Δε χωρεί καμία αμφιβολία πως η κάθε εποχή φέρει τα δικά της «πρέπει», τις δικές τις ιδεολογίες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ορισμένες φορές οι απόψεις σου με τις απόψεις των γονιών σου διαφέρουν κατά πολύ. Ενώ σου δίνονται ποικίλες ευκαιρίες στη ζωή, ακόμα κι αν τις αδράξεις, δεν αναφέρεσαι γι’ αυτές στους γονείς σου. Το ίδιο κάνεις κι όταν βρίσκεσαι σε σχέση και θέλοντας να τη διαφυλάξεις, δεν τους ενημερώνεις καν.

Αρχίζεις και λες ψέματα πως βγήκες έξω με φίλους, ενώ στην πραγματικότητα βγήκες με το αμόρε. Παραποιείς την αλήθεια σου, επειδή φοβάσαι τις αντιδράσεις που θ’ ακολουθήσουν. Κάποιος ίσως θα σε χαρακτήριζε δειλό. Όμως αυτό ορισμένες φορές δεν είναι ζήτημα δειλίας κι έλλειψης θάρρους και πυγμής. Αυτό εναπόκειται στο αν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση μεταξύ εσένα και των γονιών σου. Εναπόκειται στο πόσο ελεύθερος αισθάνεσαι εντός της οικογένειάς σου, στην αγκαλιά της οποίας θα έπρεπε να νιώθεις όσο το δυνατόν πιο ελεύθερος.

Καταπιέζεις τον εαυτό σου με το να θέτεις ερωτήματα και διλήμματα αν πρέπει να πεις την αλήθεια ή όχι. Πνίγεσαι στην παγίδα που εσύ ο ίδιος στήνεις. Αναλώνονται οι σκέψεις σου στο τι άλλο ψέμα θα πεις. Μα δεν μπορείς να ψεύδεσαι για πάντα. Κάτι έρχεται απρόσμενα στον δρόμο ενός ανθρώπου που είναι εγκιβωτισμένος με συγκεκριμένες αξίες κι ιδανικά; Τότε δεν μπορεί να πάρει άλλον δρόμο παρά μόνο τον ήδη περπατημένο.

Σίγουρα αν εκφράσεις όλα όσα αισθάνεσαι θα ελαφρύνεις ψυχικά, θα χάσεις μεγάλο εσωτερικό βάρος. Όμως αυτό που δεν είναι καθόλου σίγουρο είναι αν μπορούν ν’ αποδεχτούν οι γονείς σου τις επιλογές σου.

 

Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου;

Κάνε τώρα το τεστ!

%cf%81%ce%b5

 

Φοβάσαι να εκφραστείς, να κλάψεις, να χαρείς, όχι μόνο στο ζήτημα της σχέσης σου αλλά και γενικότερα σ’ όλους τους τομείς της ζωής σου. Κι είναι πολλοί εκείνοι που βιώνουν την ίδια κατάσταση με σένα, που αντί να κινούνται ελεύθερα στο σπίτι τους, νιώθουν εγκλωβισμένοι, καθώς η κάθε σκέψη τους θεωρείται εσφαλμένη και κατ’ επέκταση το κλειδί για να τους φυλακίσει μια και καλή. Γνωρίζεις τους γονείς σου, τις ιδεολογίες που εκπροσωπούν, έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σου. Δυστυχώς, υπάρχουν κι οι οικογένειες, που βαδίζουν με παρωπίδες και δε δύνανται ν’ αντικρίσουν την πραγματικότητα. Οι παρωπίδες εμποδίζουν τους γονείς σου να κοιτάξουν εσένα, τις ανάγκες σου, να δουν το παρόν με τη δική σου ματιά, να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, στην εποχή όπου όλα αλλάζουν ή κατά τους γονείς σου «αλλοιώνονται, φθείρονται».

Η μεγαλύτερή σου ανησυχία είναι το γεγονός ότι έχεις σχέση. Βγαίνεις έξω και προτιμάς να πάτε μαζί με το ταίρι σου σ’ απόμερα μέρη, μήπως σας δουν γνωστοί κι ενημερώσουν τους γονείς σου. Κρύβεσαι λες κι είσαι κανένας φυγάς, λες κι έχεις διαπράξει έγκλημα. Μα ο έρωτας δεν είναι έγκλημα, είναι ένα από τα πιο όμορφα αισθήματα, είναι η πιο ηχηρή άνθηση της καρδιάς σου.

Κάθε φιλί που δίνεις είναι απόλαυση, μα συνάμα κι ενοχή. Κάθε βόλτα μαζί με το αμόρε στη θάλασσα είναι ένα θεραπευτικό ταξίδι της ψυχής, μα παράλληλα ένα ταξίδι που σ’ οδηγεί στην ειρκτή των πιο σκοτεινών σου σκέψεων. Κάθε εκδήλωση αγάπης είναι κι εκδήλωση φόβου. Διστάζεις ορισμένες φορές να μιλήσεις όπως ακριβώς αισθάνεσαι στο ταίρι σου, διότι έχεις πειστεί από τους γονείς σου πως ο εαυτός σου με κάθε λάθος πεποίθηση διαμορφώνει έναν πιο λάθος εαυτό. Αυτό που όμως δεν έχεις καταλάβει είναι πως εσύ είσαι υπεύθυνος για την ευτυχία τη δική σου κι όχι των γονιών σου. Δε ζεις για να κάνεις χαρούμενους εκείνους, δεν υπάρχεις για να επιβεβαιώνεις τις επιλογές τους.

Οφείλεις στον εαυτό να βαδίσεις σ’ αυτό το απάτητο μονοπάτι μαζί με το ταίρι σου και να τ’ αντιμετωπίσετε όλα μαζί. Να ημερέψετε τα άγρια θηρία και να επιμορφώσετε τα αθώα φερέφωνα. Αν συνεχίζεις να επιλέγεις να μη λες τίποτα στους γονείς σου για τη σχέση σου, να υποστηρίζεις αυτή την απόφασή σου. Μη θέτεις στο περιθώριο, όμως, την απόφασή σου να είσαι σε σχέση. Να κυκλοφορείτε μαζί, να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα κι αν σας δει κάποιος γνωστός, ας σας δει. Άλλωστε, η αλήθεια πάντοτε βρίσκει τον τρόπο ν’ αποκαλυφθεί με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου