Είναι που τα ζευγάρια δεν είναι μόνο για βόλτες, ερωτικά δείπνα και ταινίες. Τα ζευγάρια θέλουν και λίγη περιπέτεια, δράση και τσακωμό. Όχι ερωτικό τσακωμό, αλλά ούτε αυτόν που φέρνει και τους δύο σε δύσκολη θέση, αλλά τον τσακωμό των video games και άλλων παιχνιδιών ανάμεσα στα ζευγάρια. Πρόκειται, λοιπόν, για μια άλλη πλευρά του ζευγαριού που είναι πολύ όμορφη και ναι, υπάρχει. Μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ως αστεία και περιπετειώδη στιγμή που δείχνουμε έναν άλλο χαρακτήρα, τη στιγμή που χάνουμε ή κερδίζουμε. Ποιο απ’ τα δύο τελικά μας βγάζει έναν άλλο εαυτό;

Ας ξεκινήσουμε απ’ τα video games που είναι πλέον στη μόδα στην εποχή μας. Κάποιος απ’ τους δύο θα έχει στο σπίτι του και δε θα σταματάει εύκολα να παίζει, να φωνάζει και πάνω απ’ όλα να μην ακούει τι του λένε. Λοιπόν, ήρθε η στιγμή που το άλλο άτομο του ζευγαριού θα αφοσιωθεί στο να μάθει πώς παίζονται αυτά τα παιχνίδια. Είναι η δράση που έχουν αυτά τα παιχνίδια, η ευκαιρία να κάνετε κάτι ακόμα μαζί, να ανακαλύψει ο σύντροφος τι μας αρέσει και γιατί.

Μας αρέσει, δε μας αρέσει, λοιπόν, θα παίξουμε, θα αφιερώσουμε χρόνο και στο τέλος θα πωρωθούμε και εμείς. Είναι πραγματικά θέμα χρόνου. Θα καθίσουμε, λοιπόν, στη μαγική καρέκλα, ίσως και gaming, θα πάρουμε το μαγικό μοχλό που τα κουμπιά πατιούνται σε χρόνο ρεκόρ και θα ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Αν δεν ξέρουμε, η αρχή θα είναι δύσκολη και ίσως πιεστική από τον απέναντί μας, αλλά αν ξέρουμε και δε χρειαζόμαστε πολλές εξηγήσεις, το επίπεδο δυσκολίας κι ο ανταγωνισμός θ’ ανέβει. Εδώ η δράση γίνεται πιο έντονη και μπορεί να ξέρουμε τόσο καλά που να εκνευρίσουμε τον απέναντί μας που χάνει ή να έχουμε την τύχη του πρωτάρη και να πετύχουμε τη νίκη. Αν δε συμβεί κανένα απ’ τα δύο, τουλάχιστον θα είμαστε εκεί και θα προσπαθούμε, πάλι με μας θα ασχολείται το ταίρι και αυτό θέλουμε να πετύχουμε!

Θα μας πάρει λίγο χρόνο να βρούμε ένα παιχνίδι που να μας ενδιαφέρει, που να είναι εύκολο ή που να το ξέρουμε τουλάχιστον. Αν δούμε ακόμη ότι όλο αυτό μας αρέσει, γιατί μας δίνει ιδιαίτερη σημασία το άτομό μας και τα βρίσκουμε με τέτοιου είδους παιχνίδια, τότε θα πάμε να αγοράσουμε κι εμείς κανένα παιχνίδι που μας αρέσει και που ξέρουμε ότι θα αρέσει, έτσι για να κάνουμε εντύπωση.

Όσο για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί, θα φωνάζουμε λίγο, θα κλέβουμε, θα λέμε ότι μας κλέβει, θα κατηγορούμε, θα γκρινιάζουμε και θα θέλουμε το παιχνίδι να σταματήσει εδώ και τώρα και πάνω απ’ όλα θα θέλουμε ν’ αλλάξουμε παιχνίδι. Δε μας αρέσουν οι ζαβολιές αν τις κάνει ο άλλος, τώρα αν τις κάνουμε εμείς, δε μας πειράζει!

Κάπως έτσι θα κυλήσει η όλη διαδικασία, κάτι που ισχύει όχι μόνο και στα video games, αλλά και σε άλλα επιτραπέζια παιχνίδια που και αυτά δίνουν μια γλυκιά δράση ανάμεσα στο ζευγάρι. Είναι που θέλουμε το κόκκινο πιόνι και το ζάρι δε γύρισε σωστά και ο αριθμός δεν είναι το δύο, αλλά το έξι. Αφού κάπου έχει κτυπήσει το ζάρι και πρέπει να το ξανά ρίξουμε, δεν το είδε δηλαδή; Είναι ακόμη που το χαρτί μας δεν είναι πολύ καλό και θα πάρουμε το χρόνο μας για να σκεφτούμε, μήπως καταφέρουμε στο μεσοδιάστημα να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο απέναντι χαρτί. Αυτός που μοίρασε τα χαρτιά δεν τα μοίρασε σωστά και πρέπει το παιχνίδι να αρχίσει από την αρχή, εκτός και αν κερδίζουμε φυσικά.

Εντάξει, μπορούμε να παίξουμε και παιχνίδια χωρίς χαρτιά, χωρίς πιόνια, ίσως με τουβλάκια ή κάτι παρόμοιο, που θα απομακρύνουμε απλώς κομμάτια και όποιος τα ρίξει πρώτος θα χάνει. Μα και πάλι κάποιος κούνησε το τραπέζι και γι’ αυτό έπεσαν τα τουβλάκια τη στιγμή που πήγαμε να το αγγίξουμε -δε φταίμε εμείς.

Μας αρέσει να κερδίζουμε ή να δημιουργούμε λίγη ένταση. Μας αρέσουν όλα τα παιχνίδια -επιτραπέζια και μη-, video games αλλά και οτιδήποτε παρόμοιο. Φτάνει να έχουμε τη σημασία που θέλουμε, να περνάμε ωραία, να νευριάζουμε λίγο τον άλλο και μετά να τον κάνουμε να γελά. Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά παιχνίδια ανάμεσα στα ζευγάρια, video games και μη, και είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό απ’ το να παίζεις με την παρέα. Θες από την μία να κερδίσεις, να κοροϊδέψεις το αμόρε, θες από την άλλη να αφήσεις να κερδίσει ο άλλος για να του δεις στα μάτια του χαρά σαν του μικρού παιδιού. Είναι που όλο αυτό μας αλλάζει τη διάθεση και μας κάνει αντίπαλους για λίγο και πάλι απ’ την αρχή.

Συντάκτης: Παναγιώτα Νεοφύτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.