«Καλησπέρα Σουσου,

Ελπίζω να είσαι καλά. Βάλε καφέ να στα πω. Πριν από έναν μήνα η κολλητή μου φίλη γνώρισε ένα αγόρι το οποίο την ώθησα εγώ να του δώσει μια ευκαιρία ξέροντάς τον λίγο. Ο τύπος φαινόταν να τη θέλει πολύ. Την τρίτη μέρα της σχέσης τους αποφάσισε η φίλη μου να μας γνωρίσει γιατί πάντα θέλει την άποψή μου από κοντά. Μου φάνηκε πολύ καλό παιδί, όπως φανταζόμουν, ευγενικός, καλός χαρακτήρας. Λίγες μέρες μετά βγήκαμε και οι τρεις μας για έναν καφέ. Όλα κυλούσαν μια χαρά. Μια μέρα με ρώτησε πάνω στην κουβέντα αν έχω σχέση, ή αν θέλω· του απάντησα πως θέλω αλλά δεν έχω βρει ακόμη τον κατάλληλο. Μου είπε ότι είμαι μια χαρά κοπέλα και δεν έχω ανάγκη, θα τον βρω σύντομα. Λίγες μέρες μετά μου είπε η κολλητή μου ότι το αγόρι της έχει έναν φίλο ελεύθερο που ψάχνεται για σχέση κι αν θέλω να μου τον γνωρίσουν. Στην αρχή δίστασα, αλλά μετά είπα πως γιατί όχι, μια γνωριμία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν κι αν κάτσει, έκατσε. Κανονίσαμε λοιπόν να βρεθούμε οι τέσσερίς μας και τελευταία στιγμή το αγόρι της κολλητής μου το ακυρώνει με τη δικαιολογία ότι ο φίλος του δεν μπορεί τελικά. Αντί, όμως, να το πει στην κολλητή μου και να μου το μεταφέρει, μου έστειλε ο ίδιος μήνυμα.

Λίγες μέρες μετά οι δυο τους τσακώθηκαν άσχημα -σε σημείο χωρισμού- από ένα λάθος της φίλης μου, που ουσιαστικά δεν ήταν τίποτα το σοβαρό, ωστόσο το αγόρι της δεν άκουγε τίποτα κι ήθελε να χωρίσουν. Εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργη η συμπεριφορά του, σαν να προσπαθούσε να βρει τον πιο χαζό λόγο για να χωρίσουν αλλά δεν είπα κάτι στη φίλη μου για να μην τη στεναχωρήσω. Τελικά κατάφερε να τον πείσει κι έμειναν μαζί. Μετά από μέρες βρήκε ευκαιρία να αντιδράσει σε ένα στόρι μου στο ίνσταγκραμ και σε κάποια φάση μου είπε ότι θέλει να βγούμε οι δύο μας, χωρίς να το μάθει η φίλη μου, ούτε και να μάθει ότι μου έστειλε γενικώς. Στην αρχή νόμιζα ότι το έλεγε φιλικά και πως ήθελε να συζητήσουμε για τη φίλη μου, αλλά μετά από μέρες που μου ξανάστειλε, μου είπε ότι έχει αισθήματα για μένα και πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τα αλλάξει. Του είπα πως δεν είναι σωστό γιατί υπάρχει η φίλη μου στη μέση και το κατάλαβε, αλλά ακόμη θέλει να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα.

Δεν ξέρω τι να κάνω.

Βοήθησέ με Σουσου μου.

Με αγάπη.»

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

Αγαπημενότατη άγνωστή μου Χ,

Δεν έχω καταλάβει τι σε προβληματίζει ακριβώς και σε τι χρειάζεσαι βοήθεια, ίσως βέβαια φταίει και το γήρας της ηλικίας μου και οι τρεις βότκες που έχω κατεβάσει από το μεσημέρι. Ο γκόμενος της φίλης σου σε γουστάρει. Και κακώς δεν το ξέρει εφόσον το ξέρεις εσύ. Μαύρα τα μαντάτα για τη Σερενάτα. Εκτός κι αν τη φίλη σου τη λένε Ευλαμπία. Αχ Ευλαμπία τότε. Νομίζω συνεννοηθήκαμε.

 

ΥΓ.1: Τον ήξερες λίγο αλλά κατάλαβες με τη μία ότι είναι παιδί μάλαμα. Εξαιρετική κριτή χαρακτήρων σε βρίσκω.

 

ΥΓ.2: Εσύ της είπες να το πάρει το αγόρι αλλά εκείνη ήθελε τη γνώμη σου. Μα δεν την είπες τη γνώμη σου αγάπη μου;

 

ΥΓ.3: Όλα κυλούσαν μια χαρά τις τρεις αυτές μέρες σχέσης που σαφώς και είναι εξαιρετικό δείγμα πιστοποίησης. Μην κοιτάς που στα πλυντήρια δίνουν δυο χρόνια εγγύηση επιστροφής χρημάτων, άλλο αυτό.

 

ΥΓ.4: Μια χαρά κοπέλα είμαι κι εγώ αλλά έχω μείνει με 33 γάτες, ξέρει κανείς να μου πει γιατί; Μήπως πρέπει να πάρω έγκριση από το καλό, ευγενικό παιδί με τον χαρακτήρα μάλαμα;

 

ΥΓ. 5: Κοίτα, το λες και πρακτικό ότι σου έστειλε ο ίδιος. Να πει στη φίλη ότι δεν μπορεί ο φίλος για να σου πει η φίλη ότι της είπε ο γκόμενος ότι δεν μπορεί ο φίλος. Έχουμε και δουλειές.

 

ΥΓ.6: Στις τρεις μέρες γνωρίστηκαν με συγγενείς και φίλους, στη μια βδομάδα τσακώθηκαν και πήγαν να χωρίσουν, λογικά στο τρίμηνο θα πήγαινε το παιδί τους στα νήπια πρώτη μέρα.

 

ΥΓ.7: Ήταν μια χαρά κοπέλα γι’ αυτό τον έπεισε η Ευλαμπία μας.

 

ΥΓ.8: Έκανε τον κύκλο της η σχέση τους και είδε πως εσύ του ταιριάζεις καλύτερα γιατί είσαι μια χαρά κοπέλα. Ναι τόσο πολύ μου άρεσε η φράση που λέω να την κάνω και τατού σαν τους ναυτικούς που κάνουν στον ώμο μια γοργόνα.

 

ΥΓ.9: Θέλει να μιλήσετε για το θέμα γιατί μάλλον κι εσύ δεν το κλείνεις το θέμα. Αλλιώς δε θα υπήρχε θέμα να μιλήσετε.

 

ΥΓ. 10: Το θέμα είναι να το μάθει η Ευλαμπία. Κι έχεις ήδη αργήσει.

 

Φιλιά στα μούτρα, 

η Σουσού σου.

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού