Article of the day: Η Άννα Μετόχη μιλάει για όλα εκείνα που από αγάπη δε λέμε. Δες εδώ.

chen-liu-kzh8x0q4nvo-unsplash

Για κάποιους το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε, για άλλους, όμως, συνεχίζεται. Και φαίνεται ότι ο Σεπτέμβριος δε θα μας απογοητεύσει ιδιαίτερα, αντίθετα θα προσπαθήσει να μας δυναμώσει, ώστε να αντεπεξέλθουμε στο υπόλοιπο δύσκολο 2021. H Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) βοηθά να βρούμε το συνηθισμένο ρυθμό στην καθημερινότητά μας. Ένας νέος κύκλος ξεκινά, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο θα δούμε πολλά. Σ΄ άλλα νέα η αγαπημένη Αφροδίτη κάνει την είσοδό της στο Σκορπιό (11/9) κι ο έρωτας γίνεται μυστηριώδης, παθιασμένος, με τα συναισθήματα να βιώνονται ακραία και τις σχέσεις να χρειάζονται απόλυτη εμπιστοσύνη. Η Πανσέληνος στους Ιχθείς (21/9) μας παρασύρει σε ροζ «ποσειδώνιες» συγκινήσεις κι υπόγειες ενέργειες, που αν δεν αποφευχθούν θα δημιουργήσουν θέματα. Είναι η στιγμή αυτή που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια απ’ το ψέμα. Την ίδια μέρα ο Ήλιος εισέρχεται στο Ζυγό και το φθινόπωρο ξεκινά επίσημα. Ο Σεπτέμβρης ολοκληρώνεται με την αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό και το παρελθόν επανέρχεται. Ασφαλώς και δεν μπορούμε κάτι άλλο να κάνουμε, πέρα από σιωπή κι υπομονή.

 

Κριός

Κριάρι μου ο μήνας ξεκινά για σένα κάπως απογοητευτικά στα προσωπικά σου. Κάποιες οικονομικές ευκαιρίες έρχονται για να ισορροπήσουν λίγο την κατάσταση και ν΄ απαλύνουν την απαισιοδοξία σου. Οι καθυστερήσεις στις επιδιώξεις σου σε κουράζουν, χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Σου συνιστώ υπομονή και ψυχραιμία επειδή απ’ τα μέσα του μήνα, με τον Άρη στο Ζυγό, σε βλέπω να γκρεμίζεις τα πάντα στο διάβα σου. Συγκράτησε όσο μπορείς τον υπερβολικό συναισθηματισμό και τα νεύρα σου, μπας και σώσεις καμιά σχέση. Καταλαβαίνεις ότι ο Άρης στο Ζυγό βάζει στο στόχαστρο τη σχέση με το ταίρι σου ή το επίδοξο ταίρι και τους συνεργάτες σου. Αυξάνει τόσο πολύ τις υποχρεώσεις στη δουλειά σου, που δε θα μένει ιδιαίτερος χρόνος για σένα. Και τα νεύρα σου θα εξακολουθούν να γίνονται σμπαράλια. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα ο Ήλιος στο αντίθετο από σένα ζώδιο του Ζυγού φωτίζει τη σχέση με το σύντροφό σου κι αυτό σημαίνει ότι εκείνος έχει τον πρώτο λόγο για την εξέλιξή σας. Το κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσεις, το γνωρίζεις μόνο εσύ.

Με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) ίσως αντιμετωπίσεις εντάσεις και παρεξηγήσεις στον επαγγελματικό σου χώρο. Αν τις χειριστείς σωστά, μπορείς να βγεις κερδισμένος και γιατί όχι, ν’ ανέβεις και μια κλίμακα παραπάνω. Παράλληλα με το φεγγάρι αυτό είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.  Η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9) σε φέρνει αντιμέτωπο με τα λάθη και τα κίνητρα που σε ώθησαν να εκδηλώσεις συγκεκριμένες συμπεριφορές. Ίσως επιρρίψεις περισσότερες ευθύνες απ΄ αυτές που σου αναλογούν. Φοβίες έρχονται στην επιφάνεια για να τις αντιμετωπίσεις. Με τον ανάδρομο Ερμή στο Ζυγό, στο τέλος του μήνα, ετοιμάσου για πολλές-πολλές αναθεωρήσεις στις σημαντικές για σένα προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις.

 

Ταύρος

Ταύρε μου ο μήνας για σένα ξεκινά αισιόδοξα. Αν καταφέρεις να κλέψεις λίγες ακόμη μέρες για να συνεχίσεις τις διακοπές σου και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, θα ΄ναι ιδανικό. Είσαι εξωστρεφής κι αυτό σημαίνει περισσότερες κοινωνικές επαφές και γνωριμίες. Αισθηματικά αλλά κι επαγγελματικά ευνοείσαι σημαντικά με την είσοδο της Αφροδίτης στο απέναντι από σένα ζώδιο του Σκορπιού, από τις 11/9 και μετά. Η Αφροδίτη θα συμβάλλει στη βελτίωση της ερωτικής σου σχέσης και ζωής, όμως αν είσαι επιρρεπής σε «παράνομα» τερτίπια, πρέπει να συγκρατηθείς. Ταυτόχρονα θα σου προσφέρει πολλές νέες επαγγελματικές ευκαιρίες ή/και συνεργασίες. Σ΄ αυτό συνηγορεί και ο Άρης στο ζώδιο του Ζυγού, που βάζει τα δυνατά του για ν΄ ανανεώσει την επαγγελματική σου ζωή. Οργανώνεσαι περισσότερο κι αυτό συμβάλλει θετικά και στην καθημερινότητά σου, που θα συμπεριλαμβάνει αρκετές στιγμές προσωπικής ευχαρίστησης. Πρέπει, όμως, να προσέξεις την επικοινωνία σου και τα μηνύματα που στέλνεις. Ο Άρης απ΄ την ίδια θέση είναι ικανός να δημιουργήσει εντάσεις. Την ίδια προσοχή πρέπει να δείξεις και σε κάθε είδους οικονομική συναλλαγή.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) εγκαινιάζει για σένα ένα διάστημα με περισσότερη αισιοδοξία και δημιουργικότητα, αλλά και θετικές εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή. Δεν αποκλείεται εάν είσαι ελεύθερος να ξεκινήσεις μια νέα σχέση με προοπτική εξέλιξης. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη και για την απόκτηση παιδιού, εφόσον το επιθυμείς. Η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9) φωτίζει τις προσωπικές σου σχέσεις αλλά και τις σχέσεις με φίλους, ομάδες, συλλόγους και γενικότερα με το κοινωνικό σύνολο. Αν κάποιες έχουν βαλτώσει, δεν αποκλείεται ν’ αποφασίσεις την οριστική διακοπή τους. Σε διαφορετική περίπτωση οι σχέσεις ενδυναμώνονται και μάλιστα δεν αποκλείεται και μια επισημοποίηση. Γενικότερα ν’ αναμένεις αλλαγές στις σχέσεις σου. Δεν πρέπει να ξεχάσεις την πορεία του Ερμή που προς το τέλος του μήνα θα κινείται ανάδρομος στο Ζυγό και το διάστημα αυτό δεν ευνοεί τη δημιουργία νέων σχέσεων κι επαγγελματικών συνεργασιών.

 

Δίδυμος

Αγαπημένε Δίδυμε ο Σεπτέμβριος σε βρίσκει σε καλοκαιρινό mood. Το κλίμα κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα είναι ιδιαίτερα ερωτικό και σου προσφέρει όμορφες και χαλαρές στιγμές με το σύντροφό σου ή/και με το φιλικό σου περιβάλλον. Κάποια οικογενειακά ζητήματα ή θέματα που αφορούν στο σπίτι σου, συνεχίζουν να σε προβληματίζουν. Η καλή σου διάθεση σε βοηθά στο να βρίσκεις λύσεις, που δεν αφήνουν κανένα δυσαρεστημένο. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα μπορεί να εξελιχθεί είτε σε ρομαντική κομεντί είτε σε θρίλερ. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό μπορεί να σε φέρει κοντά σ΄ ένα πρόσωπο που σε ιντριγκάρει και το ειδύλλιο να εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα. Απ΄ την άλλη ενδέχεται κάτι να κρύβεις, που όμως αργότερα θ’ αποκαλυφθεί. Με τον Άρη στο Ζυγό η διάθεσή σου βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, αν κι η καχυποψία θα υπάρχει πάντοτε στην άκρη του μυαλού σου. Παρ’ όλ΄ αυτά κατορθώνεις ιδιαίτερα στον επαγγελματικό χώρο να ξεπερνάς όλα τα εμπόδια, κυνηγώντας τους στόχους σου και μόνο. Τα πράγματα εξελίσσονται ακόμη καλύτερα και με περισσότερες ευκαιρίες το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, που ο Ήλιος διανύει το Ζυγό. Δίπλα σου βρίσκονται άνθρωποι που σε στηρίζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν στις επιδιώξεις σου, φτάνει να πιστέψεις εσύ πρώτα στον εαυτό σου. Θα σ’ ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) στρέφει το βλέμμα σου στην οικογένεια και το σπίτι. Προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετώπιζες με τα μέλη της οικογένειάς σου έρχονται στην επιφάνεια κι αναζητούν λύσεις, τις οποίες καλείσαι να βρεις και θα το κάνεις. Επιπλέον η περίοδος αυτή ευνοεί και τις μετακομίσεις, στην περίπτωση που το επιθυμείς.  Η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9) φέρνει αλλαγές στην εργασία σου μέσα από καθυστερήσεις και μια γενικότερη αστάθεια. Στο τέλος του μήνα, με την αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό, παρελθοντικές σχέσεις μπλέκονται στο παρόν σου και ζητούν δικαίωση αλλά και λύτρωση.

 

Καρκίνος

Καρκίνε μου ο Σεπτέμβριος θα ΄ναι έντονος απ΄ το ξεκίνημά του κι όχι απαραίτητα για κακό. Τα οικονομικά φαίνεται να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου. Προσπαθείς να βρεις λύσεις ώστε να καλύψεις κάποιες τρύπες, που προέκυψαν πρόσφατα. Και θα το κάνεις. Με την είσοδο της Αφροδίτης στο Σκορπιό, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα κι έπειτα, εγκαινιάζεται για σένα ένα διάστημα με ένα καινούριο συναισθηματικό ειδύλλιο. Παράλληλα και τα οικονομικά σου βελτιώνονται. Στη συνέχεια ο Άρης στο Ζυγό θα σε κάνει, θέλοντας και μη, ν΄ ασχοληθείς με την οικογένεια, τους γονείς και το σπίτι σου. Σε γενικότερες γραμμές επικεντρώνεσαι περισσότερο στην ιδιωτική σου ζωή και προσπαθείς να συμμαζέψεις τ΄ ασυμμάζευτα. Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να ελέγχεις τις εσωτερικές σου εντάσεις και να μην τις εξωτερικεύεις στους οικείους σου. Βέβαια εάν εργάζεσαι απ΄ το σπίτι, σε βλέπω όλο και με κάποιο συνάδελφο να τσακώνεσαι, έστω και τηλεφωνικά.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) σε «σπρώχνει» κοντά σε φίλους και συγγενείς με τους οποίους έρχεσαι πιο κοντά, που ούτε κι εσύ ο ίδιος δεν θα καταλάβεις με ποιο τρόπο έγινε αυτό. Παράλληλα οι μετακινήσεις σου θα ΄ναι αρκετά συχνές, ενδεχομένως και λόγω δουλειάς. Γενικότερα θα υπάρχει έντονη κινητικότητα στο φιλικό και στον επαγγελματικό κύκλο, που δεν αποκλείεται να φέρει και νέες γνωριμίες. Μια συναισθηματική αναστάτωση θα την περάσεις αλλά κι αυτό δε θα ΄ναι για κακό. Με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) μέσα από εντάσεις και ξεσπάσματα θα συνειδητοποιήσεις τις αληθινές επιθυμίες και τα θέλω σου. Κι ίσως η Πανσέληνος αυτή να σε «πείσει» να κυνηγήσεις και τα πιο τρελά όνειρά σου. Προς το τέλος του μήνα, με την αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό, παρελθοντικά προβλήματα με την οικογένεια και το σπίτι επανέρχονται δυναμικά, ζητώντας μια οριστική επίλυση.

 

Λέων

Λιοντάρι μου ο Σεπτέμβριος ξεκινά θετικά για σένα. Γνωρίζω καλά πόσο σε ταλαιπώρησε ο Κρόνος και θα συνεχίσει να σε ταλαιπωρεί. Ίσως, όμως, να πρέπει να μάθεις ν΄ αντιμετωπίζεις τις σχέσεις σου, από μια σκοπιά διαφορετική απ’ αυτή που γνωρίζεις. Σ΄ άλλα νέα τα οικονομικά σου ευνοούνται μέχρι και τις 20/9, γι΄ αυτό φρόντισε να γεμίσεις τον κουμπαρά σου, επειδή αυτό θα σε βοηθήσει να καλύψεις πολλές τρύπες. Ο Άρης στο Ζυγό απ΄ τα μέσα του μήνα σε φέρνει σε επαφή με φίλους και συγγενείς. Θα συνειδητοποιήσεις ότι πολλοί είναι αυτοί που σε στηρίζουν και σε αγαπάνε. Οι μετακινήσεις σου θ’ αυξηθούν και δεν αποκλείεται ν’ αφορούν κι επαγγελματικούς λόγους. Πρόκειται για ένα διάστημα, που μπορείς να προωθήσεις τον εαυτό σου και τα σχέδιά σου. Πρέπει να προσέξεις περισσότερο τους συνεργάτες σου, καθώς δεν αποκλείεται κάποιοι να ενεργούν πισώπλατα, έχοντας στόχο τη δυσφήμισή σου. Με την Αφροδίτη στο Σκορπιό προκύπτουν κάποιες αναστατώσεις στο σπίτι και την οικογένεια. Αν τις διαχειριστείς σωστά, θα εξαφανιστούν γρήγορα.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) ενδέχεται να φέρει μία πρόσκαιρη καθυστέρηση στα επαγγελματικά σου σχέδια. Παράλληλα σου δίνεται η ευκαιρία ν’ αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου και να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες είτε οικονομικές είτε της καθημερινότητάς σου, ώστε αργότερα να μην τις βρεις μπροστά σου. Κι αυτό το αργότερα, ίσως, ν΄ αφορά στην Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9), που φωτίζει τα οικονομικά σου και κυρίως όσα εμπλέκονται και τρίτοι. Έκτακτες οφειλές ενδέχεται να προκύψουν και να πρέπει να ρυθμίσεις ή/και να εξοφλήσεις ολοσχερώς. Παράλληλα μέσα από γεγονότα θα αποφασίσεις ν΄ αποκοπείς από ανθρώπους και σχέσεις που νιώθεις ότι ρουφάνε την ενέργειά σου. Στο τέλος του μήνα, με την αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό, φίλοι απ’ το παρελθόν έρχονται κοντά σου. Δεν αποκλείεται μια φιλική σχέση να εξελιχθεί σε ερωτική.

 

 

Παρθένος

Παρθένε μου ο Σεπτέμβρης ξεκινά ελπιδοφόρα για σένα, αν και κατά το μεγαλύτερο μέρος του, θέλοντας και μη, τα οικονομικά σου θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Σ΄ αυτό συνηγορεί κι ο Άρης που απ΄ τα μέσα του μήνα και μετά, στο δεύτερο οίκο των οικονομικών σου, φροντίζει για την αύξηση των χρημάτων σου. Ενώ πραγματικά παλεύεις για ν’ αποκτήσεις μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές, παράλληλα είναι πολλές οι φορές που θα ενεργείς παρορμητικά. Αυτό σημαίνει δαπάνες, που μπορεί να φτάσουν και στο όριο της υπερβολής. Μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις και προσπάθησε να αρκεστείς μόνο στα αναγκαία έξοδα. Στα πολύ καλά νέα του μήνα είναι η Αφροδιτούλα στον Σκορπιό. Βιώνεις τα συναισθήματά σου έντονα και τα  εκφράζεις. Όταν μιλάς για όσα νιώθεις, είτε θετικά είτε αρνητικά, οι εξελίξεις στις σχέσεις σου είναι μόνο θετικές. Γιατί και τα σφάλματα μπορείς να διορθώσεις αλλά και ο άλλος γνωρίζει αυτό που αισθάνεσαι. Γενικότερα η προοπτική στην προσωπική σου ζωή είναι θετική.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (7/9) επιδιώκει να φέρει έναν αέρα ανανέωσης στη ζωή σου. Κοινωνικά, προσωπικά κι επαγγελματικά θα ΄χεις μια σημαντική θετική εξέλιξη, ακόμη κι αν υπάρξει καθυστέρηση. Η περίοδος αυτή είναι και η πιο ευνοϊκή για να βελτιώσεις και την εικόνα σου στους βασικούς τομείς της ζωής σου. Όμως η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9) δε θα ΄ναι εύκολη. Το φεγγάρι αυτό φωτίζει τις σημαντικές σου σχέσεις. Όταν ο φακός επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες, αντιλαμβάνεσαι ότι εμφανίζονται όχι μόνο τα θετικά χαρακτηριστικά αλλά και τα αρνητικά, που ΄ναι και το ζητούμενο αυτής της Πανσελήνου. Ο μήνας ολοκληρώνεται με την αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό, που πάλι θα σε στρεσάρει οικονομικά.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου ο Σεπτέμβρης ξεκινά με την Αφροδιτούλα πάνω σου κι αυτό σημαίνει ότι οι ευχάριστες κι ερωτικές στιγμές συνεχίζονται μέχρι και την 11/9, που η Κυβερνήτης σου περνά στο Σκορπιό. Απ΄ τη θέση αυτή φροντίζει για την τσεπούλα σου, επιθυμώντας να τη γεμίζει με χρήματα, που αν τα διαχειριστείς συνετά, η τσεπούλα αυτή δε θα αδειάσει. Άρα πρόσεχε πού και σε τι ξοδεύεις. Με τον Άρη στο ζώδιό σου, απ΄ τα μέσα του μήνα και μετά, ναι μεν θα ξεχειλίζεις από ενέργεια, όμως, ταυτόχρονα η βιασύνη σου κι η τάση να ενεργείς παντού παρορμητικά, δε θα σου βγει σε καλό. Να ΄σαι περισσότερο προσεκτικός, επειδή θα ΄σαι επιρρεπής και στα ατυχήματα. Γενικότερα τον μήνα αυτό φαίνεται να επηρεάζεσαι περισσότερο απ΄ τους άλλους και απ’ όλα όσα συμβαίνουν κοσμικά. Με τον Ήλιο στο ζώδιό σου, το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, θ’ αρχίσεις να προβάλλεσαι και να απαιτείς. Πρόσεξε, όμως, πού και σε ποιον επενδύεις. Αν σκεφτείς λογικά και πρακτικά, πολλά απ΄ τα σχέδιά σου στους σημαντικούς τομείς της ζωής σου θ΄ αρχίσουν να παίρνουν μορφή και μάλιστα κάποια απ΄ αυτά θα σταθεροποιηθούν.

Με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) ενδέχεται να θελήσεις ν’ αποτραβηχτείς από πρόσωπα και καταστάσεις που σε φορτίζουν και σε αποδυναμώνουν συναισθηματικά. Θέλεις να επικεντρωθείς στον εαυτό σου και ν΄ αφουγκραστείς τις ανάγκες και τα θέλω σου. Ενδέχεται, μάλιστα, ν΄ αποκοπείς κι από κάποια πρόσωπα. Απ΄ την άλλη η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9) ρίχνει φως στα επαγγελματικά σου και γενικότερα την καθημερινότητά σου. Δεν αποκλείεται με το φεγγάρι αυτό να κάνεις δραστικές αλλαγές, που θα ευνοήσουν και τα οικονομικά σου. Στο τέλος του μήνα με τον Ερμή ανάδρομο στο δικό σου ζώδιο, ένα πρόσωπο του παρελθόντος φαίνεται να επιστρέφει και μάλλον θα βάλεις εσύ το χεράκι σου για να γυρίσει. Επειδή, όμως, τα κίνητρά σου είναι ξεκάθαρα εγωιστικά, μήπως να το σκεφτόσουν ξανά;

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου ο Σεπτέμβρης στο ξεκίνημά του σε βρίσκει να παλεύεις με τη δουλειά σου και τα οικονομικά, ενώ παράλληλα θέτεις και νέους επαγγελματικούς στόχους. Πιθανότατα, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, να δεις πολλά απ΄ τα σχέδιά σου να πραγματοποιούνται. Ακόμη κι αν υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις και τα οικονομικά σου βελτιώνονται. Σε προσωπικό επίπεδο οι συναισθηματικές εκκαθαρίσεις αλλά και αποκοπές εξακολουθούν να συμβαίνουν τουλάχιστον μέχρι και την 11/9, που η Αφροδίτη κάνει την είσοδό της στο ζώδιό σου. Η αισθηματική σου ζωή αλλάζει. Εσύ ο ίδιος αλλάζεις, λάμπεις, σαγηνεύεις κι εκφράζεσαι επιτέλους. Δίχως να μπορείς να συγκρατήσεις ακόμη και τα βαθύτερα ένστικτά σου, τα θύματά σου πέφτουν στα πόδια σου, το ένα μετά το άλλο. Με τον Άρη στο Ζυγό απ΄ τα μέσα του μήνα και μετά, η ψυχολογία σου δε θα λέγαμε ότι είναι κι η καλύτερη. Αντιμετωπίζεις θέματα αυτοπεποίθησης και χάνεις την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους. Κι ως προς τους άλλους όχι άδικα, καθώς δε θα μπορείς εύκολα ν’ αντιληφθείς κάποια παιχνίδια που παίζονται πίσω απ΄ την πλάτη σου. Δώσε προσοχή σε αρκετά ερωτικά απωθημένα που, μάλλον, θα βγουν στην επιφάνεια και το αποτέλεσμα δε θα ΄ναι το επιθυμητό.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) ενδέχεται να φέρει κάποιες καθυστερήσεις στις επιδιώξεις σου, όμως η στήριξη που θα λάβεις από την οικογένεια, τους φίλους και γενικότερα τους οικείους σου θα ΄ναι γενναιόδωρη.  Η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9) φωτίζει το συναισθηματικό σου τομέα και δεν αποκλείεται μέσω φίλων να κερδίσεις ερωτικά ένα πρόσωπο. Γενικότερα οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στα αισθηματικά σου, όπως και δεν αποκλείεται μια φιλία να εξελιχθεί σε σχέση. Στο τέλος του μήνα με την αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό παρελθοντικά ζητήματα έρχονται ξανά στο φως, μέσω αποκαλύψεων. Κι όλοι ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάς τις αποκαλύψεις, αρκεί να μπορείς πάντοτε να τις ελέγχεις!

 

Τοξότης

Τοξότη μου το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σου προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για να πραγματοποιήσεις ένα στόχο σου, που αφορά στα επαγγελματικά σου. Κυνηγάς όλα όσα «μυρίζεσαι» ότι σ’ εξυπηρετούν κι επικεντρώνεσαι στην καριέρα σου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι ο Σεπτέμβριος ξεκινά για σένα δυναμικά. Και παρόλο που κυνηγάς, όπως είπαμε, τους στόχους σου, κάτι σε κάνει να κινείσαι εντός γνώριμων κι ασφαλών πλαισίων, παρόλο που μέσα σου θέλεις να ρισκάρεις. Και με τον Άρη στο Ζυγό, μάλλον, θα το κάνεις. Σε κάθε περίπτωση ο Άρης απ΄ τη θέση αυτή βοηθά περισσότερο κι ενισχύει την κοινωνικοποίησή σου, αλλά και την ατομική σου προβολή. Φρόντισε, όμως, να μην επικεντρωθείς σε όσα δε σε ωφελούν, με κίνδυνο να σου αποσπάσουν την προσοχή και να σε κάνουν να παρεκκλίνεις της πορείας σου. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό, απ’ τις 11/9 και μετά, φαίνεται να θολώνει την κρίση σου αλλά και τις καταστάσεις που επικρατούν σε συναισθηματικό επίπεδο. Ίσως θελήσεις να ΄ρθεις σε επαφή μ΄ ένα πρόσωπο που για κάποιο λόγο δεν είναι εφικτό να ΄στε μαζί. Αισθηματικά ο επόμενος μήνας θα σου προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες. Για την ώρα κάνε υπομονή.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) φέρνει καθυστερήσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο. Απ΄ την άλλη εσύ προσπαθείς να προβάλλεις τον εαυτό σου, επιδιώκοντας να εντυπωσιάσεις τους γύρω σου. Πρόσεξε, όμως, οι προσπάθειές σου αυτές να ‘χουν ουσία και να στηρίζονται σε σταθερές βάσεις. Μην υπόσχεσαι λαγούς με πετραχήλια, προκειμένου να γίνεις αρεστός.  Με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) η όποια ασυνέπειά σου απέναντι στην οικογένεια, αλλά και στο οικείο περιβάλλον σου, θα ΄χει κόστος. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος ούτε για οριστικές αποφάσεις, αλλά ούτε και για δεσμεύσεις, που πιθανότατα δε θα υλοποιηθούν. Ενδέχεται, όμως, κάποιες αποκαλύψεις ν’ αποβούν προς όφελός σου.

 

Αιγόκερως

Αγαπημένε Αιγόκερε η εύνοια του τελευταίου διαστήματος του Αυγούστου συνεχίζεται και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Δία να εγγυάται επαγγελματικές επιτυχίες, αναπτερώνοντας το ηθικό σου. Η εικόνα σου βελτιώνεται και το διάστημα αυτό μπορείς να προβάλλεις τα ταλέντα σου πάνω στο αντικείμενο που εργάζεσαι. Στο ίδιο πεδίο κινείται σε γενικές γραμμές όλος ο μήνας, με τον επαγγελματικό τομέα να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου. Με τον Άρη στο Ζυγό, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, μάχεσαι για να κατακτήσεις τους στόχους που έχεις θέσει προκειμένου για την άνοδο της καριέρας σου, παρόλο που μπορεί να συναντάς εμπόδια, κυρίως από τους άλλους. Το καλό νέο είναι ότι τ΄ αντιλαμβάνεσαι και το εκμεταλλεύεσαι προς όφελός σου. Βέβαια οι διαμάχες, οι εντάσεις και οι διαφωνίες δε θα λείψουν. Πρέπει, όμως, να προσπαθήσεις να απέχεις ή να παραμένεις αποστασιοποιημένος, επειδή σε αντίθετη περίπτωση η όποια συμμετοχή σου θα ΄ναι αρνητική για τις επιδιώξεις σου. Δεν αποκλείεται με «χειρουργικές» κινήσεις να καταφέρεις ν΄ αποκόψεις κάποια πρόσωπα απ΄ τον επαγγελματικό σου περίγυρο. Με τον Ήλιο στο Ζυγό δίνεις ακόμη μεγαλύτερη βάση στην καριέρα και τους στόχους σου, με τα αισθηματικά σου να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ενδέχεται να υπάρξουν στιγμές, που η συμπεριφορά σου θα δείχνει ότι δε σ΄ ενδιαφέρει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, η προσωπική σου κατάσταση.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) φέρνει, αν και μέσα από καθυστέρηση, επαγγελματικές ευκαιρίες, που πρέπει να διαχειριστείς σωστά κι όχι παρορμητικά. Στο μυαλό σου επικρατεί θολούρα κι ίσως να μη μπορείς να ξεκαθαρίσεις αυτό που τελικά επιδιώκεις μέσα από αυτό που σου προσφέρεται. Παράλληλα φρόντισε το σώμα σου και την ενέργειά σου. Η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9) συνεχίζει το έργο της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε, με κάποια σχέδιά σου ν΄ αρχίζουν να παίρνουν μορφή και σχήμα. Στο τέλος του μήνα, η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο Ζυγό, εφιστά την προσοχή σου στις διαπραγματεύσεις αλλά και τις συμφωνίες και ιδιαίτερα στα «ψιλά γράμματα» αυτών.

 

Υδροχόος

Αγαπημένε Υδροχόε ο Σεπτέμβριος σε βρίσκει ν΄ ασχολείσαι με τα οικονομικά σου. Αγωνίζεσαι να βρεις νέες πηγές χρηματοδότησης ή/και κάποιους έξυπνους τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε μια σειρά τις διάφορες υποχρεώσεις σου. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου, ώστε πάντοτε να ΄χεις στο ταμείο σου ένα απόθεμα. Μην επενδύεις σε οικονομικά ρίσκα, που ενέχουν υψηλό ρίσκο κινδύνου. Τα επαγγελματικά σου βρίσκονται σε καλό δρόμο και σ΄ αυτό βοηθά η εξωστρέφειά σου και η κοινωνικότητά σου, που γίνεται περισσότερο έντονη με την είσοδο της Αφροδίτης στο Σκορπιό, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα και μετά. Με τον Άρη στο Ζυγό και λίγο αργότερα και με την είσοδο του Ήλιου στο ίδιο ζώδιο, ο έρωτας, οι σχέσεις, το παιχνίδι και το φλερτ κερδίζουν την πρώτη θέση στη ζωή σου. Μέσα στο τρέξιμο της καθημερινότητας να ΄σαι σίγουρος ότι δε θα λείψουν οι ευχάριστες και διασκεδαστικές στιγμές με φίλους και τη σχέση σου. Εάν είσαι ελεύθερος έχε τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί κάποιος σε κοιτάζει, αλλά εσύ δεν τον βλέπεις καθαρά. Από τις 22/9 και μετά είναι πολύ πιθανές οι μετακινήσεις και τα ταξίδια για επαγγελματικούς, κυρίως, λόγους. Κι αυτά θα ευνοήσουν παράλληλα και την προσωπική σου ζωή, καθώς οι νέες γνωριμίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε μελλοντικό χρόνο.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (7/9) σε βοηθά στην καλύτερη οργάνωση των οικονομικών σου, αρκεί να περιορίσεις αρκετά τα έξοδα για τις προσωπικές σου ανάγκες ή/και απολαύσεις. Η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9) ρίχνει φως και πάλι στα οικονομικά σχέδιά σου, τα οποία δείχνουν να πραγματοποιούνται.  Με τον ανάδρομο Ερμή στο Ζυγό μην αλλάξεις τις προγραμματισμένες κινήσεις σου, κάνοντας κάτι διαφορετικό, προκειμένου να ΄χεις πιο γρήγορα αποτελέσματα. Θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Μια αποκάλυψη που αφορά στα προσωπικά έρχεται. Αν κοιτάξεις βαθιά μέσα σου πρόκειται για κάτι που γνώριζες, αλλά επέμενες να το αγνοείς.

 

Ιχθύς

Ψαράκι μου ο Σεπτέμβριος ξεκινά για σένα με το όμορφο κλίμα των τελευταίων ημερών του Αυγούστου να εξακολουθεί να σε συντροφεύει και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Υπάρχουν βέβαια εκείνες οι στιγμές που με την ξεροκεφαλιά σου σταματάς ν΄ ακούς τους άλλους κι επιμένεις στο δικό σου άσπρο ή μαύρο. Γίνε περισσότερο διαλλακτικός και συγκαταβατικός για να διατηρηθεί η ηρεμία στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Καλά νέα και για τα οικονομικά σου, ιδιαίτερα το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, όπου θα καταφέρεις να κλείσεις πολλές τρύπες και να τακτοποιήσεις οφειλές κι εκκρεμότητες. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό έρχεται για να σου χαρίσει επιπλέον όμορφες και συναισθηματικές στιγμές αλλά και κοινωνικότητα, διευρύνοντας παράλληλα και τους πνευματικούς σου ορίζοντες, μέσα από νέες δραστηριότητες ή/και νέες κουλτούρες. Με την είσοδο, όμως, του Άρη στον Ζυγό φαίνεται ότι εκδηλώνονται τα βαθιά συναισθηματικά σου ένστικτα κι επιθυμίες. Ίσως να μην μπορείς να διαχειριστείς εύκολα όσα νιώθεις κι αυτό ν΄ αφορά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που ενώ θέλεις για κάποιο λόγο που ενδέχεται ν΄ αφορά και δικές σου ψυχολογικές αναστολές, δεν μπορείς να έχεις στη ζωή σου. Η κατάσταση αυτή, ενδεχομένως, να γίνει περισσότερο έντονη και με την είσοδο του Ήλιου στο Ζυγό, κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η Νέα Σελήνη στο απέναντι από σένα ζώδιο της Παρθένου (7/9) σε ωθεί να κάνεις αλλαγές για ν΄ ανανεώσεις τις σημαντικές για σένα σχέσεις, προσωπικές κι επαγγελματικές. Κάτι, όμως, σε μπερδεύει. Κάτι δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι στιγμές που το τοπίο στις σχέσεις σου φαίνεται θολό ή εσύ επιμένεις να μη βλέπεις την πραγματική εικόνα. Τη θολούρα, το μπέρδεμα ή/και την «απάτη» έρχεται να ξεδιαλύνει η Πανσέληνος στο ζώδιό σου (21/9), που σου αποκαλύπτει την αλήθεια, δίχως φόβο και πάθος. Στο τέλος του μήνα, με την αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό, μην πάρεις οποιαδήποτε οριστική απόφαση για ένα πρόσωπο «γνωστό», που μπαίνει και πάλι στη ζωή σου.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου