Η ύπαρξη αυτοπεποίθησης ορίζεται ως μια έννοια εσωτερικής επάρκειας αλλά και προσωπικής αξίας χωρίς φυσικά να συγχέεται με την υπερβολική ιδέα προς τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθηση και ο αυτοσεβασμός είναι κλειδιά ως προς τη ζωή σου αλλά κι ως προς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Το φλερτ απαιτεί να μπορείς να είσαι μια εντυπωσιακή εκδοχή σου, ενώ ταυτόχρονα είσαι πρακτικός μεν αλλά όχι υπέρ του δέοντος σίγουρος για τον εαυτό σου, δε. Ορίζεται ως ένας από τους πιο άμεσους και αποτελεσματικούς τρόπους έτσι ώστε να εξελίξεις μια σχέση αρχίζοντας από το φλερτ και στην πορεία να απολαύσεις μια καθημερινότητα μέσα σ’ αυτή. Επίσης, αποτελεί μια βιολογική και συναισθηματική ανάγκη του ανθρώπου απολαμβάνοντας την αποδοχή, τη στοργή, την προσοχή αλλά και την αγάπη.

Πράγματι, είναι δύσκολο να κάνεις το βήμα να φλερτάρεις κι είναι εδώ που κάπου χάνεις τα βήματά σου. Δεν ξέρεις πώς να το αρχίσεις, πώς να αντιδράσεις μα παράλληλα πώς να αποφύγεις να δείξεις ένα είδος φόβου ή ακόμη, ένας είδος υπερβολικής σιγουριάς. Το μυστικό κρύβεται στην αυτοπεποίθηση, στη δική σου οπτική γωνία και στο πώς θα τη μεταδόσεις με επιτυχία χωρίς να σου πέσει κάπου στη διαδρομή.

 

 

Για να διατηρήσεις λοιπόν την αυτοπεποίθησή σου και παράλληλα να πετύχεις ένα φλερτ, μην το παίζεις πολύ άνετος. Μην προσπαθείς δηλαδή να πιέζεις τον εαυτό σου να το παίξει και καλά κουλ και χαλαρός ενώ από χίλια μίλια κάνεις μπαμ ότι αγχώνεσαι και νιώθεις αμήχανα. Πρώτο βήμα είναι το να αποδεχτείς το τι βιώνεις. Δεύτερο, ακολουθεί το να το διορθώσεις, γιατί κανείς ποτέ δεν κέρδισε νιώθοντας αμήχανα. Βγες από το πρόγραμμά σου, κάνε καινούργια πράγματα, ακολούθησε μια διαφορετική διαδρομή από τη δουλειά στο σπίτι, παράγγειλε ένα ποτό που δεν έχεις πιει ποτέ. Βγες από τα νερά σου με τρόπους απλούς, καθημερινούς, ζώντας αυτό που θα φέρει το ανεξερεύνητο. Έτσι καλλιεργείς τα αντανακλαστικά σου και τον αυθορμητισμό σου, επομένως και στο φλερτ, δε θα αργήσει να φανεί η εξέλιξή σου αυτή.

Κάνε μια έκρηξη αυτοπεποίθησης,  εν συνεχεία. Ετοιμάσου για το φλερτ σου αλλάζοντας την εμφάνισή σου. Ίσως να είναι μια μικρή αλλαγή, ίσως πιο μεγάλη για σένα, ό,τι και να είναι θα είναι μια φρέσκια εκδοχή σου, που θα ανανεώσει τον τρόπο που περπατάς που μιλάς, που μοστράρεσαι. Κάνε λοιπόν ένα άλλο κούρεμα, βάλε ένα χρώμα που δεν το βάζεις συχνά, άλλαξε για λίγο στυλ και δες πώς θα νιώσεις.

Ακόμη, μη σταματάς να επικοινωνείς, να κάνεις γνωριμίες, συζητήσεις, να παίρνεις διαφορετικές γνώμες, καλλιεργώντας την κριτική σου σκέψη και τα επικοινωνιακά σου όπλα. Όλο αυτό, ταυτόχρονα, ανοίγει το κοινωνικό σου κύκλο, σε κάνει να νιώθεις ότι προσφέρεις ακόμη και με μία απλή γνώμη, ενδυναμώνει τον εαυτό σου και σε εξελίσσει. Μην ξεχνάς, κάθε συζήτηση όποιο αποτέλεσμα και να έχει, σε ωριμάζει. Σκέψου λοιπόν πόσο σε βοηθάει σε ένα φλερτ έχοντας πίσω σου τόσες συζητήσεις και γνωριμίες με ανθρώπους.

Δυναμικότητα, στη συνέχεια. Απαραίτητο εργαλείο για το φλερτ έχοντας πάντα την αυτοπεποίθηση στο μανίκι. Τσαλακώσου διαλέγοντας ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που θα έκανε ένα παιδί. Κάνε Improv -δεν έχεις ιδέα πόσο θα σε βοηθήσει- και βάλε στη ζωή σου τον κανόνα του «ναι και». Δώσε την ευκαιρία στο άτομο που έχεις απέναντί σου να μιλήσει για τον εαυτό του, άνοιξε ευχάριστες συζητήσεις και ξύπνα ευχάριστα συναισθήματα. Να θυμάσαι, δεν είναι οι μαγικές ατάκες στις συζητήσεις που εντυπωσιάζουν, είναι ο δυναμισμός στο πρόσωπό σου και στα όσα λες.

Τέλος, να κοιτάς στα μάτια, όχι χαμηλά, όχι δεξιά και αριστερά, μόνο στα μάτια. Κι αυτό δε θα γίνει στο ραντεβού σου απευθείας αν δε το δοκιμάσεις πρώτα στον ταμεία του σούπερ, στον ντελιβερά σου, στον πελάτη που εξυπηρετείς. Το να κοιτάς άλλου δείχνει μια αμηχανία, ένα φόβο, δείχνει ότι δεν έχεις την προσοχή σου εκεί κι ας την έχεις.

Με αυτούς λοιπόν τους τρόπους θα αποδώσεις σε ένα υπέροχο φλερτ, έχοντας και αυτοπεποίθηση κι όχι μια ψεύτικη σιγουριά. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι ο πραγματικός σου εαυτός θα είναι πάντοτε η καλύτερη εκδοχή σου και το φλερτ μπορεί να στο αποδείξει. Η υγιής αυτοπεποίθηση δε θα δώσει εντύπωση απόλυτης σιγουριάς, μα γειωμένης σκέψης. Δες το φλερτ ως έναν τρόπο διασκέδασης κι απόλαυσης και νιώσε την ικανοποίηση χωρίς περιορισμούς. Και μην ξεχνάς να το διασκεδάσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

 

Συντάκτης: Παναγιώτα Νεοφύτου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου