Ο Δεκέμβριος θα ξεκινήσει με συναισθηματική πίεση και έντονη ανάγκη για απελευθέρωση, που μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις. Τα καλά νέα της εβδομάδας είναι ότι η επικοινωνία σιγά-σιγά αποκαθίσταται και η αρμονική συνεργασία των πλανητών, υπόσχεται σε πολλούς νέες προοπτικές για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη, ενώ φέρνει εύφορο έδαφος για νέες γνωριμίες και φιλίες.

 

Κριός

Κριέ του α΄ δεκαημέρου η εβδομάδασε βρίσκει να διανύεις μια σταθερή περίοδο στους βασικούς τομείς της ζωής σου, εφόσον έχεις, ήδη, φροντίσει να ξεκαθαρίσεις τα θολά σημεία των ζητημάτων που σε απασχολούσαν και διορθώσει τα κακώς κείμενα. Γενικότερα βρίσκεσαι σε φάση ανανέωσης κι εξέλιξης. Οπότε στην περίπτωση που έχεις ακόμη εκκρεμότητες, φρόντισε να τις διεκπεραιώσεις γρήγορα. Επηρεάζεσαι περισσότερο εσύ του β΄ δεκαημέρου, κι η ζωή σου επικεντρώνεται σε ζητήματα που σχετίζονται με τη δουλειά σου, αλλά και την προσωπική σου ζωή. Ενδεχομένως κάτι που επιδίωξες να μη φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μπλοκαριστεί από κάποια πρόσωπα που θεωρούσες πιστά σε σένα. Παρόλ΄ αυτά η θετική ενέργειά σου σε βοηθά ν΄ αντιμετωπίσεις με ευκολία οποιοδήποτε, τυχόν, εμπόδιο ή αναποδιά εμφανιστεί. Στα προσωπικά σου επαναστατείς. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου τα επαγγελματικά φαίνεται να σ΄ απασχολούν αυτές τις μέρες. Η αίσθηση ότι τίποτα δεν προχωρά σε ανησυχεί, μπλοκάροντας τη σκέψη και τη δράση σου. Προς το τέλος της εβδομάδας η κατάσταση αλλάζει και πλέον μπορείς να θέσεις σε εφαρμογή τα σχέδιά σου. Οι φίλοι βρίσκονται πλάι σου.

 

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου η εβδομάδα για σένα ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές. Σημαντικές ευκαιρίες είτε για μια νέα γνωριμία είτε για μια νέα φιλία, είτε και για επαγγελματική επέκταση είναι κάποια απ΄ τα πιθανά σενάρια. Παράλληλα ευνοούνται εκπαιδευτικά ζητήματα, ταξίδια ή εκκρεμότητες σε νομικές υποθέσεις. Οι πλανητικές αλλαγές, που επηρεάζουν περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, ανοίγουν ένα νέο κύκλο στα επαγγελματικά σου και τις προσωπικές σου σχέσεις. Αιφνιδιαστικά γεγονότα θα δοκιμάσουν τις αντοχές σου. Ίσως αισθανθείς ότι με τους ανθρώπους που ‘χεις επιλέξει πλάι σου, δε σας συνδέει πια μια κοινή πορεία. Κι ίσως μέσά απ΄ αυτές τις βαθιές συνειδητοποιήσεις, αντιληφθείς ότι η στιγμή της αλλαγής έφτασε. Μην ξεχνάς όσους έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σε στηρίξουν. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, θα δεις τα οικονομικά σου να σταθεροποιούνται, αλλά και να βρίσκονται λύσεις σε ζητήματα που σε ταλαιπώρησαν. Παράλληλα έρχονται γρήγορες εξελίξεις στις προσωπικές σου σχέσεις. Αν μια αισθηματική σχέση είχε μπει στον πάγο, τώρα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εξέλιξή της ή την οριστική τελικά διακοπή της.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου η εβδομάδα ξεκινά για σένα ήπια, ακόμα κι αν τα οικονομικά σου εξακολουθούν να σε προβληματίζουν, με συνεχή έξοδα που προκύπτουν και σε πιέζουν. Οι εξελίξεις, όμως, και για τον οικονομικό τομέα αλλά και για τα επαγγελματικά σου θα ΄ναι ευχάριστες. Θα δεχτείς υποστήριξη από πρόσωπα του περιβάλλοντός σου, για να πετύχεις όσα επιδιώκεις. Αισθηματικά ένας στόχος σου δείχνει να πραγματοποιείται. Οι πλανητικές αλλαγές, που επηρεάζουν περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, εγκαινιάζουν ένα νέο κύκλο με καινούριες συμφωνίες και επαφές με νέα πρόσωπα, που φαίνεται να σε οδηγούν σε μια ευνοϊκότερη εποχή για την καριέρα σου, συγκριτικά με το παρελθόν. Οι αλλαγές σε αγχώνουν όμως η έκβασή τους θα είναι θετική. Οικονομικά ανακουφίζεσαι από κάποια απρόσμενα έσοδα. Αισθηματικά η αυξημένη λίμπιντο απογειώνει τη σχέση σου με το ταίρι σου. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να προβληματίζεσαι στο οικονομικό τομέα, καθώς η στασιμότητα που υπάρχει φαίνεται να σε πιέζει ιδιαίτερα. Όμως προς το τέλος της εβδομάδας και για το επόμενο διάστημα τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά και όλες οι εκκρεμότητές σου επιλύονται θετικά. Αισθηματικά δείχνεις αποστασιοποιημένος, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου η ελπίδα αναπτερώνεται και η αυτοπεποίθησή σου τονώνεται, καθώς παρουσιάζονται συνεχώς ευκαιρίες για νέες γνωριμίες αλλά και νέες συνεργασίες και συμφωνίες. Μπορεί ο Άρης, απ΄ το αντίθετο για σένα ζώδιο του Αιγόκερου, να δημιουργεί εντάσεις κι εκνευρισμό στις σχέσεις σου, όμως το τοπίο ξεδιαλύνει κι εσύ γνωρίζεις πλέον τα πρόσωπα που μπορούν να βαδίζουν πλάι σου. Οι πλανητικές αλλαγές που επηρεάζουν περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, σε πιέζουν έντονα στον οικονομικό τομέα και τις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υφίστανται. Είναι πιθανό να προκύψει κάτι επιπλέον, που θα σε αγχώσει και θα σε αναγκάσει ν΄ αλλάξεις όλα όσα είχες προγραμματίσει. Προσπάθησε το επόμενο διάστημα να μην παραμένεις προσκολλημένος στο παρελθόν σου κι άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να δεχθεί τις νέες προσκλήσεις αλλά και προκλήσεις. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να ΄σαι καχύποπτος με τα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου, αλλά και με όσους συνδέεσαι συναισθηματικά. Οι επαφές με παρελθόν σου προκαλούν απογοήτευση, εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν και σε πλήγωσαν. Προς το τέλος της εβδομάδας το θολό τοπίο στην προσωπική σου ζωή ξεδιαλύνεται, αρκεί να σταματήσεις να κοντράρεις τους άλλους.

 

Λέων

Λιοντάρι του α΄ δεκαημέρου η νέα εβδομάδα φέρνει πολύ τρέξιμο κι άγχος στη δουλειά σου. Όμως το πολύ τρέξιμο πρόκειται ν’ ανταμειφτεί με χρήματα που θα σε ικανοποιήσουν, αλλά και θα σε ωθήσουν να μη σταματάς την έντονη προσπάθεια για την προώθηση της καριέρας σου. Προς το τέλος της εβδομάδας θα δοθούν ευκαιρίες για να περάσεις όμορφα και να διασκεδάσεις. Αντίθετα για σένα του β΄ δεκαημέρου η εβδομάδα που ξεκινά σ΄ επηρεάζει περισσότερο και προκαλεί ρήξεις στις σημαντικές σου σχέσεις. Εντάσεις, χωρισμοί εγκαινιάζουν μια νέα εποχή ιδιαίτερα στις επαγγελματικές σου συνεργασίες που κλονίζονται και σε οδηγούν σε αναγκαστικές αλλαγές. Προσπάθησε να΄σαι περισσότερο ανεκτικός και να συμβιβάζεσαι με όλα όσα βλέπεις ότι δεν μπορούν ν’ αλλάξουν. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου η στασιμότητα που βιώνεις στην καθημερινότητά σου, όπως ενδεχομένως και στη δουλειά σου, κάνουν κακό στην ψυχολογία σου. Φρόντισε τον εαυτό σου καθώς φαίνεται ότι η δυσάρεστη διάθεσή σου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στην υγεία σου. Προς το τέλος της εβδομάδας οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνεις δείχνουν να εξομαλύνονται, αρκεί να πάψεις να ΄σαι ανασφαλής, φοβικός και να αποφύγεις κάθε είδους συναισθηματική υπερβολή.

 

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου η εβδομάδα ξεκινά με όμορφες προοπτικές για σένα αλλά και με εξελίξεις στην αισθηματική σου ζωή που θα σε ικανοποιήσουν και θα βελτιώσουν την ψυχολογία σου. Νέες γνωριμίες ή το ξεκίνημα μίας νέας σχέσης είναι τα πιθανά σενάρια του επόμενου διαστήματος. Γενικότερα οι άνθρωποι γύρω σου σε υποστηρίζουν και νιώθεις πλέον δυνατός να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου βιώνεις αλλαγές και ανακατατάξεις στα επαγγελματικά σου που σε πιέζουν και σ΄ αγχώνουν. Ίσως αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες απ΄ όσες σου αναλογούν. Ίσως συναντάς συνεχώς εμπόδια που ανακόπτουν την πορεία σου. Αισθηματικά όμως η ανανέωση είναι βέβαιη. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου οι επόμενες μέρες είναι χαλαρές, με μόνο πρόβλημα την ασυνεννοησία που επικρατεί στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Μπορεί να θεωρείς ότι οι κόποι σου δεν ανταμείβονται. Προς το τέλος της εβδομάδας το κλίμα αλλάζει και οι εξελίξεις, ιδιαίτερα στα προσωπικά σου, είναι ευχάριστες.

 

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου η υπερένταση κι ο εκνευρισμός που νιώθεις, δε βοηθούν να λύσεις τα προβλήματα που σε ταλαιπωρούν και σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια. Αν μείνεις περισσότερο αποστασιοποιημένος, θα μπορέσεις να βρεις λύσεις στα ζητήματα αυτά. Επαγγελματικά να περιμένεις θετικές εξελίξεις ,αλλά κι ένα νέο αισθηματικής φύσεως που θα σε χαροποιήσει. Παράλληλα πρόσεξε τη διατροφή σου. Οι πλανητικές αλλαγές, που επηρεάζουν περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, προσθέτουν περισσότερες ευθύνες στην πλάτη σου, εμφανίζουν όμως και προοπτικές εξέλιξης για την πορεία της σχέσης σου, την οποία σταθεροποιείς. Αν βέβαια οι διαφορές δεν μπορούν να εξομαλυνθούν, είσαι πλέον έτοιμος να τη διαλύσεις, καθώς γνωρίζεις ότι πια δε σε εξελίσσει. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου φαίνεται ότι τα επαγγελματικά σου εξακολουθούν να σου προκαλούν πονοκέφαλο, όπως παράλληλα και κάποια παρελθοντικά συναισθηματικά ζητήματα. Σκέψεις για πρόσωπα και γεγονότα του παρελθόντος σε μελαγχολούν. Προς το Σαββατοκύριακο θα νιώσεις περισσότερη ανακούφιση και θα δεις την προσωπική σου ζωή ν’ αλλάζει.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου οι επικοινωνίες, επαφές, συναντήσεις και ειδήσεις καταναλώνουν τον περισσότερο χρόνο σου αυτή την εβδομάδα. Το ευχάριστο νέο είναι οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για νέες γνωριμίες συναισθηματικής φύσεως ή για την εξέλιξη της υπάρχουσας σχέσης σου. Οικογενειακά προβλήματα επιλύονται, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας ενδέχεται να ΄χεις ένα χαρμόσυνο νέο. Οι πλανητικές αλλαγές, που επηρεάζουν περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Ξαφνικές αλλαγές σε αναγκάζουν ν’ αναλάβεις περισσότερες ευθύνες, που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια. Απ΄ την άλλη αποκαλύψεις κι ανατροπές οδηγούν σε ρήξη σχέσεων, που πράγματι πρέπει να διώξεις απ΄ τη ζωή σου, καθώς τα εμπόδια που προκαλούν είναι περισσότερα απ΄ όσα πίστευες. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές επικεντρώνεσαι περισσότερο στους στόχους σου, παρόλο που διάφορα γεγονότα μπλοκάρουν και εμποδίζουν την όποια εξέλιξη. Προς το τέλος της εβδομάδας και για το επόμενο διάστημα οι καταστάσεις προχωρούν με γρήγορο ρυθμό κι εσύ ανακτά την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

 

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές θα δεις την οικονομική σου κατάσταση να σταθεροποιείται θετικά για σένα. Επιπλέον τα καλά νέα αφορούν στο σπίτι και την οικογένειά σου με τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούσαν ν’ αποτελούν παρελθόν. Η ψυχολογία σου βελτιώνεται κι αισθάνεσαι συναισθηματική ισορροπία. Βέβαια τα επαγγελματικά σου εξακολουθούν να σου δημιουργούν πονοκέφαλο. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου αυτή την εβδομάδα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στις μετακινήσεις και τις επαφές σου. Παράλληλα πρέπει να προσπαθήσεις να διαχειριστείς το έντονο άγχος σου, που απορρέει από την ανάληψη περισσότερων ευθυνών στη δουλειά σου. Είναι πολύ πιθανό να λάβεις κάποια χρήματα που περίμενες. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου οι μέρες αυτές είναι χαλαρές έως και αδιάφορες. Οι καθυστερήσεις που βιώνεις στον οικονομικό τομέα σου δημιουργούν έντονο στρες. Απ΄ την άλλη κυριαρχεί μέσα σου έντονα η φοβία ότι διακινδυνεύεις να χάσεις κάτι είτε απ΄ τη δουλειά σου είτε κι απ΄ την προσωπική σου ζωή. Παράλληλα πρόσεξε τη διατροφή και τη φυσική σου κατάσταση.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου η εβδομάδα ξεκινά θετικά με ευκαιρίες και λύσεις σε προσωπικούς σου στόχους. Αυτό θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό προς το τέλος της εβδομάδας. Απ΄ την άλλη η ενέργειά σου είναι έντονη κι έχεις τη δύναμη και τη θέληση να προωθήσεις τα σχέδιά σου. Υπάρχει η πιθανότητα μιας νέας οικονομικής συμφωνίας, που θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα. Οι πλανητικές αλλαγές, που επηρεάζουν περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, σε πιέζουν στον οικονομικό τομέα δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα. Κάποιες συμφωνίες του προηγούμενου διαστήματος ανατρέπονται κι επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στο ταμείο σου. Αισθηματικά οι αντιπαραθέσεις στη σχέση σου είναι αισθητές. Προσπάθησε να ΄χεις μεγαλύτερη διάθεση για συμβιβασμό, ώστε να μην ωθήσεις την κατάσταση στα άκρα. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου η απογοήτευσή σου για ένα επαγγελματικό σου σχέδιο, ή για μια οικονομική συμφωνία που δείχνει να μην ευοδώνεται, είναι έντονη. Όλα δείχνουν στάσιμα κι εσύ νιώθεις σαν να μην μπορείς να κάνεις κάτι για ν΄ αλλάξεις τις καταστάσεις. Κλείνεσαι στον εαυτό σου, χωρίς να ΄χει τη διάθεση να προσπαθήσεις περισσότερο. Προς το τέλος της εβδομάδας η κατάσταση αυτή διαφοροποιείται και κάποια προβλήματα ξεδιαλύνονται.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου φαίνεται ότι έχεις πέσει κυριολεκτικά με τα μούτρα στη δουλειά, τοποθετώντας τις προσωπικές σου ανάγκες στην άκρη. Νιώθεις εξάντληση, ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα, όμως η ανταμοιβή για τη σκληρή προσπάθειά σου έρχεται και σύντομα. Ένας επαγγελματικός σου στόχος επιτυγχάνεται. Παράλληλα είναι πιθανή μια τονωτική ένεση στο ταμείο σου, με χρήματα που θα λάβεις προς τα μέσα της εβδομάδας. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται κοινωνικό. Οι πλανητικές αλλαγές, που επηρεάζουν περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, σε ωθούν ν’ ανασυγκροτηθείς, να επανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να αναθεωρήσεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και πράττεις στη διαδρομή της ζωής σου. Οι αλλαγές έχουν, ήδη, ξεκινήσει κι εσύ επί της ουσίας καλείσαι να δεις τη ζωή σου από άλλο πρίσμα. Είναι δύσκολο κι απαιτεί ψυχραιμία, όμως αξίζει να προσπαθήσεις. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου η εβδομάδα προβλέπεται ουδέτερη, χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη. Παραμένεις κλεισμένος στον εαυτό σου εξαιτίας της στασιμότητας που βιώνεις στους βασικούς τομείς της ζωής σου και ιδιαίτερα στη δουλειά σου. Απ΄ την άλλη το μυαλό σου πλάθει καχύποπτα σενάρια με παρασκηνιακές κινήσεις που εκτυλίσσονται γύρω σου. Εκμεταλλεύσου το Σαββατοκύριακο για να δεις φίλους, να περάσεις όμορφα και να βελτιώσεις την ψυχολογία σου.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου ανακηρύσσεσαι ο τυχερός αυτής της εβδομάδας. Η ενέργειά σου αλλά και η έντονη κοινωνικότητά σου σε βοηθούν να κατακτήσεις τους στόχους και τις επιθυμίες σου, μέσα από απρόσμενα ευχάριστες συμπτώσεις. Απ΄ την άλλη νέες γνωριμίες και επαφές είναι στο πρόγραμμα. Ιδιαίτερα από τα μέσα της εβδομάδας και μετά κυριολεκτικά πετάς! Οι πλανητικές αλλαγές, που επηρεάζουν περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, θα φέρουν αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις που σε προβληματίζουν, σε διχάζουν και σε ταλαιπωρούν. Όμως αυτές οι αποκαλύψεις θα ΄ναι και η αιτία να κατανοήσεις τις συμπεριφορές των άλλων και ν’ αναγνωρίσεις μέσα απ΄ αυτές τα δικά σου τραύματα, ώστε ν’ αλλάξεις τον τρόπο σκέψης και δράσης σου, με πρωταρχικό σκοπό την προστασία του εαυτού σου. Αισθηματικά λαμβάνεις ικανοποίηση. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου το κλίμα στο φιλικό σου περιβάλλον δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Δημιουργούνται παρανοήσεις και παρεξηγήσεις με φίλους και κλονίζεται η εμπιστοσύνη σου. Προς το τέλος της εβδομάδας η κατάσταση αυτή ξεδιαλύνεται και πλέον αντιλαμβάνεσαι ποιους μπορείς να εμπιστευτείς και ποιους να απομακρύνεις.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου