Βρίσκεις άτομο που σου αρέσει, κάνεις κίνηση και πετυχαίνεις το στόχο σου. Βγαίνετε το πολυπόθητο πρώτο ραντεβού. Όλα κυλούν υπέροχα. Υπάρχει χημεία μεταξύ σας. Ακολουθεί το δεύτερο, το τρίτο, ή το δέκατο τρίτο ραντεβού κι αποφασίζετε κάποια στιγμή να ρίξετε τις αναστολές σας και να φτάσετε επιτέλους στην κατάληξη που και οι δύο σκεφτόσασταν. Κεριά, κρασί, λουλούδια, ή και κινήσεις πιο αυθόρμητες οδήγησαν σε μια νύχτα που σίγουρα για εσάς άξιζε. Τα σώματά σας έπαιξαν το παιχνίδι τους χωρίς να σας ζητήσουν ποτέ να ρίξετε τα ζάρια και το αποτέλεσμα σας δικαίωσε. Ωστόσο η νύχτα δε γίνεται να κρατήσει για πάντα. Κάποια στιγμή ξημερώνει. Εκεί τι γίνεται;

Δύο είναι τα σενάρια, είτε ξυπνάτε κι όλα είναι υπέροχα, είτε η κατάσταση γίνεται ξαφνικά άβολη. Κι επειδή όλοι μας το έχουμε βιώσει, δε θέλει σε καμία περίπτωση πανικό. Εκείνη τη στιγμή σημαντικό είναι να παραμείνεις ο εαυτός σου. Να μην αρχίσουν οι ανασφάλειες να παρτάρουν ανεξέλεγκτες κάνοντάς σε να φέρεσαι σαν τον μασκαρεμένο στη μέση της αίθουσας. Επίσης αιωρείται το δίλημμα αν πρέπει να φύγεις ή να μείνεις εκεί αφού ξυπνήσεις. Οι σκέψεις που τριγυρίζουν στο μυαλό σου άπειρες.

Όταν ξυπνάς λοιπόν προσπαθείς, ενδεχομένως άθελά σου ή ίσως και αυθόρμητα, να καταλάβεις τι θα ήθελε το άλλο άτομο. Αν θα καταλήξετε ξανά στο κρεβάτι για έναν νέο γύρο, αν θα σε φιλήσει ή θα σε αγκαλιάσει και αν πρέπει να φανεί τρυφερότητα ή απόσταση, αν θέλει πάρα πολύ να μείνεις και να πιείτε παρέα εκείνον τον πρωινό καφέ με το τσιγάρο που τραβάει όσο τίποτα ή αν επιθυμεί να ντυθείς και να φύγεις σε χρόνο dt.

 

 

Έστω ότι κάθεσαι. Τι γίνεται μετά; Αρχικά, για να αισθάνεσαι πιο άνετα καλό θα ήταν να πλύνεις τα δόντια σου. Πρώτη και σωστή κίνηση ώστε να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη άνεση. Έτσι το πρώτο φιλί θα έχει περισσότερη φρεσκάδα και λιγότερες πιθανότητες για οπισθοχωρήσεις. Μια ακόμη καλή ιδέα είναι να ετοιμάσεις πρωινό (μην ξεσηκώσεις την ξένη κουζίνα, μπορείς να πας και σε φούρνο, η κίνηση μετράει). Φυσικά και αν θέλεις να το πας ένα βήμα πιο πέρα στρώνεις και το κρεβάτι. Μερικές αγκαλιές και φιλιά θα σε ανεβάσουν ξανά στα ύψη. Αν φυσικά έλθει και μια μικρή επανάληψη της προηγούμενης νύχτας τότε πιθανότατα οι απορίες σου για το αν έκανες καλά που έμεινες ή όχι, θα εξαφανιστούν.

Σημαίνουν κάτι όλες αυτές οι μικρές κινήσεις; Όχι. Ενδεχομένως να μείνετε απλώς εκεί, στις δυνατές επαναλήψεις σας, διότι σε αυτό σας οδηγεί η εξέλιξη των πραγμάτων. Μπορεί απ’ την άλλη να κάνετε μια σχέση, χαλαρή ή και σοβαρή. Πάντως δε χρειάζεται βιασύνη, ούτε πίεση από τις δύο πλευρές.

Περνάμε τώρα στο άλλο σενάριο, όπου αισθάνεσαι άβολα και θέλεις να φύγεις. Ξυπνάς, σηκώνεσαι, ντύνεσαι, πλένεσαι και φεύγεις. Απλά, λιτά και όμορφα. Άλλη επιλογή είναι να συζητήσεις με το άλλο άτομο μέχρι να έρθει το ταξί. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να φύγεις κακήν κακώς, επειδή δεν ήταν αυτό που είχες φανταστεί. Μια ακόμη πιθανή εκδοχή είναι να επιθυμείς εσύ να μείνεις αλλά να μην το θέλει το άλλο πρόσωπο ή και το αντίστροφο, δηλαδή να θέλεις εσύ να φύγεις αλλά ο άλλος να σε θέλει εκεί μαζί του. Το ένστικτο σίγουρα λειτουργεί σωστά εκείνη την ώρα, αν δεν επιθυμείς να συνεχιστεί η επαφή αυτή φεύγεις, χωρίς τύψεις και ενοχές. Γιατί πολύ απλά το σώμα σου σού ανήκει και το φροντίζεις όπως εσύ γνωρίζεις καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση να είσαι ο εαυτός σου. Εφόσον βρεθήκατε ερωτικά έγινε μια αρχή. Κανένας δε γνωρίζει τη συνέχεια. Το τι θα γίνει αύριο είναι άγνωστο. Ίσως να εξελιχθεί σε μια όμορφη σχέση και ίσως να είναι απλώς μια ωραία βραδιά. Όπως και να έχει την επόμενη μέρα εσύ με χαμόγελο, αυτοπεποίθηση, χαρά και με καλή διάθεση θα αντιμετωπίσεις ό,τι προκύψει. Απόλαυσε ελεύθερα το πάθος χωρίς ενοχές και ανασφάλειες, ούτε και με τύψεις. Δώσε στον εαυτό σου αυτό που του αξίζει.

Συντάκτης: Δέσποινα Ζαρπίδου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη