Η Ιαπωνία ανοίγει το πρώτο αεροδρόμιο Pokémon στον κόσμο και κάπως έτσι μας θυμίζει ότι δεν σταμάτησε ποτέ να παίρνει στα σοβαρά το animation που παράγει

Υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον στον τρόπο που η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την ποπ κουλτούρα της. Ενώ σε πολλές χώρες τα κινούμενα σχέδια, τα βιντεοπαιχνίδια και οι ήρωες της παιδικής ηλικίας αντιμετωπίζονται ως κάτι που «ξεπερνάς» μεγαλώνοντας, οι Ιάπωνες φαίνεται να έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκαταλείψεις τη φαντασία μόνο και μόνο επειδή ενηλικιώθηκες.

Ίσως γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στις 7 Ιουλίου 2026 θα ανοίξει το πρώτο επίσημο αεροδρόμιο Pokémon στον κόσμο.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by φακτ (@faktcy)

 

Το αεροδρόμιο Noto Satoyama στην επαρχία Ishikawa θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο Pokémon προορισμό, γεμάτο γιγαντιαία Pikachu, θεματικές εγκαταστάσεις, αποκλειστικά προϊόντα, ειδικό φαγητό και διακοσμήσεις αφιερωμένες και στα 111 Flying-type Pokémon.

Η αλήθεια είναι πως τα Pokémon έχουν πλέον φτάσει στην ηλικία που οι πρώτοι φανατικοί τους πλησιάζουν τα 40. Οι άνθρωποι που κάποτε κουβαλούσαν Game Boy στις σχολικές εκδρομές, σήμερα κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια, πληρώνουν φόρους και έχουν δουλειές. Κι όμως, εξακολουθούν να χαμογελούν όταν βλέπουν ένα Pikachu.

Ίσως τελικά αυτό να είναι το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας των Pokémon. Δεν πούλησαν ποτέ μόνο χαρακτήρες. Γιατί χρωμάτισαν μια ολόκληρη εποχή στη ζωή μας. Εκείνη την περίοδο που το μεγαλύτερο πρόβλημα της ημέρας ήταν πόσες τάπες έχεις εσύ και πόσες ο φίλος σου και οι διαφωνίες για το αν είναι πιο δυνατά τα πόκεμον του νερού ή τη φωτιάς.

Γι’ αυτό και το πρώτο αεροδρόμιο Pokémon στον κόσμο δεν είναι απλώς ένα τουριστικό project. Είναι η απόδειξη ότι κάποιοι κατάλαβαν πως η νοσταλγία δεν είναι αδυναμία. Είναι εμπειρία. Και όταν τη συνδυάζεις με ταξίδια, συλλεκτικά αντικείμενα και μια γερή δόση παιδικής χαράς, δημιουργείς κάτι που δεν αφορά μόνο παιδιά.

Αφορά όλους εκείνους που μεγάλωσαν, αλλά δεν έχασαν ποτέ εντελώς το παιδί που κάποτε ονειρευόταν να γίνει Pokémon Master.