back

Ίσως έρθει μια στιγμή στη ζωή σου που οι παροδικές κι εφήμερες σχέσεις δεν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει πια. Επιθυμείς κι αναζητείς κάτι πιο σοβαρό για ταίρι σου. Ψάχνεις μια σχέση που θα έχει διάρκεια και θα παρουσιάζει μέλλον.

Η επιλογή συντρόφου όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση, αντιθέτως είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα απ’ όσο φαίνεται. Αδιανόητο να βρεις εύκολα έναν σύντροφο με τον οποίο θα ταιριάξεις από την αρχή μαζί του κι ακολούθως να γίνει η σχέση σου, ο σύντροφός σου, ο σύμμαχός σου στην αγάπη. Αυτός ο άνθρωπος που θ’ αποφασίσεις ότι θες μια σχέση μαζί του, θα μπει στη ζωή σου και θ’ αποτελέσει μέρος της. Θα μάθει τις συνήθειές σου, τα προτερήματά σου, τα ελαττώματά σου, τους στόχους σου, τα όνειρά σου. Δε θα μπορείς ούτε θα θέλεις να κρυφτείς, να αποφασίσεις να είσαι ανοιχτό βιβλίο, θα ρισκάρεις να σε μάθει κάποιος όπως ακριβώς είσαι.

Κανείς δεν ξέρει ούτε μπορεί να ορίσει κανόνες για το πώς θα βρεθεί αυτός ο άνθρωπος ή το πώς θα υπάρξουμε εμείς ιδανικό ταίρι για κάποιον. Υπάρχουν κάποιες βάσεις, κάποια χαρακτηριστικά τα οποία θα κοιτάξεις και θ’ αναζητήσεις στο πρόσωπο του ανθρώπου που σου κίνησε το ενδιαφέρον, όπως αντίστοιχα κι αυτός το ίδιο θα κάνει και σε σένα. Από σκανάρισμα κανονικό περνάμε δηλαδή όλοι, όλους και μάλιστα εκούσια.

Και πάμε μετά και βγάζουμε ένα κάρο άχρηστους κανόνες, να είναι έτσι κι έτσι, να είναι καλός, γλυκός κι ευγνενικός άνθρωπος, να είναι ψηλός, αδύνατος, κοντός, μακρύς πουά και ριγέ, να έχει φτερά και να ξέρει να κάνει και καφέ σαν Ιταλός. Για άνθρωπο λέμε πάντα έτσι; Καμία υπερβολή, σίγουρα.

Έτσι ο καλοσυνάτος, φιλικός και συμπαθητικό και τέλειος σαφώς σύντροφος, είναι αυτός που θα σε ελκύσει περισσότερο αν αναζητείς μια δέσμευση μαζί του με διάρκεια. Τώρα πού θα τον βρεις δεν ξέρω. Στα μάτια του πιθανό να δεις το σύντροφο των ονείρων σου, το σύντροφο που θες να είσαι μαζί του χωρίς να βλέπεις  ημερομηνία λήξης στο πρόσωπό του. Ωραία, πάμε πάλι πιο ρεαλιστικά τώρα.

Σαφώς κι ένας άνθρωπος θα έχει ελαττώματα, είμαστε τα πιο ημιτελή πλάσματα του πλανήτη. Θα ροχαλίζει, ανεξαρτήτως φύλου, θα αρρωσταίνει, θα έχει αφραγκιές, θα μυρίζει το στόμα του το πρωί γιατί δεν παίζει σε διαφήμιση οδοντόκρεμας, θα σου φτιάχνει μακαρόνια κι όχι χαβιάρια και φουά γκρα και θα έχει τις μαύρες του πού και πού όπως όλοι μας. Μα θα σε κοιτάει και θα τον κοιτάς και θα λιώνετε γιατί θα βγάζετε ο ένας στον άλλον όλη την καλοσύνη που μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος στην ελαττωματική αυτή καρδιά του.

Ο άνθρωπος ο ευγενικός με ήθος που θα τον επιλέξεις και θα σε επιλέξει, όχι για μια επιφανειακή σχέση αλλά για μια σχέση με διάρκεια και αντοχή στο χρόνο, θα είναι αυτός που θα σε κάνει να θέλεις να γίνεις η πιο κοντά στο τέλειο εκδοχή σου. Κι όχι για τη βιτρίνα μα γιατί θα επιθυμείς να είσαι όλα αυτά και παραπάνω για εκείνον και μόνο.

Κι όταν σας πιάσει η αμφιβολία και φρικάρετε καμιά φορά ο ένας για τον άλλον, θα υπάρχει κάτι πάντα που θα σας θυμίζει γιατί εσείς οι δύο είστε μαζί. Θα ξεσπάει ο ένας κι ο άλλος θα κάνει το πίσω βήμα, θα καίει ο ένας τα μακαρόνια κι ο άλλος θα έχει ήδη στο χέρι το τηλέφωνο για το ντελίβερι, θα κλαίει και θα έχεις έτοιμο το πιο ηλίθιο αστείο για να σκάσει ένα μικρό χαμογελάκι. Βλέποντας τον άνθρωπο αυτό θα κρατάς μια σιγουριά για την επιλογή σου, μα κι έναν τρόμο ταυτόχρονα μήπως γελάστηκες που βρήκες κάτι να σε γεμίζει. Είπαμε, είμαστε ελαττωματικές καρδιές, μην το ξεχνάς. Μα καρδιές, γεμάτες έρωτα. Βασικά αυτό κράτα. Όλα τ’ άλλα ξέχνα τα.

 

 

 

Συντάκτης: Λουκία Κουμπαρή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!