Ο Ιανουάριος ξεκινά με την Αφροδιτούλα να μας σπρώχνει μπρος-πίσω κι ενίοτε ανάποδα, που σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία από τον Κριό. Ασφαλώς και την αγαπάμε, όμως εκείνη ακάθεκτη συνεχίζει να μας τυραννά και να φέρνει τα πάνω-κάτω στις σχέσεις, μέχρι να δει ποιες αγάπες θα επιβιώσουν και ποιες θα πάνε στον παράδεισο. Και σαν να μη μας έφταναν οι επιστροφές-καταστροφές της Αφροδίτης, έχουμε και τον αγαπημένο Ήλιο να βρίσκεται σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω, με το πάρτι της επιστροφής των πρώην και της ασυνεννοησίας να κορυφώνεται. Αν και δεν πρόκειται για το ιδανικότερο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς, στην πορεία κάτι καλό θα βγει.

 

 

Κριός

Κριάρι μου αν και δείχνεις ενθουσιασμένος και αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, που μόλις ξεκινά, μέσα σου επικρατεί το χάος κι ένα ανικανοποίητο που σε πιέζει. Υπάρχει κάτι στη σχέση σου, που σου δημιουργεί άγχος. Προβληματίζεσαι με την αποστασιοποιημένη συμπεριφορά του συντρόφου σου, χωρίς όμως να ΄σαι σε θέση ν΄ αντιληφθείς αν η αδιαφορία που θεωρείς ότι εισπράττεις, είναι κάτι που απλώς έχει εντυπωθεί στο μυαλό σου, χωρίς ν’ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σαν αντιπερισπασμό διοχετεύεις την ενέργειά σου στη δουλειά, τοποθετώντας για κάποιο διάστημα τα προσωπικά σου στο πάγο. Για την ώρα τα επαγγελματικά δείχνουν περισσότερο δελεαστικά, με νέες προοπτικές να  σου αποκαλύπτονται και μέσω αυτών να προσπαθείς να καλύψεις το συναισθηματικό κενό στη σχέση σου. Παράλληλα οι φίλοι αλλά και οι ομάδες που, τυχόν, συμμετέχεις θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία σου. Δεν αποκλείεται, αν είσαι αδέσμευτος, να βρεθείς πιο κοντά μ’ ένα πρόσωπο που προέρχεται απ΄ αυτό το χώρο. Πρόσεξε την τάση σου να παραμυθιάζεις αλλά και να παραμυθιάζεσαι. Απ΄ τα μέσα του μήνα και μετά ενδέχεται να επιστρέψει ένας παρελθοντικός έρωτας. Παρόλο που δεν ενθουσιάζεσαι ιδιαίτερα με την ιδέα μιας επανασύνδεσης, η επιστροφή αυτή ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου και κάπου εξισορροπεί το αίσθημα του ανικανοποίητου που βιώνεις, είτε βρίσκεσαι σε σχέση είτε είσαι ελεύθερος. Πρόσεξε μόνο τα νεύρα σου, επειδή σε βλέπω να ξεσπάς στο ταίρι σου αλλά και στους φίλους σου.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) προμηνύει νέα ξεκινήματα, κυρίως στον επαγγελματικό τομέα. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε απόφαση λάβεις αυτό το διάστημα, να ξέρεις ότι οι συνέπειες θα ΄ναι έντονες και καθοριστικές για το μέλλον. Συνεπώς πριν αποφασίσεις, κρίνε σωστά, με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα.  Η Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) θα προκαλέσει εγωιστικές και χειριστικές συμπεριφορές στη σχέση σου, που ενδέχεται να τη φτάσουν στα άκρα. Απ΄ την άλλη πιέζεσαι και στον οικογενειακό τομέα, με έντονη τη ανάγκη σου να λύσεις όλα τα προβλήματα εδώ και τώρα.

 

 

Ταύρος

Ταύρε μου ο Ιανουάριος εμπεριέχει δεύτερες και τρίτες σκέψεις αλλά και πολλές-πολλές αναθεωρήσεις στα αισθηματικά σου. Πρόσωπα του ερωτικού παρελθόντος, που ενδέχεται να ζουν και στο εξωτερικό, μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους, διεκδικώντας και πάλι μια θέση στην καρδιά σου. Κι αν είσαι ελεύθερος με την ευχή μου, αν όμως είσαι δεσμευμένος τα διλήμματα που θα κληθείς ν’ αντιμετωπίσεις μπορεί να διακινδυνεύσουν τη σχέση με το σύντροφό σου. Απ΄ την άλλη πρέπει να ΄σαι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς θα υπάρξουν στιγμές που είτε θα εξιδανικεύεις πρόσωπα και καταστάσεις είτε θα ενθουσιάζεσαι με υποσχέσεις που λαμβάνεις, αλλά φαντάζουν εξαιρετικά ιδανικές για να ΄ναι αληθινές. Κάπως έτσι περνά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, με το δεύτερο να ΄ναι περισσότερο ρομαντικό κι αγαπησιάρικο. Ίσως να «φταίει» αυτή η επανασύνδεση, ίσως πάλι, μετά απ’ τις δεύτερες και τρίτες σκέψεις σου να πλησίασες το ταίρι σου και να ΄στε πιο καλά απ’ το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση ο ρομαντισμός είναι διάχυτος κι οι προϋποθέσεις για να περάσεις όμορφα είναι υπέρ σου. Πρόσεξε μόνο την τάση σου να πεισμώνεις και να πηγαίνεις κόντρα σε όλα όσα θεωρείς ότι σου αντιστέκονται. Περιόρισε τη ζήλια και την κτητικότητά σου, που θα πιέσουν το σύντροφό σου ή/και το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει. Προς το τέλος του μήνα ταξίδια στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους αλλά κι επαφές με κόσμο για την προβολή των σχεδίων σου, μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) δημιουργεί τις προϋποθέσεις να πάρεις το χεράκι του συντρόφου σου ή του προσώπου που σ΄ ενδιαφέρει και μαζί να συζητήσετε για την πορεία της σχέσης σας και να βρείτε λύσεις σε όλα όσα σας προβληματίζουν. Απ΄ την άλλη και τα οικονομικά σου επαναπρογραμματίζονται σε νέες και περισσότερο σταθερές βάσεις. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) ενδέχεται να σε φορτίσει συναισθηματικά και να σου δημιουργήσει ερωτήματα για την πορεία της ερωτικής σου ζωής. Κατά πόσο αισθάνεσαι ικανοποιημένος στην κατάσταση που βρίσκεται; Υπάρχει κάτι που πρέπει ν΄ αλλάξει για να νιώσεις μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα; Εσύ θα απαντήσεις.

 

 

Δίδυμος

Διδυμάκι μου τα καλά νέα είναι ότι επιτέλους παίρνεις βαθιές ανάσες απ’ τις εκλείψεις στον άξονά σου, που αποτελούν πια παρελθόν. Τα όχι και τόσο ευχάριστα νέα είναι ότι ο Ιανουάριος φέρνει εντάσεις στη δουλειά σου, λόγω του υπερβολικού φόρτου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές θ’ αναγκάζεσαι να τοποθετείς τα αισθηματικά σου σε δεύτερη μοίρα. Ασφαλώς και θα υπάρξουν στιγμές χαράς και διασκέδασης, όμως η πίεση της δουλειάς θα καταναλώνει μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου. Απ΄ την άλλη τα έντονα συναισθήματα που νιώθεις για ένα πρόσωπο ή για μια σχέση που δε μπορεί να βγει στο φως σ’ εξαναγκάζουν να μάθεις τα δικά σου όρια. Ν’ αντιληφθείς τις δικές σου αντοχές. Όμως το θολό τοπίο που κυριαρχεί στη σχέση σου δε βοηθά να δεις την πραγματική εικόνα της. Προτιμάς να ζεις σε μία κατάσταση που στα δικά σου μάτια φαντάζει ονειρική αλλά δεν είναι αληθινή. Αν και το τρέξιμο της καθημερινότητας σε κάνει να ξεφεύγεις για λίγο απ΄ τα προσωπικά σου προβλήματα, οφείλεις να δημιουργήσεις χρόνο για ν’ αναγνωρίσεις τις δικές σου ανάγκες, όπως και του άλλου προσώπου, καθώς η μεταξύ σας επαφή ολοένα και ατονεί. Ίσως ειπωθούν λόγια που δημιουργούν αυταπάτες. Το κακό σενάριο είναι ότι μπορεί κι εσύ να πιστέψεις σε κάτι που δεν υφίσταται και λίγο αργότερα να απογοητευτείς και ν’ απομακρυνθείς περισσότερο απ΄ τη σχέση σου. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, καθώς προς το τέλος του μήνα η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία σου επανέρχονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα στη σχέση σου ή στην επικοινωνία σου με το πρόσωπο της επιλογής σου αποκαθίστανται και η ερωτική σου ζωή δείχνει να αναγεννιέται.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) ανασύρει στην επιφάνεια οικονομικά ζητήματα που ενδεχομένως προέρχονται απ΄ το παρελθόν κι ενώ πίστευες ότι αυτά έχουν λυθεί, αιφνιδιάζεσαι. Απ΄ την άλλη βαθιά συναισθήματα κι ανομολόγητοι πόθοι εξωτερικεύονται με μοναδικό στόχο την ικανοποίησή τους. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) δείχνει να κλείνει ένα κεφάλαιο στις οικονομικές αλλά και τις συναισθηματικές σου επενδύσεις. Προσπάθησε να διακρίνεις τα πρόσωπα που φέρονται χειριστικά απέναντί σου.

 

 

Καρκίνος

Καρκίνε μου ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς φέρει τον τίτλο «δεύτερες ευκαιρίες» υπό την αιγίδα της ανάδρομης Αφροδιτούλας στον Αιγόκερω, που για σένα συμβολίζει τον τομέα του ωροσκοπίου σου που αφορά στις σημαντικές σου σχέσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου επαναπροσδιορίζεις καταστάσεις και συναισθήματα. Αναθεωρείς τη στάση σου απέναντι στο ταίρι σου ή το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει, ενώ περνάς από κόσκινο και τη δική τους συμπεριφορά και δράση. Οι ανάγκες και οι επιθυμίες σου είναι ιδιαίτερα τονισμένες, διψώντας για ικανοποίηση. Μην εγκλωβίζεσαι σε απαισιόδοξες σκέψεις και σενάρια που υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου. Απ΄ την άλλη πρόσωπα του ερωτικού σου παρελθόντος επανέρχονται, όχι απαραίτητα για να ζητήσουν επανασύνδεση. Ίσως η επιστροφή τους να σχετίζεται με εκκρεμή ανεπίλυτα μεταξύ σας ζητήματα, που πρέπει να συζητηθούν, να ολοκληρωθούν και να κλείσουν τον κύκλο τους. Δεν αποκλείεται βέβαια τα ξεκαθαρίσματα ν’ αφορούν και στην υπάρχουσα σχέση σου. Σκέψεις κι ερωτήματα του τύπου που οδηγούμαι παραμένοντας σ΄ αυτή τη σχέση, ή ο άνθρωπος αυτός αν όντως με καλύπτει, θα τριγυρίζουν στο μυαλό σου. Μην κάνεις οποιαδήποτε παρορμητική ενέργεια. Το διάστημα αυτό προσφέρεται περισσότερο να σκεφτείς, να νιώσεις, να συζητήσεις και προς το τέλος του μήνα να λάβεις τις αποφάσεις σου. Τα ίδια ακριβώς πρόκειται να συμβούν και στις επαγγελματικές σου σχέσεις και συνεργασίες. Βοηθοί και υποστηρικτές είναι οι φίλοι σου και η οικογένειά σου. Πρόσεξε την καχυποψία σου αλλά και την εσωστρέφεια που θα σε διακρίνουν το δεύτερο μέρος του μήνα. Οι νέες γνωριμίες και οι κεραυνοβόλοι έρωτες για τους αδέσμευτους είναι πιθανά σενάρια.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) δημιουργεί την ανάγκη και την αίσθηση της αλλαγής στις σημαντικές σου ερωτικές κι επαγγελματικές σχέσεις. Ξαφνικές ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν, αρκεί να τις εκμεταλλευθείς με γνώμονα τη λογική. Η Πανσέληνος στο ζώδιό σου (18/1) δείχνει το τέλος ενός κύκλου σε μια σχέση ή συνεργασία, που χρειάζεται προσεκτική διαχείριση, καθώς τα παιχνίδια εξουσίας μπορεί να δημιουργήσουν εκρηκτικές καταστάσεις.

 

 

Λέων

Λιοντάρι μου τον Ιανουάριο θα νιώθεις ασφυκτικά στη σχέση σου και γενικότερα στην προσωπική σου ζωή. Μοιάζει σαν να μην μπορείς να λάβεις την ικανοποίηση που περιμένεις ν’ αισθανθείς από ένα πρόσωπο ή/και από τη μεταξύ σας κατάσταση. Ευτυχώς, όμως, η δύναμή σου είναι αυτή που θα ΄χει και το βασικότερο ρόλο στο παιχνίδι των σχέσεων. Ειδικά μάλιστα αν περιορίσεις και την τάση σου να ελέγχεις τις καταστάσεις, η τελική έκβαση θ’ αποβεί υπέρ σου. Κι εφόσον μιλάμε για το παιχνίδι των σχέσεων, ο Ιανουάριος θα σου δείξει αλλά κι αποδείξει ότι οι παλιές αγάπες μόνο στον παράδεισο δεν πάνε, αλλά επανέρχονται στο προσκήνιο για να διεκδικήσουν στην καρδιά σου τη θέση που τους αξίζει. Το «αξίζει» ανοίγει βέβαια μια μεγάλη κουβέντα, που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις με τον εαυτό σου. Εκμεταλλεύσου το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα να σκεφτείς τι νιώθεις, τι θέλεις, τι επιθυμείς και τι μπορεί να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου. Μην απελπίζεσαι απ’ τις ξαφνικές αναταραχές που ενδεχομένως βιώσεις στη σχέση, τον γάμο, την οικογένεια αλλά και τα επαγγελματικά σου. Μην απογοητεύεσαι αν τυχόν αντιληφθείς ότι κάποιοι καλοθελητές που σου παρίσταναν τους φίλους, επεδίωκαν κάτι διαφορετικό απ΄ αυτό που έδειχναν. Ακόμη κι αν υπάρξουν στιγμές κρίσης, αυτές θα σε βοηθήσουν ν΄ αντιληφθείς το σημείο που βρίσκεσαι στον τομέα σχέσεις. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα το χαμόγελο φωτίζει και πάλι το πρόσωπό σου, καθώς πρόκειται για διάστημα με έντονη κοινωνικότητα, φλερτ, κατακτήσεις, αλλά και λύσεις σε αισθηματικά προβλήματα. Πρόσεξε μόνο την τάση σου να επιβάλεις στους άλλους τα δικά σου θέλω. Άφησέ τους ελεύθερους και να ξέρεις θα γυρίζουν πάντοτε σ΄ εσένα.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) είναι σα θεραπεία των αρνητικών συναισθημάτων που σου προκαλεί η προσωπική σου ζωή, προσφέροντάς σου ευκαιρίες για επαγγελματική επέκταση που σηματοδοτούν ταυτόχρονα κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) σου δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσεις κάποιες καταστάσεις στη ζωή σου, που αφενός σε οδηγούν πίσω αντί μπροστά, αφετέρου σε πιέζουν ψυχολογικά. Μείνει ανοιχτός σε κάθε είδους προκλήσεις και απόφυγε εμμονικές τάσεις και συμπεριφορές.

 

 

Παρθένος

Παρθένε μου ξεκινάς τη χρονιά σου με επαναπροσδιορισμό της στάσης σου στον τομέα σχέσεις και γενικότερα αναθεωρήσεις των επιλογών σου στα πρόσωπα και τις καταστάσεις που είτε βίωνες είτε εξακολουθείς να βιώνεις. Κι εκεί που κάτι φαίνεται να ξεδιαλύνεις, κάνουν την τρανταχτή επανεμφάνισή τους «μνηστήρες» του ερωτικού σου παρελθόντος και μπλέκουν ακόμη περισσότερα τα ..μπλεγμένα. Όμως δε σε φοβάμαι, επειδή στο τέλος θα βρεις την άκρη, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά. Απ΄ την άλλη τρέχεις να διευθετήσεις και τις υποχρεώσεις στη δουλειά σου, που δείχνουν ολοένα ν΄ αυξάνονται. Γενικότερα η καθημερινότητά σου σε τρέχει, αλλά κι εσύ τρέχεις τα πράγματα και βρίσκεις λύσεις που ικανοποιούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Παράλληλα νέα όνειρα, νέοι στόχοι και νέες φιλοδοξίες φωτίζουν τον ορίζοντά σου και προσελκύουν τους κατάλληλους ανθρώπους, που ΄ναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τις επιδιώξεις σου. Χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που αξιολογείς τους άλλους, καθώς ενδέχεται κάποιες φορές να εξιδανικεύεις πρόσωπα και καταστάσεις και να μη βλέπεις την ουσία που κρύβεται πίσω. Προς το τέλος του μήνα τα επαγγελματικά σου δείχνουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου, με πολλές επαφές και συζητήσεις για νέα εγχειρήματα. Στην περίπτωση που κάποιος δείχνει ν΄ αντιστέκεται και να προβάλλει αντιρρήσεις είτε στις επιδιώξεις είτε στις επιλογές σου, μην τον αντιμετωπίσεις με το γνωστό τρόπο που διακρίνει έναν Παρθένο. Προσπάθησε να γεφυρώσεις τις διαφορές σας, αντί να τις μεγεθύνεις κι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) επιφυλάσσει ξαφνικές νέες γνωριμίες που θα σου γεννήσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα με καταλυτική επίδραση στην ερωτική σου ζωή. Το πάθος θα ΄ναι έντονο και ικανό να σου δημιουργήσει εσωτερικές εντάσεις, που οφείλεις να διαχειριστείς με απόλυτη ψυχραιμία για να συνειδητοποιήσεις την τελική σου επιλογή. Απ΄ την άλλη αν είσαι δεσμευμένος δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να οδηγήσεις τη σχέση σου στο επόμενο στάδιο. Τα αποτελέσματα θα ξεκινήσουν να φαίνονται με την Πανσέληνο στον Καρκίνο (18/1), που σηματοδοτεί την αλλαγή της ζωής σου με θετικό τρόπο αλλά και το κλείσιμο εκκρεμοτήτων με πρόσωπα του φιλικού περιβάλλοντός σου.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ μου με έντονα αμφιθυμικά συναισθήματα σε βρίσκει ο Ιανουάριος. Κι αυτό φυσικά δε σου επιτρέπει να αισθανθείς οικειότητα στη σχέση σου, η οποία παρουσιάζει έντονα σημάδια ατονίας. Γενικότερα βέβαια ο μήνας δεν υπόσχεται πολλά στον ερωτικό τομέα. Θα λέγαμε ότι περισσότερο ασχολείσαι με τη δουλειά σου ή με οικογενειακά ζητήματα, παρά με το ταίρι σου ή/και με το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει. Κι ίσως αυτό να γίνεται και συνειδητά. Βέβαια δεν το λες και παράλογο γιατί η νέα χρονιά απ΄ το ξεκίνημά της επαναφέρει προβλήματα με την οικογένεια που οφείλεις να μην παραβλέψεις, αλλά ν’ ασχοληθείς μαζί τους για να βρεθούν λύσεις. Αυτή τη φορά μάλιστα και τη διάθεση έχεις, αλλά και την ικανότητα να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου, αρκεί να μην το κάνεις με τρόπο υπερβολικό, που ο άλλος μπορεί να εκλάβει ως υποκριτικό. Η πιθανότητα για μια επανασύνδεση με το ερωτικό σου παρελθόν είναι μικρή, όμως ακόμη κι αν εμφανιστεί, ενδέχεται να μη σ΄ ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Περισσότερο θα λέγαμε ότι επιθυμείς ν’ ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο που φέρεσαι στις σχέσεις σου, αλλά και τις εκάστοτε επιλογές σου. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα είναι περισσότερο αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο στον προσωπικό τομέα, με περισσότερη δράση, φλερτ και νέες γνωριμίες που σε βάζουν και πάλι στο παιχνίδι του έρωτα. Απ΄ την άλλη τα οποιαδήποτε προβλήματα με το ταίρι σου αρχίζουν να ομαλοποιούνται ή/και να ολοκληρώνονται στο τέλος του Ιανουαρίου. Φρόντισε όμως καθ’ όλο το χρονικό αυτό διάστημα να μη φέρεσαι κυκλοθυμικά και να μην πυροδοτείς με τον τρόπο σου τις καταστάσεις με το σύντροφο ή/και την οικογένειά σου. Οι δυσκολίες στην επικοινωνία σας είναι βέβαιες.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) ενδέχεται ν’ ανασύρει στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά που αφορούν στη σχέση σου ή/και στην οικογένειά σου, που θα σε ταράξουν. Απ΄ την άλλη το ενδεχόμενο μίας μετακόμισης ή αποχώρησης απ΄ την κοινή εστία είναι πιθανό. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου είτε στην οικογένεια είτε στη σχέση σου, είτε σε μια επαγγελματική συνεργασία, μέσα, όμως, από οριστική ρήξη.

 

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου ο Ιανουάριος προβλέπεται για σένα ένας όμορφος, ερωτικός κι έντονα επικοινωνιακός μήνας, με πολλές ευκαιρίες για φλερτ, νέες γνωριμίες, διασκέδαση αλλά κι εξομάλυνση των δύσκολων καταστάσεων που το τελευταίο διάστημα βιώνεις στη σχέση σου με το ταίρι σου και με την οικογένειά σου. Απ΄ την άλλη όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια ερωτικά σου απωθημένα, που θα επηρεάσουν τον τρόπο που μιλάς και κινείσαι και θα σε κάνουν περισσότερο κυκλοθυμικό. Φρόντισε να περιορίσεις τα συναισθήματα αυτά, αφενός για να μην απομακρύνεις πρόσωπα που δε θέλεις να χάσεις, αφετέρου για να μη διαλύσεις το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις σου. Παράλληλα πρόσωπα που επιστρέφουν στη ζωή σου, διεκδικούν την καρδιά σου είτε με τη μορφή της φιλίας είτε με κάποιες επαγγελματικές προτάσεις που ακούγονται δελεαστικές και δε σε αφήνουν αδιάφορο. Το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου προβλήματα οικογενειακής κυρίως προέλευσης κάνουν την επανεμφάνισή τους, όμως ταυτόχρονα προσφέρονται και οι απαιτούμενες ευκαιρίες για τη διευθέτησή τους. Προς το τέλος του μήνα η ανάγκη σου να βρίσκεσαι περισσότερο κοντά στους οικείους σου, την οικογένειά σου, το σύντροφό σου ή/και το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει, γίνεται πιο έντονη. Οι μετακινήσεις σου αυξάνονται και οι σύντομες αποδράσεις με το ταίρι σου θα σε ανεβάσουν ψυχολογικά. Η ασυνεννοησία στην επικοινωνία σου και οι καθυστερήσεις σε επαγγελματικά ζητήματα κάνουν αισθητή την παρουσία τους προς το τέλος του μήνα. Όμως φαίνεται να μην σ΄ αγγίζουν ιδιαίτερα, επειδή  συναισθηματικά νιώθεις πλέον πλήρης και ασφαλής.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) έχει όλα τα φόντα και δημιουργεί τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για νέες γνωριμίες που θα έρθουν εντελώς ξαφνικά και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επέκταση της προσωπικής σου ζωής ή/και της επαγγελματικής. Ένας νέος κεραυνοβόλος έρωτας, που θ΄ αλλάξει τα υπάρχοντα δεδομένα στη ζωή σου, είναι εξίσου πιθανός. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) φέρνει στο προσκήνιο τα επαγγελματικά σου ή/και θέματα σπουδών και σε καλεί να λάβεις αποφάσεις. Παράλληλα αναθεωρείς και κάποιες απόψεις, που μέχρι σήμερα τηρούσες ευλαβικά.

 

 

Τοξότης

Τοξότη μου οι εκλείψεις στο δικό σου άξονα αποτελούν παρελθόν κι αυτό σημαίνει ότι ο Ιανουάριος σε βρίσκει περισσότερο ανανεωμένο και λιγότερο προβληματισμένο. Οι ανασφάλειες και οι εντάσεις βέβαια δε θα λείψουν στις αρχές του μήνα, όμως η συνέχεια προβλέπεται καλύτερη. Μπαίνεις στη διαδικασία να επαναξιολογήσεις αλλά και να επαναπροσδιορίσεις τις σταθερές στη ζωή σου, είτε αυτό λέγεται σχέση και οικογένεια είτε οικονομικά και επαγγελματικά. Φροντίζεις να διορθώσεις τα κακώς κείμενα στη σχέση σου, ή τις, τυχόν, παρεξηγήσεις με το πρόσωπο που ενδιαφέρεσαι. Παράλληλα επιδιώκεις και νέες επαγγελματικές συνεργασίες, που δείχνουν να ταιριάζουν περισσότερο στις επιθυμίες και τα θέλω σου. Όμως, κατά το δεύτερο μισό του μήνα οι καθυστερήσεις, αναβολές και τα επικοινωνιακά σφάλματα κάνουν την εμφάνισή τους και επηρεάζουν αρκετά τις σχέσεις σου, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές. Αντιμετώπισε τα γεγονότα με περισσότερο χιούμορ κι ευχάριστη διάθεση. Αν είσαι αδέσμευτος θα παρουσιαστούν ευκαιρίες για νέες γνωριμίες ή/και για μία επανασύνδεση με πρόσωπο του ερωτικού σου παρελθόντος, που ενδέχεται όμως να σε αφήσει και παγερά αδιάφορο. Σε κάθε περίπτωση το δικό σου πάρτι ξεκινά προς το τέλος του μήνα, που η κοινωνικότητά σου εκτοξεύεται και μαζί της κι η διάθεσή σου για έντονη διασκέδαση. Η επικοινωνία με το σύντροφό σου ή/και με το πρόσωπο της επιλογής σου βελτιώνεται περισσότερο και οι καταστάσεις διαμορφώνονται ώστε να αισθανθείς συναισθηματικά αλλά και υλικά πλήρης κι ασφαλής.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) σε ωθεί σε νέα ξεκινήματα αναφορικά με τον τρόπο που βιώνεις την καθημερινότητά σου, αλλά και στην επί της ουσίας επανεκκίνηση της σχέσης με το σύντροφό σου. Θέλεις και θα καταφέρεις να έρθετε πιο κοντά και να προσθέσετε το αλατοπίπερο που έλειπε στη σχέση σας, ώστε να ανανεωθείτε. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) φέρνει παρασκήνιο αλλά κι έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις που μπορεί να δημιουργήσουν αποστασιοποίηση και μια πρόσκαιρη απομάκρυνση απ΄ το ταίρι σου, κυρίως ψυχική.

 

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου αν και ο Ιανουάριος σε βαφτίζει πρωταγωνιστή με τη συγκέντρωση αρκετών πλανητών στο ζώδιό σου, ταυτόχρονα προβλέπεται ένας ιδιαίτερα απαιτητικός μήνας για τις σχέσεις σου. Σαφώς και θα ΄χεις ευκαιρίες για επανασυνδέσεις και πιθανότητες για νέες γνωριμίες. Επιπλέον το ενδεχόμενο να κυριαρχήσει στην προσωπική σου ζωή μια ερωτο-φιλία που κρατά χρόνια, είναι πολύ πιθανό. Ωραία μέχρι εδώ. Όμως προτού αφεθείς σ’ αυτό που σου προσφέρεται, απαιτείται να κάνεις κάποιες αναθεωρήσεις ή/και συμβιβασμούς είτε στον τρόπο που επιλέγεις να φέρεσαι σε μία σχέση είτε και στις προτεραιότητες που ‘χεις θέσει για τον εαυτό σου. Απ΄ την άλλη το πλανητικό σκηνικό σε ωθεί στη διαδικασία να παλέψεις και να νικήσεις τα πάθη σου, να μην αναλώνεσαι σε ανούσιες καταστάσεις που σ΄ επιστρέφουν σ’ ένα παρελθόν που έχει πολλάκις αποδείξει ότι όχι μόνο δεν έχει μέλλον, αλλά δεν παρουσιάζει καν ένα σημάδι βελτίωσης, αλλαγής κι ελπίδας. Παράλληλα τα επαγγελματικά σου είναι ένας παράγοντας σημαντικός και για το μήνα αυτό. Η δράση σου θα επικεντρώνεται συχνά σε συζητήσεις κι επαφές για συνεργασίες και προτάσεις που δείχνουν ότι μπορούν να σου αποφέρουν περισσότερα οικονομικά οφέλη. Μην εγκλωβιστείς στην απαισιοδοξία που σε διακατέχει το δεύτερο μισό του μήνα, ως αποτέλεσμα καθυστερήσεων και αναβολών στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σου. Δείξε ψυχραιμία κι εμπιστοσύνη στις δικές σου δυνάμεις. Το σενάριο διαφοροποιείται προς το τέλος του μήνα, με την ψυχολογία σου να βελτιώνεται. Νιώθεις μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα.

Η Νέα Σελήνη στο δικό σου ζώδιο (2/1) δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα δυναμικό ξεκίνημα στην προσωπική σου ζωή, αφού βέβαια βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία εκκαθάρισης τοξικών καταστάσεων, που εξακολουθείς να κρατάς στη ζωή σου, ενώ γνωρίζεις ότι το μόνο που σου προσφέρουν είναι ένα προσωρινό παρόν χωρίς μέλλον. Το αποτέλεσμα θα φανεί με την Πανσέληνο στον Καρκίνο (18/1) που σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου στα προσωπικά αλλά και στα επαγγελματικά σου. Μην προκαλείς το ταίρι σου ή το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει με την εξουσιαστική και κάποιες φορές απόλυτη στάση σου.

 

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου ο Ιανουάριος ξεκινά με το δίδυμο Κρόνου-Ουρανού να εξακολουθεί να σε πιέζει, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο τις καταστάσεις που βιώνεις. Η κυκλοθυμία σου είναι έντονη και τα συναισθηματικά σου ξεσπάσματα αρκετά συχνά. Ενδεχομένως αυτό που χρειάζεται για ν΄ απεγκλωβιστείς από μια κατάσταση που δε δείχνει ν’ αλλάζει, είναι ν΄ αλλάξεις εσύ τον τρόπο που βλέπεις αυτή την κατάσταση και αντιμετωπίζεις τις όποιες δυσκολίες εμφανίζονται. Η αισθηματική σου ζωή περνά από σαράντα κύματα. Παρελθοντικά προβλήματα και λάθη είτε απ΄  την πλευρά σου είτε απ΄ την πλευρά του συντρόφου σου εμφανίζονται συνεχώς για να σας υπενθυμίσουν το χάσμα μεταξύ σας αλλά και να εξαφανίσουν την πιθανότητα εύρεσης μιας λύσης που θα δυναμώσει περισσότερο τη σχέση σας. Δείξε ψυχραιμία και κάνε υπομονή γιατί προς το τέλος του μήνα η κατάσταση διαφοροποιείται με θετικό τρόπο, καθώς φαίνεται ότι και οι δύο είστε έτοιμοι ν’ απεγκλωβιστείτε απ΄ το παρελθόν και να ξεκινήσετε τη σχέση σας απ΄ την αρχή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξεις το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου με τον Ερμή στο ζώδιό σου να ξεκινά την ανάδρομη πορεία του, προκαλώντας κυκλοθυμία, ευερεθιστότητα και δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων σου. Προσπάθησε το χρονικό αυτό διάστημα ν’ αποφύγεις νέα ξεκινήματα είτε στις σχέσεις είτε στις συνεργασίες σου. Επικεντρώσου στο να ολοκληρώσεις εκκρεμότητες και να διορθώσεις σφάλματα. Προς το τέλος του μήνα η ψυχολογία σου αλλάζει, γίνεσαι περισσότερο εξωστρεφής και η δράση σου επικεντρώνεται στους βασικούς τομείς της ζωής σου.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) σε ωθεί να αλλάξεις την ψυχολογία σου, όπως και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής σου. Επιπλέον δημιουργεί τις ευκαιρίες για να καταφέρεις στο διάστημα που ακολουθεί να κλείσεις τον κύκλο με σχέσεις και ζητήματα που συνεχίζουν να σε ταλαιπωρούν. Ενδεχομένως μια ξαφνική είδηση που αφορά στην οικογένεια να σε ταράξει, αλλά και να σε απελευθερώσει. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα στα επαγγελματικά σου, που είτε προκλήθηκαν από εσένα είτε από πρόσωπα που ενεργούσαν παρασκηνιακά σε βάρος σου. Οι ευκαιρίες όμως ν’ απαλλαγείς από καταστάσεις που σε επιβαρύνουν είναι με το μέρος σου.

 

 

Ιχθείς

Ψαράκι μου με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιό σου αλλά και με την Αφροδιτούλα σε φιλική θέση, αν και ανάδρομη, ο μήνας προβλέπεται καλός σε αισθηματικό επίπεδο. Οι επανασυνδέσεις με παλιές γνωριμίες, είτε φιλικές είτε αισθηματικές, θα ΄χουν την τιμητική τους. Μια φιλία που υφίσταται για καιρό στη ζωή σου, ίσως πάρει τη μορφή επίσημης σχέσης. Η κινητικότητα στη ζωή σου αφορά κυρίως σε πρόσωπα που έρχονται, φεύγουν, επανέρχονται και διεκδικούν. Η τελική επιλογή είναι δική σου, φρόντισε όμως να μην εξιδανικεύεις οτιδήποτε φαντάζει ονειρικό. Επειδή στο τέλος ο θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας κι αυτός που κλαίει είσαι εσύ. Απ΄ την άλλη πρέπει να δείξεις προσοχή στον τρόπο που επικοινωνείς και κινείσαι στην καθημερινότητά σου και στη δουλειά σου. Ίσως έχεις αποσυντονιστεί απ΄ την πραγματικότητα και μπορεί να κάνεις λάθη, που θα κοστίσουν. Η εσωστρέφειά σου γίνεται εντονότερη το δεύτερο μισό του μήνα, όπου εμφανίζονται παρελθοντικά τραύματα ή/και κάποια απωθημένα,  που θα παλέψεις για να τα θεραπεύσεις και να θεραπευτείς. Το μυστικό για ν’ απεγκλωβιστείς πιο εύκολα απ΄ αυτή την κατάσταση, είναι να διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και να μην απομονώνεσαι. Να μιλάς ανοιχτά στο ταίρι σου. Προς το τέλος του μήνα αφοσιώνεσαι στις επιθυμίες και τους στόχους σου. Παράλληλα, όμως, καλείσαι ν΄ αντιμετωπίσεις παρεξηγήσεις με φίλους ή/και ασυνεννοησίες στη σχέση σου, που με λίγη καλή θέληση μπορούν να λυθούν. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο ένα φιλικό πρόσωπο να σε διεκδικήσει ερωτικά και δεν αναφέρομαι στη φιλία που, ήδη, γνωρίζεις πως είναι έρωτας.

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) φέρνει δίπλα σου φίλους, αγαπημένα πρόσωπα αλλά και επαγγελματικές προτάσεις που θα καλύπτουν τις επιθυμίες και θα προωθούν τα σχέδιά σου. Παράλληλα νέες γνωριμίες πρόκειται ν΄ αποδειχθούν εξαιρετικά ωφέλιμες κι επιβοηθητικές στα κάθε είδους σχέδιά σου. Η ερωτική για σένα Πανσέληνος στον Καρκίνο (18/1) ενδέχεται να σου προσφέρει έναν έρωτα μοιραίο, που θ΄ αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα στη ζωή σου και θα ταρακουνήσει όλα όσα θεωρούσες σταθερά και μη διαπραγματεύσιμα.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου