Εκεί έξω κυκλοφορούν πολλοί διαφορετικοί τύποι ανθρώπων κι αρκετούς από αυτούς έχει τύχει να τους γνωρίσουμε λίγο –ή και πολύ– καλύτερα. Μέσα απ’ την επικοινωνία, λοιπόν, και τα πρώτα βήματα στο φλερτ καταλαβαίνουμε, συνήθως, τι ζητάει και τι θέλει από μας το άτομο που πιθανόν μας έχει πάρει το μυαλό.

Αυτό, όμως, δυστυχώς δεν είναι κάτι που ισχύει πάντα. Δεν μπορούμε να τους ψυχολογήσουμε όλους, καθώς υπάρχουν κι εκείνοι που μας εκπλήσσουν απ’ την πρώτη στιγμή και μας παρασύρουν στον δικό τους κόσμο. Πίσω απ’ τις πιο απλές κινήσεις τους υπάρχουν κρυφά μηνύματα κι απ’ τα λόγια τους κρύβονται τόσα υπονοούμενα, που σχεδόν ποτέ δεν ξέρεις με βεβαιότητα τι κι αν υπάρχει κάτι απ’ όσα λένε που πρέπει να πιστέψεις. Οι λεγόμενοι “players” –ανεξαρτήτως φύλου– είναι εκείνοι που τους αρέσει να παίζουν και ξέρουν να βάζουν στο παιχνίδι τους δικούς τους όρους, με στόχο να κατακτήσουν το μυαλό του συμπαίχτη -ή μάλλον του αντιπάλου τους.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες φράσεις και κινήσεις που μόνο σε έναν player θα μπορούσαν να ανήκουν, κι αν προσέξεις θα τα παρατηρήσεις όλα απ’ την πρώτη κιόλας βδομάδα:

 

1. Αργεί να απαντήσει στα μηνύματά σου.

Σε αφήνει με εκείνο το «θα τα πούμε αργότερα» και καταλήγεις να περιμένεις πότε θα αποφασίσει να ξανά μιλήσετε. Κάποια στιγμή θα στείλει, αφού δεν έχει κάτι άλλο, καλύτερο, να ασχοληθεί. Απ’ το μήνυμα που θα σου στείλει δε θα λείπει σαφώς ένα κομπλιμέντο που θα σε κάνει να ξεχάσεις την όποια αργοπορία κι αδιαφορία.

2. Επικοινωνεί μόνο βράδια, συνήθως μετά από έξοδο.

Ποτέ όταν βρίσκεται έξω με την παρέα. Σε θυμάται αργά τη νύχτα λέγοντάς σου τα πιο όμορφα λόγια καθώς κι ότι θέλει να σε δει. Το λέει, το κάνει όμως; Στη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας πιθανότατα να μη σε σκέφτεται καν.

3. «Άκυρο για σήμερα. Δε θα μπορέσω, το κανονίζουμε για άλλη φορά».

Λίγο πριν τη συνάντησή σας ξαφνικά τα ακυρώνει όλα. Ίσως να κουράστηκε, να βαρέθηκε, να προέκυψε κάτι άλλο, να προτίμησε να δει φίλους ή ακόμα και να το ‘χε ξέχασει τελείως. Ίσως πάλι και να το κάνει επίτηδες για να σε τσιτσιρίσει.

4. «Ξέχνα ό,τι ήξερες, δεν είμαι σαν τους άλλους/άλλες».

Η κλασική αυτή φράση που έχεις κουραστεί να ακούς από ‘κείνους που, τελικά, θα κάνουν τα πάντα για να σου αποδείξουν πως είναι ίδιοι με τους άλλους -κι ίσως και λίγο χειρότεροι. Δε θέλουν να ‘ναι σαν τους πολλούς, μα δεν κάνουν και τίποτα γι’ αυτό.

5. «Αυτά που κάνουμε μαζί δεν τα έχω ξανακάνει ποτέ».

Φυσικά και θέλει να σε εκπλήσσει, γι’ αυτό κι όταν σου αφιερώνει χρόνο αυτός είναι όντως απολαυστικός. Εννοείται, όμως, πως όλα αυτά τα ‘χει κάνει και θα τα ξανακάνει, όταν θα θελήσει πάλι να εντυπωσιάσει. Θέλει, απλώς, να σε κάνει να αισθανθείς πως σου φέρεται μοναδικά για να την πατήσεις κι άλλο.

6. «Ας μείνουμε καλύτερα σπίτι».

Μάλλον είναι πολύ ωραίος ο χώρος σου, είναι και κάπως σπιτόγατος, άσε που στο σπίτι είναι πιο ρομαντικά. Ε; Όχι και πάλι όχι! Αποφεύγει απλώς τις δημόσιες εμφανίσεις σε μπαρ, εστιατόρια, οπουδήποτε θα μπορούσαν να σας δουν μαζί. Βολεύεται, εξάλλου, τέλεια στο κρεβάτι σου. Λες να σε κρύβει για να μη σε ματιάσουν; Τα συμπεράσματα δικά σου!

7. Λόγια πολλά και υποσχέσεις που σε ξετρελαίνουν και μόνο στην ιδέα.

Με το μπλα-μπλα το ‘χει τέλεια. Σου μιλάει για ταξίδια, για όνειρα, για μελλοντικά σχέδια, σε κερνάει τα «θα» με το τσουβάλι. Μάντεψε τι απ’ όλα αυτά θα συμβεί στην πραγματικότητα.

8. «Μην κρίνεις απ’ το παρελθόν, δε σε ήξερα τότε».

Εννοείται πως τα ίδια έκανε και παλιά και πολύ πιθανόν τα ίδια να σκοπεύει να κάνει και τώρα. Η αλήθεια είναι πως δεν αποκλείεται αυτή τη φορά να φερθεί διαφορετικά, αλλά καλύτερα κράτα μικρό καλάθι. Δεν αλλάζουν έτσι εύκολα οι άνθρωποι.

9. «Μου βγάζεις πρωτόγνωρα συναισθήματα, θέλω μαζί σου να δοκιμάσω τα πάντα».

Όσο σε πείθει πως δεν έχει ξανανιώσει έτσι, τόσο σε ελέγχει. Επιδιώκει με κάθε λέξη να σου αποσπάσει το μυαλό και το κάνει τέλεια.

10. «Ο καιρός θα δείξει τι έχουμε και πώς θα εξελιχθεί το μεταξύ μας».

Ακόμη μία κλασική ατάκα που σε αφήνει να τυραννιέσαι σε σκέψεις κι ενδεχόμενα για το πώς μπορεί να σε θέλει στη ζωή του/της. Κάπου βαθιά μέσα σου την αλήθεια την ξέρεις, αλλά παρ’ όλα αυτά σου αρέσει να πιάνεσαι από ‘κείνο το «κι αν». Εδώ η ευθύνη είναι μοιρασμένη.

Όσο καλά και να ξέρει να παίζει ένας player, το αποτέλεσμα θα κριθεί απ’ την μπαλίτσα που θα παίξεις εσύ. Μπες, λοιπόν, στο παιχνίδι ή σφύρα το, μα σίγουρα μη γίνεις το παιχνιδάκι κανενός.

 

Συντάκτης: Μαρία Παράσχου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη