Έχουμε μάθει να ζούμε στη σκιά μιας κοινωνίας που έχει πάψει να μας εμπνέει. Έχει κάνει μια στροφή προς το συνηθισμένο και δεν αποδέχεται το διαφορετικό. Είτε είναι συνήθεια είτε είναι άνθρωπος, έχει μάθει να παραγκωνίζει ό,τι δεν ταιριάζει στην αισθητική της και βγαίνει εκτός των ορίων που έχει ορίσει. Κάτι που κατά συνέπεια, εφαρμόζεται και στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων της. Σχέσεις που βασίζονται σε αισθήματα επιφανειακά και δεν τολμούν να ψάξουν για κάτι περισσότερο. Σχέσεις που έχουν μάθει ν’ ακολουθούν άγραφους κανόνες για να γίνονται αποδεκτές.

Δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να πέσεις στην παγίδα της κοινωνίας. Να μη συμβιβαστείς για τη ρουτίνα μιας σχέσης καθημερινής, αδιάφορης. Που έχει βαλτώσει στη συνήθεια κι έχει ξεχάσεις, εντελώς, πώς να κάνει την κάθε στιγμή ξεχωριστή. Ψάξε να βρεις τον άνθρωπο που θα ξυπνήσει τα όνειρα που έθαψες στο πίσω μέρος του μυαλού σου, γιατί δε σου επέτρεπαν οι συμβιβασμοί της μέχρι τώρα ζωής σου να κάνεις πραγματικότητα. Όνειρα που μπορεί να φάνταζαν μικρά κι ασήμαντα μπροστά σε όλα αυτά που έπεισες τον εαυτό σου πως έπρεπε να γίνουν για να είσαι ευτυχισμένος. Προτεραιότητες που δεν έπρεπε καν να παιδεύουν το μυαλό σου, γιατί δεν ήταν τελικά όσο σημαντικές ήθελες να πιστέψεις.

Κι όταν επιτέλους καταλάβεις πως πρέπει ν’ αρχίσεις να ζεις τη ζωή με την ένταση που της αξίζει, θα βρεθούν στο δρόμο σου όλα αυτά που δεν ήξερες πως αναζητούσες. Θα βρεις επιτέλους έναν έρωτα που θα σε εμπνέει και θα ζει κάθε στιγμή μαζί σου, λες κι είναι η τελευταία. Μπορεί να σου πάρει καιρό, μπορεί να τον βρεις και να τον χάσεις χωρίς καν να το συνειδητοποιήσεις, μπορεί ακόμη και να βρίσκεται δίπλα σου ο μοναδικός αυτός άνθρωπος που θα δώσει ζωή σε κάθε σου επιθυμία και θα φέρει τα πάνω κάτω με την παρουσία του.

Είναι σημαντικό, ξέρεις, να σε εμπνέει ο άνθρωπος που έχεις διαλέξει για συνοδοιπόρο. Και κάθε φορά που το βλέμμα σου θα συναντάει το δικό του, να σε κοιτάει με τον ίδιο θαυμασμό που θα τον κοιτάς κι εσύ. Θα νιώσεις κατευθείαν την αλλαγή στην ατμόσφαιρα και δε θα περιγράφονται με λόγια τα συναισθήματα που θα ξυπνήσει μέσα σου. Εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό σου και δε θα σταματήσουν ποτέ να πολλαπλασιάζονται.

Γιατί μας εμπνέουν οι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουμε να ζήσουμε και κάνουν την κάθε στιγμή πιο σημαντική απ’ την προηγούμενη. Οι σπάνιες ψυχές που δε ζητάνε τίποτα γι’ αντάλλαγμα και δίνουν στον κόσμο μια γεύση ανιδιοτέλειας που του λείπει. Ανταποδίδουν τον έρωτα με αγάπη και την ένταση με πάθος, κάτι που δεν μπορεί να κάνει τόσο εύκολα ένας άνθρωπος που πλήττει απ’ τη μετριότητα κι είναι βυθισμένος στον εγωισμό του. Κι υπάρχει ένας ασύλληπτος αλληλοσεβασμός μεταξύ σας, που έχει κάνει φτερά στις σύγχρονες σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που δε νοιάζονται για τίποτα άλλο παρά μόνο για την πάρτη τους.

Είναι σπάνιοι οι σύντροφοι που εμπνέουν το είναι σου και βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό. Που σε κάνουν να γίνεσαι κάθε μέρα και μια καλύτερη εκδοχή σου, πράγμα που ανταποδίδεις και με τον κατάλληλο ενθουσιασμό. Πετάς στα ουράνια με τα λόγια τους, που έχουν όμως και τη δυνατότητα να σε προσγειώσουν όταν το μυαλό σου χαθεί κάπου εκεί στα σύννεφα. Κι οι πράξεις τους έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, μόνο που σε κάνουν να τους ερωτεύεσαι ακόμη περισσότερο γιατί αποδεικνύουν πόση ειλικρίνεια κρύβουν πραγματικά μέσα τους.

Ο άνθρωπος που θα ερωτευτείς , λοιπόν, πρέπει να σε εμπνέει με το χαρακτήρα του και να μην προσπαθεί να σε αλλάξει για να ταιριάζεις με τα δεδομένα της κοινωνίας. Πρέπει να είναι τίμιος και διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να δει το χαμόγελό σου. Κι όταν είσαι στα χειρότερά σου, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραμείνει δίπλα σου μέχρι να περάσει η φουρτούνα και θα έχει την τιμή να απολαύσει μαζί σου το ουράνιο τόξο που ακολουθεί μετά από κάθε καταιγίδα. Θα φωτίζει τη ζωή σου με την παρουσία του και θα διώχνει το σκοτάδι που απειλεί να το σβήσει.

Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη