Article of the day: Η Αναστασία Ιλαρίδου μιλάει για το #metoo και τη Μέδουσα που έγινε σύμβολό του. Δες εδώ γιατί. 

pillow1895

Ο Αύγουστος φαίνεται να ξεκινά με άγριες διαθέσεις. Η σύγκρουση του Ήλιου αρχικά με τον Κρόνο και στη συνέχεια με τον Ουρανό βάζει φρένο στα σχέδιά μας, σε προσωπικό αλλά και σ΄ επαγγελματικό επίπεδο. Τα δεδομένα ανατρέπονται κι ίσως αναγκαστούμε να υπακούσουμε σε κανόνες που θα επιβληθούν. Στις σχέσεις το «παιχνίδι» της συναισθηματικής απόστασης θα ΄ναι έντονο. Η Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι, στο τέλος της εβδομάδας, ενισχύει το ανατρεπτικό αυτό κλίμα. Δυσκολίες μέσα από ξαφνικά κι έντονα γεγονότα, πιθανότατα ν΄ αλλάξουν και πάλι τα σχέδιά μας. Καλή εβδομάδα είπαμε;

 

Κριός

Κριάρι του α΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή ενδέχεται να αισθανθείς ψυχική απόσταση στις σχέσεις σου, είτε προσωπικές είτε φιλικές. Θα νιώσεις σαν να ΄χουν όλα μπει στον πάγο. Προκειμένου να λιώσεις αυτόν τον πάγο, ίσως αντιδράσεις παρορμητικά, κάτι που πρέπει ν΄ αποφύγεις, γιατί το αποτέλεσμα θα ΄ναι απογοητευτικό. Αν πράγματι θέλεις να διορθώσεις κάτι αρνητικό, προτίμησε μια ειλικρινή κι ήρεμη συζήτηση, χωρίς να πιέζεις τις καταστάσεις. Η Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, φέρνει εξελίξεις στα αισθηματικά σου, που δε θα ΄ναι θετικές. Κάποιες ανατροπές σε φέρνουν προ εκπλήξεων. Ή μήπως τελικά οι φόβοι σου απλώς επιβεβαιώνονται; Παράλληλα να περιμένεις και κάποια εμπόδια στα οικονομικά σου. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου είσαι καλύτερα απ΄ τους υπόλοιπους. Τις μέρες αυτές η επικοινωνία με τους φίλους και με το σύντροφό σου γίνεται πιο ουσιαστική και θερμή. Προς το τέλος της εβδομάδας κι η καθημερινότητά σου θα ‘ναι περισσότερο ευχάριστη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αν είσαι ελεύθερος να έρθεις κοντά μ΄ ένα πρόσωπο απ΄ τον επαγγελματικό σου χώρο κι ίσως δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ένα όμορφο ειδύλλιο.

 

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου η εβδομάδα φέρνει στο προσκήνιο επαγγελματικά ζητήματα ή/εκκρεμότητες με συναδέλφους αλλά και οικογενειακά θέματα που σε αγχώνουν. Ίσως παρατηρήσεις ότι οι άλλοι απαιτούν από σένα πράξεις. Προσπάθησε να βρεις κάποιες λύσεις αλλά και να συζητήσεις μαζί τους, στην περίπτωση που δεν είσαι σίγουρος για το τι είναι καλό να γίνει. Ακόμη κι αν προκύψουν διαφωνίες, μέσω της καλής επικοινωνίας μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή. Η Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου φωτίζει τις σχέσεις με τους οικείους σου κι ενδέχεται να φέρει στην επιφάνεια οικογενειακά προβλήματα. Επειδή η ψυχολογία σου δε θα ΄ναι ιδιαίτερα καλή, μην αφήσεις τα προβλήματα αυτά να διαιωνίζονται. Κουβέντιασε, προσέγγισε τους άλλους διατηρώντας χαμηλό προφίλ και θα δεις ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νόμιζες. Για σένα του γ΄ δεκαημέρου οι μέρες αυτές είναι ευνοϊκές. Η επαφή σου με την οικογένεια αλλά και με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός σου βελτιώνεται. Προς το τέλος της εβδομάδας και τα αισθηματικά σου ευνοούνται, μέσα από νέες γνωριμίες με προοπτική εξέλιξης. Αν είσαι δεσμευμένος η ενδυνάμωση της σχέσης με το σύντροφό σου είναι βέβαιη.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή ίσως παρατηρήσεις ότι κάποια πρόσωπα του περιβάλλοντός σου απομακρύνονται από σένα. Ενδέχεται να δεις κάποιες σημαντικές για σένα σχέσεις να παγώνουν, να μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο κι εσύ να μην μπορείς να κατανοήσεις ακριβώς τα αίτια. Αν όμως τα γνωρίζεις μην απομακρυνθείς κι εσύ, αλλά προσπάθησε μέσω συζήτησης να λύσεις τις παρεξηγήσεις. Αν τ’ αφήσεις όλα ως έχουν, το πιθανότερο σενάριο είναι η απομάκρυνση αυτή ν΄ αποδειχθεί οριστική. Εσύ του β΄ δεκαημέρου επηρεάζεσαι περισσότερο απ’ τη Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι, που σου φέρνει αποκαλύψεις γεγονότων για πρόσωπα που γνωρίζεις και που μάλλον θα σε σοκάρουν. Δε σημαίνει ότι η κατάληξη θα ΄ναι αρνητική. Ίσως αυτή να ΄ναι η κατάλληλη περίοδος για να επαναπροσδιορίσεις το δικό σου ρόλο αλλά και το ρόλο των άλλων στη σχέση σας. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου διανύεις μια καλύτερη περίοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι η παραπληροφόρηση σε όσα ακούς αλλά και σε όσα εσύ εκφράζεις. Προς το τέλος της εβδομάδας εάν έχει εκκρεμότητες που αφορούν το σπίτι σου, ευνοείσαι να τις διευθετήσεις.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή με τη σκληρή όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου που σ΄ επηρεάζει περισσότερο θα κληθείς ν’ αντιμετωπίσεις κάποιες εσφαλμένες ενέργειές σου στον οικονομικό τομέα. Ίσως το προηγούμενο διάστημα να παρασύρθηκες και να ξόδεψες πολλά για την προσωπική σου ευχαρίστηση και τώρα να μην μπορείς ν΄ ανταπεξέλθεις στις οικονομικές εκκρεμότητες που εμφανίζονται η μία μετά την άλλη. Κι εσύ του β΄ δεκαημέρου με τη Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι, που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θα αντιμετωπίσεις οικονομικά ζητήματα που ενδεχομένως να σε αγχώσουν ιδιαίτερα. Μάλλον είχες υπολογίσει να διαθέσεις για άλλο σκοπό τα χρήματά σου και τελικά συνειδητοποιείς ότι πρέπει να κάνεις πιο συνετή διαχείριση, για να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού. Ενδεχομένως να προκύψουν και κάποια έκτακτα έξοδα που δεν είχες υπολογίσει. Αντίθετα για σένα του γ΄ δεκαημέρου οι μέρες αυτές προσφέρονται για ξεκούραση και περισσότερη χαλάρωση. Προς το τέλος της εβδομάδας ενδέχεται να προκύψουν κάποια έκτακτα περιστατικά που σχετίζονται με το ταμείο σου και μάλλον θα θελήσεις να κάνεις έναν νέο προγραμματισμό στα έξοδά σου. Παράλληλα από το τέλος της εβδομάδας και για το επόμενο διάστημα ευνοείσαι ιδιαίτερα στον αισθηματικό τομέα.

 

Λέων

Λιοντάρι του α΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή με τη σκληρή όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Ενδεχομένως ν’ αντιληφθείς ότι κάποια σημαντικά για σένα πρόσωπα απομακρύνονται. Ίσως δεις κάποιες σχέσεις σου να παγώνουν. Μπορεί τώρα να εμφανίζονται τα προβλήματα που σας χωρίζουν. Μην αφήσεις οποιαδήποτε κατάσταση στην τύχη της και προσπάθησε να ΄σαι εκείνος που θα δράσει για να «σώσει» αυτές τις σχέσεις. Εσένα του β΄ δεκαημέρου η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου, που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, σε προτρέπει ν΄ αλλάξεις, κάτι που κι εσύ ενδόμυχα επιθυμείς, είτε στα επαγγελματικά είτε στα προσωπικά σου. Ενδεχομένως να προσπαθείς εδώ και καιρό να κάνεις τις αλλαγές αυτές. Ίσως, θεωρείς το διάστημα αυτό περισσότερο ευνοϊκό για να πετύχεις το σκοπό σου. Κάποια, όμως, δεδομένα που ΄χεις στο μυαλό σου ανατρέπονται και σίγουρα αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές σου. Εσύ αντίθετα του γ΄ δεκαημέρου ευνοείσαι ώστε να λύσεις τυχόν διαφορές του προηγούμενου διαστήματος με τους οικείους σου, μέσω του διαλόγου. Προς το τέλος της εβδομάδας ίσως επιδιώξεις να εμπλακείς σε μια αισθηματική σχέση που θα προτιμήσεις να διατηρήσεις μυστική.

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές θα νιώσεις έντονα την ανάγκη να απομονωθείς για να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς και να τα ξαναβρείς με τον εαυτό σου. Προσπάθησε να βρεις το χρόνο, ακόμη κι αν η καθημερινότητά σου δεν το επιτρέπει. Αν δεν το καταφέρεις η ψυχολογία σου θα επιβαρυνθεί σημαντικά με τη δύσκολη όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου που σ΄ επηρεάζει περισσότερο. Εσύ του β΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές θα χρειαστεί ν΄ αντιμετωπίσεις παρελθοντικές εκκρεμότητες που σχετίζονται είτε με τα αισθηματικά είτε με τα επαγγελματικά σου. Η Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι που σ΄ επηρεάζει περισσότερο θα φέρει στην επιφάνεια όλα αυτά τα «χρωστούμενα» κι εσύ καλείσαι τώρα να βρεις τον τρόπο να τα διαχειριστείς. Παράλληλα μέσα από γεγονότα θ’ αντιληφθείς ότι με κάποια πρόσωπα οι διαφορές μεταξύ σας είναι περισσότερες απ΄ όσες πίστευες. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου θα πρέπει να ΄σαι εξαιρετικά προσεκτικός με ποιους μιλάς κι εκμυστηρεύεσαι προσωπικά σου ζητήματα, καθώς ενδέχεται ν΄ απογοητευθείς από κάποιες αποκαλύψεις. Απ’ το τέλος της εβδομάδας και για το επόμενο διάστημα ευνοείσαι στον αισθηματικό τομέα και φρόντισε να το εκμεταλλευτείς.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές με τη σκληρή όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου που σ΄ επηρεάζει περισσότερο θ’ απογοητευθείς και θα νιώσεις συναισθηματική απόσταση σε μια προσωπική ή φιλική σου σχέση. Ενδεχομένως οι διαφορές που σας χώριζαν στο παρελθόν να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους κι αυτή τη φορά να ΄ναι περισσότερο διογκωμένες.  Η όψη αυτή σου αποκαλύπτει ότι το χάσμα ανάμεσα σε σένα και το συγκεκριμένο πρόσωπο δε μπορεί να γεφυρωθεί. Μείνε αποστασιοποιημένος καθώς αν προσπαθήσεις να δράσεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγωθείς. Εσύ του β΄ δεκαημέρου με τη Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι, που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, μέσω κάποιων ξαφνικών γεγονότων θα μπεις στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσεις το ρόλο σου σε κάποιες σχέσεις και να αποφασίσεις ποιες πρέπει να διατηρήσεις και ποιες να διακόψεις. Παράλληλα κάποια γεγονότα ή/και πρόσωπα του παρελθόντος κάνουν την επανεμφάνισή τους κι ίσως λόγω εντάσεων στη επικοινωνία να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου διανύεις μια περισσότερο ευνοϊκή περίοδο που μπορεί να σε φέρει κοντά με φίλους και γνωστούς. Ίσως ασχοληθείς και με συλλογικές δραστηριότητες που σ΄ ευχαριστούν. Προς το τέλος της εβδομάδας ενδέχεται μια μυστική γνωριμία να εξελιχθεί.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή με τη σκληρή όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου θα επικεντρωθείς θέλοντας και μη στα επαγγελματικά σου και σε κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σου. Πρόσεξε πολύ τον τρόπο που επικοινωνείς με τους οικείους σου, καθώς ενδέχεται το άγχος κι η πίεση που βιώνεις να σε οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις και ξεσπάσματα. Μείνε αποστασιοποιημένος ώστε ν’ αποφύγεις επιπλέον προβλήματα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου με τη Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι, που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θα κληθείς ν΄ αντιμετωπίσεις παρελθοντικές επαγγελματικές εκκρεμότητες. Κι εσύ θα πιεστείς έντονα, όμως, πρέπει ν΄ αφοσιωθείς στη διευθέτησή τους, καθώς αν τις αναβάλλεις αυτές θα διογκωθούν. Παράλληλα κι εσύ οφείλεις να προσέξεις τι λες και σε ποιον αλλά και τον τρόπο που εκφράζεις τις απόψεις σου. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργήσεις αρνητική εντύπωση.  Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές ευνοείσαι σημαντικά και πρέπει να τις εκμεταλλευτείς ώστε να διεκπεραιώσεις τις δουλειές σου. Προς το τέλος της εβδομάδας και για το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται μέσω του φιλικού σου κύκλου να γνωρίσεις ένα άτομο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

 

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου η σκληρή όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου στις αρχές της εβδομάδας δημιουργεί το έδαφος για παρεξηγήσεις και αντιπαραθέσεις με πρόσωπα του κοινωνικού περιβάλλοντός σου. Παράλληλα πρέπει να ΄χεις στο μυαλό σου εναλλακτικές λύσεις ώστε να μπορέσεις ν’ αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε τυχόν απρόοπτο προκύψει στις μετακινήσεις και τις συναντήσεις σου. Ίσως κάποιο ταξίδι που ΄χες προγραμματίσει ν΄ αναβληθεί για κάποιες μέρες.  Εσύ του β΄ δεκαημέρου με τη Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, καλείσαι να προσέξεις τη σχέση και την επικοινωνία σου με πρόσωπα του κοινωνικού περιβάλλοντός σου. Η Νέα Σελήνη ενδεχομένως να φωτίσει όλες τις μεταξύ σας διαφορές που θα χρειαστεί να αξιολογήσεις. Παράλληλα η καθημερινότητά σου ενδέχεται να ΄ναι περισσότερο κουραστική με δουλειές κι αγγαρείες που οφείλεις να τακτοποιήσεις ακόμη κι αν αυτό σου προκαλεί εντάσεις. Αντίθετα εσύ του γ’ δεκαημέρου τις μέρες αυτές θα συναντήσεις πρόσωπα με τα οποία είχες απομακρυνθεί κι αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία σου. Προς το τέλος της εβδομάδας και για το επόμενο διάστημα ευνοείσαι και στα επαγγελματικά σου.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές με τη σκληρή όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου θα αποστασιοποιηθείς συναισθηματικά από πρόσωπα και καταστάσεις. Ο πάγος που αυτή τη στιγμή φωλιάζει μέσα σου, θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τη σύνδεση αλλά και την αληθινή αγάπη για ένα πρόσωπο που πρόσφατα έδιωξες με τη συμπεριφορά σου. Τώρα αντιλαμβάνεσαι το λάθος που έκανες μαζί του, απομακρύνοντάς το, αξιολογώντας εγωιστικά τις καταστάσεις μόνο και μόνο για ν’ ασχοληθείς με κάποιο άλλο. Δεν αναλογίστηκες το χρόνο που σου ‘χει αποδείξει πόσο σημαντικός είναι για σένα ο άνθρωπος που απομάκρυνες, σε σχέση με το άλλο πρόσωπο που ξέρεις ότι τίποτα δεν αλλάζει και δε μπορεί ν΄ αλλάξει μεταξύ σας. Παράλληλα προσοχή πρέπει να δείξεις και στα οικονομικά σου. Η Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι, που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, σε βάζει στη διαδικασία να κλείσεις συναισθηματικές παρελθοντικές ιστορίες. Προβλήματα που ενδεχομένως ανακύψουν στον ίδιο τομέα, μπορούν να επιφέρουν ρήξεις, που όμως αν προσέξεις, μπορείς να τις αποφύγεις. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου θα διευθετήσεις προς όφελός σου εκκρεμότητες σε προσωπικά κι επαγγελματικά ζητήματα και θ΄ ανακουφιστείς σημαντικά. Προς το τέλος της εβδομάδας και για το επόμενο διάστημα ευνοείσαι ιδιαίτερα στα αισθηματικά σου.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές η σκληρή όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου θα φέρει στην επιφάνεια προβλήματα με πρόσωπα που σχετίζεσαι είτε σε συναισθηματικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ίσως αισθανθείς τους άλλους αποστασιοποιημένους κι ενώ επιθυμείς να βρεις λύση στο πρόβλημά σας, να μη μπορείς να βρεις τον τρόπο για να τους προσεγγίσεις. Ενδεχομένως και να ΄ρθεις αντιμέτωπος με παράπονα ή κατηγορίες για τη συμπεριφορά σου. Προσπάθησε να μην πιέζεις τις καταστάσεις και δείχνοντάς τους ότι είσαι έτοιμος για ειλικρινή διάλογο, μπορείς να διορθώσεις όποιο λάθος έχει γίνει, ακόμη κι άθελά σου.  Η Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι, που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, φωτίζει τις σημαντικές διαπροσωπικές σου σχέσεις, προσωπικές κι επαγγελματικές. Να περιμένεις πολλές ανατροπές, που ενδεχομένως επιφέρουν ρήξεις. Προς το τέλος του μήνα με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου θα φανεί εάν πρόκειται για οριστικές κι αμετάκλητες. Παράλληλα πρόσεξε την επικοινωνία σου με τους άλλους, καθώς η παραμικρή αφορμή είναι ικανή να πυροδοτήσει εντάσεις. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές έρχεσαι πιο κοντά με ανθρώπους που σ΄ ενδιαφέρουν και ενδυναμώνεις τις μεταξύ σας σχέσεις. Να περιμένεις καλά νέα για μια προσωπική σχέση ή μια επαγγελματική συνεργασία.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου με τη σκληρή όψη της αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου θα χρειαστεί ν΄ ασχοληθείς και ν΄ αφιερώσεις χρόνο σε ζητήματα επαγγελματικά κι εκκρεμότητες της καθημερινότητάς σου. Θα πιεστείς κι ενδεχομένως να αισθανθείς ότι δεν υπάρχει κάτι θετικό κι αισιόδοξο που μπορείς να περιμένεις. Αν επικεντρωθείς στο να κλείσεις τις εκκρεμότητές σου, προς το τέλος της εβδομάδας η αισιοδοξία θα φωτίσει και πάλι το πρόσωπό σου. Η Νέα Σελήνη στο Λιοντάρι που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου φέρνει στην επιφάνεια ένα «προκλητικό» επαγγελματικό ζήτημα, το οποίο μάλλον άφηνες να διαιωνίζεται. Παράλληλα πρέπει να ΄σαι προσεκτικός με τον τρόπο που θα διαχειριστείς επαγγελματικά ή/και οικονομικά ζητήματα. Ίσως μέσω συζητήσεων να προσπαθήσεις να πετύχεις όσα επιδιώκεις, αλλά να νιώθεις ότι χτυπάς σε τοίχο. Αν είσαι διαλλακτικός με τους άλλους μπορείς να καταφέρεις πολλούς απ΄ τους στόχους σου. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου θα φέρεις εις πέρας πολλές εκκρεμότητες της καθημερινότητάς σου αλλά και της δουλειάς σου. Η επικοινωνία με τους ανθρώπους που συναντάς καθημερινά βελτιώνεται. Προς το τέλος της εβδομάδας και για το επόμενο διάστημα ξεκινά η εύνοιά σου και στα αισθηματικά αλλά και στις επαγγελματικές συνεργασίες σου.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου