Αυτή την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, ο Ήλιος κι ο Κρόνος από το ζώδιο του Υδροχόου κορυφώνουν τη μεταξύ τους σύνοδο. Η «συνάντησή» τους στο ζώδιο του Υδροχόου κάνουν αρκετά «παγερό» το κλίμα γύρω μας, η ενασχόλησή μας στρέφεται κυρίως με ζητήματα που αφορούν το σύνολο, ενώ δε λείπουν οι πιέσεις, οι ευθύνες και οι δοκιμασίες.

Κάθε αγώνας θέλει υπομονή, προσπάθεια, μεθοδικότητα, σχέδιο και χρόνο, αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα της συνόδου Ήλιου-Κρόνου, αφού όσοι επηρεάζονται άμεσα από αυτή την πλανητική συνθήκη αισθάνονται αυτό το διάστημα ότι διανύουν μια περίοδο κρίσης, όπου τίποτα δεν τους χαρίζεται, απεναντίας πρέπει να κουραστούν αρκετά προκειμένου να εξασφαλίσουν μια σταθερή πορεία. Με την σύνοδο Ήλιου-Κρόνου αισθανόμαστε κουρασμένοι απ’ όσα έχουμε ζήσει ως σήμερα, αλλά και με όσα υπάρχουν τώρα γύρω μας ή στο άμεσο παρόν μας. Τα επίπεδα ενέργειας είναι πεσμένα, κυριαρχεί η μοναχικότητα, η απομόνωση, η απαισιοδοξία αλλά κι η σκληρότητα.

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από την Σύνοδο Ήλιου-Κρόνου είναι οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου καθώς κι όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 27η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Οι πιέσεις, οι ευθύνες κι οι δοκιμασίες τεστάρουν σημαντικά τις αντοχές μας, ωστόσο κατόπιν προσπαθειών, μπορούμε να δούμε και τη σταθεροποίηση ή και την επίτευξη στις προσπάθειές μας.

 

Κριός

Αποφεύγεις σήμερα την κοινωνικότητα και ασχολείσαι μόνο με τους ουσιαστικούς σου φίλους. Είναι πολύ πιθανό να σταθείς και σ’ ένα πρόβλημα που περνά ένα πρόσωπο του κοινωνικού περιβάλλοντος. Ένα όνειρό σου, θα βρεθεί μπροστά σε εμπόδια, όσον αφορά την πραγματοποίησή του. Υπάρχει περίπτωση να έρθει στο προσκήνιο τώρα μια παλιά υποχρέωση που πιθανότατα θα σε αναγκάσει να ασχοληθείς μαζί της.

 

Ταύρος

Μέρα με σκληρή δουλειά και πολλές θυσίες, μόνο έτσι όμως θα μπορέσεις να βαδίσεις στο μονοπάτι της επιτυχίας. Οπότε η απόδοσή σου και τα επιτεύγματά σου είναι το επίκεντρο. Μπορείς να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες κι ως αποτέλεσμα αυτής της επιλογής να νιώσεις την απώλεια της ελευθερίας σου. Σήμερα κουράζεσαι χωρίς να βλέπεις ουσιαστικά αποτελέσματα, βλέπεις μόνο εμπόδια, όμως οι προσπάθειες του σήμερα, δίνουν την ανταμοιβή του αύριο!

 

Δίδυμος

Η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου δεν κρίνεται αρνητική για το ζώδιό σου, απεναντίας σε βοηθά να θεμελιώσεις σχέδια, συμφωνίες, να αξιοποιήσεις τις εμπειρίες σου και να έχεις κάποιο σημαντικό επίτευγμα. Αν νιώθεις ότι χάνεται ο ενθουσιασμός σου, προσπάθησε να ρίξεις τους τόνους, να επιβραδύνεις τα πράγματα και να αξιολογήσεις την κατάσταση πιο ρεαλιστικά. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος.

 

Καρκίνος

Μέρα περιοριστική, τόσο στα οικονομικά όσο και στα αισθηματικά. Νιώθεις παγωμένος από τις εξελίξεις, οι οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν ενώ σε μια ερωτική ιστορία κυριαρχεί ο φόβος κι η ανασφάλεια για το αύριο. Μόλις ξεπεράσεις το έντονο στάδιο των συνειδητοποιήσεων, είσαι σε θέση να αποδεχτείς ή να απορρίψεις την πραγματοποίηση ενός έργου ή την εξέλιξη μιας σχέσης.

 

Λέων

Οι σχέσεις που στηρίζονται σε γερές βάσεις θα σου αποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι δικαίως έχεις επενδύσει σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Με τη σύνοδο Ήλιου-Κρόνου, όμως, θα βιώσεις και τη σκληρότητα ανθρώπων που δε θα περίμενες να σου φερθούν με αχαριστία. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις έναν απολογισμό των δεσμεύσεών σου απέναντι στους άλλους.

 

 

Παρθένος

Ο Ήλιος συναντά τον Κρόνο σήμερα κι αυξάνονται οι ευθύνες στη δουλειά, αλλά και μικροδουλειές της καθημερινότητάς σου. Από τη μία οι συζητήσεις μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες έως και μεθυστικές, από την άλλη οι σκέψεις σου ίσως είναι λίγο βαριές. Να είσαι υπεύθυνος, σοβαρός κι αποτελεσματικός στην εργασία σου κι η παραγωγικότητα κι η αξία σου θ’ αναγνωριστούν μακροπρόθεσμα.

 

Ζυγός

Έχεις σοβαρές απαιτήσεις στα ερωτικά σου, βάζεις ψηλά τον πήχη και λειτουργείς πιο αυστηρά! Βιώνεις ένα σημείο καμπής για την αισθηματική σου ζωή , όμως αισθάνεσαι ανικανοποίητος! Απόφυγε μια παρορμητική δέσμευση πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής, γιατί τελικά μπορεί να καταλήξει πιο δύσκολη από ό,τι περίμενες η εκπλήρωσή της.

 

Σκορπιός

Οι οικογενειακές ευθύνες που έχεις αναλάβει σε πιέζουν σημαντικά. Ένα οικογενειακό πρόβλημα σε βυθίζει σε σκέψεις κι αναζητάς λύσεις!  Οι ευθύνες μπορεί να σε βαραίνουν πολύ σ’ αυτήν τη φάση, αλλά αν τις αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία και βήμα-βήμα θα διαπιστώσεις πως προχωράς σωστά.

 

Τοξότης

O λόγος σου είναι απόλυτος, αλλά κι έντιμος, χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Ο τρόπος αυτός θα σε βοηθήσει μέσα από τις κοινωνικές επαφές σου να κερδίσεις αυτά που επιθυμείς, απλώς προσπάθησε να μη μιλάς σκληρά στους άλλους. Σταθεροποιείς συμφωνίες αυτόν τον καιρό.

 

Αιγόκερως

Δείξε εγκράτεια κι ωριμότητα στην οικονομική διαχείριση! Τα χρήματα δεν έρχονται εύκολα στα χέρια σου αυτό τον καιρό κι οι ευθύνες σου είναι πολλές. Αναγκάζεσαι να προβείς σε περιορισμούς. Μ’ αυτήν τη διέλευση να φωτίζει προβληματικές περιοχές, ο χειρισμός των γεγονότων με ωριμότητα είναι η καλύτερη στρατηγική.

 

Υδροχόος

Να είσαι φερέγγυος, ώριμος και δυνατός, ώστε να πετύχεις ό,τι επιθυμείς σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής σου. Παρελθοντικά θέματα επανέρχονται και πρέπει να τ’ αντιμετωπίσεις. Στην ιδανική περίπτωση, αυτή η διέλευση σε παρακινεί να λύσεις ένα ζήτημα, να ξεμπερδέψεις μαζί τους και να τ’ αφήσεις πίσω σου. Ίσως υπάρξει μια νέα προοπτική η οποία σου αλλάζει διαδρομή.

 

Ιχθύς

Αντιλαμβάνεσαι πλήρως κι ορθά τα συναισθήματά σου και μπορείς τώρα να φορτίσεις ουσιαστικά τις μπαταρίες σου. Προσοχή στην τάση για μελαγχολία, κακοκεφιά και το παρασκήνιο. Με τον Ήλιο και τον Κρόνο να ευθυγραμμίζονται σήμερα, αντιμετωπίζεις ένα θέμα αυτήν τη βδομάδα που τελικά σε βοηθά να εξελιχθείς και να προχωρήσεις μπροστά.

 

Πηγή