pillow23432

Όση πρόοδο κι αν έχουμε σημειώσει σε πολλά θέματα, δυστυχώς το ζήτημα των ταμπού στην ερωτική ζωή παραμένει, στερώντας από πολλά ζευγάρια, ομοφυλόφιλα και ετερόφυλα, την απόλυτη ευχαρίστηση. Και κάπου εδώ αναρωτιόμαστε πότε -και αν- θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε ουσιαστικά από τα κολλήματά μας. Πότε θα είναι φυσιολογικό να εκφράζει κανείς τι τον ευχαριστεί σ’ αυτόν τον τομέα και πότε θα απενοχοποιήσουμε την απόλαυση και δε θα κοιτάμε στραβά στο άκουσμα κάποιων συγκεκριμένων -κάπως πιο ασυνήθιστων- προτιμήσεων;

Ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έρχεται να κάνει η DUO, με το πρωτοποριακό πείραμά της, Unlock Pleasure. Πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόστηκε η καινοτόμα τεχνολογία βιομετρικών σε ζευγάρια. Σε πρώτη φάση, πρόβαλαν στον καθένα ξεχωριστά βίντεο βασισμένο σε διάφορες ερωτικές προτιμήσεις και μέσω του Facial Expression Coding, προσδιόρισαν τα συναισθήματά τους, βασισμένοι στις αυθόρμητες αντιδράσεις του προσώπου τους.

Όλα αυτά, με αφορμή ότι το 95% της εγκεφαλικής δραστηριότητας του ανθρώπου είναι μη συνειδητή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιος μπορεί να μην έχει αντιληφθεί πλήρως τις πιο βαθιές του επιθυμίες. Κατ’ επέκταση, δεν τις έχει μοιραστεί ούτε με τον σύντροφό του, άρα δεν έχει «ξεκλειδωθεί» ακόμα στον τομέα αυτό και ίσως δεν έχει βιώσει την ευχαρίστηση που θα μπορούσε να βιώσει, αν τολμούσε να κάνει πράξη τις πιο κρυφές του σκέψεις.

Η διαδικασία διήρκησε σχεδόν εννέα μήνες. Η DUO προσκάλεσε ζευγάρια, ανθρώπους που ήταν μαζί στην πραγματική ζωή, να πάρουν μέρος σε μια έρευνα γύρω από τον έρωτα, μέσω μιας ανάρτησης στα social media. Πάνω από 900 ζευγάρια δελεάστηκαν και θέλησαν να συμμετέχουν, παρ’ όλα αυτά μόνο εννιά είχαν την τύχη να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Καταγράφοντας τα αποτελέσματα, οι διοργανωτές του πειράματος ήταν έτοιμοι να περάσουν στη δεύτερη φάση, αυτή της συζήτησης. Στη φάση αυτή όμως κατάφεραν να φτάσουν μόνο τρία από τα εννέα ζευγάρια. Σε αυτούς δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν τα αποτελέσματά τους και μετέπειτα να τα μοιραστούν με τον σύντροφό τους.

Στη δεύτερη φάση, έπρεπε να έρθουν πρώτα οι ίδιοι αντιμέτωποι με τις προτιμήσεις που τους έκαναν κλικ, είτε αυτές ήταν συνειδητές, είτε ασυνείδητες. Και παρά το γεγονός ότι πίστευαν πως είχαν καλή επικοινωνία με τον σύντροφό τους και μοιράζονταν ελεύθερα τις σκέψεις τους στον ερωτικό τομέα, ανακάλυψαν πως τους άρεσαν πράγματα που λόγω ταμπού δεν μπορούσαν ούτε καν να ξεστομίσουν, πόσο μάλλον να συζητήσουν με τον σύντροφό τους.

Όταν στην τρίτη φάση έφτασε η στιγμή να συζητηθούν τα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντας παρατήρησαν πως πράγματα που θεωρούσαν αδιανόητο να δεχτεί ο σύντροφός τους, εν τέλει έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι επιθυμίες ή οι φαντασιώσεις τους, είχαν προοπτικές να πραγματοποιηθούν. Μάλιστα, πολλά από τα ζευγάρια της έρευνας μοιράζονταν χωρίς να το ξέρουν τις ίδιες επιθυμίες!

 

All About Sex | eBook


€7,00

-----

 

Μέσα από τους διαλόγους και τις εκφράσεις τους, άρχισαν να συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους και να ανοίγονται ο ένας στον άλλο. Παράλληλα, συνεχίζουν να εμπνέουν όλους εμάς να γίνουμε πιο ειλικρινείς στις συζητήσεις μας, να εκφράσουμε όσα μας αρέσουν, αλλά και όσα δε μας αρέσουν, αφού μόνο αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στη μέγιστη απόλαυση.

Τα τρία ζευγάρια, τα οποία αξίζει να παρακολουθήσετε σε βίντεο, μιλούν ξεκάθαρα για τις προτιμήσεις τους, για τις σκέψεις που έκαναν σε αυτές που ήδη γνώριζαν και μας μεταφέρουν μια εικόνα πιο οικεία σχετικά με εμάς και το ταίρι. Μας μεταφέρουν προβληματισμούς, ακριβώς όπως αυτοί γεννιούνται στο κεφάλι μας και μας δείχνουν ότι δεν είναι κακό να μοιραζόμαστε όσα σκεφτόμαστε. Τελικά, ο φόβος που νιώθουμε μην παρεξηγηθούμε απ’ το ταίρι, ίσως και να ‘ναι ανύπαρκτος.

Εξάλλου, μια επιτυχημένη σχέση δε βασίζεται μόνο στην καλή επικοινωνία σε απλά ή καίρια ζητήματα, αλλά και στο κατά πόσο φτάνει σε ερωτική ευχαρίστηση. Ζευγάρια που κατάφεραν να εκφραστούν χωρίς αναστολές στην επικοινωνία με το ταίρι, γνώρισαν την ολοκληρωτική ευχαρίστηση κι αυτό είναι που τους δένει περισσότερο συγκριτικά με ζευγάρια που δεν το έχουν ακόμα τολμήσει.

Ας είναι, λοιπόν, αυτό το πείραμα η αφορμή να αποχαιρετήσουμε τα ταμπού που μέχρι τώρα χαρακτήριζαν πολλές ερωτικές σχέσεις. Ας είναι η αφορμή να έρθουμε πιο κοντά με το ίδιο μας το σώμα και με τον σύντροφό μας. Να μπορέσουμε να μεταμορφώσουμε την ερωτική επαφή σε ολοκληρωτική ευχαρίστηση χωρίς ενοχές, χωρίς ντροπή, χωρίς αναστολές. Ας γίνουμε πιο ειλικρινείς, ας είμαστε ο εαυτός μας και ας έρθουμε πιο κοντά με το ταίρι. Όσο κοντά χρειάζεται για να το απολαύσουμε στο έπακρο…

«Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή», σημειώνει η DUO.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νίκη Χατζηευστρατίου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.