Η κούπα της γέμιζε με διπλό καπουτσίνο. Το ποτήρι του με βότκα. Το καλημέρα της έπεφτε πάνω στο καληνύχτα του. Η μέρα του έπεφτε πάνω στη νύχτα της. Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

Κατηγορηματική ως άνθρωπο δεν με βρίσκεις σε πολλά θέματα, μα σε αυτό πες με κάθετη, οριζόντια ή όπως αλλιώς θες, δεν μπορεί να κρατηθεί μια σχέση όταν ο ένας δουλεύει μέρα κι ο άλλος νύχτα.

Δεν φταίει η νύχτα. Τα έχουμε πει και σε άλλο άρθρο, τα σκυλιά της νύχτας που όλοι φοβόμαστε είναι στο βάθος κουταβάκια.

Δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα ή το πόσο ταιριάζει ένα ζευγάρι, απλά μόνο με το ωράριό τους.

Η νύχτα δε σε αλλάζει, σε ξεπρογραμματίζει και με έναν άνθρωπο της μέρας δεν μπορείς να συνυπάρξεις.

Στις αρχές όλα μέλι γάλα είναι σε κάθε σχέση μα όσο βλέπεις πως ο χρόνος περνά και δεν συναντιούνται οι ζωές σας μέσα στη μέρα, εκεί σου έρχεται η πρώτη κατραπακιά.

Και όχι. Είτε είστε στην ίδια πόλη, είτε εσύ εδώ και το έτερον ήμισυ στην Ιαπωνία, αν ο ένας δουλεύει μέρα και ο άλλος νύχτα δεν θα βγάλετε άκρη.

Όσο κι αν ταιριάζετε ως άνθρωποι, όσο κι αν το σεξ είναι καλό, όσο κι αν έχετε χημεία, άλγεβρα και φυσική, θα υπάρχει πάντα μια διαφορά που θα αμβλύνεται και θα σας δυσκολεύει. Το ξυπνητήρι του ενός θα χτυπάει στις οκτώ και του άλλου στις τρεις.

Καφέ πρωινό δεν θα πιείτε μαζί παρά μόνο στο ρεπό του, αγκαλίτσες και χαδάκια πριν τον ύπνο δε θα κάνετε.

Δεν είναι θέμα διάθεσης. Για παράδειγμα, να έχει ο ένας τη διάθεση να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα το άλλου και να το θέλει. Αν το πρόγραμμα της δουλειάς του είναι τέτοιο δεν μπορεί να το αλλάξει παρά μόνο αν απολυθεί.

Κι αν υποθέσουμε ότι είναι εκείνος αυτός που δουλεύει νύχτα, εσύ θα είσαι εκείνη που θα μετράς μέρες για να πάρει ρεπό και που θα προσεύχεσαι να μην κοιμάται, για να κάνετε και λίγη ζωή μαζί.

Θα κοιμάσαι μόνη και θα ξυπνάς ακόμη πιο μόνη. Ο ύπνος στα ζευγάρια είναι βασικό σημείο της σχέσης είναι σιωπηλή επικοινωνία και την χάνετε κι αυτή. Για την άλλη επικοινωνία δεν το συζητώ καν.

Δεν είναι θέμα προσωπικότητας λέω και ξαναλέω. Η νύχτα δεν αλλάζει χαρακτήρες, δεν πλάθει σκατανθρώπους και τέρατα. Ίδιος θα βγαίνει από το σπίτι, ίδιος θα γυρνάει.

Μη ρίχνετε ευθύνες στους χαρακτήρες, δεν φταίνε πουθενά.

Αν δεν συμπίπτουν τα ωράρια σας, όχι μόνο σχέση δεν μπορείτε να κάνετε, αλλά ούτε φίλοι δεν μπορείτε να είστε, δεν μπορείτε να βγείτε για έναν καφέ, ούτε να τηλεφωνηθείτε γιατί ο ένας από τους δύο θα κοιμάται ή θα δουλεύει.

Αν ψάχνεις λύση, φτιάξ’τα με άνεργο-ή άεργο-. Η καλύτερη λύση, θα σου αφιερωθεί πλήρως.

Το «ου μπλέξεις με άνθρωπο που δεν δουλεύετε ίδιο ωράριο» θα έπρεπε να ήταν η ενδέκατη εντολή.

Κι αν πιστεύεις πως μπορείτε ή αν έχετε αντέξει, στείλτε μας ένα mail και τη διεύθυνσή σας, να σας στείλουμε το δώρο της κουρτίνας τρία ή κάτι μικρό και συμβολικό να μας θυμάστε.

Όσο κι αν διαφωνείς από αντίδραση ή εμπειρία, πάντα ο ένας θα γεμίζει το ποτήρι του με αλκοόλ και ο άλλος με καφέ. Αυτό δεν αλλάζει όσο κι αν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Με αγάπη.

 

Συντάκτης: Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου