Την εβδομάδα αυτή η Ποσειδώνια Πανσέληνος στους Ιχθείς (21/9) μας συμβουλεύει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον εαυτό μας και στη δική μας αλήθεια, χωρίς να στηριζόμαστε σ’ αυτά που μας επιτρέπουν να δούμε. Η σιωπή είναι χρυσός, καθώς στην πορεία οι αποκαλύψεις θα δείξουν αλλά και θ΄ αποδείξουν την πραγματική υπόσταση κάποιων καταστάσεων και προσώπων. Η είσοδος του Ήλιου στο Ζυγό (22/9), μας ωθεί ν΄ αναζητήσουμε το δικό μας ρόλο στις σχέσεις και να διεκδικήσουμε τη συντροφικότητα που μας αξίζει. Πρέπει να μάθουμε να μη χανόμαστε στα θέλω των άλλων, επειδή στο τέλος χάνουμε και την προσωπική μας ταυτότητα. Προσοχή χρειάζεται προς τα μέσα της εβδομάδας, καθώς η μάχη ανάμεσα στη δέσμευση και την ελευθερία φέρνει ανατροπές στον έρωτα, που οδηγούν σε ρήξη. Παράλληλα παράτολμες κινήσεις πλήττουν και τον οικονομικό τομέα.

 

Κριός

Κριάρι του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στο αντίθετο από εσένα ζώδιο του Ζυγού να φωτίζει τις σημαντικές σου σχέσεις, προσωπικές κι επαγγελματικές και να φέρνει στην επιφάνεια την αληθινή τους ουσία, θ’ αντιληφθείς ποιες απ΄ αυτές σε επεκτείνουν και ποιες αποτελούν εμπόδια για τα σχέδιά σου. Ασφαλώς και θα πράξεις ανάλογα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου πρέπει να περιορίσεις την έντονη κτητικότητά σου. Πιστεύεις ότι εφόσον προσφέρεις στον άλλον ασφάλεια, που στην παρούσα φάση μεταφράζεται και σε χρήμα, ο άλλος οφείλει να σε «υπηρετεί». Η σχέση σου βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σκοινί κι αυτό οφείλεται μόνο στις δικές σου απαιτήσεις, που δεν έχουν τέλος. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, έρχεσαι αντιμέτωπος με τ’ απωθημένα του παρελθόντος σου. Κι ενώ το φεγγάρι αυτό σε ωθεί να κλείσεις οριστικά τα ανοιχτά μέτωπα, εσύ εξακολουθείς να θυματοποιείσαι και ν΄ αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες απ΄ αυτές που σου αναλογούν. Ήρθε η ώρα ν΄ αντιμετωπίσεις όσα στοιχειώνουν την ψυχή και τη ζωή σου και να τελειώνεις οριστικά με το παρελθόν.

 

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, η καθημερινότητά σου και η δουλειά σου δείχνουν να παίζουν το βασικότερο ρόλο στη ζωή σου για το επόμενο διάστημα. Αυτό που επιθυμείς είναι να προγραμματίσεις καλύτερα τον χρόνο σου, ώστε να μπορείς ν΄ ασχολείσαι και με τις προσωπικές σου ανάγκες. Παράλληλα θα προσέξεις περισσότερο την υγεία σου και τη φυσική σου κατάσταση. Εσύ του β΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές προσπάθησε να συγκρατήσεις τον εαυτό σου για ν΄ αποφύγεις οποιαδήποτε παράτολμη κίνηση στον αισθηματικό τομέα. Η παράλογη συμπεριφορά σου μπορεί να φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα στη συντροφική σου ζωή. Μη ρισκάρεις, επειδή θεωρείς ότι δεν πρόκειται να χάσεις, γιατί μάλλον θα συμβεί το αντίθετο. Μην ξεσπάς στο πορτοφόλι σου.  Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θ’ αντιμετωπίσεις εξελίξεις στις σχέσεις σου με φίλους αλλά και στις αισθηματικές, που θα σε ωθήσουν σε αλλαγές, που όμως θα ΄ναι εξαιρετικά θετικές. Δεν αποκλείεται μάλιστα να επισημοποιήσεις μια σχέση, που δείχνει να ΄χει αντέξει στο χρόνο.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αισθάνεσαι ότι ζεις ένα καθημερινό πάρτι. Φλερτ, έρωτας και  ψυχαγωγικές δραστηριότητες γεμίζουν το πρόγραμμά σου. Απ΄ την άλλη, αν είσαι γονέας, η σχέση σου με τα παιδιά βελτιώνεται. Ταυτόχρονα, όμως, και τα επαγγελματικά σου, ειδικά αν έχεις δική σου επιχείρηση, εξελίσσονται θετικά.   Εσύ του β΄ δεκαημέρου προσπάθησε τις μέρες αυτές να ΄σαι περισσότερο διαλλακτικός με τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις. Μην αγχώνεσαι υπερβολικά για κάτι που δείχνει ότι παραμένει ανεπίλυτο. Επιπλέον μην εμπιστεύεσαι όποιον βρεθεί μπροστά σου. Αισθηματικά πες όχι σε παράνομα ερωτικά παιχνίδια που θ΄ αποκαλυφθούν και θα σε φέρουν σε δυσάρεστη θέση. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, ενδέχεται να ΄ρθεις αντιμέτωπος με πολλές αλλαγές στα επαγγελματικά σου. Κι ενώ πράγματι στις καταστάσεις που βιώνεις επικρατεί αστάθεια, αντιλαμβάνεσαι ότι τελικά η αλλαγή επιβάλλεται, αλλά κάτι φαίνεται να καθυστερεί την όποια εξέλιξη προσμένεις. Υπομονή.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, τα οικογενειακά προβλήματα εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου και να ζητούν την αφοσίωσή σου. Κάποια ζητήματα ακίνητης περιουσίας ενδέχεται να ανακύψουν. Το βέβαιο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα κουραστείς περισσότερο απ΄ όσο περίμενες. Εσύ του β΄ δεκαημέρου οφείλεις ν’ αποδεχτείς ότι δεν μπορείς να απαιτείς απ΄ τους άλλους να χορεύουν πάντοτε στο δικό σου ρυθμό. Είναι λες και πιστεύεις ότι όλοι οφείλουν να κάνουν αυτό που εσύ θέλεις και στο χρόνο που το θέλεις, πράγμα που ασφαλώς δε γίνεται. Οπότε μην τραβάς το σκοινί με φίλους και γνωστούς γιατι εσύ θα χάσεις! Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θα συνειδητοποιήσεις ακόμη και μέσα από εσωτερικά ξεσπάσματα, ποια είναι τα όνειρά σου και τι μπορείς να κάνεις για να τα πραγματοποιήσεις. Παράλληλα ενδέχεται να σχεδιάσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό είτε για προσωπικούς λόγους είτε για επαγγελματικούς. Το βέβαιο είναι ότι το θέλεις και μάλιστα πολύ. Γι’ αυτό προσπάθησέ το.

 

Λέων

Λιοντάρι του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, η καθημερινότητά σου και η ενασχόληση με τη δουλειά σου γίνεται περισσότερο ευχάριστη. Οι μετακινήσεις σου αυξάνονται, όπως και οι διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για επαγγελματικά ζητήματα. Φρόντισε να ΄σαι περισσότερο διαλλακτικός με τους άλλους και να μην έχεις συνεχώς απαιτήσεις. Εσύ του β΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή πρέπει να αποφύγεις οποιαδήποτε παράτολμη κίνηση στον επαγγελματικό τομέα, γιατί θ’ αποδειχθεί επιπόλαιη και θα σε εκθέσει ανεπανόρθωτα. Κινήσου με γνώμονα τη λογική. Μη διακινδυνεύεις να καταστρέψεις την εικόνα σου είτε στο επαγγελματικό είτε στο κοινωνικό σου περιβάλλον. Παράλληλα προσπάθησε να ΄σαι δεκτικός στις επιθυμίες των μελών της οικογένειάς σου. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, ενδέχεται ν΄ αντιμετωπίσεις κάποια έκτακτα γεγονότα που αφορούν στις οικονομικές συναλλαγές σου με τρίτους ή/και σε τυχόν οφειλές σου προς το Δημόσιο ή τις Τράπεζες. Πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα. Παράλληλα ενδέχεται ν΄ απομακρυνθείς από κάποια πρόσωπα, που νιώθεις ότι «ρουφάνε» την ενέργειά σου.

 

 

 

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, επικεντρώνεσαι στον οικονομικό τομέα, προσπαθώντας ν’ αυξήσεις τα εισοδήματά σου μέσα απ΄ τη δουλειά σου. Κυνηγάς τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από γνωριμίες που θα παίξουν ρόλο καταλυτικό στην καριέρα σου και συνεπώς και στα οικονομικά σου. Επιδιώκεις να νιώσεις αυτόνομος και να διώξεις οποιεσδήποτε, τυχόν, συνήθειες σε κρατούν δέσμιο σ΄ ένα παρόν που δείχνει πια να μη σ΄ εξυπηρετεί. Η υπερβολική αισιοδοξία σου, Παρθένε του β΄ δεκαημέρου, μπορεί να σε φτάσει στο όριο της αλαζονείας. Να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις, γιατί οποιοδήποτε επικοινωνιακό σφάλμα είναι ικανό να δημιουργήσει χάσμα ανάμεσα σε σένα και στους φίλους σου ή/και στη σχέση σου. Παράλληλα να ΄σαι προσεκτικός στις κάθε είδους μετακινήσεις σου. Μη βιάζεσαι. Η Πανσέληνος στον Ιχθύ (21/9), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, ρίχνει φως στα μελανά σημεία των σημαντικών σου σχέσεων. Φέρνει αλλαγές που δε θα ‘ναι εύκολες. Ίσως, όμως, οι δοκιμασίες να έρχονται για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και το πόσο δυνατοί είμαστε.

 

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιό σου, η γενέθλια χρονιά σου ξεκινά και σου φέρνει δώρο έναν απολογισμό. Τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, ποιους νέους στόχους θέλεις να κατακτήσεις, ποια πρόσωπα μπορούν να σε ακολουθήσουν αλλά και ποια άλλα εμποδίζουν την εξέλιξή σου. Ο τελικός απολογισμός, θα σου προσφέρει ακόμη περισσότερα δώρα στη πορεία του χρόνου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου φαίνεται να παρασύρεσαι από ένα μυστικό ερωτικό πάθος, που ενδέχεται ή ν΄ αποκαλυφθεί και να σε φέρει σε δύσκολη θέση, ή να λήξει λόγω της έντονης κτητικότητας και ζήλιας σου. Παράλληλα εάν διατηρείς μια σχέση που στηρίζεται μόνο σε οικονομικά συμφέροντα, η ρήξη είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που θα κληθείς ν΄ αντιμετωπίσεις. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, ίσως νιώσεις σωματική και ψυχική κούραση, λόγω της βεβαρημένης καθημερινότητάς σου και της αυξημένης δουλειάς σου. Θέλεις να νιώσεις καλύτερα και περισσότερο ξεκούραστα κι αυτό θα σε οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές, με θετικό για σένα αποτέλεσμα.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό να κάνει παρέα με τον Ερμή και τον Άρη στο ίδιο ζώδιο, ενδεχομένως αντιληφθείς το σκοτεινό παρασκήνιο που εκτυλίσσεται είτε στη δουλειά σου είτε και στη σχέση σου. Ίσως είναι καλύτερα να μην αντιδράσεις και να περιμένεις τις αποδείξεις.  Απ΄ την άλλη εάν εσύ κρύβεις κάτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό ν΄ αποκαλυφθεί.  Εσύ του β΄ δεκαημέρου περιόρισε τον εγωισμό σου και την τάση σου να πολεμάς τη συντροφικότητα και τη δέσμευση, γιατί κινδυνεύεις να διαλύσεις τη σχέση σου. Απόφυγε τις παράτολμες κινήσεις, είτε στα αισθηματικά είτε στα επαγγελματικά. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θα δεις ότι ένας φίλος σου θα παίξει καταλυτικό ρόλο σ΄ ένα συναισθηματικό σου ζήτημα. Για παράδειγμα μπορεί να σε φέρει κοντά μ΄ ένα πρόσωπο, που θ΄ αποδειχθεί ο έρωτας της ζωής σου. Απ΄ την άλλη δεν αποκλείεται και μια φιλική σου σχέση, ν΄ αλλάξει μορφή.

 

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, και νέους φίλους θα κάνεις και γενικότερα η κοινωνική σου ζωή θα δραστηριοποιηθεί, κάτι που θα συμβάλλει και στη βελτίωση αλλά κι ενίσχυση της κοινωνικής σου εικόνας. Πρέπει να εκμεταλλευθείς αυτό το διάστημα, καθώς ιδιαίτερα οι νέες γνωριμίες θ’ αποδειχθούν σημαντικές και για την επέκταση της καριέρας σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή προσπάθησε να ΄σαι συγκεντρωμένος στη δουλειά και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σου και μην παρασύρεσαι σε επιπολαιότητες. Επειδή το μόνο που θέλεις είναι ν΄ ασχοληθείς με τον εαυτό σου, αλλά  οι υποχρεώσεις δεν στο επιτρέπουν, ξεσπάς τα νεύρα σου σε όποιον δύσμοιρο βρεθεί μπροστά σου.  Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, ενδέχεται να βιώσεις έντονα συναισθηματικά ξεσπάσματα, κυρίως για οικογενειακά ζητήματα. Η συνέπειά σου απέναντι στα μέλη της οικογένειάς σου παίζει σημαντικό ρόλο για τη βελτίωση της σχέσης σας. Απ΄ την άλλη ίσως και να προγραμματίζεις ή/και ν΄ αναγκαστείς να προγραμματίσεις μία μετακόμιση.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, ετοιμάσου να δώσεις ακόμη μεγαλύτερες μάχες στον επαγγελματικό στίβο. Έφτασε εκείνη η στιγμή που βλέπεις πια ξεκάθαρα τους ανταγωνιστές σου και δε διστάζεις ν’ αποκαλύψεις το αληθινό τους πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα τους δείχνεις με το μοναδικό δικό σου τρόπο ότι «οφείλουν» να σε φοβούνται. Αγωνίζεσαι, γιατί πιστεύεις ότι στο τέλος θα δικαιωθείς κι αυτό θα γίνει. Εσύ του β΄ δεκαημέρου περιόρισε τα νεύρα και την αλαζονική συμπεριφορά σου στα αισθηματικά. Μην απαιτείς να γίνονται όλα με τον τρόπο που εσύ τα θέλεις. Μείνε πιστός κι έντιμος στο πρόσωπο που ΄χεις δίπλα σου. Οι κάθε είδους ερωτικές σου ατασθαλίες δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, ενδέχεται να πιεστείς ιδιαίτερα στα επαγγελματικά σου, επειδή το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου καθυστερεί να φανεί. Όμως αν διατηρήσεις την υπομονή σου, θα δεις κάποια σχέδιά σου ότι ξεκινούν να υλοποιούνται. Απ΄ την άλλη πρόσεξε την επικοινωνία σου, καθώς η έντονη παρόρμησή σου μπορεί να ‘χει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις σου.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, η ανάγκη σου ν΄ απαλλαγείς απ’ όλα όσα έχουν πάψει εδώ και καιρό να εξυπηρετούν τα σχέδια και τους στόχους σου γίνεται περισσότερο έντονη. Η διαφορά είναι ότι τώρα δείχνεις έτοιμος ν’ αναθεωρήσεις πολλές σταθερές στη ζωή σου και τελικά να τις αλλάξεις. Ακόμη και το εξωτερικό είτε για σπουδές είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε ακόμη και για αναψυχή, υπάρχει έντονα στο μυαλό σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου προσπάθησε να περιορίσεις την τάση σου ν΄ αντιδράς σε ό,τι ακούς απ’ τα μέλη της οικογένειάς σου. Με τη στάση σου οι τσακωμοί στο σπίτι θα ΄ναι αναπόφευκτοι. Παράλληλα πες όχι, σ΄ ένα ερωτικό παρελθόν που επιστρέφει. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Ιχθύ (21/9) που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, ενδέχεται να βιώσεις κάποια δυσμενή γεγονότα που σχετίζονται με τα οικονομικά σου, τα οποία θα σε πιέσουν και θα σ’ αγχώσουν. Αν όμως το προηγούμενο διάστημα είχες προγραμματίσει σωστά και καθόλου παρορμητικά τις κινήσεις σου, οτιδήποτε και να συμβεί, δε θα σε αγγίξει.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό, φαίνεται ότι η ερωτική σου ζωή θα σ΄ απασχολήσει έντονα και μάλιστα ό,τι κάνεις, θα το κάνεις μυστικά. Προσοχή πρέπει να δείξεις στις σχέσεις σου με τα πρόσωπα που σας δένουν είτε κοινά περιουσιακά στοιχεία είτε οικονομικές εκκρεμότητες. Γενικότερα πρόκειται για μια περίοδο που, ενδεχομένως, απαιτηθεί να βάλεις όρια, όχι μόνο στους άλλους αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Εσύ του β΄ δεκαημέρου να ΄σαι εξαιρετικά προσεκτικός στον τρόπο που θα εκφράζεις τη γνώμη και τα θέλω σου. Αν πιστεύεις ότι αυτό που θέλεις να πεις μπορεί να πληγώσει τον άλλο ή/και να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για τσακωμούς, μην το πεις. Παράλληλα μη βιάζεσαι και να ΄σαι πολύ προσεκτικός στις κάθε είδους μετακινήσεις σου. Η Πανσέληνος στο ζώδιό σου (21/9), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, θα σου κάνει «δώρο» κάποιες αποκαλύψεις. Αυτές θα ξεδιαλύνουν το θολό τοπίο που κυριαρχούσε στους σημαντικούς τομείς της ζωής σου. Το καλό είναι ότι μέσα απ’ τις απομυθοποιήσεις που θα κάνεις, θ’ αρχίσεις να νοιάζεσαι περισσότερο για τα δικά σου θέλω κι επιθυμίες.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου