Δεν ξέρουμε τι γνώμη έχεις εσύ για την απιστία, αν σου έχει τύχει ή τι θα έκανες αν σου τύχαινε. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, πως την απιστία, δύσκολα τη συγχωρεί κάποιος και γι’ αυτό τοn λόγο αποτελεί τη βασικότερη αιτία χωρισμού για τα ζευγάρια. Υπάρχουν όμως μερικά -ας πούμε-, προληπτικά μέτρα που θα μπορούσες να πάρεις για να την αποφύγεις. Γιατί πολλά είναι εκείνα τα ανεξήγητα δεδομένα μiας απιστίας και ακόμα περισσότερα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να σε προφυλάξουν.

Εμείς, κάναμε την έρευνά μας και ερχόμαστε με δεδομένα για να σου πούμε τι να κάνεις για να την αποφύγεις, ή ακόμα και πώς να πάρεις τα μέτρα σου σε περίπτωση που κάτι απ’ τα παρακάτω πέσει στην αντίληψή σου!

 

 

1. Αχ αυτά τα social

Οι μελέτες έρχονται από παντού. Επιστημονικά περιοδικά όπως το Social Networking, το Behavior, το Cyberpsychology -σ’ έρευνές τους τα τελευταία πέντε χρόνια- δείχνουν ότι τα δημοφιλή κοινωνικά μέσα προκαλούν με κάποιον τρόπο τους χρήστες τους να ‘ρθουν ξανά σ’ επαφή με τις παλιές τους αγάπες, ή ακόμα και με καινούργιες. Λίγο ένα like, λίγο μια αντίδραση, λίγο το «που χάθηκες» σ’ ένα μήνυμα, όλα αυτά αποτελούν μια σύγχρονη ευκολία στην επικοινωνία, με αποτέλεσμα το «κακό» να μην αργεί να γίνει. Ως εκ τούτου -όλο αυτό σε συνέχεια των ερευνών- μπορεί ν’ αποδειχθεί καταστροφικό για τον σύντροφο ή τη σύντροφο, καθώς φαίνεται να οδηγεί σε παράνομες σχέσεις, χωρισμούς και διαζύγια.

Phone Texting GIFs - Get the best GIF on GIPHY

 

2. Δώσε βάση στον oργaσμό

Ερευνητές απ’ το Χάρβαντ, υποστηρίζουν ότι εξίσου και τα δύο φύλα, προσπαθούν να ξεγελάσουν τον σύντροφό τους στο κρεβάτι -κυρίως όταν κάτι άλλο παίζει στο μυαλό τους, για να θολώσουν τα νερά- μ’ έναν ψεύτικο oργaσμό. Μην μπερδεύεις όμως τη σκέψη σου με το γεγονός ότι κάποιος κάποτε μπορεί να σου το κάνει αυτό. Αν το καταλάβεις όμως κάποια στιγμή, τότε πιθανόν σ’ έχουν απατήσει ή το σκέφτονται στο κοντινό μέλλον.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

3. Η φωνή τα λέει όλα

Βαθιά, σταθερή και γεμάτη υποσχέσεις, θα μπορούσε να ‘ναι και ραδιοφωνική. Μια μελέτη απ’ το επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology δείχνει ότι οι άνδρες με βαθιά φωνή διαθέτουν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης. Έτσι, οι σ@@oυαλικές τους oρμές είναι πιο έντονες με αποτέλεσμα οι πιθανότητες ν’ αμαρτήσουν να είναι μεγαλύτερες. Φυσικά τα ίδια λένε και γι’ αυτούς που έχουν λιγοστή κόμη. Ποια είναι όμως πραγματικά η αλήθεια κανείς δεν ξέρει. Και σου ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ να το μάθεις.

 

4. Οφθαλμός αντί οφθαλμού

Ένα χαστoύκι ως απάντηση στην απιστία, φαίνεται να είναι η ιδανική τιμωρία στην Αγγλία. Το 10% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ένα χαστούκι είναι η καταλληλότερη αντίδραση απέναντι στον άπιστο σύντροφο. Επειδή όμως τη λύση αυτή δεν τη λες και πολύ πολιτισμένη, εμείς θα σου λέγαμε πως το να γυρίσεις και να φύγεις είναι η καλύτερη αντίδραση. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτού του είδους η αντίδραση δε θα σου αφήσει καμία ικανοποίηση.

Bitch slap GIFs - Get the best GIF on GIPHY

 

5. Η σ@@oυαλική πολιορκία

Το ένστικτο είναι αλάνθαστο. Και πάνω σ’ αυτό η σ@@oυαλικότητα αυξάνεται όταν ένας σύντροφός υποθέτει ή ανησυχεί ότι μπορεί ν’ απατηθεί. Αυξάνεται η ερωτική πολιορκία κι η διάθεση για παιχνίδι έτσι ώστε ν’ αντιμετωπίσει μια πιθανή απειλή. Μάλιστα έχει βρεθεί σε μια έρευνα ότι το σπ*ρμα ενός άνδρα -άκου τώρα- προδίδει την ανησυχία του στον κίνδυνο της απιστίας. Πιο συγκεκριμένα, το 40% του σπ*ρματος αποτελείται από κύτταρα καμικάζι ή κύτταρα μαχητές, τα οποία όταν ένας άνδρας υποψιαστεί τον κίνδυνο, ο αριθμός αυτών των επιθετικών κυττάρων αυξάνονται προκειμένου να εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός στην πιθανότητα γονιμοποίησης ενός ωαρίου.

 

7. Το χρώμα το μαλλιών σου με τρελαίνει

Γούστο είναι και το θέμα του μαλλιού. Σύμφωνα όμως με έρευνες το κάθε χρώμα «κρύβει κι έναν βαθμό απιστίας». Το 42% των ένοχων είχε ξανθά μαλλιά, το 23% είχαν κόκκινα, το 20% καστανά και μόλις το 11% μελαχρινά. Οι έρευνες ωστόσο δεν προσδιόρισαν αν πρόκειται για το φυσικό χρώμα. Ωστόσο τα ποσοστά καίνε όλες τις περιπτώσεις. Γι’ αυτό άκου την καρδιά σου καλύτερα και μην αρχίζεις να κοιτάς τη ρίζα.

You Have to See These Beyoncé Hair GIFs | StyleCaster

 

 

Όπως και να ‘χει ο έρωτας σε κάθε περίπτωση, είναι απρόβλεπτος. Το ίδιο και οι πιθανότητες να απιστήσει κάποιος. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι ν’ ακούς, να βλέπεις και να έχεις την καρδιά και το μυαλό σου καθαρά.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου