Ο Ερμής και ο Άρης σε ορθή πορεία, ύστερα από πολλούς μήνες που μας ταλαιπώρησαν, η Αφροδίτη μπαίνει στον Σκορπιό και θα συναντήσει σύντομα την πολυαστρία στον Αιγόκερω, ο Ήλιος περνάει στον Τοξότη και μας κάνει να θέλουμε να βγούμε, να διασκεδάσουμε και να χαρούμε την εορταστική περίοδο που έρχεται –«θέλουμε» είπα, όχι ντε και καλά «μπορούμε». Για αρχή, περιορίζονται κατά πολύ οι καβγάδες κι οι εντάσεις και τα πράγματα φαίνονται να παίρνουν μια καλύτερη πορεία. Είμαστε βέβαια πολύ μουδιασμένοι απ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά δε θα πέσουμε και στα πατώματα. Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε στις 15 του μήνα έχει ακόμα έντονη επιρροή επάνω μας, αφού έχουμε μπει στη διαδικασία να τελειώσουμε οριστικά με καταστάσεις που πλέον δε μας γεμίζουν και μπαίνουμε σε μια νέα τροχιά που κυνηγάμε μόνο αυτό που ζητάει η καρδιά μας.

 

 

Κριός

Με το πέρασμα του Ήλιου στον Τοξότη, ξεκινάει μια εποχή που θέλεις να βγεις και να διασκεδάσεις. Η πανδημία, όμως, έχει άλλα σχέδια για σένα και σε αναγκάζει να κλειστείς μέσα μέχρι να δοθεί η εντολή της απελευθέρωσης. Εσύ, που έχεις κάποιον να μοιραστείς αυτές τις στιγμές της καραντίνας, δε θα περάσεις άσχημα. Μπορείς να βρεις πολλούς τρόπους για να αξιοποιήσεις τον χρόνο που μένεις κλεισμένος μέσα παρέα με το ταίρι σου. Ταινίες, επιτραπέζια, συζητήσεις για το μέλλον σας ή για μελλοντικά σχέδια θα σας κάνουν να ξεχάσετε την κλεισούρα. Τα ζόρια θα είναι για όσους δεν έχετε ακόμα κάποια σχέση. Το πλανητικό σκηνικό είναι ιδανικό για φλερτ και νέες γνωριμίες, αλλά δεν έχεις πού να πας και με ποιον. Το υποκατάστατο για αυτό είναι φυσικά οι ηλεκτρονικές γνωριμίες. Επιστράτευσε το ταλέντο σου, πάρε το χρόνο σου, δες τι καλό παίζει εκεί έξω και προετοίμασε το έδαφος για μια γνωριμία πολλά υποσχόμενη.

 

Pillowfight: Αιγόκερως. Τα βρίσκετε εντός εργασιακού χώρου, τα βρίσκετε κι εκτός.

Goodnight: Υδροχόος. Είσαι σε μια φάση που θέλεις να ηρεμήσεις. Οπότε, να σου λείπει ο τρελός του ζωδιακού.

 

 

Ταύρος

Με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε στις 15/11 στον Σκορπιό, το ζώδιο που μιλάει για τον θάνατο -μην τρομάξεις, υπάρχει και ο μεταφορικός θάνατος των καταστάσεων και των πράγματων που δε μας προσφέρουν τίποτα– μη σου κάνει καμία εντύπωση εάν δεις σχέσεις που δεν τραβάνε πια να παίρνουν τον δρόμο που τους πρέπει τον αγύριστο. Σε αυτό θα βοηθήσει κι η είσοδος της Αφροδίτης, που είναι κυβερνήτης σου, στο ίδιο ζώδιο. Για να μη σε τρομάξω πολύ, εσύ, που έχεις μια καλή σχέση σε στέρεες βάσεις δεν κινδυνεύεις, το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα. Οι σχέσεις που έχουν σοβαρά προβλήματα, όμως, θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Όπως επίσης κι εσύ που είσαι ακόμα μόνος σου, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για τον «θάνατο» της μοναξιάς σου, αφού ο πλανήτης του έρωτα, αφού τελειώσει με τα πράγματα που δεν έχουν μέλλον θα φέρει μια νέα αρχή σε πολλούς Ταύρους.

 

Pillowfight: Υδροχόος. Μπορεί να το βλέπεις, αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς.

Goodnight: Ιχθύς. Από μένα δεν μπορείς να κρυφτείς, τον βαριέσαι υπερβολικά πολύ!

 

 

Δίδυμος

Δίδυμος και καραντίνα δεν τα πάνε και πολύ καλά, ως αστρολόγος σου δε χρειάζεται καν να μου το πεις. Αλλά, δυστυχώς, θα πρέπει κι εσύ να προσαρμοστείς στα δεδομένα και να κάνεις υπομονή. Μπορείς, όμως, πολύ εύκολα να κρατήσεις τις κοινωνικές σου σχέσεις σε εγρήγορση μέσω διαδικτύου. Ειδικά για σένα που είσαι ακόμα αδέσμευτος, έχεις το χρόνο να ξεσκαρτάρεις τα πρόσωπα που παίζεις και να κρατήσεις το καλό κομμάτι για όταν λήξει η καραντίνα. Μπορείτε να γνωριστείτε καλύτερα και να φουντώσει το πράγμα μεταξύ σας περισσότερο. Για σένα, που είσαι δεσμευμένος, το ξέρω πως πνίγεσαι και θέλεις να βγεις έξω, αλλά δεν είναι καλή ιδέα. Το καημένο το ταίρι σου νιώθει πως δε σε καλύπτει και το κάνεις να νιώθει μειονεκτικά. Ούτε εκείνο φταίει για την κατάσταση που επικρατεί. Οπότε, είναι άδικο να ξεσπάς επάνω του. Οι μέρες θα περάσουν και σύντομα θα είμαστε ξανά έξω και θα έχεις την ευκαιρία να καλύψεις το χαμένο έδαφος.

 

Pillowfight: Ιχθύς. Δεν είναι ότι τον χρειάζεσαι εσύ, εκείνος χρειάζεται εσένα.

Goodnight: Κριός. Το υφάκι του είναι κάτι που δεν μπορείς να καταπιείς με τίποτα. Με τίποτα, όμως!

 

 

Καρκίνος

Με μια εξαιρετική Νέα Σελήνη στο ζώδιο που μιλάει για τον έρωτα για σένα και την είσοδο της Αφροδίτης στο ίδιο σημείο, εάν παραμένεις αγκαλιά με τη μοναξιά να ξέρεις πως είναι μόνο δικό σου φταίξιμο. Οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού γύρω σου -ναι, ακόμα και σε καιρούς καραντίνας- κι εσύ φοβάσαι να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να ζήσει και να νιώσει. Και κάτι μου λέει πως ήδη έχεις δει δείγματα πως δεν περνάς απαρατήρητος από κάποιους αλλά εσύ κοιτάς τα αποδημητικά πουλιά που φεύγουν. Δώσε και λίγη σημασία σε εκείνο το πρόσωπο που περιμένει ένα σου βλέμμα. Εάν είσαι στην αγκαλιά κάποιου προσώπου, τότε με ένα μαγικό χέρι έρχεστε ακόμα πιο κοντά. Να θυμάσαι πως ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται, οπότε κι εσείς θα γίνετε ένα από κείνα τα ζευγάρια που όλοι βλέπουν και ζηλεύουν, με την καλή έννοια πάντα, την ευτυχία σας. Σου αξίζει ύστερα απ’ όσα πέρασες.

 

Pillowfight: Κριός. Χρειάζεσαι κάποιον να σε βάλει σε τάξη κι είναι ο μόνος που μπορεί.

Goodnight: Ταύρος. Αποφάσισες να μην πάρεις πολλά κιλά μέσα στην καραντίνα κι εκείνος το μόνο που κάνει είναι να τρώει.

 

 

Λέων

Ενώ οι περισσότεροι από μας τα έχουμε δει όλα κλεισμένοι στο σπίτι, χωρίς διέξοδο, εσύ θα είσαι μέσα στην καλή χαρά και θα το απολαμβάνεις στο έπακρο. Σου αρέσει το περιβάλλον σου και βρίσκεις τρόπους για να περάσεις καλά. Μπορεί να κάνεις μια προσπάθεια να ομορφύνεις το χώρο σου ή να κάνεις μια αλλαγή επάνω σου που πάντα ήθελες αλλά δεν τολμούσες. Πατώντας σε αυτό, εσύ ο ελεύθερος, δε θα κάνεις και πολλά για να αλλάξει το status σου. Περνάς και μόνος σου καλά κι αυτό φαίνεται! Ο δεσμευμένος, όμως, ίσως έχει μικρό θέμα. Δεν είπαμε να μην ασχοληθείς με αυτά που αρέσουν σε σένα, αλλά να μην ξεχνάς πως δίπλα σου υπάρχει ένας άνθρωπος που περιμένει τη δική σου συντροφιά για να περάσει καλά αυτές τις δύσκολες μέρες. Μην τον παραμελείς γιατί, εάν τον θυμώσεις, τότε θα δεις ένα πρόσωπό του που δε θα σου αρέσει καθόλου, κι αυτό θα είναι ακόμα χειρότερο.

 

Pillowfight: Ταύρος. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά μόνο εκείνος μπορεί να σε λατρέψει σαν θεό.

Goodnight: Δίδυμος. Πιο πολύ τον ενδιαφέρει ο εαυτός του, παρά εσύ.

 

 

Παρθένος

Με την Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε στον οίκο που μιλάει για την επικοινωνία σου με τους άλλους, τότε θα είσαι ο βασιλιάς του messenger και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Κανείς δεν το έχει στο φλερτ όπως εσύ και με την είσοδο της Αφροδίτης στο ίδιο σημείο, τότε ξέρεις πού να στοχεύσεις, πώς, πότε και γιατί. Και κανείς δε θα μπορεί να σου αντισταθεί. Οι πιθανότητες λοιπόν είναι υπέρ σου να κάνεις μια υπέροχη νέα γνωριμία για να σε βρει η νέα χρονιά στο κλαμπ των δεσμευμένων. Εάν είσαι ήδη επίτιμο μέλος του εν λόγω κλαμπ, τότε έχεις τη δύναμη να κάνεις το ταίρι σου να ξεχάσει το παρελθόν του και να σου φορέσει το στέμμα «ο έρωτας της ζωής μου», κι όχι αδίκως. Ξέρεις πώς να το κάνεις να λιώνει από έρωτα για τα μάτια σου και μόνο. Δεν το λες και μικρό όπλο στη φαρέτρα σου αυτό.

 

Pillowfight: Δίδυμος. Μια χαρά θα καταφέρετε να συνεννοηθείτε οι δύο σας, ακόμα κι υπό αυτές τις συνθήκες.

Goodnight: Καρκίνος. Η καραντίνα τον έχει κάνει να κλειστεί στο σπίτι, σκέψου ότι δεν κουνιέται καν από τον καναπέ.

 

 

Ζυγός

Επιτέλους, θα πάρεις μια ανάσα στην καθημερινότητά σου. Τώρα που ο Άρης σταμάτησε την ανάδρομη πορεία του θα δεις που πλέον δεν είσαι στην πρίζα. Σταματούν οι καυγάδες, οι εντάσεις, τα ατυχήματα κι όλη αυτή η εμπόλεμη κατάσταση. Αντιθέτως, όλη αυτή την ενέργεια που νιώθεις θα τη μετατρέψεις σε πάθος κι εποικοδομητική ενέργεια. Το ταίρι σου θα σοκαριστεί που θα σε δει σε αυτή την κατάσταση, ειδικά μετά από τόσο καιρό, αλλά θα το χαρεί και με το παραπάνω. Εάν ακόμα είσαι ελεύθερος, να που πια βρίσκεις το κουράγιο να διεκδικήσεις ένα πρόσωπο που έρχεται στη ζωή σου τώρα, για να σε ξεσηκώσει με τον καλύτερο τρόπο. Μη χάσεις την ευκαιρία σου να περάσεις καλά με το να σκεφτείς το αύριο. Κανείς δε μας εγγυάται τίποτα. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να το απορρίψεις γιατί μπορεί να μην έχει όλα όσα θέλεις. Άλλωστε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

 

Pillofight: Καρκίνος. Θα σε κάνει να βρεις τη χαμένη σου ισορροπία, ειδικά τώρα που είσαι κλεισμένος στο σπίτι.

Goodnight: Λέων. Αφού δεν μπορείς να τον θαυμάζεις συνέχεια, σου θυμώνει και τσακώνεστε.

 

 

Σκορπιός

Με την Νέα Σελήνη να έχει πραγματοποιηθεί στο δικό σου ζώδιο με τη συμμετοχή του κυβερνήτη σου Πλούτωνα αλλά και τον Κρόνο και τον Δία, αλλά και την Αφροδίτη να περνάει στο δικό σου ζώδιο, τότε μιλάμε για ένα και μόνο πράγμα: για τη μεταμορφωτική ενέργεια που έχει επάνω σου ο έρωτας. Εάν είσαι ελεύθερος, τώρα μπαίνει ένα νέο πρόσωπο στη ζωή σου, που θα φέρει τα πάνω κάτω κι όσα ήξερες θα πρέπει να τα ξεχάσεις. Δεν αποκλείεται αυτός ο έρωτας να μην έχει καμία απολύτως σχέση με όσα έψαχνες από τον σύντροφό σου. Γι’ αυτό και θα είναι μεταμορφωτικός. Εάν είσαι ήδη σε μια σχέση που δεν πάει και πολύ καλά, τα δεδομένα αλλάζουν, αλλά πάντα προς όφελός σου. Τα κακό το αφήνεις πίσω σου και δεν του ξαναρίχνεις καμία ματιά ενώ κρατάς τα καλά κι αυτά τα αναπτύσσεις. Μπορεί, επίσης, να κάνεις και κάποιο επόμενο βήμα σε μια σχέση που έχει γερά θεμέλια.

 

Pillowfight: Λέων. Σου δίνει λίγη από τη λάμψη του κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό.

Goodnight: Παρθένος. Η μανία του με την καθαριότητα και την απολύμανση σου σπάει τα νεύρα.

 

 

Τοξότης

Ο Ήλιος έρχεται στο δικό σου ζώδιο και ξεκινάει μια περίοδος ανεμελιάς για σένα. Μπορεί οι καταστάσεις να σε κρατάνε μέσα στο σπίτι και να μην μπορείς να βγεις να το γιορτάσεις, αλλά δεν πρόκειται να το βάλεις κάτω και θα περάσεις μια χαρά. Με το ταίρι σου έρχεστε πιο κοντά και το βλέπεις να σου κάνει όλα τα χατίρια για να σε κάνει να ξεχάσεις την καραντίνα και την κλεισούρα. Ίσως και κάπου εκεί να σκεφτείς πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του. Μη βιαστείς να κάνεις από τώρα τις ανακοινώσεις, γιατί ίσως δε βλέπεις με καθαρό μάτι ολόκληρη την κατάσταση. Εάν είσαι ακόμα μόνος σου, τότε θα πρέπει να κάνεις λίγο υπομονή. Το τέλος της χρονιάς ίσως να κρύβει για σένα μια μεγάλη έκπληξη. Προς το παρόν, φρόντισε να κλείσεις οριστικά τον δρόμο της επιστροφής καταστάσεων και προσώπων που δε σου ταιριάζουν πια.

 

Pillowfight: Παρθένος. Είναι ίσως ο μόνος που μπορεί αυτή την εποχή να αντέξει την κυκλοθυμία σου.

Goodnight: Ζυγός. Είσαι ελεύθερο πνεύμα για να μπεις στα κουτάκια του και στο οργανόγραμμα που σου παρουσιάζει.

 

 

Αιγόκερως

Τρεις πολύ ισχυροί πλανήτες που βρίσκονται στο δικό σου ζώδιο, ο Δίας, ο Κρόνος κι ο Πλούτωνας, συμμετείχαν στην Νέα Σελήνη του μήνα κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αλλάξει το τοπίο στο κομμάτι του έρωτα. Οι επιλογές σου πλέον έχουν αλλάξει, κοιτάς με σοβαρότητα και ωριμότητα το μέλλον σου δίπλα σε κάποιο άτομο. Εάν αυτό το άτομο είναι ήδη στη ζωή σου, τότε ξέρεις πού βαδίζετε. Οι στιγμές σας μαζί είναι αυτό που χρειάζεσαι για να συνέλθεις ύστερα από μια τριετία πολύ ζόρικη. Εάν, όμως, ακόμα ονειρεύεσαι το τέλειο πρόσωπο που θα έρθει, να ξέρεις πως με καθαρή ματιά μπορείς να το εντοπίσεις πολύ εύκολα μέσα στο πλήθος. Σταματάς να αναλώνεσαι σε καταστάσεις απλά και μόνο για να περάσεις καλά κι αναζητάς τον βράχο σου. Δεν αργεί να έρθει! Οπότε, θα πρέπει είσαι έτοιμος για τη μεγάλη μέρα. Ίσως ακόμα να είναι και μέσα στο 2020.

 

Pillowfight: Ζυγός. Δεν είναι κι από τους καλύτερους συνδυασμούς, αλλά τώρα που σου λείπει το γραφείο είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό.

Goodnight: Σκορπιός. Έχει συνεχώς το μυαλό του στο κρεβάτι, την ώρα που εσύ ψάχνεις να βρεις τρόπο να εργαστείς.

 

 

Υδροχόος

Καθώς πλησιάζει η μέρα που ο Κρόνος θα περάσει στο δικό σου ζώδιο, στα μέσα του Δεκέμβρη, εσύ προετοιμάζεσαι για να αλλάξεις εσωτερικά κι εξωτερικά. Είναι η τελευταία σου ευκαιρία για να διασκεδάσεις ανέμελα, γιατί με τον Κρόνο πάνω από το κεφάλι σου για τρία χρόνια, οι καταστάσεις θα σε πιέσουν πολύ κι ίσως άσχημα. Εάν είσαι ακόμα ελεύθερος, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για χαλαρές σχέσεις που θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα φτιάξουν τη διάθεσή σου. Μια μικρή παρασπονδία πριν την ωρίμανσή σου. Δεν έχεις άλλωστε να δώσεις λόγο σε κανέναν. Εάν είσαι σε κάποια σχέση, δώσε λίγη χαρά στο ταίρι σου και θα δεις πως θα στην ανταποδώσει τις δύσκολες μέρες του Κρόνου. Επίσης, είναι πιθανό με τον πλανήτη αυτόν επάνω σου να αποφασίσεις μια πιο ισόβια δέσμευση στο πλάι του. Εάν αυτό νιώθεις, τότε κι εγώ μαζί σου είμαι. Μη βιαστείς, όμως, να τρέξεις κάποια πράγματα που δεν είναι η ώρα τους ακόμα.

 

Pillowfight: Σκορπιός. Την ενέργειά του μόνο εσύ μπορείς να την κουμαντάρεις.

Goodnight: Τοξότης. Θα σε τρελάνει με την επιθυμία του να βγει έξω, αγνοώντας την καραντίνα.

 

 

Ιχθύς

Η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο που έγινε και η Νέα Σελήνη του μήνα, στον Σκορπιό, κι αυτό μιλάει για την αναγέννηση μέσα από τον έρωτα για σένα, γλυκό μου Ψαράκι. Εκεί που χτυπάει η καρδιά σου, εκεί θα βρεις και τον εαυτό σου, που τον είχες χάσει κάπου στην πορεία. Μπορεί να είναι ένας νέος έρωτας που έρχεται να σε ξεσηκώσει και να σε τραβήξει από τα σκοτάδια σου, που δεν είναι και λίγα. Μπορεί, όμως, και να ξαναθυμάσαι για ποιον λόγο επέλεξες το πρόσωπο που έχεις δίπλα σου και να το ξαναερωτεύεσαι, εάν είχε ξεθωριάσει λίγο το συναίσθημα. Ο έρωτας, σε όλες του τις μορφές, έρχεται για να σου χαρίσει όλα εκείνα που από τη μια σου αξίζουν αλλά από την άλλη σου στέρησε το σύμπαν εδώ και χρόνια. Μη φοβηθείς το πολύ φως που μπαίνει τώρα στη ζωή σου. Είναι εκείνο που θα σε ζεστάνει μέσα κι έξω σου.

 

Pillowfight: Τοξότης. Μπορεί να τον θεωρείς λίγο τρελό, αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να σε ξεσηκώσει.

Goodnight: Αιγόκερως. Δε σου χρειάζεται ακόμη ένας δάσκαλος για να σε βάζει σε τάξη.

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα