Την τελευταία εβδομάδα του έτους να περιμένετε ενσυναίσθηση, αγάπη κι εμπιστοσύνη. Μπορεί να διαταραχθούν λίγο οι ισορροπίες, όμως η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με ερωτικά πάθη, κτητικότητα κι αποκάλυψη μυστικών που κάποιους ωφελούν και κάποιους άλλους εκθέτουν. Θα δώσει ευκαιρίες για επαγγελματική σταθερότητα και ταυτόχρονα θα τεστάρει την αντοχή των σχέσεών μας με τους άλλους. Ευχόμαστε υγεία, τύχη και όμορφες στιγμές!

 

Κριός

Κριέ του α΄ δεκαημέρου, η ψυχολογία σου βελτιώνεται κι αισθάνεσαι πλέον έντονα την ανάγκη ν΄ ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να τον φροντίσεις. Ακόμη και να μη σε περιποιούνται οι γύρω σου, το πλανητικό σκηνικό έρχεται να σε κανακέψει. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, ή ταξιδεύεις, ή το μυαλό σου σκέφτεται το ταξιδάκι που ήθελες, αλλά δε σου επέτρεψαν να κάνεις. Ποιος είναι ο θύτης; Πρώτα ο εαυτός σου και η μάχη που δίνεις ν΄ απαλλαγείς από ένα παρελθόν που σε στοιχειώνει, και έπειτα οι δικοί σου και το ταίρι που φροντίζουν ν’ επαναλαμβάνουν αυτό που αρνείσαι να δεις. Η χρονιά τελειώνει. Εσύ πότε θα τελειώσεις με τα πρόσωπα που πρέπει ν΄ απομακρύνεις απ’ τη ζωή σου; Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, το παρελθόν σού χτυπά και πάλι την πόρτα και είναι σαν να δίνεις εξετάσεις που δεν τις λες κι εύκολες. Μήπως τελικά πρέπει να γίνει παρόν με μερικές τροποποιήσεις; Ή πρέπει να πατήσεις delete, ώστε να ελευθερωθεί χώρος για κάτι καινούριο; Κι αν αυτό το καινούριο έρθει τώρα, μη βιαστείς. Περίμενε να περάσει κι αυτή η βδομάδα και μετά σου εύχομαι τα καλύτερα.

 

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου, μετά από καιρό αισθάνεσαι τόσο καλά που ούτε κι εσύ ο ίδιος το πιστεύεις. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Και πιο όμορφα περνάς αυτές τις μέρες συγκριτικά με εκείνους του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου, και το επόμενο διάστημα η κοινωνική σου ζωή βελτιώνεται, αποκτάς νέους φίλους και δικτυώνεσαι επαγγελματικά. Δεν τα λες κι άσχημα τα νέα. Όσο για σένα του β΄ δεκαημέρου, προσπάθησε τις μέρες αυτές να ‘χεις ένα εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που ‘ρθεις αντιμέτωπος με ανατροπές στο πρόγραμμά σου. Αυτή την περίοδο, οργανώνεσαι σε επαγγελματικό επίπεδο κι αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες για να πετύχεις τους στόχους σου. Ανοίγεται ο δρόμος για νέες επαγγελματικές συνεργασίες και γνωριμίες με πρόσωπα που σ’ εξελίσσουν σε πνευματικό επίπεδο. Θέματα σπουδών ευνοούνται. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, να περιμένεις την επιστροφή μετανιωμένων πρώην, κάτι που όμως δε θα σου προσφέρει συναισθηματική ικανοποίηση. Ίσως επειδή περίμενες κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που σου αποκαλύπτεται. Ίσως πάλι αυτό που πράγματι επιθυμείς δεν έρχεται. Απ’ την άλλη, οι αναβολές και καθυστερήσεις σε αισθηματικά και επαγγελματικά ζητήματα είναι δεδομένες. Το καλό νέο είναι ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς το διάστημα αυτό για να επανεξετάσεις τις επιθυμίες σου.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου, η κοινωνική σου ζωή γίνεται πιο έντονη και επιδιώκεις την προσωπική σου προβολή. Στην πορεία θα δεις πολλούς επαγγελματικούς στόχους ν’ αποκτούν σχήμα. Απόφυγε τις ερωτικές γκρίνιες για παρελθοντικά ζητήματα. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, είναι καιρός για αλλαγές, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Για να πετύχεις, όμως, την αλλαγή, πρέπει να πεις αντίο στο παρελθόν. Κι αυτό το αντίο σού δημιουργεί ανασφάλειες, ανασύροντας φοβίες κι ασυνείδητα τραύματα. Παρ΄ όλα αυτά, έχεις τη δύναμη να τ’ αντιμετωπίσεις και να προχωρήσεις μπροστά, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει έναν επαγγελματικό ή/κι αισθηματικό χωρισμό που ακόμη κι αν πονάει σε απελευθερώνει. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, οι επιστροφές στον αισθηματικό αλλά και οικονομικό τομέα είναι δεδομένες, ακόμη κι αν υπάρξουν καθυστερήσεις. Το θέμα είναι ότι πιθανότατα θ΄ αποδειχθούν καταστροφές, ενώ εσύ μέσα απ’ τις καταστροφές θα ωφεληθείς. Αρκεί να μείνεις μακριά από χειριστικά παιχνίδια, ζήλια, κτητικότητα και από πρόσωπα και καταστάσεις που σε βλάπτουν.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου, η χρονιά σου ξεκινά με τις καλύτερες προδιαγραφές. Βελτιώνεται η ψυχολογία σου κι αυξάνεται η  κοινωνικότητά σου. Αναθερμαίνεις τη σχέση σου με πρόσωπα που μπορεί να είχατε απομακρυνθεί. Γνωρίζεις νέους ανθρώπους και δημιουργείς φιλίες. Παράλληλα, ευνοείσαι σε εκπαιδευτικά ζητήματα και ταξίδια. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, μέσα από συγκυρίες και γεγονότα θα εξαναγκαστείς να επαναπροσδιορίσεις τις επιθυμίες σου και να διορθώσεις λάθη του παρελθόντος. Τώρα συνειδητοποιείς ότι κάποιες επιλογές σου στάθηκαν εμπόδιο στην επαγγελματική σου εξέλιξη και στην πορεία της προσωπικής σου ζωής. Είσαι διατεθειμένος ν΄ αλλάξεις τις επιθυμίες σου, καθώς επικεντρώνεσαι πλέον σε ό,τι σου προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, αισθηματικά βρίσκεσαι σε μεταβατική περίοδο, επειδή το μυαλουδάκι σου είναι κολλημένο σ΄ ένα παρελθόν, που εμφανίζεται μπροστά σου για να ολοκληρώσετε οριστικά τον κύκλο σας. Ακόμη κι αν εμφανιστεί κάτι καινούριο, μην προχωρήσεις αν δεν τελειώσεις με το παλιό.

 

Λέων

Λιοντάρι του α΄ δεκαημέρου, η νέα χρονιά σε βρίσκει με περισσότερη αισιοδοξία και βελτιωμένη ψυχολογία, ενώ εγκαινιάζει ένα διάστημα που θα επικεντρωθείς στα οικονομικά σου και τις εκκρεμότητές προς τρίτους ή από τρίτους. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για να τακτοποιήσεις χρέη και ν’ αυξήσεις τα έσοδά σου. Παράλληλα, βαθιές συναισθηματικές ανησυχίες έρχονται στην επιφάνεια που σχετίζονται με την οικειότητα που αισθάνεσαι ότι λαμβάνεις από τη σχέση σου. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, έρχονται αλλαγές στην καθημερινότητά σου, στο περιβάλλον που εργάζεσαι και στην προσωπική σου ζωή. Δε χαρακτηρίζονται αρνητικές, αν αποβάλλεις τον παρορμητισμό που ενίοτε σε διακατέχει κι ακολουθήσεις την πεπατημένη, χωρίς να ενεργείς υπερβολικά. Νέες προτάσεις για συνεργασία είναι πιθανές. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, φαίνεται ότι ακόμη και την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς ασχολείσαι με τα επαγγελματικά σου και κάποια ζητήματα που σε οδηγούν σε τέλμα. Ενδεχομένως οι καταστάσεις που βιώνεις ή τα γεγονότα που έρχονται να σ’ αναγκάσουν να αποκοπείς από καταστάσεις και πρόσωπα που όσο και να προσπαθήσεις δεν αλλάζουν. Αντίθετα, εσύ αλλάζεις και μάλιστα όχι με θετική εξέλιξη. Το καλύτερο που ‘χεις να κάνεις είναι ν΄ απομακρυνθείς.

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου, η νέα χρονιά φέρνει αλλαγές που αφορούν σε σημαντικές σχέσεις στη ζωή σου. Αυτό σημαίνει ότι η προοπτική ενός γάμου ή/και μιας επαγγελματικής συνεργασίας είναι πιθανή. Απ’ την άλλη, εσύ του β΄ δεκαημέρου, να περιμένεις την έναρξη ενός νέου κύκλου στις σχέσεις σου με αγαπημένα πρόσωπα, την μιας επισημοποίηση σχέσης ή/και τη συγκατοίκηση. Παράλληλα, τα επαγγελματικά σου σταθεροποιούνται και εμφανίζονται νέες προοπτικές εξέλιξης. Ευχάριστα νέα έρχονται από το πουθενά. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, βιώνεις παρελθοντικές καταστάσεις με πρόσωπα που επανέρχονται είτε για να κλείσετε τον μεταξύ σας κύκλο είτε για να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας. Βέβαια, το ενδεχόμενο κλείσιμο ενός κύκλου δε θα ΄ναι αναίμακτο, οπότε να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένος πως η νέα χρονιά μπορεί να μη σε βρει και στα καλύτερά σου.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου, αυτή την εβδομάδα βελτιώνεται αφενός η καθημερινότητά σου, αφετέρου οι συνθήκες στο εργασιακό σου περιβάλλον. Η υγεία σου αποτελεί προτεραιότητα. Επίσης αν ψάχνεις για δουλειά, σου προσφέρονται πολλές ευκαιρίες. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, αλλάζουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις οικογενειακές και τις προσωπικές σου σχέσεις. Αυτό έχει διττή σημασία. Είτε επιλύονται προβληματικές καταστάσεις και σχέσεις ομαλοποιούνται είτε το αντίθετο. Προσπάθησε να μην ενεργείς παρορμητικά και δείξε αυτοσυγκράτηση σε κάτι ξαφνικό που ενδέχεται να προκύψει. Η δυνατότητα ν΄ αλλάξεις τις συνθήκες που επικρατούν υπάρχει κι ίσως αυτό να σου βγει σε καλό. Κι εσύ του γ΄ δεκαημέρου, προσπαθείς να ισορροπήσεις ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν. Απ’ τη μία οι παλιοί έρωτες εμφανίζονται και μπλέκονται με το παρόν για να σου θυμίσουν ότι το παρελθόν σου ήταν σαφώς καλύτερο απ’ αυτό που βιώνεις τώρα, απ’ την άλλη προκύπτουν κάποιες μοιραίες ενδεχομένως καταστάσεις στην οικογένεια, που ακόμη και να σε ξεβολεύουν δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τις αλλάξεις, κι έτσι τις αποδέχεσαι και προχωράς.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου, αυτή τη βδομάδα τα συναισθηματικά δώρα που πρόκειται να λάβεις θα ΄ναι πολλά. Οι ευκαιρίες για νέες σχέσεις αλλά και για επισημοποίηση σχέσεων που ΄ναι υγιείς θα είναι πολλές. Παράλληλα, το μεγάλο επικοινωνιακό σου άνοιγμα θα συμβάλλει και στην επέκταση των επαγγελματικών σου σχεδίων. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, έρχονται ξαφνικές αλλαγές στη σχέση σου ή σε μια επαγγελματική συνεργασία. Οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να σε πιέσουν ή να σ’ αναγκάσουν να αφήσεις πίσω σου κάτι που είναι προς όφελός σου. Αν επιμένεις να κρατήσεις ή/και να κρατηθείς από αυτό που ήδη φαίνεται να διαλύεται, οι συνέπειες θα ΄ναι αρνητικές και η πίεση εντονότερη. Αγκάλιασε τις αλλαγές και προχώρησε σύμφωνα με τη ροή των καταστάσεων. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, αν ετοιμάζεσαι για ταξιδάκι, ελπίζω να ‘χεις επιλέξει μέρη γνώριμα αλλά και ανθρώπους που γνωρίζεις ότι περνάτε καλά. Απ’ την άλλη, αν παραμένεις στη βάση σου, είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα με συγγενείς ή γείτονες. Αισθηματικά οι ευκαιρίες για επανασυνδέσεις έχουν την τιμητική τους, όμως ό,τι κι αν τελικά συμβεί, θα ‘χει το ανάλογο τίμημα.

 

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου, η βδομάδα ευνοεί εξελίξεις στο οικογενειακό περιβάλλον. Οι υποχρεώσεις μπαίνουν σε σειρά, ενώ ζητήματα του σπιτιού δείχνουν να επιλύονται. Η σχέση σου με τα μέλη της οικογένειάς σου βελτιώνεται. Απ’ την άλλη, ενδέχεται τα υπάρχοντα προβλήματα να μεγεθυνθούν με μοναδικό σκοπό να μην τα αγνοήσεις, αλλά ν΄ αναγκαστείς να τα διευθετήσεις. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, μπροστά σου ανοίγονται ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα, επαγγελματικής αλλά και οικονομικής φύσεως. Ίσως εσύ ο ίδιος να νιώθεις περισσότερο έτοιμος και ικανός να κυνηγήσεις τους στόχους σου κι έτσι να περάσεις απ’ τη θεωρία στην πράξη. Επιπλέον, είναι πιθανή η αύξηση των εσόδων σου. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, συναισθηματικά αλλά και οικονομικά εξακολουθείς να πιέζεσαι, ιδιαίτερα με παρελθοντικές εκκρεμότητες που συνεχώς κάνουν την εμφάνισή τους, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή σου. Βέβαια κι εσύ ο ίδιος βάζεις το χεράκι σου και βγάζεις το ματάκι σου, καθώς φαίνεται ότι δεν μπορείς ή δε θέλεις να ξεφύγεις από κάποια πάθη-λάθη σου, που πιθανότατα θα σε οδηγήσουν σε μια απώλεια συναισθηματικής φύσεως.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή βελτιώνεται αισθητά η ψυχολογία σου. Επιτέλους ξεκινάς να ελπίζεις και να ‘χεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Λύνεις παρεξηγήσεις με πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντος, ενώ σε προσωπικό επίπεδο φαίνεται να επιλέγεις πλάι σου εκείνους που σου δημιουργούν συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Η αληθινή αγάπη υπερνικά τα πάθη και μεταμορφώνει τον εσωτερικό σου εαυτό. Παράλληλα, ευνοούνται σπουδές και ταξίδια. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, η εβδομάδα δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για ν’ αλλάξεις τον εαυτό σου και ταυτόχρονα την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Μπορείς -και πρέπει0 να εκμεταλλευτείς ευκαιρίες που θα σου δώσουν την ώθηση ν’ απαλλαγείς από τις πιεστικές παρελθοντικές συνθήκες και ν’ απελευθερωθείς. Η αναγέννηση πλησιάζει. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, είσαι ο κυρίαρχος των επανασυνδέσεων. Φρόντισε, όμως, να επιλέξεις αυτό που πραγματικά δημιουργεί ηρεμία στην καρδούλα σου και να μην αναλώνεσαι σε καταστάσεις που εναλλάσσονται συνεχώς στο ίδιο μοτίβο, δημιουργώντας μόνο προσωρινή απόλαυση, που συνοδεύεται από μόνιμες ενοχές και μετάνοια.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου, εγκαινιάζεται μια χρονιά με ευκαιρίες για αύξηση των εσόδων σου, αρκεί να τις διακρίνεις και να τις εκμεταλλευτείς ανάλογα. Για παράδειγμα, αν βλέπεις το πορτοφολάκι σου να φουσκώνει, αγόρασε ένα κουμπαρά και γέμιζέ τον. Απόφυγε τις άσκοπες σπατάλες, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα. Περιορίσου μόνο στα αναγκαία. Απ’ την άλλη, η νέα χρονιά δημιουργεί το έδαφος για σταθερότητα και συναισθηματική ασφάλεια στη ζωή σου. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, έρχονται αποκαλύψεις όσον αφορά στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή, που ενδεχομένως να σε σοκάρουν. Όμως αυτές οι αποκαλύψεις είναι που θα σε ωθήσουν να πάρεις αποφάσεις που όφειλες να είχες πάρει εδώ και καιρό, αλλά επέλεγες να εθελοτυφλείς. Μέσα από βαθιές συνειδητοποιήσεις θα επιλέξεις τελικά αυτό που ικανοποιεί τα θέλω σου. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, ενδέχεται ν΄ αντιμετωπίσεις ξανά κάποιο πρόβλημα υγείας που αυτή τη φορά οφείλεις να μην αγνοήσεις. Απ’ την άλλη, φρόντισε και την ψυχική σου υγεία. Προσπάθησε ν’ απαλλαγείς από καταστάσεις και πρόσωπα που επανέρχονται για να σου θυμίσουν ότι τελικά δε χρειάζεται να κουβαλάς ακόμη μέσα σου βαρίδια του παρελθόντος.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου, αυτή τη βδομάδα μεταμορφώνεσαι κι αναγεννιέσαι. Ανθίζεις και πάλι μέσα από τις σχέσεις σου με τους άλλους. Είσαι ο πρωταγωνιστής της νέας χρονιάς στον τομέα των σχέσεων, αρκεί να δείξεις ταπεινότητα και να μην αφεθείς στην υπεραισιοδοξία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις σου αλλά και όσα μέχρι σήμερα έχεις κατορθώσει να δημιουργήσεις. Όσο για εσένα του β΄ δεκαημέρου, να περιμένεις συναισθηματική σταθερότητα στη σχέση με τον σύντροφό σου. Επιπλέον, στον επαγγελματικό τομέα δημιουργούνται ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα με προοπτικές εξέλιξης, αρκεί να ΄σαι ξεκάθαρος στις επιθυμίες σου αλλά και στον τρόπο που επιδιώκεις να τις πραγματοποιήσεις. Παράλληλα, έρχεσαι πιο κοντά με φίλους και γενικότερα με οικεία πρόσωπα. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, το μενού διαθέτει απ’ όλα τα καλά αλλά και τα δύσκολα. Σχέσεις που τελειώνουν με πόνο, πρόσωπα που επιλέγουν ν’ απομακρυνθούν από κοντά σου αλλά και πρόσωπα που εσύ διώχνεις για χάρη ενός παρελθοντικού δυνατού έρωτα που επανέρχεται δυναμικά στη ζωή σου είναι μερικά απ’ τα πιο πιθανά σενάρια.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου