noel738

Αναμφίβολα, σε πολλούς από εμάς θα έχει τύχει να βγούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας έστω ένα αποτυχημένο ραντεβού και να αναρωτηθούμε έπειτα τι πήγε τόσο λάθος. Ας κάνουμε λίγο εικόνα το παρακάτω: Έχετε συναντηθεί για πρώτη φορά κι έχεις ενθουσιαστεί. Ξεκινάτε τη συζήτησή σας, όμως διαπιστώνεις πως η πρώτη σας επαφή αρχίζει να μην πηγαίνει και τόσο καλά, σίγουρα όχι όσο περίμενες κι ήλπιζες, και κάπως έτσι καταλήγετε στο τέλος να αποχαιρετιέστε βιαστικά, χωρίς να υπάρξει ποτέ ένα δεύτερο ραντεβού. Ας αναλύσουμε τώρα το τι μπορεί να πήγε όντως στραβά.

Πρώτος κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι πως τ’ αληθινά πουλάνε πάντα περισσότερο κι εσύ μάλλον δεν ήσουν ο εαυτός σου. Το πιο τρομακτικό  απ’ όλα για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου αλλά και για σένα είναι να προσποιείσαι και να παίζεις ένα ρόλο που δε σου ταιριάζει, γιατί απλά δεν είναι εσύ. Υποκρίνεσαι κι υπερβάλλεις, λοιπόν, πιστεύοντας πως έτσι θα εντυπωσιάσεις, μα στην πραγματικότητα μόνο ξενερώνεις το ραντεβού σου. Άσε τις θεατράλε κινήσεις σου για το σανίδι.

Κι αφού αφήσουμε τις μάσκες, πάμε στην άλλη κακή συνήθεια. Μονόλογος που δε συμμαζεύεται. Σίγουρα θέλεις απ’ την ανυπομονησία σου να τα πεις όλα. Έλα όμως που μονολογείς και φλυαρείς και μόνο αίσθηση δεν προκαλείς. Κάνεις το συνομιλητή σου να βαριέται. Μιλάς ακατάπαυστα, σε κοιτάζει, συμφωνεί μαζί σου κουνώντας πάνω-κάτω το κεφάλι, κοιτάζει διακριτικά την ώρα, ντρέπεται να χασμουρηθεί και λογικά ανυπομονεί να έρθει η στιγμή που θα βάλεις έστω μια άνω τελεία.

Τα φάουλ σου κορυφώνονται όταν για να αποδείξεις την αξία σου φλερτάρεις με άλλους. Την ώρα που σου μιλάει, το βλέμμα σου κινείται δεξιά κι αριστερά και κάνεις παιχνίδι με άγνωστα άτομα για να δείξεις μ’ αυτόν τον τρόπο πως μπορείς να είσαι αρεστός, πιστεύοντας έτσι πως θα κεντρίσεις το ενδιαφέρον και τη ζήλια με τις πολλές κατακτήσεις σου. Το μόνο που θα καταφέρεις, όμως, στην ουσία είναι να δώσεις λανθασμένο μήνυμα και να τρομάξεις τον άλλο, απομακρύνοντάς τον.

Αν δεν έχει, λοιπόν, ήδη φύγει, για να θέσεις τα όριά σου και να δώσεις στον άλλον να καταλάβει πως δεν είσαι για επιπόλαια πράγματα, ανοίγεις συζητήσεις για γάμους και παιδιά. Τέλεια! Θες να δείξεις πως είσαι κατασταλαγμένος, μα το μόνο που καταφέρνεις είναι να φρικάρεις τον άλλο. Μπορεί να τα θέλεις βέβαια όλα αυτά απ’ τη ζωή σου, καμία αντίρρηση, όμως παραμένει αυτή η συζήτηση στα top λάθη ενός ραντεβού, αφού αυτή δεν είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή.

Κι αφού γλυτώσαμε ως τώρα το εγκεφαλικό, μην το πάθουμε από αλλού. Σίγουρα ένα κομπλιμέντο πάνω στη συζήτηση κι ένα δειλό άγγιγμα, αν δε σου έχει δείξει το κατάλληλο ενδιαφέρον ακόμα, θα ήταν πολύ πιο safe απ’ το να εκδηλωθείς με τη μία τόσο γρήγορα κι άτσαλα, κάνοντας κίνηση για φιλί και σπασμωδικές κινήσεις. Μην ξεχνάς πως κάποιοι θέλουν το χρόνο τους και τρομάζουν αν εσύ υπερβείς τα όριά τους, κι αυτό είναι κάτι που καλείσαι να το σεβαστείς.

Καλό θα ήταν να μην ανακατέψεις, επίσης, πουθενά το παρελθόν σου. Ξεκινάς συζήτηση για τις πρώην σχέσεις σου έστω ανοίγοντας της τα εσώψυχά σου κι όσο σ’ ακούει τόσο πιστεύει πως είσαι προσκολλημένος στα παλιά κι άλλο τόσο ψάχνει να βρει τι θα σου κοπανήσει στο κεφάλι και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Και πάλι δίνεις λάθος μηνύματα.

Όπως η ακραία αυτοπεποίθηση στα όρια της αλαζονείας, έτσι κι η ανασφάλεια δε θα εντυπωσιάσει κανέναν, πόσο μάλλον τον άνθρωπο που πας να προσελκύσεις ερωτικά. Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις τις ανασφάλειες και τους φόβους στην άκρη και ν’ αποκτήσεις την κατάλληλη σιγουριά, αλλιώς θα χάσεις το παιχνίδι.

Στα σίγουρα, για όσο κρατάει ένα ραντεβού οφείλεις να ξεχνάς το κινητό σου. Ενώ σου μιλάει, το κινητό σου χτυπάει ακατάπαυστα και για να το παίξεις πως δεν είσαι τόσο εύκολα διαθέσιμος, μπας και κολλήσει, θυμάσαι ν’ απαντήσεις σε όλους, χαζογελάς με κάθε εικόνα που βλέπεις πονηρά ή μη κι εκεί απλά ξενερώνεις τον άλλον.

Σε ό,τι αφορά τώρα την εμφάνιση, ούτε εδώ χρειάζονται υπερβολές. Φόρα ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα και φρόντισε να πάρεις μαζί σου την καλύτερή σου διάθεση. Μόνο! Μην κουβαλήσεις και τους φίλους σου. Βγήκατε οι δυο σας, αλλιώς θα κανονίζατε απ’ την αρχή με παρέα. Δε χρειάζεται να δει πόσο κοινωνικός τύπος είσαι στο δικό σας ραντεβού και για κανέναν δε θα ‘ναι ευχάριστο να σας κρατάει το φανάρι.

Το φλερτ δε θέλει υπερανάλυση. Πάρ’ το χαλαρά κι απόλαυσέ το. Εξάλλου, όσο προσπαθείς να εντυπωσιάσεις έναν άνθρωπο, τόσο τον τρομάζεις ή απλώς τον ξενερώνεις.

 

Συντάκτης: Θέλγια Γρύλλη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη