Είναι πραγματικά ανέντιμο, κάποιος που δεν είναι σε φάση για σχέση, τελικά, μετά από εμάς να καταλήγει σε μια σοβαρή κατάσταση με κάποιο άλλο άτομο; Τις πλείστες των περιπτώσεων σε ένα σενάριο σαν αυτό, οι περισσότεροι αντιδρούν με ένα αίσθημα θυμού κι απογοήτευσης καθώς εκλαμβάνουν τη στάση του άλλου ως υποκριτική.

Ωστόσο οι προσδοκίες μας σε ορισμένες περιπτώσεις μας οδηγούν σε αυτά τα συμπεράσματα και μας κάνουν εν τέλει να νιώθουμε ότι ο άλλος μας φέρθηκε χωρίς ειλικρίνεια και για τον λόγο αυτό άμεσα κρίνουμε τον άλλο χωρίς να προσπαθούμε να καταλάβουμε τη θέση του και χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους που μπορεί τελικά να μπήκε σε σοβαρή σχέση ενώ εμείς νομίζαμε ότι δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί το άτομο αυτό να προχώρησε σε μια σοβαρή κατάσταση, αλλά όχι μαζί μας;

 

1. Μια απρόσμενη γνωριμία άλλαξε τα δεδομένα

Ναι, μπορεί το άλλο άτομο να μας είπε ότι δεν είναι σε φάση για σχέση, αλλά μια απρόσμενη γνωριμία να άλλαξε την κατάσταση και να τράβηξε το ενδιαφέρον που είχε σε άλλο επίπεδο. Είναι αυτό που πολλοί από εμάς ονομάζουμε ως «κεραυνοβόλο έρωτα». Κατά περιπτώσεις πολλοί γνωρίζουν ένα άτομο κι άμεσα ξυπνά μια αίσθηση μέσα τους που τους κάνει να νιώθουν ότι αυτός μπορεί να είναι ο άνθρωπός τους και τελικά καταλήγουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να προχωρήσουν σε κάτι πιο ουσιαστικό.

 

 

2. Μπορεί να άλλαξαν οι στόχοι και τα πλάνα που είχε 

Πόσες φορές μπορεί να είπες ότι θα κάνεις ή δε θα κάνεις κάτι, αλλά άλλαξες τελικά τα πλάνα σου; Έτσι και στην περίπτωση αυτή, το άλλο άτομο μετά από εμάς, ίσως κάθισε με τον εαυτό του και σκέφτηκε τι θέλει πραγματικά στο ερωτικό κομμάτι, ενώ κατέληξε ότι τελικά θέλει κάτι πιο σοβαρό αποκτώντας μια σχέση.

 

3. Μπορεί η κατάσταση μεταξύ σας να μην τραβούσε

Είναι αυτό που λέμε «μπορεί το γλυκό να μην έδεσε». Μπορεί να είχατε μια ενδιαφέρουσα γνωριμία και η φάση να άρεσε και στους δύο σας, αλλά ταυτόχρονα το άλλο άτομο να το είδε από μια διαφορετική οπτική και να κατάλαβε ότι τα πράγματα μεταξύ σας δεν πρόκειται να βγουν σε σχέση. Έτσι κατέληξε πως δε θέλει να σπαταλά τον χρόνο σου, τελειώνοντάς το.

 

4. Δεν είχε ασχοληθεί με τη βαθύτερη αιτία 

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να προχωρήσουν σε μια νέα σχέση λόγω του ενδεχόμενου να πληγωθούν αναβιώνοντας παλιότερα τραύματα. Επομένως, κάποιος μπορεί να δουλέψει το κομμάτι αυτό είτε μόνος του, ή με κάποιον ειδικό που θα του παρέχει την κατάλληλη βοήθεια ώστε να ξεπεράσει τα παλιά του κατάλοιπα και τελικά να αποφασίσει να ξαναδώσει μια ευκαιρία στον έρωτα και να προχωρήσει τελικά σε μια σχέση.

 

5. Μπορεί να δώσαμε λανθασμένη εντύπωση

Όταν γνωρίζουμε κάποιον και μας πει ότι δεν είναι σε φάση που ψάχνει σχέση -ή κάτι σοβαρό-, συχνά από φόβο έκθεσης λειτουργούμε ως καθρέφτης του και μπορεί ν’ απαντήσουμε ότι κι εμείς είμαστε σε μια παρόμοια φάση. Άρα, είναι απόλυτα λογικό, τελικά ο άλλος, αν αναθεωρήσει κι αποφασίσει πως επιθυμεί κάτι πιο ουσιαστικό, να μην επιλέξει εμάς και να προχωρήσει σε κάτι άλλο, αφού πιστεύει ότι δε θέλουμε κάτι σοβαρό.

 

Επομένως ας μην είμαστε βιαστικοί στο να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για τον άλλο θεωρώντας ότι μας «έπαιξε», αφού αν το καλοσκεφτείς μπορεί το ίδιο να αισθάνθηκε για εμάς, χωρίς να ισχύει. Τα πάντα παίζουν στον έρωτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Συντάκτης: Στέλιος Στυλιανού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου