%cf%83%cf%86%cf%83

Η εβδομάδα μας χαρακτηρίζεται από τη σεληνιακή έκλειψη στους Δίδυμους που θα γίνει στις 30 του μήνα κι αυτό δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστους τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού. Δε θα είναι όμως και τόσο πολύ δύσκολη όσο οι προηγούμενες, αφού έρχεται για να σταθεροποιήσει κάποια πράγματα που έχουν στέρεες βάσεις και καλές προοπτικές. Βέβαια θα γκρεμίσει ό,τι δεν πατάει γερά στα πόδια του, αλλά προσωπικά δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό. Ο Ήλιος έχει περάσει στον Τοξότη κι η διάθεσή μας είναι να βγούμε, να γλεντήσουμε και κυρίως να φλερτάρουμε, αλλά ο Hard Nick ακόμα δε μας το επιτρέπει. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να το κάνουμε στα κρυφά. Μπορούμε μια χαρά να διασκεδάσουμε και διαδικτυακά. Φαντασία κι όρεξη να έχουμε κι όλα θα έρθουν. Η Αφροδίτη από τον Σκορπιό φροντίζει για να περάσουμε πολύ όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας.

 

 

Κριός

Αφού ο Άρης γύρισε σε ορθή φορά, εσύ γιατί συνεχίζεις να τρώγεσαι με τα ρούχα σου καλό μου Κριάρι; Δε σου φταίνε οι άλλοι γύρω σου, στο δικό σου κεφάλι είναι όλα ένα μπάχαλο. Εγώ είμαι αστρολόγος και τα λέω τσεκουράτα. Όχι, δεν είναι το ταίρι σου ύποπτο για τα αδικήματα που θέλεις να του προσάψεις, εσύ γίνεται παράλογος και βλέπεις παντού δράκους. Αθώο είναι το καημένο και προσπαθεί να σε πείσει κι εσένα για την αθωότητά του αλλά μάταια. Όσο για σένα που ακόμα κοιμάσαι αγκαλιά με τη μοναξιά, άμα συνεχίσεις το ίδιο βιολί, δε βλέπω να αλλάζει κάτι άμεσα. Ο ένας σου βρωμάει ο άλλος σου ξινίζει και σε άνθρωπο καλό δε βρίσκεις. Αλήθεια πιστεύεις πως όλοι εκεί έξω είναι σκάρτο πράγμα; Μήπως να ρίξεις μια ματιά στον καθρέπτη σου για να δεις που βρίσκεται το πρόβλημα; Ναι, καλά κατάλαβες, εσένα εννοώ και το λέω με πλήρη γνώση των επιπτώσεων.

 

Pillowfight: Δίδυμος. Σου χρειάζεται μια νότα αισιοδοξίας και χαράς και μόνο σε εκείνον μπορείς να τα βρεις.

Goodnight: Καρκίνος. Η γκρίνια του είναι ικανή να σε στείλει στο ψυχιατρείο.

 

 

 

Ταύρος

Θέλεις να μου εξηγήσεις γιατί από τη μια μισείς τους καβγάδες και τις εντάσεις κι από την άλλη υψώνεις τη φωνή χωρίς λόγο κι αιτία με το παραμικρό; Τώρα με την έκλειψη Σελήνης στον τομέα των οικονομικών σου θα δεις πολύ καλύτερες μέρες κι εσύ κι η τσέπη σου, οπότε μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου για το χριστουγεννιάτικο δώρο προς το ταίρι σου; Μην είναι κάτι τυπικό και πρόχειρα διαλεγμένο. Ο άνθρωπος θα πρέπει να ανακηρυχθεί ήρωας που σε ανέχεται, οπότε βάλε λίγη περισσότερη σκέψη. Όσο για σένα που δεν υπάρχει ο special someone, μη μου στεναχωριέσαι. Η Αφροδίτη όλο και κάτι μπορεί να σου φέρει κι εσένα για να περάσεις όμορφα τις γιορτές. Προς το παρόν, δεν είναι άσχημη ιδέα να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου γιατί σύντομα θα μας αμολήσουν στα λιβάδια και καλό θα είναι να έχεις ρουχαλάκι πρόχειρο για το μεγάλο comeback.

 

Pillowfight: Καρκίνος. Μια χαρά σας έχει έρθει η καραντίνα, τα δυο σας αγκαλίτσα στο σπίτι.

Goodnight: Λέων. Αποφάσισε να το ρίξει στην εργασιοθεραπεία για να περάσουν οι μέρες μέχρι τις γιορτές και σε παραμελεί.

 

 

Δίδυμος

Με τη σεληνιακή έκλειψη στο δικό σου ζώδιο θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για πολύ μεγάλες κι όχι και τόσο εύκολες αλλαγές. Τα γεγονότα θα έρθουν με τη μορφή τυφώνα που θα σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ειδικά για τους δεσμευμένους τα πράγματα είναι ή του ύψους ή του βάθους, καθώς μέση λύση δεν υπάρχει. Λίγοι θα είναι οι Δίδυμοι που δε θα αλλάξουν οικογενειακή κατάσταση. Αυτό μπορεί βέβαια να μεταφραστεί με δύο τρόπους. Είτε πας ένα βήμα παρακάτω στη σχέση σου είτε η σχέση σου μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τραβάς για άλλα λιμάνια. Οι αδέσμευτοι θα είσαστε σε μια καλύτερη φάση, αφού οι όποιες αλλαγές θα είναι για να μην είσαστε για καιρό αδέσμευτοι. Δεν ξέρω εάν θα είναι το 10 το καλό ή απλά κάτι για να βγει ο χειμώνας πιο ανώδυνα, αλλά όλο και κάποια κινητικότητα θα έχει και για σας η κατάσταση.

 

Pillowfight: Λέων. Ίσως ο πιο ιδανικός συνδυασμός για αυτή την εβδομάδα.

Goodnight: Παρθένος. Αφού δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε ούτε κατά τύχη, γιατί το παλεύετε;

 

 

Καρκίνος

Καρκίνος και Σελήνη είναι ένας συνδυασμός που δεν πρόκειται ποτέ να σπάσει κι όταν μπαίνει και μια έκλειψη στη μέση τότε πράγματα είναι ακόμα πιο έντονα. Όταν ακόμα χειρότερα αυτό γίνεται στον 12ο σου οίκο, τον εσωτερικό και σκοτεινό σου κόσμο, τότε είναι απολύτως βέβαιο πως ετοιμάζεσαι να ξεθάψεις τον σκελετό από την ντουλάπα και να αρχίσεις τα μαθήματα ανατομίας με το παρελθόν, τους φόβους, τις ανασφάλειες κι όλα τα κρυμμένα σου μυστικά. Σε απλά ελληνικά: εάν είσαι ακόμα ελεύθερος, ξεκινάς να αναζητάς το γιατί. Και ναι, έχεις πολλές πιθανότητες να ανακαλύψεις που είναι το θέμα κι ακόμα δεν έχεις βρει το άλλο σου μισό. Μη σου πω πως μπορεί να αποκοπείς οριστικά κι από το παρελθόν σου και να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά με άλλον αέρα. Για σένα που είσαι δεσμευμένος, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Ζυγιάζεις τα δεδομένα με το ταίρι σου κι ίσως πάρεις την μεγάλη απόφαση να πας ένα βήμα παρακάτω μαζί του.

 

Pillowfight: Παρθένος. Αφού εσείς οι δύο είσαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

Goodnight: Ζυγός. Όλα τα είχες κλεισμένος μέσα στο σπίτι, ο Ζυγός σου έλειπε για να σε φτάσει στα όριά σου μια ώρα αρχύτερα.

 

 

Λέων

Με τη σεληνιακή έκλειψη στον τομέα των κοινωνικών ομάδων που συμμετέχεις, δε θα είναι καθόλου απίθανο από κει μέσα να ξεπηδήσει μια νέα ευκαιρία στον έρωτα. Μπορεί να μιλάμε για ένα πρόσωπο που το γνωρίζεις πολύ καλά αλλά πλέον το βλέπεις με άλλο μάτι ή για μια ευκαιρία που είχε χαθεί στο παρελθόν και τώρα έρχεται με καλύτερους οιωνούς για να ξεκινήσει μια όμορφη ιστορία. Εάν είσαι ελεύθερος, θα σου στείλω τις καλύτερες ευχές μου για να πάνε όλα όπως τα θέλεις. Εάν όμως υπάρχει κάτι άλλο στη ζωή σου, πρόσεχε γιατί μπορεί να μπλέξεις. Οι διπλές καταστάσεις δεν είναι για σένα και δεν πρόκειται να σου βγει σε καλό. Καλό θα είναι να πάρεις λίγο τον χρόνο σου για να δεις ποιο από τα δύο άτομα θέλεις δίπλα σου και μετά αφέσου σε αυτή την επιλογή χωρίς τύψεις. Αλλιώς σε βλέπω να κάνεις πρωτοχρονιά στο ΚΑΤ. Εγώ σε προειδοποίησα.

 

Pillowfight: Ζυγός. Λίγη ισορροπία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Goodnight: Σκορπιός. Δεν ξέρω πόσο διακριτικά να το πω, οπότε θα το πω στα ίσα. Από μένα είναι «όχι».

 

 

Παρθένος

Η Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους έρχεται για να σου διδάξει μια νέα λέξη: την λέξη «όρια». Είναι κάτι με το οποίο δεν έχεις καλές σχέσεις και πλέον το σύμπαν αποφάσισε να σε αναγκάσει να βάλεις στο λεξιλόγιό σου. Για αρχή ανακαλύπτεις τα δικά σου όρια κι ως που παίρνει τους γύρω σου να πλησιάσουν κι εν συνεχεία οριοθετείς κι εκείνους. Εάν μια σχέση δεν είναι και στην καλύτερή της κατάσταση, προσπαθείς και με μεγάλη επιτυχία μπορώ να πω, να σώσεις όλα όσα σώζονται ή παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Στην περίπτωση που ακόμα είσαι μόνος σου, τότε κι εκεί θα μπουν όρια. Δε γίνεται να σου κάνουν προξενιό ό,τι υπάρχει διαθέσιμο, αγνοώντας τις δικές σου επιθυμίες κι επιλογές. Ακόμα κι αν εσύ θέλεις να μείνεις μόνος σου κι αυτό δική σου απόφαση είναι και θα πρέπει να την σεβαστούν. Αλλιώς θα δουν ένα πρόσωπό σου που καθόλου δε θα τους αρέσει.

 

Pillowfight: Σκορπιός. Θα σε βοηθήσει να περάσει πιο εύκολα η καραντίνα με τη φαντασία του.

Goodnight: Τοξότης. Είναι που είναι τα νεύρα σου κρόσσια, τον επαναστάτη τι τον θέλεις δίπλα σου;

 

 

Ζυγός

Μπορεί να έχουμε μια σεληνιακή έκλειψη, που προς εσένα δε θα είναι και τόσο φιλική, έχουμε όμως και μια Αφροδίτη στο Σκορπιό που θα σώσει λίγο την κατάσταση. Η κούραση του τελευταίου διαστήματος έχει χτυπήσει κόκκινο και τα νεύρα σου δεν είναι στα καλύτερά τους. Αποτέλεσμα είναι να ξεσπάς στο ταίρι σου όλη σου την ένταση. Στο έχω ξαναπεί πως ο άνθρωπος έχει κάνει υπομονή δίπλα σου, αλλά κι εκείνου η έκρηξη δεν είναι μακριά εάν συνεχίσεις αυτό το βιολί. Είσαι σίγουρος πως θέλεις να τον διώξεις μακριά σου ή μήπως μιλάει ο εγωισμός σου; Για σένα που ακόμα συντροφιά σου είναι το μαξιλάρι, καλό θα είναι να μην κάνεις κάποια κίνηση για ερωτική αποκατάσταση τώρα. Δεν είναι κάτι τραγικό να σε βρει η αλλαγή της χρονιάς μόνο σου, αφού ο Ιανουάριος είναι πολύ καλύτερος μήνας για σένα. Θα πρέπει να κάνεις λίγο υπομονή κι όλα θα βρουν τον δρόμο τους.

 

Pillοwfight: Τοξότης. Μη σου κάνει εντύπωση, καλό θα κάνει και στους δύο σας.

Goodnight: Αιγόκερως. Αρκετά προβλήματα έχεις από μόνος σου, δε θέλεις κι έναν επικριτή από πάνω.

 

 

Σκορπιός

Η Αφροδίτη στο δικό σου ζώδιο σου χαρίζει λάμψη και φροντίζει να έχεις μόνο επιτυχίες γύρω σου, ειδικά στο ερωτικό κομμάτι. Η σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στον 8ο οίκο σου, εκείνον που μιλάει για το παιχνίδι που δίνεται ανάμεσα σε δύο παίχτες ανάμεσα στα σεντόνια. Κι αυτός ο συνδυασμός βάζει φωτιά στα βράδια σου. Το ταίρι σου είναι πολύ τυχερό που σε έχει δίπλα του. Ακόμα κι αν το αφήνεις ξάγρυπνο τις νύχτες με τις ερωτικές σου φαντασιώσεις, εκείνο περνάει πολύ καλά. Φρόντισε μόνο να κάνετε και κανένα διάλειμμα γιατί η υπερκόπωση δεν αργεί να σας χτυπήσει την πόρτα. Κι αν ακόμα δηλώνεις single, τότε μάλλον κάπου κάνεις κάποιο λάθος. Μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο το παιχνίδι του φλερτ εν μέσω καραντίνας, αλλά γι’ αυτό έχουν τόσο μεγάλη πέραση τα dating apps, για να μπορείς να βρεις εκείνο που επιθυμεί η καρδιά σου χωρίς να το κουνήσεις από το σπίτι σου.

 

Pillowfight: Αιγόκερως. «Γη εσύ κι εγώ νερό», που λέει και το τραγούδι, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Goodnight: Υδροχόος. Ούτε να το σκέφτεσαι. Δεν παλεύεται, ειδικά τώρα με την κλεισούρα.

 

 

Τοξότης

Η Σεληνιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Διδύμων-Τοξότη πρόκειται να φέρει σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς. Οι Δίδυμοι είναι το σημείο εκείνο του ωροσκοπίου σου που μιλάει για το σημαντικό σου Άλλο, σε σχέσεις και συνεργασίες κι αυτό ακριβώς το σημείο θα χτυπηθεί. Τα κακά νέα είναι πως δε θα είναι λίγοι οι Τοξότες που ενώ σήμερα δηλώνουν «σε σχέση», σε λίγες ημέρες θα αναγκαστούν να το αλλάξουν σε «single». Τα καλά νέα είναι όμως πως αυτές οι σχέσεις που θα διαλυθούν δεν ικανοποιούσαν κανένα από τα δύο μέρη κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πάμε για άλλα. Κι αυτά τα άλλα θα έρθουν πιο σύντομα απ’ ό, τι φαντάζεσαι. Ακόμα και μέσα στο 2020 μπορεί να βρεθεί εκείνο το πρόσωπο που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλα τα παλιά και να ανοίξεις νέους δρόμους. Όποτε δεν υπάρχει λόγος να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα, αφού το σύμπαν πρόκειται να σου κάνει ένα τεράστιο δώρο.

 

Pillowfight: Υδροχόος. Εσύ οι δύο, μόνο μαζί μπορείτε να παλέψετε την καραντίνα.

Goodnight: Ιχθύς. Θα βαρεθείς κι αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχεις.

 

 

Αιγόκερως

Αφού έχεις ήδη αρχίσει να ηρεμείς και να τα βλέπεις όλα πιο αισιόδοξα, τι είναι πάλι αυτό που σε πιάνει και θέλεις να ανασκαλεύεις τα παλιά; Κι όχι μόνο αυτό, ετοιμάζεις και μάχη γι’ αυτό. Ό,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει πια, ξέχνα το και προχώρα παρακάτω. Το ταίρι σου δε σου φταίει να πληρώνει για λάθη που έγιναν κάποτε και σου έχει ζητήσει συγνώμη πολλές φορές γι’ αυτά. Εάν είσαι ακόμα αδέσμευτος κι σε σένα πάνω κάτω τα ίδια θα πω. Το ότι κάποιος σε πλήγωσε το παρελθόν δε σημαίνει πως κι ό, τι καινούργιο έρχεται τώρα σε πλησιάζει για να χώσει ακόμα μια μαχαιριά στο ήδη πληγωμένο σου σώμα. Το καταλαβαίνω πως όπως καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, αλλά αυτό το frozen yogurt που προσπαθεί να έρθει κοντά σου είναι όλο γλύκα. Με τα σιροπάκια του, με την τρουφίτσα του, με το κερασάκι του από πάνω. Αχ, πείνασα τώρα.

 

Pillowfight: Ιχθύς. Βρίσκεις το λιμάνι σου κι εκείνος έναν βράχο για να αντέχει στα δύσκολα.

Goodnight: Κριός. Ακόμα κι εσύ τον βρίσκεις πολύ βαρύ κι ασήκωτο.

 

 

Υδροχόος

Θέλεις τα καλά νέα της εβδομάδας; Στα έχω έτοιμα. Ήρθε η ώρα να κλείσεις οριστικά και αμετάκλητα την πόρτα σε οτιδήποτε πλέον δεν είναι κομμένο και ραμμένο για σένα. Δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από το τέλειο κι αυτό και μόνο αυτό θα μείνει στη ζωή σου. Μπορεί να είναι μια συνεργασία, μια φιλία χρόνων, ακόμα και το ταίρι σου που είσαστε μαζί εδώ και καιρό. Εάν δεν είσαι απόλυτα ικανοποιημένος δίπλα του, τότε με συνοπτικές διαδικασίες φεύγεις από τη ζωή του. Εάν όμως είναι όντως το άλλο σου μισό, τότε δεν αποκλείεται να το πάτε ένα βήμα παρακάτω. Για σένα που είσαι ακόμα μόνος σου, κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα μέσα και γύρω σου και πλέον κυνηγάς μόνο το τέλειο. Τα ημίμετρα δε σου λένε πια τίποτα και κόβεις διαύλους επικοινωνίας μαζί τους. Δεν έχεις ανάγκη να χάνεις τον χρόνο σου με κάτι που δε σου ταιριάζει πια.

 

Pillowfight: Κριός. Ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να αντέξει τα νεύρα σου από την καραντίνα.

Goodnight: Ταύρος. Είναι τόσο χωμένος μέσα στα δικά του προβλήματα που εσένα δε σου δίνει καμία σημασία.

 

 

Ιχθύς

Από τη μια θέλεις όσο τίποτα τις αλλαγές που σου έχω υποσχεθεί, από την άλλη όμως μένεις γαντζωμένος στα παλιά και δεν αφήνεις απλά το χέρι σου να σε παρασύρει η κατάσταση σε νέα μονοπάτια. Δε χρειάζεται να κάνεις πολλά, το σύμπαν το κάνει μόνο του προς όφελός σου. Μπορεί μια κατάσταση να πρέπει αναπτυχθεί και να μεταμορφωθεί σε κάτι υπέροχο ή να ξεριζωθεί και να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, εσύ όμως στέκεις μπάστακας στην ίδια θέση, αρνούμενος να πάρεις την τελική απόφαση. Θα πρέπει να κοιτάξεις κατά πρόσωπο τις εξελίξεις και να πας μαζί τους αλλιώς σε βλέπω να χάνεις το τρένο. Όσο για σένα που ακόμα είσαι αδέσμευτος, να θυμάσαι πως οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού γύρω σου εσύ όμως συνεχίζεις να τις αγνοείς επιδεικτικά. Μετά όμως κατηγορείς το σύμπαν για την γκαντεμιά σου. Εάν έχεις υψώσει ένα τεράστιο τείχος γύρω σου που δεν μπορεί να το περάσει κανείς, δε σου φταίει κανείς.

 

Pillowfight: Ταύρος. Σταθερή αξία για μια σταθερή σχέση που θα αντέξει στο χρόνο.

Goodnight: Δίδυμος. Άσπρο λέει ο ένας, μαύρο απαντάει ο άλλος. Θεωρείς θα καταφέρετε να συνεννοηθείτε;

 

 

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
100 γυναίκες ρωτούν:

10 άντρες απαντούν σε όλα τα ερωτήματα που κανείς ποτέ δεν τολμά να ρωτήσει!