Η μουσική μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς, μπορεί να σε κάνει να ταξιδέψεις. Κι αυτή η εξουσία είναι που χαρίζει στους τραγουδιστές μια γοητεία. Μια γοητεία που ξετρελαίνει τα κορίτσια στις συναυλίες και τα κάνει να φωνάζουν υστερικά το όνομά τους και να κλαίνε με δάκρυα χαράς. Αλλά δεν είναι μόνο οι διάσημοι τραγουδιστές που έχουν γοητεία. Είναι και οι ερασιτέχνες μουσικούς. Κι ανάμεσά τους, υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν πραγματικά, κάποιοι που μπορούν να παίξουν τη μουσική τους παντού και να συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους οι κιθαρίστες.

Οι ερασιτέχνες κιθαρίστες, λοιπόν, μπορούν να πάρουν παντού την κιθάρα τους. Και αυτό τους κάνει ταξιδιάρες ψυχές. Είναι ικανοί να κάνουν κέφι στο λεπτό, παίζοντας με την κιθάρα τους από ένα απλό κλασσικό κομμάτι μέχρι το τελευταίο τραγούδι του Αργυρού. Συνηθίζουν να μαζεύουν άλλοτε την παρέα τους στα σπίτια και άλλοτε σε ακρογιαλιές. Στη συνέχεια, κάθονται στη μέση και γύρω γύρω μαζεύονται οι φίλοι για να τους θαυμάσουν. Περιμένουν με ανυπομονησία να ακούσουν τις πρώτες νότες που θα βγουν από τις χορδές της κιθάρας για να νιώσουν το αίσθημα ευφορίας να τους κατακλίσει. Παρασύρονται και θέλουν να τραγουδήσουν μαζί τους. Για αυτό το λόγο έχουν απίστευτη εξουσία. Μπορούν να φτιάξουν εκείνοι την ατμόσφαιρα στην παρέα, η οποία απλά τους χαίρεται και τους θαυμάζει. Και αυτός ο θαυμασμός που παίρνουν τους κάνει να φαίνονται σέξι και γοητευτικοί στα δικά σου τα μάτια. Άλλωστε, κάνουν κάτι που δεν μπορούν να κάνουν πολλοί.

Οι ερασιτέχνες κιθαρίστες και το φλερτ έχουν μια περίεργη σχέση, συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Μπορούν να σου κάνουν καντάδα. Δεν θα έρθουν απλά να σου πετάξουν μια ατάκα και να φύγουν. Θα επιλέξουν να σου τραγουδήσουν με τη συνοδεία της κιθάρας για να καταφέρουν να κερδίσουν την προσοχή σου. Θα προσπαθήσουν να σε εντυπωσιάσουν. Και συνήθως το καταφέρνουν, γιατί ο τρόπος τους ξεχωρίζει και σε κάνει να νιώθεις το κέντρο του κόσμου.

Κι ενώ οι περισσότεροι ερασιτέχνες κιθαρίστες θα επιλέξουν να σου κάνουν καντάδα με μια κλασική κιθάρα στην παραλία, αξίζει να αναφέρουμε κι εκείνους που είναι πιστοί στην ηλεκτρική κιθάρα. Αυτούς θα τους πετύχεις είτε σε κάποιο γκαράζ ή δωμάτιο μισοφωτισμένο, είτε σε κάποιο μαγαζί, είτε ως ιδρυτικό μέλος σε κανένα μουσικό γκρουπ. Πάλι θα σε γοητεύσουν με το παίξιμο τους και τις επιβλητικές νότες που θα βγαίνουν από την κιθάρα. Ο δυναμισμός και η έντασή της μπορεί να σε ανατριχιάσει. Όμως, γι’ αυτό το λόγο αυτό το όργανο σε συναρπάζει κι ταυτόχρονα σε ταξιδεύει.

Με λίγα λόγια, η ηλεκτρική κιθάρα είναι σέξι. Κι όσοι ξέρουν να τη χειρίζονται, γίνονται ταυτόχρονα πιο ερωτεύσιμοι και γοητευτικοί. Με τη μουσική τους, με το τραγούδι τους μπορούν να σε κάνουν να κολλήσεις μαζί τους. Ένα τραγούδι χρειάζεται να ακούσεις από αυτούς για να μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη σου. Ένα τραγούδι με το οποίο όμως, θα σε κάνουν να ξεχαστείς από το οτιδήποτε σε απασχολεί κι σε ανησυχεί. Καταλήγεις, έτσι απλά να θες να μείνεις εκεί για ώρες, για να τους ακούς. Να τους ακούς και να ταξιδεύεις με κάθε νότα που γεννάνε τα δάχτυλά τους.

Συντάκτης: Χριστίνα Κ.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου