Παραμονή Χριστουγέννων, ετοιμασίες για το ρεβεγιόν, κομμωτήρια, ψώνια κλπ.
Εσείς, γιατί εμείς ετοιμαζόμαστε για δουλειά. Έχουμε κοιμηθεί το μεσημέρι για να βγάλουμε τη βάρδια, κάποιοι έχουν έτοιμη, σιδερωμένη τη στολή τους, πάντα καθαρά, άνετα παπούτσια για τους όρθιους, ίσως και κανένα αγιοβασιλιάτικο σκουφί ή μάλλινα κέρατα ταράνδου για τους πιο άτυχους.

Και καλή διάθεση. Οπωσδήποτε καλή διάθεση. Κυρίως για εμάς τους ίδιους αλλά και για όλους εσάς που πρέπει να διασκεδάσουμε και να εξυπηρετήσουμε.

Ο μπάρμαν μου φτιάχνει έναν διπλό ελληνικό για να βγάλω τη νύχτα.
Ακόμα είναι χαλαρά, οι κρατήσεις ξεκινάνε κατά τις δέκα. Η κουζίνα ολοκληρώνει τις ετοιμασίες της, τα παιδιά στρώνουν τα τραπέζια κι εγώ παίζω μουσική για εμάς, για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα πριν ξεκινήσει ο χαμός.

Έχουμε φορέσει το καλύτερο χαμόγελο που διαθέτουμε και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να μη φανεί η υποψία ζήλιας που έχουμε για όλους εσάς τους τυχερούς που ετοιμαζόμαστε να διασκεδάσουμε και να εξυπηρετήσουμε. Αμ πώς; Ψέματα να πω;

Σαφώς και ζηλεύουμε. Υπάρχει άνθρωπος που θέλει να κάνει γιορτές δουλεύοντας κι όχι αγκαλιά με τον έρωτά του, την οικογένεια και τους φίλους; Όχι φυσικά.

Εμείς βέβαια, η εργατιά των γιορτών, έχουμε το προνόμιο να έχουμε δύο οικογένειες, τη φυσική και της εργασίας.
Οι πρώτες ευχές που θα ανταλλάξουμε, οι πρώτες αγκαλιές που θα μοιράσουμε θα είναι με εκείνους, με τους συναδέλφους μας, το «καλά Χριστούγεννα» που θα βγει απ’ το στόμα μας, θα είναι πέρα για πέρα αληθινό και η αγκαλιά μας extra large και σφιχτή.

Και για να μη γκρινιάζω μόνο, να σας εκμυστηρευτώ πως επειδή ασκώ χρόνια το σπορ αυτό, τελικά θα περάσουμε πολύ όμορφα. Τα αστειάκια και ο χαβαλές την ώρα της δουλειάς είναι σχεδόν όπως εκείνος που κάναμε τα σχολικά χρόνια και είναι βάλσαμο, ακριβώς όπως τότε.

Και είναι και ο μόνος τρόπος, μαζί με την ψυχραιμία (και ένα-δυο σφηνάκια) για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες περιπτώσεις κι «επείγοντα» περιστατικά πελατών.

Εμάς που δουλεύουμε αυτές τις γιορτινές μέρες να μας αγαπάτε ένα τσικ παραπάνω και να μας σέβεστε ακόμα περισσότερο. Και να μας προσφέρετε λίγη απ’ την υπομονή σας αν τυχόν μας χτυπήσει κι εμάς το πνεύμα των γιορτών και αργήσουν λιγάκι οι παραγγελιές σας.

Όσοι δουλεύουμε αυτές τις μέρες είμαστε εκπαιδευμένοι και σκληροτράχηλοι και κυρίως δεν περιμένουμε δύο εβδομάδες το χρόνο για να τα σπάσουμε.
Έχουμε μάθει και στήνουμε γιορτές τις καθημερινές με υλικά απλά και χωρίς περιττά λαμπιόνια.

Όμως να ξέρετε ότι μας είναι απαραίτητα τα χαμόγελα, οι ευχές και οι ζεστές κουβέντες σας για να μετατρέψουμε ένα απλό ρεβεγιόν σε ένα αξέχαστο πάρτι!

 

 

Συντάκτης: Γεωργία Χατζηγεωργίου