Η ενέργεια των ημερών αυτών διαφοροποιείται σημαντικά και τα αισθηματικά μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ερμή από τον Αιγόκερω με την Αφροδίτη στον Σκορπιό. Έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε ευχάριστα με πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην επαγγελματική μας ζωή. Πιθανό είναι ακόμα να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σε επαγγελματικές συζητήσεις και συμφωνίες που θα καταλήξουν ευνοϊκά για τα οικονομικά μας. Στην προσωπική μας ζωή έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε με λογική βαθύτερα συναισθήματα και ανησυχίες που μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στη σχέση μας. Προσοχή μόνο θα πρέπει να δείξουμε σε πιθανή αδιαλλαξία και κακές συνεννοήσεις που είναι πιθανό να ανατρέψουν το καλό κλίμα.

 

Κριός

Κριάρι του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ερμή, η ψυχολογία σου αλλάζει εντελώς σε μηδαμινό χρόνο. Ανασφάλειες, φοβίες και διλήμματα για τη μελλοντική πορεία της ζωής σου εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Ξεκινάς να μαθαίνεις νέα πράγματα, αλλάζεις παραστάσεις κι αφήνεις πίσω σου καθετί που κρατούσες από ανασφάλεια και μόνο. Εσύ του β΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να ΄σαι επικεντρωμένος στη δουλειά σου κι ιδιαίτερα σε μια νέα συνεργασία, που είτε έχει προκύψει είτε βρίσκεται στα σκαριά. Προσπάθησε, όμως, να μην αναλώνεις την ενέργειά σου μόνο στις υποχρεώσεις της δουλειάς και να μην παραμελείς τους φίλους και την οικογένειά σου. Το εξάγωνο του Ερμή απ’ τον Αιγόκερω με την Αφροδίτη στον Σκορπιό, που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, αφενός ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο που επικρατούσε σε κάποιες φιλικές σου σχέσεις, αφετέρου βελτιώνει σημαντικά την επικοινωνία με τους οικείους σου. Παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ασχοληθείς με νέα ενδιαφέροντα, που εξυπηρετούν περισσότερο την πνευματική σου αναζήτηση και ανάπτυξη. Το ενδεχόμενο να προγραμματίσεις κι ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι πιθανό.

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου επιτέλους χαλαρώνεις από την πίεση των προηγούμενων εβδομάδων. Το τρέξιμο και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας ελαττώνονται σημαντικά και τώρα νιώθεις την ανάγκη να στραφείς περισσότερο εσωτερικά και να ανακαλύψεις τα βαθιά συναισθήματα που κρατάς κρυμμένα μέσα σου. Τίποτα εφήμερο και χλιαρό δε φαίνεται να σε καλύπτει πια. Προκειμένου, όμως, να διεκδικήσεις αυτό που επιθυμείς, εκδηλώνεις ζήλια και γίνεσαι χειριστικός. Τις τάσεις αυτές πρέπει να τις περιορίσεις. Από την άλλη εσύ του β΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να πιέζεσαι εσωτερικά αλλά κι εξωτερικά, προκειμένου να πραγματοποιήσεις στόχους κι επιθυμίες, είτε στον επαγγελματικό είτε στον προσωπικό τομέα.  Ο αγώνας για την υλοποίηση των σχεδίων σου ναι μεν θ’ αποβεί υπέρ σου, το ψυχολογικό και οικονομικό, όμως, κόστος θα ΄ναι υψηλό. Το εξάγωνο επηρεάζει εσένα του γ΄ δεκαημέρου, το ενδεχόμενο να εμφανιστεί μια νέα προοπτική επαγγελματικής συνεργασίας, -που θα σου αποδώσει παράλληλα και μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη- είναι πιθανή. Από την άλλη το πάθος κυριαρχεί έντονα στη σχέση σου, ενώ αν είσαι αδέσμευτος οι ευκαιρίες για γνωριμίες είναι πολλές.

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου, με το εξάγωνο αυτό, από τώρα και για το επόμενο διάστημα οι σχέσεις σου, επαγγελματικές και προσωπικές, έρχονται στο προσκήνιο. Νεύρα, ανταγωνισμός, αντιπαραθέσεις και ξεσπάσματα πρόκειται να σε εξαντλήσουν συναισθηματικά. Προσπάθησε να διατηρείς την ψυχραιμία σου, για να αποφεύγεις, τυχόν, ρήξεις, έστω και παροδικές, που δε θα ωφελήσουν κανέναν. Από την άλλη αν είσαι διατεθειμένος να συζητήσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις σου, να ΄σαι σίγουρος ότι λύσεις θα βρεθούν. Αντίθετα για σένα του β΄ δεκαημέρου η εβδομάδα επιφυλάσσει εξελίξεις σ’ επαγγελματικά ζητήματα, που πρόκειται ν΄ αλλάξουν κάποια δεδομένα. Παράλληλα τα οικονομικά σου ενισχύονται. Επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, σε κάνει περισσότερο δοτικό στις σχέσεις σου. Επιθυμείς να προσφέρεις στους άλλους και πράγματι προσφέρεις, όμως ζητάς κι ανταλλάγματα. Από την άλλη αν συναισθηματικά νιώθεις ότι πιέζεσαι, δεν αποκλείεται να μπεις στη διαδικασία να διαλύσεις τα πάντα, προκειμένου να χαρείς και πάλι την ελευθερία σου.

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου, με τον σχηματισμό του εξαγώνου αυτού, η καθημερινότητά σου επιβαρύνεται με ακόμη περισσότερες δουλειές κι αγγαρείες, οι ώρες εργασίας σου αυξάνονται και τα σημάδια της κούρασης γίνονται εμφανή. Προσπάθησε να βρίσκεις χρόνο για να χαλάρωση κι ηρεμία και μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να εξυπηρετεί πάντα τους άλλους. Δώσε προτεραιότητα στην υγεία σου. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου, ενδέχεται να σοκαριστείς από κάποιες αποκαλύψεις, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε προσωπικό επίπεδο. Το τοπίο, όμως, θα ξεκαθαρίσει κι έτσι θα προγραμματίσεις με ορθότητα τις επόμενες κινήσεις σου. Η Αφροδίτη επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, τονίζει την ανάγκη να στραφείς περισσότερο στον εαυτό σου, να νιώσεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, αλλά και ν΄ αλλάξεις το κλίμα της καθημερινότητάς σου, κάνοντάς το περισσότερο χαλαρό κι ευχάριστο. Αισθηματικά το έντονο πάθος που κυριαρχεί στη σχέση σου, μπορεί να οδηγήσει σε χειριστικά παιχνίδια με εξουσιαστικές τάσεις, που θ΄ αποβούν μοιραίες.

Λέων

Λιοντάρι του α΄ δεκαημέρου, το γενικότερο κλίμα της καθημερινότητάς σου αλλάζει σημαντικά. Η ψυχολογία σου αναπτερώνεται. Έχεις περισσότερη διάθεση για διασκέδαση κι έντονο φλερτ, ενώ οι προσκλήσεις για όμορφες εξόδους διαδέχονται η μία την άλλη. Ευκαιρίες για νέες ερωτικές γνωριμίες εντάσσονται στο μενού της εβδομάδας. Επιπλέον πρόκειται για το πλέον κατάλληλο διάστημα, να θέσεις σε εφαρμογή νέα επαγγελματικά σου σχέδια, καθώς οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολλές. Όσο για σένα του β΄ δεκαημέρου οι μέρες αυτές σ΄ ευνοούν αρκετά, ώστε να βρεις λύσεις σε πρακτικά ζητήματα που σε ταλαιπωρούν, αλλά και να πάρεις πρωτοβουλίες για να προωθήσεις την καριέρα σου. Να έχεις πάντοτε στο νου σου ότι οι σωστές επιλογές είναι κι αυτές που οδηγούν στην εξέλιξή σου. Το εξάγωνο αυτό επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, δημιουργεί ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, απ΄ τις οποίες υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γεννηθεί ένας νέος έρωτας ή μια δυνατή φιλία. Από την άλλη δεν αποκλείεται κάποιες αποκαλύψεις να φέρουν ξεκαθαρίσματα, που θα οδηγήσουν στη διακοπή φιλικών και προσωπικών σου σχέσεων.

 

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου από τώρα και για το επόμενο διάστημα, εγκυμονεί περισσότερα προβλήματα με την οικογένειά σου και γενικότερα τα πρόσωπα που εσύ θεωρείς οικογένεια. Η νευρικότητά σου θα ‘ναι έντονη κι οι ανασφάλειές σου συχνά θα οδηγούν σε αντιπαραθέσεις με τους οικείους σου. Προσπάθησε να διοχετεύσεις την ενέργεια του Άρη, στο να λύσεις προβλήματα κι όχι στο να δημιουργήσεις κι άλλα επιπλέον. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου είσαι περισσότερο οργανωτικός κι επικεντρωμένος σ’ αυτό που θέλεις κι οι πιθανότητες να το καταφέρεις είναι πολλές. Οι μέρες αυτές είναι κι οι κατάλληλες για να προγραμματίσεις την κάθε σου κίνηση είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Φρόντισε να τις εκμεταλλευθείς και μην αλλάζεις συπεριφορά ανάλογα με τη διάθεση των προσώπων που συναναστρέφεσαι. Εσένα του γ΄ δεκαημέρου σε επηρεάζει περισσότερο και χρειάζεται προσοχή, καθώς θα δημιουργήσει εντάσεις στο επαγγελματικό σου περιβάλλον, οι οποίες καλο είναι να μη μεταφερθούν στην οικογένειά σου. Ακόμη, κάποιες αλλαγές στο περιβάλλον που εργάζεσαι, θα σου προκαλέσουν πίεση κι έντονη δυσαρέσκεια.

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου, η καθημερινότητά σου επιβαρύνεται περισσότερο με πολλές επαφές, συζητήσεις και μετακινήσεις. Παράλληλα ο τρόπος που επικοινωνείς με τους άλλους, θα ΄ναι τις περισσότερες φορές εριστικός και θα ΄χεις την τάση να δημιουργείς καβγάδες. Μιλάς πολύ, χωρίς προηγουμένως να έχεις φιλτράρει τα λόγια σου κι αυτό θα ΄ναι η αιτία να ερχεσαι συχνά σε ρήξη με πρόσωπα που συναναστρέφεσαι. Εσύ του β΄ δεκαημέρου νιώθεις σαν να διανύεις μια μεταβατική περίοδο στη ζωή σου. Η δυσπιστία αλλά και η ανασφάλειά σου σε κάνουν καχύποπτο κι αυτό γίνεται αντιληπτό στους γύρω σου. Προσπάθησε να μην αφήνεις την απαισιοδοξία να σε κυριεύει και δείξε περισσότερη πίστη στους άλλους, αλλά και στον εαυτό σου. Το εξάγωνο Αφροδίτης στον Σκορπιό που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, σε παρακινεί να θέσεις νέους στόχους και να ασχοληθείς με νέα επαγγελματικά εγχειρήματα. Παράλληλα δεν αποκλείεται να θελήσεις να ξεκινήσεις ή να επανεκκινήσεις και κάποιο εκπαιδευτικό σεμινάριο, που είχες βάλει στον αυτόματο πιλότο. Επίσης, να περιμένεις εξελίξεις σε νομικά ζητήματα που, τυχόν, εκκρεμούν.

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου επιτέλους ανακουφίζεσαι καθώς η Αφροδίτη κάνει είσοδο στο ζώδιό σου με το Εξάγωνο που σχηματίζεται αυτή την εβδομάδα. Η διάθεσή σου αλλάζει σημαντικά κι αποφορτίζεσαι από τις εντάσεις του τελευταίου διαστήματος. Τα έξοδα όμως πολλαπλασιάζονται κι αυτό θα σου δημιουργήσει έναν επιπλέον πονοκέφαλο. Απόφυγε κάθε είδους οικονομικό ρίσκο ή επένδυση και γενικότερα να είσαι προσεκτικός στη διαχείριση των χρημάτων σου. Αντίθετα για σένα του β΄ δεκαημέρου οι μέρες αυτές επιφυλάσσουν κάποιες γνωριμίες που θ’ αποδειχθούν βοηθητικές για τα συμφέροντά σου. Δεν αποκλείεται, όμως, να λάβεις πολύτιμες συμβουλές σε πρακτικά ζητήματα από κάποια πρόσωπα που, ήδη, γνωρίζεις. Γενικότερα θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην καθημερινότητά σου, με πολλές επαφές και μετακινήσεις. Εσένα του γ΄ δεκαημέρου, σε περιμένει μια οικονομική ευκαιρία ή ένα bonus από τη δουλειά που είναι πιθανά σενάρια. Επιπλέον θα παρουσιαστούν ευκαιρίες και για να τακτοποιήσεις οικονομικές σου εκκρεμότητες προς τρίτους. Αισθηματικά η εβδομάδα είναι ευνοϊκή για σύντομες αποδράσεις με το ταίρι σου.

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου, η καθημερινότητά σου γίνεται περισσότερο πιεστική με τις υποχρεώσεις της δουλειάς -αλλά και γενικότερα της ζωής σου- να αυξάνονται διαρκώς. Έχεις, όμως, την ενέργεια αλλά και τη διάθεση να ασχοληθείς με όλα όσα προκύπτουν. Είσαι περισσότερο παραγωγικός και φιλόδοξος. Πρόσεξε μόνο τα νεύρα σου λόγω της πίεσης που θα αισθάνεσαι και μην παραμελείς την υγεία σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να καταναλώνεις τον περισσότερο χρόνο σου στη δουλειά αλλά και σε κάποια πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητάς σου που πρέπει να διευθετήσεις. Από την άλλη συναισθηματικά νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα είτε διατηρείς μια σχέση είτε είσαι ελεύθερος. Το εξάγωνο αυτό επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, φέρνει εξελίξεις σε ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων, που το προηγούμενο διάστημα σε απασχόλησαν ή σε ταλαιπώρησαν. Τυχόν διαφορές με το σύντροφο ή το πρόσωπο που ενδιαφέρεσαι επιλύονται, αλλά και μια νέα επαγγελματική πρόταση για συνεργασία είναι πολύ πιθανή.

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου το εξάγωνο αυτό δημιουργεί παρασκηνιακές κινήσεις, είτε στη δουλειά είτε στα προσωπικά σου. Ενδεχομένως κι εσύ ο ίδιος να κινείσαι κρυφά, χωρίς να κοινοποιείς σε οποιονδήποτε τις σκέψεις και τους σκοπούς σου. Από την άλλη, ψυχολογικά είσαι πιεσμένος και νιώθεις την ανάγκη να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι αισθάνεσαι και τι επιθυμείς από κάποια πρόσωπα ή καταστάσεις. Οι συνειδητοποιήσεις, όμως, θα ΄ναι σκληρές. Εσύ του β΄ δεκαημέρου νιώθεις ότι κάτι αλλάζει στη ζωή σου, αλλά ταυτόχρονα η αλλαγή αυτή σε φοβίζει. Προσπάθησε να είσαι δεκτικός κι ανοιχτός στις προκλήσεις που παρουσιάζονται και μείνε εστίασε στον εαυτό σου. Μην παρασύρεσαι από γνώμες τρίτων προσώπων ή από καταστάσεις που δε σχετίζονται με σένα.  Επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου και καθιστά την προσοχή στην υγεία και τη φυσική σου κατάσταση, απαραίτητη. Μέσ’ από κάποιες συγκυρίες θ΄ αναγκαστείς να δώσεις προτεραιότητα στη φυσική σου κατάσταση, αλλάζοντας πρόγραμμα διατροφής και λαμβάνοντας περισσότερα μέτρα πρόληψης για θωράκιση του οργανισμού σου.

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου, αλλάζουν οι προτεραιότητές σου. Τώρα δίνεις μεγαλύτερη σημασία στην ομαδική δουλειά ή επικεντρώνεσαι σε ομάδες και συλλόγους που ανήκεις, συμμετέχοντας πιο ενεργά. Γνωρίζεις, όμως, καλά ότι «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει», οπότε να είσαι προετοιμασμένος, ώστε να αντιμετωπίσεις παρεξηγήσεις και διαφωνίες που θα δημιουργηθούν στο χώρο που βρίσκεσαι. Χειρίσου τις καταστάσεις με διπλωματία. Όσο για σένα του β΄ δεκαημέρου φαίνεται ότι η σκληρή δουλειά συνεχίζεται κι αυτήν την εβδομάδα. Ναι μεν έχεις κουραστεί, όμως, στο επόμενο διάστημα θα δεις τις προσπάθειές σου να ανταμείβονται. Ήδη κάτι ξεκινά να σχηματίζεται στον ορίζοντα κι ίσως αυτό το κάτι να σου δώσει τη δύναμη να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι. Με την είσοδο της Αφροδίτης που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, να περιμένεις θετικές εξελίξεις σε αισθηματικά ζητήματα αλλά και σε επιχειρηματικά σου σχέδια. Επίσης αν έχεις παιδιά, κάποια νέα που τα αφορούν θα σε χαροποιήσουν ιδιαίτερα.

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου αυτή η περίοδος εγκαινιάζει ένα διάστημα με περισσότερο τρέξιμο στη δουλειά , το οποίο όμως, θ’ αναδείξει το ταλέντο σου αλλά και θα εκπληρώσει κάποιες φιλοδοξίες σου. Η σωματική και ψυχική ταλαιπωρία που θα νιώσεις εξαιτίας του φόρτου εργασίας, μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικρά και παροδικά προβλήματα στην υγεία σου. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου προσπάθησε να προγραμματίσεις καλύτερα το χρόνο σου ώστε να ανταπεξέρχεσαι αποδοτικότερα στην εργασία σου. Μην αναλώνεσαι σε ανούσιες αντιθέσεις με συναδέλφους ή συνεργάτες σου. Κινήσου περισσότερο διπλωματικά και με βάση τη λογική, αφήνοντας τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες για λίγο στο περιθώριο. Η είδοσος της Αφροδίτης που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, φέρνει εξελίξεις σε οικογενειακά ζητήματα αλλά ταυτόχρονα σε πιέζει να βρεις τον τρόπο να μοιράσεις το χρόνο σου ανάμεσα στο σπίτι, την οικογένεια και την καριέρα. Φρόντισε να ισορροπήσεις τις καταστάσεις κι αν χρειαστεί, να είσαι δεκτικός σε συμβιβασμούς.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη