d3658c8c6eab784f26c9863250e2865a

Σε διάφορες συζητήσεις που έχω βρεθεί, πέφτει το κλασικό ερώτημα, τι κερδίζει πρώτο την προσοχή σου στο άτομο που σε ενδιαφέρει. Πολλές οι απαντήσεις, διαφορετικές κι εξίσου ενδιαφέρουσες. Για τον κάθε άνθρωπο ο τρόπος που γοητεύεται είναι ιδιαίτερος. Δεν είναι λίγες οι φορές, λοιπόν, που το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσουμε στο άτομο που μας ενδιαφέρει είναι τα άκρα, κυρίως τα χέρια.

Εκεί που έχουν εντοπίσει τα βλέμματά σας το ένα το άλλο με τα κοιτάγματα να αυξάνονται όλο και περισσότερο και τα μυαλά να συναντώνται, η παρατήρηση γίνεται εντονότερη. Τα μάτια σου καρφωμένα εκεί, να κοιτάζουν αργά μα σταθερά όλο το πρόσωπο και το σώμα. Θα σταθείς όμως στα χέρια αρκετή ώρα μέχρι που θα χαθείς στις σκέψεις σου. Τα χέρια είναι η γλώσσα του σώματος με τη βοήθεια των οποίων υποδηλώνουμε πολλά. Ξεκινώντας από τα άκρα και τις κινήσεις τους που δείχνουν και το ποιόν του χαρακτήρα μας. Καταφέρνουν να κερδίσουν την εντύπωση και να μιλήσουν από μόνα τους. Αυτό και μόνο αρκεί.

Συνοδεύουν το λόγο μας και στηρίζουν τη γνώμη μας. Δεν κρύβονται στις τσέπες και δε φοβούνται να αντιμετωπίσουν αυτόν που έχουν μπροστά τους. Συνδέονται αρμονικά με το υπόλοιπο σώμα και καταφέρνουν να προσελκύσουν. Είναι ο τρόπος που κρατάς το ποτό σου ή βλέπεις το κινητό σου, το πώς θα τα αφήσεις ελεύθερα στη συζήτηση που έχεις. Την ώρα που εσύ εξηγείς και συνομιλείς κάποιος άλλος σε παρατηρεί κι έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματά του. Η στιγμή που το βλέμμα θα μείνει εκεί, στις κινήσεις των χεριών που μοιάζουν να χορεύουν. Ο τρόπος που αγγίζουν καταλάθος ή σκόπιμα προκειμένου να φέρουν την πολυπόθητη οικειότητα.Η στιγμή που το βλέμμα θα μείνει εκεί, στις κινήσεις των χεριών που μοιάζουν να χορεύουν. Ο τρόπος που αγγίζουν καταλάθος ή σκόπιμα προκειμένου να φέρουν την πολυπόθητη οικειότητα.

Είναι αυτό που θα μας ταράξει και θα θέλουμε να βλέπουμε συνέχεια επιδιώκοντας την επαφή. Δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσουν κάπως έτσι και οι πρώτες φαντασιώσεις μας. Πώς να είναι άραγε αυτά τα χέρια στην καθημερινότητα; Σαστίζουμε στην εικόνα αυτού του ατόμου να μαγειρεύει, να γυμνάζεται, να δουλεύει. Τα χέρια λύνουν και δένουν, είναι κυρίαρχα σε ό,τι αφορά την απόλαυση. Προσφέρουν με τον τρόπο τους την έλξη και δείχνουν το πάθος. Μέσω των χεριών και των αγγιγμάτων θα περιηγηθείς σε όλο το σώμα μαθαίνοντας και τις πτυχές του. Θα σε διεγείρουν και θα καταλάβουν έτσι τι πραγματικά σε εξιτάρει. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που την στιγμή εκείνη τα παρακολουθείς κι απολαμβάνεις κάθε κίνησή τους.

Μετά από μια λέξη ακολουθεί και η επιβεβαίωση μέσω των χεριών μας. Όλα τα συναισθήματα συνεπάγονται του σώματος. Τα πιο ήρεμα έως και τα πιο έντονα καταφέρνουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Για κάποιους είναι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που περιμένουν να κοιτάξουν επίμονα με σκοπό να καταλάβουν τι θέλουν να τους πουν. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσουν τα μάτια κι ύστερα θα συνδυάσουν όλα τα υπόλοιπα. Θέλουν χέρια ήρεμα και συνάμα δυνατά με τον δικό τους τρόπο.

Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο σώματα και δυο μυαλά που έλκονται. Ίσως είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξουμε και δε θα πάρουμε τα μάτια μας από πάνω τους. Παίζουν τον δικό τους ρόλο, είναι ξεχωριστά και κερδίζουν αμέσως το ενδιαφέρον μας. Άλλωστε γίνονται ακόμη πιο όμορφα όταν θα καταλήξουν να αγγίζουν άλλο ένα ζευγάρι χέρια.

Συντάκτης: Μαρία Παράσχου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!