (Κρακοβία, Βαρσοβία)

Με μόλις 20 ευρώ από SKG για KRK αλλά και WMI σε περίπου 2 ώρες, και με 35 ευρώ από ATH με Ryanair. Κι εδώ έχουμε άλλο νόμισμα. Βαρσοβία με την Παλιά και Νέα Πόλη (σαν να έχουν βγει από παραμύθι) το Βασιλικό Κάστρο, το Keret House, το πάρκο Lazienki, το Μουσείο Εξέγερσης. Κρακοβία με την πλατεία Κεντρικής Αγοράς, τον Ναό της Παναγίας, το εργοστάσιο Όσκαρ Σίντλερ, το Βασιλικό Κάστρο, το αλατωρυχείο. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα δώρα που έχουν να σου προσφέρουν.

Free Three Person Standing at the Front of House Stock Photo

 

5. Ιταλία (Βενετία, Μπολόνια, Ρώμη, Μιλάνο)

Η γειτονική κι αγαπημένη μου χώρα κοντοζυγώνει, τόσο για μένα όσο και για εσάς. Πρώτη και δίκαια στις επιλογές της χώρας μας. Με μόλις 18 ευρώ από SKG πετάς για Βενετία (TSF), Μπολόνια (BLQ), Ρώμη (CIA) και Μιλάνο (BGY) σε 2 ώρες με Ryanair. Αντίστοιχα, από ATH πετάς για Μιλάνο (MXP), Ρώμη (FCO), Μπολόνια (BLQ) με 20 ευρώ και για Βενετία με 45, σε 2,5 ώρες με Ryanair, Easyjet, Volotea. Όπου κι αν βρεθείς στην Ιταλία, να δοκιμάσεις μακαρονάδα, τιραμισού και πίτσα και να συγκρίνεις με τις δικές μας. Βενετία με το Canal Grande, τη Βασιλική Αγίου Μάρκου και την Piazza San Marco. Στην πόλη της μόδας, Μιλάνο, θα πας φυσικά για ψώνια στον εμπορικό δρόμο της και θα δεις και τον Καθεδρικό Ναό του Duomo. Μπολόνια με Piazza Mazziore, με τους Πύργους της και το Συντριβάνι του Ποσειδώνα, είναι η πόλη για σένα που θέλεις κάτι πιο ψαγμένο. Κι όσο για τη Ρώμη, ξεκίνα από το Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τη Fontana Di Trevi και φτάνει στην αιωνιότητα. Είναι τόσα πολλά, που θα έγραφα σελίδες.

Free The Colosseum, Rome Stock Photo

 

Free People On A Gondola Stock Photo

 

6. Βουδαπέστη-Ουγγαρία

Μπορείς να ταξιδέψεις σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης στο αεροδρόμιο BUD με μόλις 29 ευρώ, τόσο από ATH όσο κι από SKG, σε 1,5-2 ώρες είτε με Ryanair είτε με Wizz. Κι εδώ έχουμε άλλο νόμισμα. Θ’ απολαύσεις το Κοινοβούλιο, θα κάνεις βαρκάδα στον Δούναβη, θα επισκεφτείς τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Στεφάνου, το Βασιλικό Ανάκτορο Βούδας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Προμαχώνα των Ψαράδων και πολλά ακόμη. Αγαπημένος προορισμός, πόσο να το σκεφτείς;

Free White and Brown Building Beside Body of Water Stock Photo

 

7.  Τίρανα- Αλβανία

Μπορεί να γνωρίζουμε καλά τον λαό τους ήδη, αλλά όταν είναι και τόσο κοντά, έχεις έναν παραπάνω λόγο να γνωρίσεις και τα μέρη τους. Αν αποφασίσεις λοιπόν να πας από βόρεια, να σου πω ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις -για τη συγκεκριμένη περίοδο- κι είναι καλύτερα να πας με τρένο, αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Αν πας όμως από Αθήνα, θα ταξιδέψεις με μόλις 24 ευρώ με τη Wizz για το TIA σε μόλις 1,5 ώρα. Μπορείς να επισκεφτείς το Bunk’a Art 1, αλλά και 2, που θεωρούνται γνωστά στρατιωτικά μουσεία ιστορίας, θα θαυμάσεις την πόλη από ψηλά στο Dajti Express, θα δεις την πλατεία Skanderbeg, το Grand Park κι αρκετά ακόμη.

Free Drone Shot of Skanderbeg Square in Tirana, Albania Stock Photo

 

8. Μπρατισλάβα- Σλοβακία

Μπορεί από Αθήνα να μην υπάρχουν απευθείας πτήσεις γι’ αυτή την περίοδο, αλλά από Θεσσαλονίκη ταξιδεύεις με μόλις 18 ευρώ για το BTS σε 1,5 ώρα περίπου, με Ryanair και δεν μπορούσαμε να μη στο πούμε. Τα must see της πόλης λοιπόν είναι το μνημείο Slavin, η πλατφόρμα παρατήρησης UFO με το εστιατόριο, το κάστρο του Devin, η Παλιά Πόλη, ο μπλε Ναός της Αγίας Ελισάβετ και το Κάστρο της Πόλης.

Free White and Red Castle Stock Photo

 

9. Γερμανία (Μόναχο-Βερολίνο)

Μόναχο (MUC) από SKG με 31 ευρώ με Aegean σε 2 ώρες, ενώ για Βερολίνο(BER) από 18 ευρώ με τη Ryanair. Από Αθήνα οι τιμές ανεβαίνουν στα 41 με τη Sky Express για Μόναχο και στα 57 για Βερολίνο. Βερολίνο με τον Ελληνιστικό Βωμό στο μουσείο της Περγάμου, τη Ρωμαϊκή Αγορά της Μιλήτου και την Πύλη Ιστάρ της Βαβυλώνας. Θα βρεις υπέροχη, άγρια αρχιτεκτονική, και τα πιο ωραία clubs της Ευρώπης. Ενώ στο Μόναχο, θα δεις τη Marienplatz, το Nymphenburg Palace, το μουσείο της BMW, την Allianz Αρένα και πολλά ακόμη.

Free Marienplatz in Munich Stock Photo

Free Concrete Structure Stock Photo

 

10. Βιέννη-Αυστρία

Μαγική Βιέννη (VIE) με μόλις 20 ευρώ τόσο από Αθήνα όσο κι από Θεσσαλονίκη, σε 2-2,5 ώρες με Ryanair. Θα θαυμάσεις τα Ανάκτορα Σενμπρούν, το Ιστορικό κέντρο της Πόλης, το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ο Καθεδρικός Αγίου Στεφάνου, το Αυτοκρατορικό Ανάκτορο, το Belvedere Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Free Photo of St. Stephen's Square During Daytime Stock Photo

 

Δεν ξέρω για σένα, εγώ για όλο και κάπου θα ετοιμάσω βαλίτσες. Προλαβαίνεις κι εσύ!

Συντάκτης: Κορίνα Γιούρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου