Μιλάμε για έρωτα, αγάπη, σχέσεις, συναισθηματικά αδιέξοδα κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να ακολουθήσει τη γνωριμία μας με ένα νέο άτομο, ξεχνάμε όμως να μιλήσουμε για τον τρόπο και τους λόγους που μας γοήτευσε. Για την ακρίβεια δεν ξεχνάμε, απλώς μας είναι δύσκολο να περιγράψουμε όλους τους λόγους που μας δημιούργησαν αυτό το γνωστό σε όλους προσωπείο του ερωτευμένου κι αυτό γιατί το προσωπείο αυτό, έχει και συνοδεία συμπτώματα όπως ένα σφίξιμο στο στομάχι, μια ζάλη στο μυαλό και λίγη αφηρημάδα. Η νόσος ονομάζεται έρωτας και προκαλείται απ’ το μικρόβιο του φλερτ.

Το φλερτ με άλλα λόγια είναι ο τρόπος με τον οποίο γοητευόμαστε σε πρώτη φάση και στη συνέχεια ερωτευόμαστε, ένα άτομο άγνωστο μέχρι προ ολίγων στιγμών. Όσο πιο αγνό κι ευφυές είναι το φλερτ, τόσο μεγαλύτερη κι η γοητεία που εκπέμπει το συγκεκριμένο άτομο κι αυτό γιατί προκλητικά μπορεί να φλερτάρει κι η γάτα μου. Πιο συγκεκριμένα, ο καθένας από μας απωθείται από ένα άτομο που καταλαβαίνει απ’ το πρώτο λεπτό ότι θέλει να τον ρίξει στο κρεβάτι κι ο κύριος λόγος είναι πως μας αρέσει να διαχωρίζουμε το σεξ απ’ το φλερτ.

Το φλερτ είναι μια διαδικασία που μας αναζωογονεί. Μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας και να εκπέμπουμε έναν αέρα αισιοδοξίας. Όταν κάποιος μας προσεγγίζει με όμορφο τρόπο και δείχνει το ενδιαφέρον του, αυτό αυτόματα μας κάνει να αισθανόμαστε ελκυστικοί, κάτι που ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία μας.

Με το φλερτ συγκεκριμένα, προσπαθείς να σαγηνέψεις τον άλλον με τις ιστορίες και το χιούμορ σου. Μιλάς για όσα αγαπάς, τις συνήθειες και τα όνειρά σου, με μικρές ιστορίες του παρελθόντος που θα κάνουν τον συνομιλητή σου να χαμογελάσει και να θέλει να ακούσει ακόμη περισσότερες. Παράλληλα τον παρακινείς να σου πει κι αυτός τις δικές του.

Αν το καλοσκεφτείς, λες πάντα τις ίδιες ιστορίες, κάθε φορά όμως είναι διαφορετική. Είναι λες και δεν τις έχεις πει ποτέ ξανά και σε κανέναν, σαν να εκμυστηρεύεσαι ένα μεγάλο μυστικό σου. Έχεις πάντα τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια ανασφάλεια για την αντίδραση του άλλου.

Για να λέμε όμως και την αλήθεια εκεί κρύβεται όλη η μαγεία του φλερτ. Στον ενθουσιασμό και την ανάγκη που έχεις να δείξεις την πιο αστεία και γλυκιά πλευρά του εαυτού σου σε ένα άτομο, που κάτι στα μάτια του ή κάτι στο γέλιο του σε μαγνήτισε. Θέλεις να το κερδίσεις αυτό το άτομο, όχι όμως με την εμφάνιση, αλλά με τον χαρακτήρα σου. Θέλεις να σε συμπαθήσει και να θέλει να σε δει ξανά, να μιλήστε ξανά, να του εξιστορήσεις όλες σου τις εμπειρίες και να ζήσετε μαζί νέες.

Είναι όμορφη διαδικασία το φλερτ, ευχάριστη κι αναζωογονητική. Ανεξάρτητα απ’ την ηλικία που έχεις, θα σου προκαλεί πάντοτε την ίδια αμηχανία και τα ίδια εφηβικά σκιρτήματα. Αν μάλιστα είσαι άνετος και κυρίως αυθεντικός με τον άλλον, έχεις μεγάλες πιθανότητες να τον σαγηνέψεις κι εσύ με τη σειρά σου και να ανυπομονεί για την επόμενη συνάντησή σας.

Δε χρειάζεται κόπο το φλερτ, χρειάζεται τρόπο ή για την ακρίβεια τρόπους!  Ευγένεια, τσαχπίνικα χαμόγελα και τις πιο όμορφες ιστορίες σας κι αφήστε τον άλλον να γοητευτεί απ’ τις ομορφιές του εαυτού σας.

Συντάκτης: Ιωάννα Καραφώτη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη