%ce%b5%cf%81%cf%82%cf%85

Μερικές φορές νιώθουμε την ανάγκη ν’ αποστασιοποιηθούμε από έναν άνθρωπο που έχουμε ζήσει μαζί του τόσα πολλά και τον αποκαλούμε φίλο. Είναι εκείνο το πλήρωμα του χρόνου, που έρχεται και φέρνει ξεκαθαρίσματα στη ζωή μας κι αυτό το γαμημένο time-out απ’ τη φιλία που ορισμένες φορές κρίνεται απαραίτητο για την επιβίωσή της.

 

Τι άλλα νέα;

Όταν πια έχει χαθεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας και δεν έχετε τίποτα καινούργιο να πείτε. Όταν καθημερινά αναλύετε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια, χωρίς καμία διαφορά, στα ίδια μέρη και φτάνετε στο σημείο να βαριέστε ο ένας τον άλλον. Αυτό βέβαια, δεν είναι λόγος για να τερματίσουμε μια φιλία, αλλά είναι μια καλή αφορμή για να πάρουμε λίγο χρόνο, να σκεφτούμε αν παρ’ όλο που είμαστε πολλά χρόνια κολλητοί μ’ αυτό το άτομο, βλέπουμε τον ίδιο ορίζοντα. Αν μετά απ’ αυτό το διάστημα δεις ότι φρεσκαριστήκατε και είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες, τότε είστε σε καλό δρόμο.

 

Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει, κανείς δε θα σου απαντήσει

Άσμα των ασμάτων κι αυτό. Αν χτυπάει το τηλέφωνο, είναι αυτός ο φίλος κι αναφωνείς φράσεις όπως «πάλι αυτός;», «μ’ έχει πάρει δεκατρία τηλέφωνα απ’ το πρωί», «τι να θέλει πάλι;» και τα σχετικά, τότε ήρθε η ώρα για time-out. Κι όχι, δεν είναι προπομπός για το τέλος μιας φιλίας, αλλά ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι χρειάζεστε λίγο αέρα, οπότε καλό θα ήταν να μπουν μερικές αποστάσεις.

 

 

Υπαρξιακά είπατε;

Ξέρεις τι χρειάζεσαι. Ένα time-out γενικό, από φίλους, γνωστούς, τον κόσμο ολάκερο! Είναι αυτή η δύσκολη συγκυρία που η ψυχολογία σου διαλύεται μέσα σ’ ένα βράδυ και δεν ξέρεις και τον λόγο. Η δουλειά σου, η οικογένειά σου, η πίεση από εξωγενείς παράγοντες κ.α. Το να ακούς απόψεις από δικούς σου ανθρώπους ή να δέχεσαι πιέσεις για να ξεκολλήσεις, όχι μόνο δε σε βοηθάει να τα δεις οριζόντια αλλά κάνει και το στρες μεγαλύτερο. Οπότε, βάζεις το μυαλό σου στη διαδικασία να τους κάνει όλους πέρα, μέχρι να βάλεις το μυαλό -και τη ζωή σου- σε τάξη.

 

Σ’ εκνευρίζει με το παραμικρό

Ελαττώματα που μπορεί να ξέρεις ότι έχει το κολλητάρι σου και μέχρι τώρα δε σε εκνεύριζαν, πλέον με το παραμικρό σε τσιτώνουν. Πάλι δε γνωρίζεις τον λόγο, ωστόσο είναι σημαντικό να μην ξεσπάς στον άλλο πράγματα τα οποία δεν έχει την παραμικρή ιδέα πως πια σε ενοχλούν, και πιθανότατα δεν είναι κι αυτά που όντως σε ενοχλούν. Πάρε λίγο χρόνο να κουλάρεις, γιατί δε σου φταίει σε κάτι.

 

Ξαφνικά έρωτας

Εκεί που ήσασταν μια χαρά κι ωραία, αρχίζεις και παρατηρείς πως κάτι μέσα σου αλλάζει. Ζηλεύεις, πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται πώς θα ήταν αν φιλιόσασταν, ενώ το μυαλό σου κάνει σενάρια περί σχέσης κι ούτε να ακούσει θέλει για άλλα γκομενάκια -δικά του ή δικά σου. Μπορεί να μην είναι και τίποτα, μπορεί όμως να είναι πολλά, επομένως πάρε τον χρόνο σου και σκέψου μήπως από φίλοι, θέλεις να γίνετε πολλά περισσότερα.

 

Δεν ξέρω αν υπάρχει κατάλληλος τρόπος για να πεις σε έναν δικό σου άνθρωπο ότι η σχέση σας χρειάζεται ένα time-out. Με ειλικρίνεια κι ευγένεια, κερδίζεις τα πάντα σε τούτη τη ζωή. Η σωστή προετοιμασία για το πώς θα το ξεφουρνίσεις, βοηθάει να χτίσεις μια υγιή και σταθερή φιλία, μακροχρόνια και με νόημα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κι όταν ξαναβρεθείτε και φύγουν τα σύννεφα, θα καταλάβει πως αυτό ήταν ένα time-out που χρειαζόσασταν κι οι δύο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου