Πιθανόν να έχει τύχει και σ’ εσένα μια σχέση, όπου να μην είσαι τόσο ερωτευμένος όσο το άλλο άτομο και να μένεις επειδή σε συγκινεί το ενδιαφέρον του ή επειδή δε σου κάνει καρδιά να τον πληγώσεις. Πιθανόν να σου έχει τύχει να βρεθείς και από την αντίθετη πλευρά, να αγαπάς αλλά να μην αγαπιέσαι το ίδιο και να αναρωτιέσαι αν ο άλλος συνεχίζει τη σχέση, γιατί για διάφορους λόγους προτιμά να μη σε αφήσει. Ας δούμε ποια ζώδια μπορούν να κρατήσουν μια κατάσταση μόνο για χάρη του συντρόφου τους και ποια δε φοβούνται να γίνουν οι κακοί της υπόθεσης, τελειώνοντας τη σχέση.

 

Κριός

Καμιά δύναμη στον κόσμο, καμιά σύμβαση ή αίσθηση καθήκοντος δε θα μπορούσε να πείσει τον Κριό να μείνει με κάποιο πρόσωπο για το οποίο να μην αισθάνεται έρωτα και πάθος. Τι στην ευχή, φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι; Όσο και να τον αγαπάνε, όσα και να του προσφέρουν, μια χλιαρή κατάσταση δεν την αντέχει με τίποτα. Με τη χαρακτηριστική του ειλικρίνεια θα διεκδικήσει την ελευθερία του και με τη χαρακτηριστική του ισχυρογνωμοσύνη θα μείνει ακλόνητος στην απόφασή του, όσα παρακάλια ή συναισθηματικούς εκβιασμούς δεχτεί. Άσε που οι τελευταίοι έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

 

Ταύρος

Ο Ταύρος αγαπά τη συναισθηματική ασφάλεια και θα την έχει πιο σίγουρη με κάποιον που εξακριβωμένα τον αγαπά, ακόμα και χωρίς την ανάλογη ανταπόδοση από μεριάς του. Είναι ο τύπος που μπορεί να βολευτεί σε μια κατάσταση κι αν προσθέσουμε τον συναισθηματισμό του, έχουμε έναν ακόμη λόγο για τον οποίο δε θα πλήγωνε με μια απόρριψη κάποιον που του δείχνει τόση αφοσίωση. Αν υπάρχει παράλληλα και μια δόση πνευματικού ταιριάσματος, μπορεί ακόμα και να πιστέψει ότι είναι ερωτευμένος με το πρόσωπο που του εξασφαλίζει τη βολή του σε τόσα επίπεδα ταυτόχρονα.

 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος δε θα άντεχε μέσα σε μια σχέση όπου η παλάντζα της αγάπης γέρνει προς την πλευρά του συντρόφου του. Ούτε η συνήθεια, ούτε η συμβατικότητα μπορούν να τον κρατήσουν σε μια κατάσταση από αίσθηση καθήκοντος ή αλτρουισμού. Ούτε περιμένει να ανεβάσει την ιδέα που έχει για τον εαυτό του μέσα από τον έρωτα κάποιου άλλου. Οπότε θα αποχωρήσει, σταδιακά και αλλά και αρκετά επιδέξια, ώστε να μη δημιουργήσει δράματα. Με τη διπλωματία και την πειστικότητά του ίσως ακόμα και να καταφέρει να πετύχει τον χωρισμό χωρίς να χαλαστεί κανείς, και χωρίς το άλλο πρόσωπο να αισθανθεί το μέγεθος της απόρριψης.

 

Καρκίνος

Ο συναισθηματικός Καρκίνος συγκινείται από τη γεμάτη αφοσίωση αγάπη που μπορεί να τρέφει κάποιο πρόσωπο προς το άτομό του. Επίσης μπορεί αυτή να του κατασιγάζει τις ανασφάλειές του. Είναι λοιπόν από τα άτομα που εύκολα δημιουργούν αισθηματικό δέσιμο με τον άλλο μέσα από ένα μείγμα συμπάθειας, συμπόνιας και ικανοποίησης και μάλιστα μπορούν να πιστέψουν πως πρόκειται για έρωτα και από τη δική τους πλευρά. Είναι ικανοί να αγαπήσουν κάποιον, ή να νομίσουν ότι τον έχουν αγαπήσει, επειδή τους αγάπησε πρώτος εκείνος. Το γεγονός ότι ο άλλος δείχνει να τους χρειάζεται αρκεί για να στήσουν επάνω του μια σχέση.

 

Λέων

Ο Λέων είναι μεγαλόκαρδος και θα σκύψει με ενδιαφέρον πάνω από τον έρωτα κάποιου, έστω κι αν δε σκοπεύει να τον ανταποδώσει. Για την ακρίβεια, αν ο ίδιος δεν αισθάνεται κάτι αντίστοιχο, δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρήσει στο άλλο πρόσωπο κάτι περισσότερο από μια εκδήλωση συγκατάβασης. Πώς χαϊδεύεις το σκυλάκι σου που σου κάνει χαρές; Κάπως έτσι. Ο Λέων δε θεωρεί τη λατρεία προς το άτομό του σαν κάτι που θα έπρεπε να του δημιουργεί την υποχρέωση να την ανταποδώσει. Στις σχέσεις του εκείνος είναι που διαλέγει και μάλιστα μέσα από πλήθη θαυμαστών, δεν κάθεται να τον διαλέξουν!

 

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι ικανός να εντάξει στο κεφάλαιο «υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο» την παραχώρηση της ερωτικής εύνοιας προς κάποιον που τον αγαπά, έστω κι αν ο ίδιος δεν αισθάνεται αντίστοιχα. Μια άλλη πιθανότητα είναι να παρεξηγηθεί αρκετά με την ανεκτική στάση του, μέχρι να βρει έναν εύλογο και αρκετά ευγενικό τρόπο να δηλώσει την απόρριψή του. Πάντως η κατάληξη είναι η ίδια: Από ένα σημείο και πέρα η κατάσταση τον καταπιέζει αφόρητα και δεν ταιριάζει με την ξεκαθαρισμένη αισθηματική ζωή που θέλει για τον εαυτό του. Θα διευκρινίσει λοιπόν πως οι μονομερείς έρωτες δεν είναι στο στιλ του.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός κάνει τον έρωτα επίκεντρο της ύπαρξής του, αλλά αυτό δεν του εξασφαλίζει ανοσία στις αυταπάτες. Έτσι, αν κάποιος τον έχει αγαπήσει, ακόμα κι αν ο ίδιος δεν είναι τόσο «ένθερμος» με το όλο θέμα, θα προσπαθήσει να γίνει, ιδίως αν δεν έχει κάποιο άλλο πιο σημαντικό συναισθηματικό ενδιαφέρον στην παρούσα φάση. Μπορεί ακόμα, στην αρχή, να μεταμφιέσει σε έρωτα τη συμπάθεια που αισθάνεται. Αλλά κι αν θέλει να φύγει από αυτή την κατάσταση, η παροιμιώδης δυσκολία του με τις δυσάρεστες συζητήσεις και εξηγήσεις θα τον κάνει να αναβάλει διαρκώς την αποχώρησή του.

 

Σκορπιός

Για τον Σκορπιό η σχέση είναι πάθος, και συγκεκριμένα το πάθος που αισθάνεται ο ίδιος. Αν ο έρωτας υπάρχει μόνο από την άλλη πλευρά, το πρόσωπο ατύχησε. Ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου είναι πάντα εκείνος που παίρνει την πρωτοβουλία στο ερωτικό παιχνίδι, είναι ο κατακτητής όχι ο στόχος. Κι αν δεν ενδιαφέρεται για κάποιον, ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος κατεβάσει στα πόδια του τον ουρανό με τα άστρα, ο Σκορπιός δεν πρόκειται να μεταστραφεί. Κι όσο το εν λόγω πρόσωπο επιμένει στις προσπάθειές του, τόσο μειώνονται οι έτσι κι αλλιώς λίγες πιθανότητές του να κερδίσει αυτό που επιθυμεί.

 

Τοξότης

Η μόνη περίπτωση να βρεθεί ο Τοξότης σε μια μονόπλευρη ερωτική κατάσταση είναι να έχει γίνει παρανόηση. Να έχει δώσει λανθασμένα μηνύματα στο άτομο που ενδιαφέρεται για εκείνον, οπότε ο άλλος να νομίζει ότι κάτι τρέχει εκεί που δεν υπάρχει τίποτα. Το θέμα είναι πάντως ότι εκείνος αποκλείεται να μείνει ή ακόμα λιγότερο να δημιουργήσει μια σχέση με κάποιον που δεν τον ελκύει ερωτικά. Κι όσο για το πώς θα ξεμπλέξει, δεν έχει ενδοιασμούς και δυστυχώς για το άλλο πρόσωπο η λέξη «άγαρμπα» είναι η πιθανότερη κατάληξη. Αλλά αν διακυβεύεται η ελευθερία του, εδώ θα κολλήσει;

 

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως συνήθως δε γίνεται έρμαιο των παθών του και σταθμίζει πάντα προσεκτικά τις καταστάσεις. Χωρίς να εξαιρούνται ούτε οι ερωτικές. Μπορεί να διατηρεί από σκοπιμότητα μια σχέση με κάποιον που τον αγαπά, ενώ ο ίδιος δεν τρέφει τα αντίστοιχα συναισθήματα. Φτάνει να μην υπάρχει παραπλεύρως μια καλύτερη εναλλακτική, εννοείται. Αν, διαλύοντας τη σχέση, θα περιπλέξει ή θα χαλάσει την οργανωμένη ζωή του, δε θα το κάνει. Με άλλα λόγια, ναι, θα μπορούσε να μείνει σε έναν μονόπλευρο έρωτα, με την προϋπόθεση να μην τον δυσκολεύει με απαιτήσεις και παράπονα, που είναι ό,τι απεχθάνεται περισσότερο.

 

Υδροχόος

Δώσε στον Υδροχόο στενό «μαρκάρισμα» στα αισθηματικά, και ετοιμάσου να τον ψάχνεις μακρύτερα κι από την Αυστραλία. Αυτό απαντά εν μέρει στο κατά πόσον θα έμενε σε μια σχέση που, από τη μεριά του, δεν παρουσιάζει ερωτικό ενδιαφέρον. Απλώς δε θα έμενε. Είναι καλός άνθρωπος, αγαπά τους συνανθρώπους του και όλα τα σχετικά, αλλά τον καταναγκασμό δεν τον αντέχει. Κι ασφαλώς δεν πρόκειται να τον επιβάλλει ο ίδιος στον εαυτό του. Μπορεί να προτείνει στο άλλο πρόσωπο σαν αντάλλαγμα την αιώνια και αφοσιωμένη φιλία του, η οποία θα αποτελεί τα λύτρα για την απελευθέρωσή του.

 

Ιχθύς

Ο Ιχθύς συγκινείται τόσο αν κάποιος τον ερωτευτεί, που ανταποκρίνεται, έστω κι αν δεν αισθάνεται ανάλογα. Ιδίως, αν αυτός ο κάποιος ξέρει πώς να τον περιβάλλει με ρομαντικό ενδιαφέρον κι αφοσίωση, η απουσία έρωτα από την πλευρά του Ιχθύ είναι γεγονός μικρής σημασίας. Άλλωστε για τους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου το να γεννηθούν ερωτικά συναισθήματα εξ αντανακλάσεως, είναι μια μεγάλη πιθανότητα. Μπορεί δηλαδή να αγαπήσουν τον άλλο, μόνο και μόνο επειδή τους αγαπά. Άσε που, και ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, ο Ιχθύς δε θα απορρίψει και δε θα πληγώσει κάποιον, που δείχνει τόσο δοσμένος κι ευάλωτος συναισθηματικά.

Πηγή