Μια εβδομάδα καθυστερήσεων, παρεξηγήσεων, συγκρούσεων, εντάσεων, αφηρημάδας και απώλειας ενέργειας ξεκινά. Ναι, βεβαίως και ξεκίνησε η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Ζυγό, αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε και τη σύγκρουση της Αφροδίτης με τον Άρη (16/9) που εντείνει τις αντιπαραθέσεις, κυρίως στις ερωτικές σχέσεις, και αυξάνει το αίσθημα του ανικανοποίητου. Απ΄ την άλλη, έχουμε και την αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα (17/9) που δημιουργεί έντονη θολούρα στις σχέσεις και γενικότερα στην καθημερινότητα και μας ωθεί στην εξιδανίκευση προσώπων και καταστάσεων, που αποδεικνύονται ένα ψέμα. Τα ζώδια και οι ωροσκόποι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς είναι αυτοί που βάλλονται περισσότερο και χρειάζεται να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ τους υπόλοιπους εκπροσώπους του ζωδιακού.

 

Κριός

Κριέ μου, ο ανάδρομος Ερμής διελαύνει τον οίκο του ωροσκοπίου σου, που αφορά στις σημαντικές σου σχέσεις, γάμο και επαγγελματικές συνεργασίες, βάζοντάς σε σταδιακά στη διαδικασία αναθεώρησης. Ταυτόχρονα, σε καλεί να επαναδιαπραγματευθείς τους ρόλους και τους όρους στις σχέσεις σου. Πρόκειται για ένα διάστημα που όλα όσα παρέμεναν κρυφά, αποκτούν φωνή, ώστε να ξεκαθαρίσουν και να γίνουν οι αντίστοιχες διαπραγματεύσεις. Δεν αποκλείεται να εμφανιστούν πρόσωπα ή καταστάσεις παρελθοντικές, που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις, εφόσον υφίστανται εκκρεμότητες. Προσοχή χρειάζεται στην υπογραφή συμβολαίων εάν δεν επιδέχονται αναβολή, αλλά και σε νέα ξεκινήματα σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο. Κατά τα λοιπά, χρειάζεται επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε ζητήματα καθημερινότητας και εργασίας, καθώς ενδέχεται εξαιτίας της υπερκινητικότητας και της βιασύνης να τακτοποιήσεις τα ζητήματα που σε απασχολούν, να υποπέσεις σε λεκτικά σφάλματα που θα σε βάλουν σε μπελάδες. Τέλος, μην εμπιστεύεσαι πρόσωπα που δεν έχουν δοκιμαστεί και προσπάθησε να μην εξιδανικεύεις καταστάσεις που φαντάζουν ιδανικές, αλλά απέχουν πολύ απ΄ την πραγματικότητα.

 

Ταύρος

Ταύρε μου, ο ανάδρομος Ερμής διελαύνει τον οίκο του ωροσκοπίου σου, που αφορά στον τομέα της καθημερινότητας και της εργασίας σου. Σε ωθεί να οργανώσεις εκ νέου τον χώρο που εργάζεσαι, αλλά και να επανακαθορίσεις το πρόγραμμά σου, ώστε να διεκπεραιώνεις τις εκκρεμότητές που πρόκειται ν’ αυξηθούν, καθώς θα προστεθούν και ζητήματα του παρελθόντος. Χρειάζεται προσοχή στην επικοινωνία με τα πρόσωπα του εργασιακού περιβάλλοντος. Καλό είναι να διπλοτσεκάρεις όλα όσα ακούς, αλλά και όσα λες. Το διάστημα αυτό προσφέρεται ιδιαίτερα για να προσέξεις την υγεία σου, ιδιαίτερα εάν έχεις κάποιες ενοχλήσεις. Μην αποφύγεις να ζητήσεις δεύτερη γνώμη. Μην ξεκινήσεις τώρα κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή δίαιτα. Απ΄ την άλλη, αυτές τις μέρες προσπάθησε ν΄ αποφύγεις τις υπερβολικές εκδηλώσεις ζήλειας και κτητικότητας στο ταίρι σου. Παράλληλα, μη σπαταλάς χρήματα σε πολυτέλειες και πρόσκαιρες απολαύσεις, που αργότερα θα μετανιώσεις. Τέλος, προσπάθησε να μην υπόσχεσαι στον σύντροφό σου ή/και σε φίλους περισσότερα απ΄ όσα μπορείς να προσφέρεις. Αλλά κι εσύ κράτα μικρό καλάθι σε όσα σου υπόσχονται, κάθε ενώ φαντάζουν ιδανικά, μπορεί να μην είναι αληθινά.

 

Δίδυμος

Δίδυμέ μου, με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό αισθάνεσαι ότι κανένα σχέδιό σου δεν προχωρά, ενώ η δημιουργικότητά σου είναι μειωμένη. Πρέπει ν΄ αντιληφθείς ότι χρειάζεται να προσπαθήσεις περισσότερο για να πετύχεις τις επιδιώξεις σου. Αισθηματικά, η εμφάνιση ενός πρώην είναι πιθανή. Είτε θ΄ αναρωτηθείς εάν το τώρα που βιώνεις σου ‘ναι αρκετό είτε θ΄ αποφασίσεις να δώσεις δεύτερη ευκαιρία. Μπορείς να διορθώσεις τα κακώς κείμενα στη σχέση με τον σύντροφό σου. Απόφυγε συναισθηματικά ξεκινήματα με καινούρια πρόσωπα. Αν έχεις παιδιά, θα υπάρξουν εμπόδια στην επικοινωνία σας. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα συγκράτησε τον εαυτό σου και μη φέρεσαι στην οικογένειά και το ταίρι σου με υπεροψία κι εγωισμό. Μην προκαλείς με παρορμητικές κινήσεις τον σύντροφό σου. Μπορείς να εκφράσεις το έντονο πάθος που νιώθεις εποικοδομητικά και όχι κτητικά για ν΄ αποφύγεις καβγάδες και αντιπαραθέσεις. Τέλος, μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου στον επαγγελματικό τομέα και παρέμεινε ειλικρινής σε όσα πράττεις, ώστε να μη διαλύσεις το κοινωνικό κι επαγγελματικό σου προφίλ. Απ΄ την άλλη, έχε τα μάτια σου ανοιχτά και μην παραμυθιάζεσαι από ωραιοποιημένες καταστάσεις που στο τέλος θα σε απογοητεύσουν.

 

Καρκίνος

Καρκίνε μου, με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό ενδέχεται να εμφανιστούν πρόσωπα του αισθηματικού σου παρελθόντος. Ίσως βιώσεις ξανά τις τραυματικές εμπειρίες που άφησαν στο πέρασμά τους. Απ΄ την άλλη, οι διαπληκτισμοί με την οικογένειά σου θα ΄ναι έντονοι και ίσως τοποθετήσεις τον εαυτό σου στη διαδικασία ν’ ανακαλύψει τα αρνητικά πρότυπα συμπεριφοράς που ‘χει υιοθετήσει απ’ την παιδική ηλικία και να παλέψει μαζί τους. Μη φοβηθείς την όλη διαδικασία, όσο επίπονη κι αν είναι, καθώς θα σε ανακουφίσει και θα σε φέρει πιο κοντά στην οικογένειά σου. Πρόκειται για ένα διάστημα κατάλληλο για συμφιλίωση με το παρελθόν. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα προσπάθησε ν΄ αποφύγεις τις παρασκηνιακές ενέργειες και την κρυφή δράση στα αισθηματικά σου, αλλά και στη σχέση σου με φιλικά πρόσωπα, καθώς θ΄ αποκαλυφθείς και θα δημιουργηθούν εντάσεις. Μην αφήνεις να σε κυριεύουν οι δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος και μην καταφεύγεις σε ανάρμοστες συμπεριφορές έναντι τρίτων. Τέλος, παρέμεινε προσγειωμένος στα επαγγελματικά σου και μην παραμυθιάζεσαι από υποσχέσεις τρίτων για εκπλήρωση σχεδίων που δε θα γίνουν πράξη. Αισθηματικά, μια γνωριμία ή/και επικοινωνία με κάποιο πρόσωπο φαντάζει ιδανική, ενώ ο κίνδυνος απογοήτευσης ελλοχεύει.

 

Λέων

Λιοντάρι μου, με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό θα σε διακατέχει έντονη ανησυχία και νευρικότητα, ενώ το μυαλό σου θα ΄ναι φορτωμένο με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες. Στην περίπτωση που δεν είσαι σίγουρος για κάτι, μη διστάζεις να ρωτήσεις λεπτομέρειες για να κατανοήσεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Απ΄ την άλλη, μηνύματα, επαφές και συναντήσεις με φιλικά πρόσωπα του παρελθόντος είναι πιθανά. Παράλληλα, πρόσεξε τις μετακινήσεις σου. Να ελέγχεις συνεχώς το μεταφορικό σου μέσο. Επίσης, ευνοείσαι να επιλύσεις διαφορές με αδέρφια. Σ΄ άλλα νέα, αυτή την εβδομάδα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα την τάση για ελευθερία αλλά και τον φανατισμό στις απόψεις και τις ιδέες σου, καθώς ενδέχεται ν΄  αποτελέσουν αφορμή για να ξεσπάσουν έντονοι καβγάδες ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου και να χαθεί η μεταξύ σας οικειότητα. Ταυτόχρονα, μην αδιαφορείς για πρακτικά ζητήματα και να ενεργείς πάντοτε κατόπιν ώριμης και ήρεμης σκέψης. Τέλος, προσπάθησε να μην είσαι εκτός τόπου και χρόνου σε ζητήματα καρδιάς. Μην υπερεκτιμάς την όποια θετική συγκυρία βιώσεις στη σχέση σου, καθώς αυτή μπορεί να μην έχει την επιθυμητή διάρκεια. Επίσης, απόφυγε να δανείσεις χρήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να εξαπατηθείς.

 

Παρθένος 

Παρθένε μου, με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό ξεκινά ένα διάστημα κατά το οποίο οι προβληματισμοί για όλα όσα αγαπάς και για το αν αυτά σε κάνουν να αισθάνεσαι πλήρης, σταθερός και ασφαλής, θα ΄ναι συχνοί. Επιπλέον, είναι μια περίοδος που σε οικονομικό επίπεδο θα υπάρξουν καθυστερήσεις κι ενώ περιμένεις χρήματα δε θα τα λαμβάνεις, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να λάβεις πίσω κάποια χρωστούμενα. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε νέες αγορές, αποταμίευσε χρήματα και κάνε έναν καλύτερο προγραμματισμό εσόδων-εξόδων. Σ΄ άλλα νέα, αυτή την εβδομάδα προσπάθησε να περιορίσεις το πείσμα και την έντονη ανάγκη να ελέγχεις τους άλλους, όπως και τον σύντροφό σου, μόνο και μόνο για να επιβάλλεσαι και ν΄ ασκείς κάποιας μορφής εξουσία. Αν δεν το κάνεις, το μέτρο θα χαθεί και θα διακινδυνεύσεις τις σχέσεις σου, προσωπικές κι επαγγελματικές, ενώ το ενδεχόμενο να προκαλέσεις αντιπάθειες είναι πιθανό. Απ΄ την άλλη ,προσπάθησε να μην πέσεις στην παγίδα του «σωτήρα», καθώς έχεις την τάση να προσελκύεις άτομα που επιδιώκουν να σ’ εξαπατήσουν, θέλοντας μόνο να πάρουν από σένα.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, με τον ανάδρομο Ερμή στο ζώδιό σου, προσφέρεται η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσεις την ταυτότητά σου. Πιο απλά, αναθεωρείς τις επιθυμίες σου, επανεξετάζεις επιλογές και αποφάσεις κι αλλάζεις, ενδεχομένως, τον τρόπο που προσεγγίζεις τους άλλους. Επειδή, όμως, αισθάνεσαι ότι δεν είσαι έτοιμος ή δε βρίσκεις τον σωστό τρόπο έκφρασης, αγχώνεσαι κι αποθαρρύνεσαι. Αισθηματικά, το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και αναζητά απαντήσεις, που οφείλεις να δώσεις πρωτίστως στον εαυτό σου. Μπορείς ν’ ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, αποφεύγοντας, όμως, τις ραγδαίες αλλαγές. Σ΄ άλλα νέα, αυτή την εβδομάδα προσπάθησε να περιορίσεις τις εσωτερικές σου ανησυχίες, μην ενεργείς απερίσκεπτα και μη θίγεσαι με το παραμικρό, καθώς η τάση σου αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις στις σχέσεις σου. Τέλος, επειδή το ενδεχόμενο να μην έχεις ξεκάθαρη εικόνα για κάτι που μπορεί να συμβαίνει στον χώρο της δουλειάς σου ή/και στη σχέση με κάποιο πρόσωπο που συνεργάζεσαι, προσπάθησε να εξετάσεις σε βάθος τα δεδομένα, ώστε να μην παρερμηνεύσεις την όποια κατάσταση, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου, με τον ανάδρομο Ερμή στομ Ζυγό αισθάνεσαι έντονα την ανάγκη ν’ απομονωθείς, να ηρεμήσεις, ν’ αποφορτιστείς απ’ την καθημερινότητα και ν΄ ασχοληθείς αποκλειστικά με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου. Πρόκειται για μια περίοδο που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στα όνειρά σου, καθώς μπορούν ν΄ απαντηθούν ερωτήματα που σε ανησυχούν. Παράλληλα,  φρόντισε να μη δείχνεις εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που δεν έχουν δοκιμαστεί και να μην μπλέκεσαι σε παρασκηνιακές ενέργειες και κουτσομπολιά. Διατήρησε τη μυστικότητα που σε διακρίνει απ΄ τη φύση σου και ασχολήσου αποκλειστικά με τα δικά σου θέλω. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και τη διαίσθησή σου. Μην του αποδίδεις κατηγορίες που δεν του αναλογούν. Σ΄ άλλα νέα, αυτή την εβδομάδα ο ερωτισμός σου είναι στα ύψη και είσαι επιρρεπής σε κρυφές σχέσεις που σου προσφέρουν πάθος χωρίς τη διάρκεια που επιθυμείς. Επειδή κινδυνεύεις να πέσεις στην παγίδα της εξαπάτησης και να εμπλακείς με πρόσωπο μη διαθέσιμο συναισθηματικά, προσπάθησε να αποφύγεις οποιαδήποτε κατάσταση σού δημιουργεί απ’ την αρχή σύγχυση.

 

Τοξότης

Τοξότη μου, με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό θα προκύψουν συναντήσεις και επανασυνδέσεις με φίλους απ΄ το παρελθόν. Απ΄ την άλλη, δε θα λείψουν και τα γεγονότα που θα σου αποκαλύψουν το πραγματικό πρόσωπο κάποιων που στο «παίζουν» φίλοι. Επίσης, πρόκειται για ένα διάστημα που μπορεί να θελήσεις ν’ απομακρυνθείς από τον κοινωνικό σου κύκλο, περισσότερο για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και ν’ ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Παράλληλα, μπορείς να επανεξετάσεις παλαιότερους στόχους και σχέδια ώστε να δεις εάν υπάρχει περιθώριο να τα θέσεις πάλι σε εφαρμογή.  Σ΄ άλλα νέα, αυτή την εβδομάδα πρόσεξε την τάση σου να καβγαδίζεις με τον σύντροφό σου, ακόμη και για ανούσια θέματα. Διοχέτευσε την ένταση που βιώνεις στο να έρθεις πιο κοντά με το ταίρι και φρόντισε να μην την αφήσεις να αποτελέσει αφορμή για χωρισμό, έστω και παροδικό. Τέλος, μην αφήσεις τον εαυτό σου να οδηγηθεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις καταστάσεων που ενδεχομένως να ‘χεις βιώσει με την οικογένειά σου ή με το αμόρε.

 

Αιγόκερως   

Αιγόκερέ μου, με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό επαναπροσδιορίζεις τον ρόλο και τη θέση σου στον επαγγελματικό χώρο. Αξιολογείς κατά πόσο η καριέρα σου σε ικανοποιεί ή το αντίθετο. Δε θα λείψουν οι παρεξηγήσεις και οι δυσκολίες στην επικοινωνία με συνεργάτες ή/και ανωτέρους σου. Ασφαλώς και το διάστημα αυτό δεν προσφέρεται για αλλαγή καριέρας ή δουλειάς ή/και για υποβολή αίτησης για μια θέση εργασίας. Αντίθετα, προσφέρεται για έρευνα αλλά και επικοινωνίες με πρόσωπα που προτίθενται να σε βοηθήσουν. Σε περίπτωση που είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε συμφωνίες και συμβόλαια και επαναπροσδιόρισε τον τρόπο προσέγγισης πελατών. Αισθηματικά, μπορείς να διορθώσεις τα κακώς κείμενα στη σχέση σου αλλά και να επαναπροσεγγίσεις κάποιο πρόσωπο που παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Σ΄ άλλα νέα, αυτή την εβδομάδα πρόσεξε τις εντάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν στον χώρο που εργάζεσαι και μη διατηρείς υψηλές προσδοκίες, είτε απ΄ τον εαυτό σου είτε απ΄ τους άλλους.

 

Υδροχόος  

Υδροχόε μου, με τον ανάδρομο Ερμή στον

Ζυγό επαναπροσδιορίζεις στόχους και όνειρα και επανεξετάζεις εκπαιδευτικά και μορφωτικά προγράμματα που για κάποιο λόγο είχες τοποθετήσει στον αυτόματο πιλότο. Ταξίδια σε νέες τοποθεσίες κινδυνεύουν με ακυρώσεις, αναβολές και καθυστερήσεις, ενώ ευνοούνται οι επισκέψεις σε γνώριμα μέρη. Απ΄ την άλλη, πρόκειται για ένα διάστημα που ενδέχεται ν΄ αμφισβητήσεις την έννοια της πίστης, είτε στον εαυτό σου, είτε σε μια ανώτερη δύναμη. Σε γενικότερο επίπεδο, ενώ είσαι υπερκινητικός, θα χρειαστεί να μείνεις για λίγο στην ακινησία. Κάποιες φορές αυτή η ακινησία αποδεικνύεται ωφέλιμη, καθώς μας βοηθά να σκεφτούμε ποιοι είμαστε, πού βρισκόμαστε και ποιος τελικά είναι ο προορισμός μας. Αισθηματικά, αυτές τις μέρες ίσως αισθανθείς μεγαλύτερη ένταση και πάθος, με αποτέλεσμα να κυριευθείς από παράφορες επιθυμίες που δε θα μπορείς να ελέγξεις και να επιδοθείς σε κρυφές δραστηριότητες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σχέση με τον σύντροφό σου.

 

Ιχθύς

Ιχθύ μου, με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό ίσως οι καταστάσεις σε ωθήσουν ν’ ανασύρεις στη μνήμη σου παρελθοντικές σχέσεις που σε στιγμάτισαν για να κατανοήσεις περισσότερο τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Οικονομικά, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να δανείσεις χρήματα ή/και να δανειστείς. Φρόντισε να ΄σαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου και να αποπληρώνεις τις οφειλές σου. Σε αισθηματικό επίπεδο, καλείσαι να μάθεις να δίνεις αλλά και να παίρνεις όλα όσα σου αναλογούν στη σχέση. Μυστικά ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια προκειμένου να θεραπευθούν. Παράλληλα, η περίοδος αυτή ενδείκνυται για ψυχανάλυση και εναλλακτικές θεραπείες. Απ΄ την άλλη, αυτές τις μέρες μην αφήσεις απωθημένα και καταπιεσμένα συναισθήματα να σε κυριεύσουν, καθώς δε θα μπορέσεις να συγκρατηθείς, με αποτέλεσμα να ξεσπάσεις στον σύντροφό σου και σε πρόσωπα που συνεργάζεσαι. Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο να διαψευσθούν οι προσδοκίες σου για κάποιο πρόσωπο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου